kesik çok derin değil gibi. ama geç kalmadan acilde bir göstermelisin. dikiş gereke bilir. geç kalırsan kötü olur. iltihap oluşursa çok canın yanar. ayrıca tetanoz aşısı yaptırmadıysan son 5 yılda hemen yaptırmanu tavsiye ederim. bu şekilde kendi haline bırakmak çok riskli.
135 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız ama sorun şu ki ben kıbrısta yaşıyorum ve burada sadece 1 tane devlet hastanesi var o da bana bayağı uzak. Acile gidemem yani tek çözüm bu saatte nöbetçi eczane kalıyor. 1 saat önce bir krem sürdüm birazcık acıttı şu an çekmesini bekliyorum kremi. Tetanoz aşısı yaptırmamda baya geçti 4 yıl falan. Haklısınız ve bir soru soracam şimdi cildiyeye gitmem de fayda var mıdır 5-6 gün sonra cildiyeye gitsem tedavi edebilir mi. İz kalmaması için ne yapmalıyım
- +1 yıl
iz den kurtulamazsın. sadece plastik cerrahi ile mümkün. o da şu an olmaz. iyileşmesi gerekli önce. diğer yandan krem sürmekle iyi yapmamışsın. sana tavsiyem batikon (tendürdiot) ile bolca kesik kısmı pamuk yardımıyla tamamen temizlemen. kremi ve diğer enfeksiyon kapma ihtimali
olan herşeyi batikon ile temizleye bilirsin. temizledikten sonra küçük bir gazlı bez yani dezenfekte edilmiş bez yerleştirip üzerini sar. bir hafta su ile temas ettirme. sabah akşam batikon ile temizleyip sargıyı tazele. bir hafta sonra yara kendiliğinden kapanır. daha sonra iz için plastik cerrahisine görünr bilirsin. bir hafta boyunca enfeksiyona karşı antibiotik kullanman yararına olucaktır.
Soran+1 yılPeki bişey soracam iz kalmama ihtimali var mıdır hiç. Birde iz belirgin olmazsa belki doktora görünmeyebilirim. Şu an bir tane krem sürdüm ama evde pansuman ilacı falanda yok. Nöbetçi eczaneye gidip o dediklerinizi almayı düşünüyorum. Belki fayda edebilir inşallah. Birde plastik cerrahinde nasıl müdahale edebilirler
- +1 yıl
kremi hızlı bir şekilde yara üzerinden temizlemelisin. bu gibi kesiklerin tek ilacı temiz tutmak ve antibiotik kullanmak. kremi batikon ile temizle. plastik cerrahi bir çok yöntemle izi tamamen ortadan kaybeder. farklı yöntemleri vardır. kendi halinde ne kadar bir iz kalacağı kesik iyileşip düzelene dek belli olmaz. iz belirginde olabilir belli belirsizde.
Soran+1 yılŞu an evde batikon ve antibiyotik yok eczaneye gitmeyi düşünüyorum. Gerçekten dediğiniz doğru mu krem daha mı kötü yapıyor yani.. hava almaması için yara bandı koyacaktım ama olmaz diye düşündüm koymadım. Nöbetçi eczaneye gideyim mi sizce çünkü şu an elimde batikol ve o dediğiniz gazlı bez tarzı şeyler yok
Soran+1 yılSanırım haklısınız gerçekten teşekkür ederim peki doktora minimum 5-6 gün sonra gidebilirim şu anlık sadece nöbetçi eczaneye gitme imkanım var sence bu durumda ne yapabilirim eczaneye gittikten sonra doktora mı görüneyim yoksa bekliyim mi 5-7 gün sürer minimum çünkü doktora görünmem. Ben kıbrısta yaşıyorum ve burada sadece 1 tane devlet hastanesi var o da benden uzak bunun için soruyorun
- +1 yıl
doktorun da yapacağı şey bunlar. antibiotik reçete eder. pansuman odasında da kesik kısmı bir güzel batikon ile temizlerler. üzerine steril gazlı bez yerleştirip sarılır. bir hafta su temas ettirme der. hepsi bu. günde iki defa gel temizleyip bezi değiştirelim der. bir hafta sonra yara kapanır. dikiş atılması gerekiyorsa extra dikiş atılır. sonuçta yine aynı şeyler uygulanır. dikişli ya da dikişsiz. senin extra yapman gereken kesik kısmı kalp seviyesinden yukarda tutman. bu şişlik oluşmasını önler.
