Cuma günü telefonuma bir mesaj geldi birisi bana dava açmış mersin bilmem ne falan diyor işte dava açılması gereği duyulmuştur en alta da gerçek avukat numarası koymuşlar avukat gerçek yani numarayı kaydedip baktım whatsapp dan işletme hesabı olarak gözüküyordu ve profil resminde de hakimler savcılar dizilmiş resim çekinmişler abim akşam 19 da aradı açmadı sizce benim E devletim de yok annemin E devletine baktım orada da bir şey çıkmadı sizce dolandırıcı mı bunlar
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bugün av Ertan Tunç adı ile benide aradılar numarası ( 0531 283 21 29 ) hakkımda dava açıldığını söyledi telefonunu açmadan önce ismini ve numarasını arattım burada ki paylaşımları gördüm 2. Kez aradığın da açtım dolandırıcı olduğunu söyledim hiç ağzımı bozmadan varsa böyle bir dava gönder dosyayı dedim başladı telefon rehberin de ki herkesin ismini saymaya tehtid ederek bu kişilere ne yaptığını söylerim bana 20 bin lira göndermezsen diye elinden geleni ardına koyma dedim kapattım
Hayır bu kadar basit mi kişisel bilgileri mi geçtim rehberinde kayıtlı olan kişilere kadar öğrenmeleri
216 Yorumla- 8 ay
@Berke7898 hiç olmadı
- 8 ay
- 7 ay
@bjkliiiiiiiii knk hiç bi şey olmadı
En İyi Cevaplar
aynı isime benzer birisi benide aradı iletişim numarası (0553 640 03 68 ) bunlar dolandırıcı hesaplar insanları korkutarak para almayı amaçlıyorlar , olayla alakam şöyle oluyor arkadaşıma twitterdan bir kız yazıyor sonrasında buda yazıyor kızın abisi olduğunu iddia eden eleman gece sesli mesaj atıyor ulan bacıma bunları nasıl yazarsın diyor sonrasında arkadaşım bunları engelliyor sabahına bu numara arıyor sonrasında konuyu bana açıyor bende biraz araştırınca bu isimli şahsın daha öncesinde de böyle insanları korkutmaya çalışıp para almaya çalıştığını görüyorum sonrasında arkadaşımın yazdığı kıza wpden yazıyorum diyorum seninde bacınında a** bu numara sonrasında beni arıyor açmıyor uzun uzun arıyorum açmıyor
023 Yorumla
1 yılŞimdi biri aradı av Ertan tunç diye biri aradı sosyal medya bir bayanla konusmusuz ve +18 fotoğraf atmışım diye aradı bende kapattım 05541396527 numaradan aradı bilgi sahibi olan var mı acaba ve E devlet de yok UYAP vatandaş da yok bilgisi olan yardımcı olabilir mi
120 Yorumla- 1 yıl
Aynı isimli kişi bana Wp dan avukat kimlik kartını atıp birde dava açıldığı ile ilgili fotoğraf gönderdi işin garibi attığı avukatlık baro kartını sorguladım avukat gözüküyor
- 1 yıl
- 1 yıl
@Ahmettttttttt12
Senide mi aradı - 1 yıl
- 1 yıl
@Ahmettttttttt12 benide aradı banada yazdı engelledim
- 1 yıl
@Ahmettttttttt12 hocam bir dava dosyası üzerinde ve dava dosyasında sicil (2693) mü yazıyordu
- 1 yıl
@Tarıkk344 2693 aynen
- 1 yıl
@Ahmettttttttt12 dosyadaki yazıları okursan 04/2024 tarihindeki falan diyor reis bende ilk başta tedirgin oldum sonra dosyayı incelediğimde farkettim büyük iht bi fotoğraf buldular ordan yürüyorlar.
