Domates tüketimi anemiyi yani kansızlığı önler domateste bulunan yüksek miktardaki c vitamini demirin emilmesi için gereklidir bu da domatesin anemiye karşı koruma sağladığının bir göstergesi olarak kabul edilir.
maydanoz daha yuksek demir icerigine sahip kan yapmak denilen sey demir oranini arttirmak cunku kadinlar basta olmak uzere turkiyede kansizlik/anemi buyuk bir sorundur
aslinda en onemli demir kaynagi kirmizi ettir bunun disinda, beslenme seciminiz ya da zorunlulugunuz nedeniyle bazi demir kaynaklarini tuketemiyorsaniz, demirden pisirme enstrumanlari kullanmak, hatta dokme demirden (bu amacla yapilmis, temiz) herhangi bir objeyi sulu yemegin icine birakmak ciddi bir demir alimi saglayacak, pek cok hastaligin ilerleyisini yavaslatacaktir
Domateste likopen var, inanılmaz bir antioksidandır kendileri ve kanserin baş düşmanıdır. Ayrıca elbette kana da çok güzel etkileri vardır. Domates ve güz çileği denen meyvede çok yüksek oranda likopen vardır, bazı besinlerde de pişince ortaya çıkma oranı katlanır, dikkat ederek ve daimi olarak kullanın.
Demir içeriği olmayan bir meyve olarak biliyorum, kırmızı olması=kan yapıyor gibi bir algı oluştursa da b12 ve Demir içermediği için herhangi bir etkisi olduğunu zannetmiyorum. Kana kırmızı rengini de “fişne suyu” vermiyor 😅 Bu nedenle Demir içeren, b12 içeren ve et tüketimi bu anlamda faydalı olacaktır diye düşünüyorum
Kansızlığa iyi gelen gıdalar, demir içeriği olarak zengin gıdalardır, onları araştır. Kanda oksijen taşıyan proteinin üretilmesi için demir gerekiyor, ki demir de kana kırmızı rengini veren element. Domates, antioksidan özelliği ile kansere karşı koruyucu, tüm kırmızı renkli sebze ve meyveler gibi.