Soran+1 yılBişey soracam kalp seviyesinden yukarı tut derken anlamadım ne yapmam gerekiyor. Birde hastane uzak şimdi nöbetçi eczaneye gitsem sence etkili olur mu
- +1 yıl
bende nöbetçi eczaneye gitmen gerektiğini söylemek istedim zaten. hastahaneye gidemiyorsan şayet. kalp seviyesinde tutman gerek derken temizlik ve bandaj işi bittikten sonra boyundan bir bezle kolunu kalp seviyesinde askıda tutarsan her zaman. yürürken , alışverişte, otururken, ya da her ne yapıyorsan o an. kalp o kısma ağırlık veremez. etkileşimde bulunamaz. buda şişliği önler. en azından daha küçük boyutta şişlik olur.
Soran+1 yılAnladım çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için gerçekten. Bu arada bişey daha sorabilir miyim mesela diyelim ki izi belirgin kaldı ya da az belirgin diyelim neyse ben plastik cerrahına gitsem nasıl bunu geçirebilir pahalıya patlar mı
Soran+1 yılAnladım umarım fazla tutmaz ya bide bişey sorabilir miyim sizin hiç oldu mu hayatınızda böyle bir kesik çizik falan
- +1 yıl
görsel atardımda geçti. ilk görüşte atmam gerekirdi maalesef. aynı yere yakın bir kesikte bende var. ancak benimki biraz farklı. iz var mı? evet. hemde belirgin bir iz. rahatsız değilim. benim kmesik yanıkla karışık bir kesik. kapanması uzun sürdü. dikiş tutmamasından kaynaklı. yanık olduğu için. kızgın bir cisim ile kesildi.
Soran+1 yılBelkide ben çok takıyorum bilmiyorum galiba olacağı varmış olmuş gibi.. sana da geçmiş olsun Allah daha beterlerinden korusun. Peki plastik cerrahine gidip baktırmayı düşünüyor musun hiç
Soran+1 yılRica ederim sağolun.. bakalım bende şimdi eczaneye gidicem eğer iz hafif kalırsa böyle devam etmeyi düşünüyorum ama belirgin olmazsa duruma göre cerraha gitmeyi düşünebilirim
Soran+1 yılBelirgin olmazsa demişim son cümlede belirgin olursa olacak o
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Soran+1 yılBu arada eğer iz kalırsa en azından dövme gibi bişey yaptırmayı düşünüyorum üstüne zaten yaptırmak istiyordum dövme bu da bahanesi olur diye düşündüm sence nasıl olur
Soran+1 yılAklıma bu geldi reis plastik cerrahına gidip boşa para vereceğime hem üstünü kapatmış olurum hemde istediğim bir dövmeyi yaptırmış olurum bence sende deneyebilirsin eğer dövme merağın varsa
Soran+1 yılAnladım reis yani dövme yaparken yara izleri için farklı yöntem mi uyguluyorlar
Soran+1 yılAnladım reis peki sence üstüne dövme nasıl gider işe yarar mı
Soran+1 yılBirde gördüğüm kadarıyla gittiğimiz dövmecide önemli bazı dövmecilerin çizdiği dövme de sanki eline tahta kalemi almışsında kendin çizmişsin gibi duruyor
Soran+1 yılŞu an yolda yazıyorum sana 😄
Soran+1 yılReis bakar mısın bi şu an geldim ama eczane kapalı
Soran+1 yılYarın gündüz gelicem bakayım sence bişey olur mu biraz geciktirsem
En İyi Cevaplar
Merhaba sevgili kardeş, pansuman yapıp kolonya dök ve düzenli kremler kullan , iz kalırsa özel kremleri varmış sanırım, dertleşmek istersen seni dinleyebilirim
04 Yorumla
Soran+1 yılHristiyanlığa yeni adım atmaya çalışan şu kardeşine dua et yeter abicim
Soran+1 yılBiraz tuz koydum sonra krem sürdüm umarım fayda eder
Terapi almalısın Allah korusun canından kolundan olursun. Soruna gelirsem anestol, gazlı bez batikon al hepsini sür kapat. Biraz yakacak çünkü açık yara mikrop kapabilir ama korkma iz için kremler var.