- 1 yıl
@Tarıkk344 Aynen aynı tarih yazıyor
Doğru diyorsun üçkağıtçı bunlar - 9 ay
Aynı kişi beni de aradı açmadım korkudan wp dan mesaj atmışlar hesap işletme hesabı profil fotoğrafında Türkiye cumhuriyeti adalet bakanlığı fotoğrafı koymuş ama mesajlara bakmıyorlar internet kapalı aramaya korktum ne yapmam lazım +90 536 617 43 98 bu numaradan yazdılar aradılar Süreçde ne yaptın aynı konu başka numaradan bana yaptılar
- 9 ay
@Ahmettttttttt12 aynen öyle valla
- 9 ay
@Tarıkk344 aynen bana da geldi
- 9 ay
@Ahmettttttttt12 banada rsimli avukatlık kimlik kartı attı
İnternet & Teknoloji konusunda 396 cevap paylaştı. Dolandırıcı sakın inanma … hiç bir insan profil resmine öyle bir foto koymaz 😂 bana yapmaya çalıştılar yedi sülalelerine sövüp elinden geleni ardınıza koymazsanız o elininizi….. sonra engel attı bana
23 Yorumla- 1 yıl
Anladım kral sağol yardımcı olduğun için 2 gündür içim çok kötüydü rahatladım artık sayende
- 10 ay
Benide bugün 05534706329 numarayla aradilar ne yapmalym
- 8 ay
@Sikkillaççi knk noldu bisey oldumu
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Ah dostum, bu gibi şeylerde çok dikkatli olmak lazım! Bu mesajlar genelde dolandırıcılık işlerinden biri oluyor. Çünkü avukatlar ya da resmi kurumlar böyle ne yazılır ne de WhatsApp’tan bir şey yollar. Hatta "işletme hesabı" durumu daha bile kafa karıştırıcı olabilir ama bu kesinlikle ciddi bir şey olduğunu göstermez.
Şimdi çok net bir şey söyleyeyim: Eğer E-Devlet’te bir dava kaydı, tebligat ya da herhangi bir bilgi yoksa, korkmana gerek yok. Orası en güvenilir kaynaktır. Mutlaka annemin E-Devletine baktığın gibi kendi hesabına ulaşıp oradan da teyit etmeye çalış. Gözünü dört aç! 🤓
Eğer şüphelerin devam ederse resmi yetkilileri arayabilirsin, onların bir hatası var mı diye öğrenirsin. Ama %99 bu bir numara dolandırıcılık. Sakın verdiği numarayı geri aramaya, hesap numaralarına para falan yollamaya kalkma 🛑 Sabırlı ve dikkatli ol yeter!70 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
15Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 41,5b cevap paylaştı.
u 1 yılDolandırıcı sakın inanma
20 Yorumla
8 ayBeni de bu sabah aradı aynı isim numara farklı. Düpedüz dolandırıcı. Yok aile bireylerine yollayanır 17 yaşındaki birine istismar mesajlarınız var falan filan (bilerek 17 diyor ki reşit olmayan birine yaptınız hapis cezası falan filan). Ulan 25 yaşında adamım aile bireyime yollayıp napıcan sorumlusu benim aklı sıra korkutup para dilenmeye çalışıyor. Aileye 36bintl vericeksiniz uzlaşma için diyor bende bekle dedim telefonda 1dk beklettim bir şey yaptığımı düşünsün diye, gelince parayı hazırladım elden vericem sonra da hepinizi popon sevicem dedim dosyanız oluşturuluyor diyip kapattı. Ailenizle korkutmaya çalışıyor, bütün bilgilerimiz zaten herkesin elinde ulaşılması çok kolay o yüzden endişe etmeyin e devletten de baktım hiçbir dosya yok. Zaten avukat sabahın 10unda arayıp uzlaşma için para mı ister daha dava oluşmamış etmemiş. Hepte isim aynı Ertan tunç xd.
