Günlük ihtiyacımız olan besinler bile bu kadar pahalı olmuşken bu devirde nasıl sağlıklı beslenebiliriz? Spor salonu fiyatları desen almış başını gitmiş... Nasıl kilo vereceğiz biz?
Sağlıklı beslenmek bile pahalıya patlıyor, bu devirde nasıl kilo vereceğiz?
Su orucunun otofaji yi tetiklemesi sebebi ile en sağlıklı diyet diyebilirim. 14. Saat sonunda otofaji başlar. Göz kararması , tansiyon düşme veya çıkması , sinir bozukluğu , halsizlik, yorgunluk 3. Gün sonunda biter ve kendinizi iyi hissetmeye başlarsınız. Yalnız su orucunda dikkat edilmesi gereken en büyük detay lavman yapma zorunluluğudur.
Şu dönemde beslenmenin pahalılığına hem fikiriz. ancak sağlıklı beslenme dediğimiz eylemin extradan pahalı olma durumu saçmalık. organik beslenmekten söz etmiyorum bile. sebze, meyve, bakliyat, et ve süt ürünleri gibi besinlerle hazırlanıp yanımızda taşınabilecek ürünlerin maliyeti dışarıdaki fast food yemeklerin maliyetini geçiyor. bu sebepten de insanlar hem hazırlamanın verdiği üşengeçlik hem de maliyetin fazla olmasından dolayı ucuz sağlıksız alternatiflere yöneliyor.
Salata tatlım. Günde iki öğün bol malzemeli, doyurucu salata yapacaksınız. İçeriğinde yağı süzülmüş ton balığı veya tavuk göğsü, kıvırcık marul, soğan, domates, zeytin, peynir, mısır, pul biber, sirke, zeytinyağı vb vb artık ne seviyorsanız cadı kazanı gibi katıp yiyiniz. Birkaç ay içinde en az 10 kilo vermiş olacaksınız hem de hiç aç kalmadan. Teşekkürü sonra edersiniz
Her toplum hak ettigini yaşıyor. Rte' ye verdiler yetkiyi, boylu, boyunca kol gibi, gördüler etkiyi. Hala utanmadan. durmak yok yola devam diyorlar. Bir daha seçilirse devam edecek tek şey yaşanan toplumsal tecavüz olacak..
En düzgün beslenme şekli her şeyden azda olsa yemektir. Çünkü vücudun her gıdaya ihtiyacı vardır. Tatlıda yiyeceksin tuzluda, ekşide, et 🥩de, sebzede, meyvede, zamanında uyuyup dinlenilmeli. Kimileri sadece zeytin yağını öğrenmiş bütün keramet oymuş gibi anlatıyorlar. Her şeyi yiyeceksiniz kardeşim dedem 107 yaşında rahmetli oldu dersimi ondan aldım.
Bunca sıkıntı ve stresin içinde bu kadar endişe ve gelecek kaygısıyla tahminen yaşam sıralaması ölümler 50-60 dan ziyade 30-35 hatta belki 20 25 e kadar inecek insan ömrü durum çok kötü zamları boykot ediyorum bu toplum bunu hak etmediğini iyi biliyor..
Bu toplum evet bunu hak etmiyor! Lağım suyu ve lağım faresi yemeyi hak ediyor!!! Bu ülkenin halkı bir kişinin tüm gücü karar verme yetkisini 1 kişiye aktarmayı kabul etti sandıkta. Kendi etti kendi buldu bu halk. Fazla bile bu halka bu şartlar. Noldu? Ortalık suri afkan pakistan arabikten geçilmiyor... Neden? Bu halk bunu istedi.
Eskiden alanyada alman norveç danimarka vardı şimdi hindistanlı arap afkan suriyeli turist var turisttt! Bu adamların işi kelle kesmek yazları alanyada tatile geliyor kışları kelle kesiyor adamlar 🙆♀️
Genelleme yapmayın farkında mısınız bilmiyorum ama başka birisi seçilince gene bir kişinin hükmü ile bu ülke ilerliyor olucaktı siz konuya nerden bakıyorsunuz belli fakat ben lağım içinden bakmıyorum iyi günler ;)
Metropol de yaşayanlar düşünsün, ben her hafta mutlaka dağ turları yaparım hafif diyetle beraber.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sende sandıkta patlatıcan artık... Ya da aga'lar sandık sonrasında size patlatıcak.
hastanelerde doktor kalmadı. Çünkü S. gidin dendi. Bir sürü nitelikli doktor yurt dışın da iş bulup gitti. Zaten nitelikli doktor kadar tatlı ve beleş bir kaynağı hiç bir ülke reddedmiyor. Yetiştirmesi koruması zahmetli bir şey doktor. Şimdi randevü alamıyosun doktor yok alsan da iptal oluyor 1-2 tane doktor kalmış çoğu bölümlerde.
Ben kendim, lüks yaşayan biriyim, kriz sektör dolayısı ile bana fazla kazandırıyor ama kazandığıma sevinemiyorum swvinirsem bencil ve iki yüzlü olurum.. Bu kadar insanın canı yanarken;ben mutlu olamıyorum ki
Sen sağlıklı besin diyorsun ben yakında tesettür kıyafeti alamayacağım en ucuz elbise 500 ₺ en dandiği kullandığım şallar 400 ₺ olmuş 🤦🏻♀️
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tek derdimiz bu olsun. Evin giderleri ağır geliyor kendi evimiz olduğu halde faturalari aidatı bilmemnesi. Gıda desen giyim desen ucmus. Evi olmayanlar geliri az olanlar ne yapıyor nasıl geçiniyor bilmiyorum Allah sonumuzu hayır etsin.
En ucuz diyet su diyeti. Geçen hafta pazartesiden beridir su diyetindeyim ben. Atın yediği yulaf bile 10-15 olmuş, artık başka çare kalmadı lol
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
valla salata tüketeyim diyosun malzeme almaya gidiyorsun, iki tutam ota dünyanın parasını istiyorlar.. yani sofraya adam akıllı bir salata koymanın maliyeti bile en az 50 tl. Daha sebze falan saymıyorum bile
Ben çok hızlı kilo verebilen birisiyim ayda ortalama 250 bin adım atıyorum ve istediğim her şeyi yiyorum hiç sorun olmuyor. Yürümek ve bol su içmek kilo vermek için yeterli eğer bir hastalığınız yoksa tabi.
Mesela sporu evde egzersiz yaparak deneyebilirsin şartmi salona gitmek ya da sahile git yuruyus yap bazilarinin hayali tabi spor salonlarinda herks birbirne bakmasi lazim haklisiniz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Aw ben fakirlikten kilo alamıyorum millet kilo vermeye çalışıyor..