011 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim haklısınız… aslında ailemden uzak olsaydım şu an bunların hiçbiri olmazdı
- +1 yıl
Biliyorum o durumları kendini elinden geldiğince uzak tut. Dediğim gibi batikon gazlı bez yap kapat iki günde bir yenile sonra anestol sür cok acı yaparsa o uyuşturuyor güçlü bi krem. Elinden geldiğince bakarsan kremlerle vs erkenden kapanır önemli olan bakman. Sonra izi hafif kalır bunun için eczanelerde veya sitelerde ünlü kremler var onları kullan paraya biraz kıyman gerekir.
Soran+1 yılHaklısın.. şu an o dediğiniz şeylerin hiçbiri elimde yok ve hafta sonu olduğu içinde eczaneler kapalı. Birde ben kıbrısta yaşıyorum burada sadece 1 tane devlet hastenesi var o da bana baya uzak. Şu an bir tane yara kremi sürdüm sürdüğümde birazcık acıdı. Eczaneye falan gitmeme gerej var mı sizce yarın bir nöbetçi eczaneye gitmeyi düşünüyorum kararsızım
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Soran+1 yılBu arada bir tane nöbetçi eczane buldum ama elimdeki krem daha kurumadı. Acaba şimdiden gitmeli miyim bir sorun olur mu eczaci pansuman yaparken. Birde emin misin eczacı pansuman yapar mı
Soran+1 yılAnladım bende pansuman yok ama.. neyse bir eczacıya görüneyim bakalım da birde 5-6 gün sonra cildiyeye görünsem acaba o bişey yapabilir mi. Dikiş atılır mı 5-6 gün geçtikten sonra birde cildiyeci dikiş atar mı
Soran+1 yılSağolun Teşekkür ederim umarım faydasını görürüm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ben de sinirlenince cırıyorum kendimi ama sen başka boyut yani ablam dedi ki sinirlenince zıpla sen de öyle yap zarar verme kendine
010 Yorumla
Soran+1 yılAslında çok sakin biriyimdir normalde canımı alsalar bile sakinliğimi bozmam ama düşüncesiz ve sorumsuz ebeveynler çocuklarını düzgün yetiştirmek yerine psikolojisini bozduğu için benim gibi insan bile bazen cinnet geçirebiliyor.. şu an keşke 1 saat öncesine dönseydim de o bıçağı hiç elime almasaydım diyorum
Soran+1 yılBir dahakine yapacak cesaretim kalmadı zaten.. umarım burdaki herkese örnek olur bu öfkeyle kalkan gerçekten zararla oturuyor çünkü
Soran+1 yılYok bundan sonra hayatta vermem. Düşünüyorum da buda benim için iyide olsa kötüde olsa bir anı oldu hayatımda
Soran+1 yılKötü bir tecrübe oldu ama tecrübe tecrübedir nihayetinde 😄.. bilmiyorum ben zıplasam bana deli derler heralde en son çocukken zıplıyordum
Soran+1 yılBilmiyorum artık elimi yumruk yapıp bırakacağım sinirlendiğimde. En iyisi bu
+1 yılKeşke yapmasaydın böyle bir şey büyük ihtimalle iz kalıcak faça kolay kolay geçmez
01 Yorumla
Soran+1 yılO kadar çok bunaltıyorlar ki insanı bazen iyi ki o bıçağı boğazıma saplamamışım diyorum
+1 yılİz kalsa da bir şey olmaz da senin problemlerin var dostum. Birine bir şey yapmadan önce önlemini al.