00 YorumlaArkadaşlar itibar etmeyin banada aynı şekilde iki gram beyni olan kekolar mesaj attj taciz ile alakalı baroda dediği avukat var iletişim numarasını istedim bu konudan dolayı aramalar dan dolayı açmıyormuş avukat telefonu brn baroyu aradım itibar etmeyin kesinlikle diyorlar avukat bunları savcılıga vermiş zaten o mesaj atan numarayı arasanız belli zaten * konuşmalarında valla ana avrat sövdüm
00 Yorumlaaynı avukat benide aynı sebep ve aynı senaryodan aradı. aradıgı numara 5413570743 senaryo hep aynı. önden yemlediği kızın numarası 5334706329 hiçbir avukatın yirmi tane telefon numarası olmaz. buradakilerin sıkıntısı deşifre olmayayım diye şikayet etmemeleri. benim... de değil ben şikayet ettim karakola çokta ilgilendiler yakında haberlerde görürsünüz gerçek yüzünü
00 Yorumla
8 ayav Ertan tunç adı ile beni aradılar numarası 0542 578 36 79 hakkımda cinsel tacizle alakal dava açacaklarını söylediler ama uzlaşmayada gideceklerini söylediler ve tehdit edip 57.000 tl para istediler eğer sizi ararsa sakın açmayın veya mesajlarına itibar etmeyin
00 Yorumla
11 ayMerhaba arkadaşlar sabahın köründe ve ise aradı böyle Ertan Tunç bu neyse bana diyor hakkında suç duyurusu var işte uzladma yoksa ailenden ,2.3 kişi ariyacagiz öyle şeyler varsa e devletime göndersin aramakla uğraşmasin 3 gram beyniniz var yormayın e devletime yollayın bekliyorim
06 Yorumla
1 yılAblam avukat ve bunun tamamən dolandırıcı işi olduğunu söylüyor. Süreç öylə işlemez çünkü ve hakkında nə davası olabilir ki? Sakın kanmayın.
16 Yorumla- 1 yıl
Çok sağolun yardım ettiğiniz için 2 gündür içim çok kötüydü yorumlarınızla rahatladım resmen
- 1 yıl
Amaçları bu zatən. Panik oluşturmak.
- 1 yıl
Anladım sağolun tekrardan iyi akşamlar diliyorum
- 1 yıl
Rica edərim. İyi akşamlar.
- 1 yıl
Banada yaptılar ama inanmadım para istediler göndermedim belliki dolandırıcı olduğu kesin yoksa avukat bir dosyayı kapatmak için niye para istesin ortada dosya da yok yani
- 1 yıl
Evət.
1 yılDolandırıcı çünkü e devlette gözükürdü yoksa
13 Yorumla- 1 yıl
Anladım sağolun cevap verdiğiniz için
- 1 yıl
Sende sağ ol kardeş
- 1 yıl
Eyvallah iyi akşamlar diliyorum kardeşim
Bugün aynı şekilde Mersin Ertan Tunç beni aradı (05078730588) 17 yaşında birisine cinsel istismar yapmışsın ailenden 3 kişiyi arayacağız 6 ile 12 yıl hapis yatıcaksın uzlaşmayamı gitmek istersin diye yüksek ihtimalle kaliteli bir dolandırıcı
18 YorumlaMersin barosuna kayıtlı gerçek avukatın ismi Ertan tunç adını kullanan şahıs beni dava edeceğini söyledi muhtemelen paylaştığınız numaraları kullanıyor bana ulaştığı numara +90 537 411 74 12
15 Yorumla
8 aybugün benim başımada geldi, 0 545 318 9320 bu numaradan whasaptan mesaj geldi
aynı şeyler arabuluculuk falan filan dönüş yapi yapmazsan. dava açılır falan
00 Yorumla+90 553 711 66 46 Benide böyle bir numara aradı avukat Ertan tunc diye yok bilmem +18 muhabbetine girmişsin Uzlaştırma için arabulucuyum Vs vs sizi bu numaradan arayan oldumu
50 Yorumla
