Bazı insanlar yiyip yiyip kilo almıyor bu onlar için şans mı yoksa şansızlık mı yoksa bir hastalık durumu varda ondan mı böyle oluyor cevaplar içinde teşekkürler.
Kilo almamak hiçbir zaman şans olarak görülemez, kimimiz kilo vermek için kimimiz kilo almak için diyetisyenden yardım isteriz.. Herkesin ortak amacı ideal kiloya ulaşmak.. Kimimiz fit bir vücut kimimiz sağlıklı bir yaşam için isteriz bunları.. Kilolu olmak kilo almak veya kilo almamak zayıf olmak iyiye işaret olamaz , olmamalı.. Gerekli tedaviye başvurulmadığı sürece çok ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir , önlem ve tedbir alınıp durumlara müdahale edilmesi şarttır.. Sağlıklı günler dilerim..😊👍
Şanssızlıkla ne alakası var bazı insanların vicudu daha hızlı çalışabilir ama vicudun ihtiyacı olandan fazla kalori alırsan çok kolay kilo almanı sağlar bunun tam tersi de kilo vermeni sağlar hamur gıdaları makarna ekmek patates gibi şeyler yiyerek kilo alabilirsin ama biraz yağlı olur. Onu da spor yaparak düzeltebilirsin ya da spor yapıyorsan ve kilo almak istiyorsan bu sefer protein ve karbonhidrat açığın vardır ki alamıyorsundur.
Alakası yok o sadece midesi almıyordur çok zu tükettiğiiçin midesini küçültmüştür farkında değildir yemekte yiyemeyimce ya oldupu kiloda sayıyo ya da vücut yağlanıyor işte
Bence şansızlık olabilir çünkü zayıf vücut güzel fizik değildir, pek sağlıklı da değildir. Hem kilo almıyorum diye kişi sağlıksız yemeklere yönelebilir. Mesela ben çocukken öyleydim, hep abur cubur hep abur cubur; iskeletim görünüyordu. Hatta öğretmenimiz iskelet inceleyecekken omurgada benim omurgam tişörtün üstünden bile hissediliyor çıkıntılı çıkıntılı diye örnek olarak beni tahtaya kaldırmıştı
Var bunun dışında kullanılan ilaçlar sindirim sistemi bozukluğu metabolizmanın hızlı çalışması hipertiroid gibi hormonal hastalıklar psikolojik sorunlar iştah bozukluğu bu gibi durumlar kilo almamaya neden oluyor insan ne kadar yese bile bu durumlardan ötürü kilo alamıyor