012 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın normalde sakin bir insanım ama nasıl oldu bende bilmiyorum
Soran+1 yılNe yapabilirim kalmaması için
- +1 yıl
Avucumun içi yarılmıştı doktor dikiş atalım demişti ben attırmamıştım izi kaldı. Attırsaydın izi kalmazdo demişti bir arkadaşım. Bir sağlık ocağına git danış istersen kalmaz derlerse dikiş attırırsın
Soran+1 yılŞu an her yer kapalı abi yarında pazar nereye gidebilirim ki
- +1 yıl
Hastaneye git orası hep açık
Soran+1 yılAbi ben kıbrısta yaşıyorum burada sadece 1 tane devlet hastanesi var o da bana çok uzak
- +1 yıl
Sabah git en iyi seçeneğin o. Kremle falan kurtuşacak bir şey değil o. Geçmiş olsun
Soran+1 yılŞu an nöbetçi eczaneden dönüyorum abi eczane kapanmış kapanmamış olsaydı belki batikon falan gazlı bez vs verirlerdi ama bakalım yarın gideceğim eczaneye teşekkür ederim tekrardan. Birde eczacıya gitmem doğru mu sence yoksa doktora mı görünmelyiim
- +1 yıl
Rica ederim. Bir yere git de. Ama doktora git. Eczacı müdahale etmez sadece tentürdiyot falan verir. O yara pek küçük bence baktırırsan izi kalmaz. Bir de nöbetçi eczaneler burada sabaha kadar açık olur orası farklıymış demek ki
Soran+1 yılTeşekkür ederim reis vallahi hemde ne farklı. Eczaneleri geçtim burada devlet doktorları bile öğleden sonra hasta bakmıyor gidiyor onun yerine kendi özel kliniklerinde falan bakıyorlar sırf para kazanmak için
- +1 yıl
Burası çok daha iyiymiş o zaman. Umarım iz kalmaz, iyileşirsin
Soran+1 yılAynen öyle reis çok teşekkür ederim
Eczaneden terramiycin al koy iz kalmaz
03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim kardeşim inşallah ama eczane kapalı şu an
Soran+1 yılŞu an bir tane yara kremi sürdüm bakalım umarım fayda eder
+1 yılLan manyak mısın kardesim pansuman yap
04 Yorumla
Soran+1 yılSinirlenemedim artık cinnet getirdiler
Soran+1 yılBirde pansuman yok ne yapabilirim tuz koymuştum
- +1 yıl
Ne tuzu ya dalga mi geçiyon MAKAKAWŞWLPS
Soran+1 yılKomik değil, başına gelseydi anlardın
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok geçmiş olsun :/ nasıl oldun şu an iyi misin?
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Şu an krem sürdüm 1 saattir daha kremi çekmedi. İlk sürdüğümde biraz acıttı. Şu an bekliyorum çeksin diye. Aslında iyi gibiyim ama psikolojim birazcık bozuk bir anlık aptallık yüzünden hayatım boyunca göreceğim bir iz kalır diye.