9 ay05366174398 bugünde beni bu numaradan aradılar sakın inanmayin
35 Yorumla- 9 ay
Evet beni de bu numaradan aradılar cinsel dokunulmazlığına yönelik sosyal taciz baskı tehtit falan yazmışlar +90 536 617 43 98 bu numaradan aradılar yazdılar korktum dolandırıcı mı ki diye açmadım ne yapmam lazım evinize her yeri bilgi verilir yazmış e devlette ve uyap da öyle bi dosya gözükmüyor Mersin adli soruşturma bürodan av Ertan tunç yazıyor baro sicil no 2693 yazıyor dolandırıcı mı bunlar ne yapmam lazım yardım edin
- 9 ay
@Alideveci42 avukatlık bürosunu ara de ki beni bu numaradan siz olduğunuzu iddaa eden şahıs bana dava açacağını ve para gönderme mi istiyor de Whatsapp da gönderdiği yazıları paylaştığı sahte kimliği gerçek avukata at işlem başlatsın
1 yılBüyük ihtimal öyle polise gitsene
24 Yorumla- 1 yıl
diğer yorumlar öyle demiyor
- 1 yıl
Dolandırıcı olduğunu söylüyorum
- 1 yıl
Ha anladım pardon
- 1 yıl
Sağolun yardımcı olduğunuz için
İnternet & Teknoloji konusunda 303 cevap paylaştı. Dolandırıcı kardeşim sakın tuzağa düşme
27 Yorumla- 1 yıl
Ama avukat gerçek
- 1 yıl
MERSİN AĞIR CEZA MAHKEMESİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN UZLAŞTIRMACI Av. ERTAN TUNÇ TARAFINDAN YÖNETİLMEKTE OLAN 2025/126 SAYILI DOSYANIZ TARAFIMIZCA SAVCILIK AŞAMASINA TAŞINMASI KARARI VERİLMİŞTİR. BUNA İSTİNADEN BU SUÇUN MAĞDURLAR TARAFINDAN MAHKEME SÜRECİNE TAŞINMASI İÇİN KARAR VERİLMİŞTİR. DOSYA AÇILIMI SAVCILIK KARARIYLA KABUL EDİLMİŞTİR. DÖNÜŞ YAPILMADIĞI TAKDİRDE AİLE BİREYLERİNİZ İLE İLETİŞİME GEÇİLİR DOSYA HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN DOSYA İLE İLGİLENEN AVUKAT İLETİŞİM BİLGİLERİ
Avukat iletişim bilgilerini sildim ne olur ne olmaz
- 1 yıl
Anladım kardeşim çok sağol rahatladım resmen 2 gündür içim çok kötüydü sağolun
1 yıle devlette görünmüyorsa bişey yoktur merak etme
26 Yorumla- 1 yıl
Annemin E devletin den gözükmüyor evet yanı bir şey yok değilmi
- 1 yıl
tebligat yazıları gönderilmeden önce edevlete düşer diye biliyorum ayrıca tek SMS atılarak yapilcak bişey değil bu dolandırıcılar yüksek ihtimal
- 1 yıl
Peki bunu anladım ama neden gerçek bir avukat numarası koyuyorlar
- 1 yıl
inandırıcı olması için? ayrıca işletme hesabı yazısını artık isteyen koyabiliyor bı farklılığı yok
- 1 yıl
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için sizin sayenizde rahatladım artık
- 1 yıl
rica ederiim
1 yılDolandırıcı onlar. Tuzaklarına düşme.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayEvet dolandirici
00 Yorumlaadi ertan tunc muydu
06 Yorumla- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
Sanada mı yaptı aynısını dolandırıcı degil mı bu
- 1 yıl
@Cahitkrdglı bana da ertan tunç diye biri yazdı ben inanmadım pek ama yinede içimde bi kuşku var sen devamında bir şey yaşadın mı
- 1 yıl
Selamlar beni aradı bu avukat şimdi bil yardımcı olur musun rica etsem beni aradı ama mesaj atmadı 05541396527 den
1 yılReis ne oldu senin iş dolandırıcı mıymış
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026