Benim sol gözümde 0.50 numara astigmat 0.25 miyop ve sağ gözümde ise sadece 0.25 miyop var. Arkadaşlarıma söylediğimde göz ölçüm cihazlarının her zaman doğru söylemediğini söylüyor. Mesela 3 kere göz testi yaptırdım 3ünde de numaralar farklı çıktı. İnternette baktığımda ise bunların genetik ve göz yapısına bağlı olduğunu telefona bakmanın göz bozmaktan ziyade göz yorgunluğuna sebep olduğunu gözleri bozmayacağının yazdığını gördüm bazı yerlerde de bozar diyor anlamadım gitti
Güncellemeler
+1 yıl
Cevap lazımm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Tleefona bakmak gözü bozar diye bisey yok telefona ya da hilgisayara ya da hehangibiryere odaklandığimızda gözümüzü daha az kırparız bu sebeple gözümüz kurur az görmemizi sağlar kitap okurkende olur bu
İşte dediğin şey göz yorgunluğunı tarif ediyor yani bozmuyorsa iyimiş
Gözlerini fazla fazla kirparsan sorun olmaz yani binevi faydali olur
Ya kendini kitleyince aklından çıkıyor o kırpamıyorsun en iyisi 20 dakika arayla 2 dakika gözleri dinlendirmek birde göz kuruluğu için damla almayı düşünüyorum ilerleyen günlerde de bilgisayar gözlüğü alacam
Damlalar hiç sağlıklı değil hatta ezcanede satılan hiçbisey deģil alamamaya çalış göz çok degerli bi organ az bak telefona zorunda oldukça falan
Tüm gününü evde geçiren bir insan için zor o söylediğin ama bunun için erken zamanda bilgisayar gözlüğü almaya çalışacağım
Evet bozar, bunun için gözlük kullanmanı öneririm ama gözlük de maalesef bozuyor
Numaralarım fazla ileri değil gözlüğe gerek yok diye düşünüyorum hem dünyagözhastanesinin web sitesinde bozmaz yazıyor benimde güvencem bu az önce baktım
Gözlük kullanmak zaten zamanla gözü ilerletir. Durdurmuyor ilerlemesini. Ancak ekran'nın ışıklarına uzun süre maruz kalmak gözünü ilerletebilir. Bunun için özel camlar var. Belki kullanabilirsin.
Yani gözümde numara olmasaydı da bozar mıydı diyorsun. Göz ölçüm cihazlarına 3 kere gittim 3 ünde de farklı sonuçlar çıktı. Başlıkta söylediğim son testim. Hepsini de 2 ay arayla çektim. Yakında da bilgisayar gözlüğü almayı düşünüyorum gözlerim için
Doktor değilim net bir şey söyleyemem ancak maalesef zararlı ışınlar gözümüze zarar veriyor. Benim gözlüğüm zararlı ışınları kırıyor nikon almıştım. Fiyatı biraz yüksek ancak ne gözümü ağrıtıyor ne de başka bir sorun yaşıyorum.
Bişey soracam senin gözünde numara var mı ondan mı gözlük kullanıyorsun yoksa koruma amaçlımı
Hem miyopum hem astigmat
Yani hem gözlük hem de mavi ekran korumalı kullanıyorsun