Cevap sahibi+1 yılİstersen konuşalım kafan dağılır şu an kendini kötü hissetmen normal, bence konuşmak daha iyi gelecektir diye düşünüyorum
Soran+1 yılHaklısın konuşmak iyi gelebilir belki şu an üstümdeki vicdan azabı ve sıkıntıyı kafamdan dağıtabilirim bir süreliğine de olsa. Sizde isterseniz neden olmasın
Soran+1 yılTamamdır…
+1 yılİyice yıkada mikro kapmasın. Sabunla
03 Yorumla
Soran+1 yılKrem sürdüm şu an umarım faydasını görürüm. Krem sürmeden önce tuz dökmüştüm
- +1 yıl
Tuz ne alaka. Bidaha yapma tuz antibiyotik veya mikrop giderici değil ki. En iyisi her zaman sabun
Soran+1 yılYa bilmiyorum normalde mikropları öldürdüğü için sürerdim ama şimdide o an elim ayağıma dolanınca dökmek zorunda kaldım. Sabuna fırsat kalmadı ayrıca krem sürdüm umarım krem temizler inşallah
+1 yıl3 günlük ömrün kalmış
07 Yorumla
Soran+1 yılDalga geçmeyin
- +1 yıl
Bende babamla tartıştım sonra kendi elime makas soktum, izi kaldı
Soran+1 yılGerçek mi
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılGeçmiş olsun ikimizede o zamn
- +1 yıl
Seninki küçük duruyor izi az olur
Benim avucumun için, baya kan akmıştı derinlere indi izi duruyor
Soran+1 yılŞu an izi pek belli oluyor mu peki bir de sen yaraya mudahele ettin mi hiç
+1 yılİz kalır
09 Yorumla
Soran+1 yılHayır lütfen
- +1 yıl
Kanka bana hayır desen de bişş değişmicek 😃 iz geçiren kremler faln var dene. Bunun benzeri daha büyüğü kolumda var yıllardır. Jilet izi gibi. İlk kesildin de seninki gibi gözüküyor du
Soran+1 yılHaklısın ne yazık ki : .( bir tane krem sürdüm umarım fayda eder. Senin kesik nasıl oldu ve ne zaman
- +1 yıl
😃 Cam kesmişti yanlışlıkla
Soran+1 yılİzi belli oluyor mu peki birde kesikten sonra niye müdahale etmediniz
- +1 yıl
😃 Karıştırma şimdi o kısımları 😃😃 iz kaldı tabi
Soran+1 yılPeki bişey soracam sen takıyor musun hiç o izleri yani hiç seni rahatsız etmiyor mu. Ayrıca gerçekten merak ettim müdahele etseydin belki geçebilirdi
- +1 yıl
Evet dikiş atılırdı muhtemelen
Soran+1 yılAnladım inşallah benimkinde iz kalmaz ya
+1 yılSinirlenip bicagi kendine saplamak ne ya xd
01 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojimi bozdular işte reis anla lütfen
Gizli Üye(30-35)+1 yılDerinse kalir
03 Yorumla
Soran+1 yılGaliba derin ama ne kalmaması için ne yapmalıyım
Cevap sahibi+1 yılOna engel olamiyorsun maalesef
Soran+1 yılDoktora gidicem bakalım inşallah o tedavi eder
Gizli Üye(25-29)+1 yılTavuk gö*** görmüş yara sanmış KSJDHFJGDFHG
010 Yorumla
Soran+1 yılKomik değil lütfen
Soran+1 yılBu arada umarım daha kötüsü başına gelir
Cevap sahibi+1 yılBeddua döner dolaşır sahibini bulur.
Soran+1 yılDefol
Cevap sahibi+1 yılNe bu kompleks vaz geç bundann
Soran+1 yılSende az akıllıca davran da insanlarla alay etmemeyi öğren
Cevap sahibi+1 yılKoluma bıçak sapladım yazmışsın, saplasan böyle mi olurdu? çizmişsin derini biraz kesmiş o kadar. Bende düşüncemi belirttim...
Soran+1 yılTamam ama bana söyler misin acaba yazdığının bir alaydan ziyade normal bir görüşe benzer bir yani var mı acaba? Aynı şey senin başına gelse o yorumu ben yapsam senin hoşuna gider miydi? Ha giderse söyle de en azından kimin kompleks yaptığı belli olsun
Cevap sahibi+1 yılAynı görüş bana gelse sorgular ders çıkartırdım.
Soran+1 yılAnlıyorum
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat