Evet böyle biriyle karşılaşmıştım ama o duygularının mantık çerçevesinde olduğunun ve bunun takıntı olduğunu kabullenmiyordu. Bir bakıma korkutucu görünse de zarar verici bir davranışı bulunmamıştı.
Kesinlikle bir hastalık bu. Maalesef bir çok kadın gibi benimde yaşadığım bir durum. Takıntılı/saplantılı insanları beyinsel olarak asla sağlıklı olduklarını düşünmüyorum
Evet hastalıklı bir durum ve başıma geldi. En sonunda özür dileyip ortadan kayboldular. Görmezden gelmek ilgilenmemek ve her yerden engellemek en doğrusu...
Evet hastalıktır yani şöyle açıklayım eğer karşındaki kişi de seni seviyorsa normaldir. ama seni sevmeyeni takıntılı seviyorsan bu aşk değil takıntı ve egodur. ve devam ettikçe seni tüketir
Evet, bence mental bir hastalıktır. Hatta daha da ileri gideceğim, böyle kişilerin zaten sevgiyle ve aşkla da ilgisi kalmamıştır. Karşısındaki insanı takıntı haline getirmiştir ve onun kendisi olmadan hayatına devam etmesine izin vermez. Herşeyin en iyisini, en güzelini ona ben verebilirim kafasında olur. Bu durumun sevgisiz geçen çocukluk yıllarında oluşan duygusal bir travma olduğunu düşünüyorum açıkçası.
Senden önce vardı öyle bir ruh hastası o... pu herkesle beraber olup olup yine benden vazgecemezdi en son aklınca bir intikam peşine düştü şimdilerde ise buralarda bir laf sokma derdinde sanırım dul kalmak iyice azdirdi bunu başına vurdu
Şimdi takıntılı bir şekilde sevmek ile sevip karşılık alamamak ama vazgeçememek arasında uçurum bir fark var bir kere takıntı demek insan artık kendine zarar veriyorsa ya da karşı tarafa gereksiz derecede zarar ya da rahatsızlık veriyorsa işte bu takıntıdır ama mesela seversin olacağı yoktur vazgeçmek elde değildir yine de uzaktan uzaktan seversin bu değildir mesela takıntı ile sevmek arasında uçurum fark var
Oldum ve ayrıldım. Ayrılık süreci bile sancılı oldu. Karşımdakinin özgüven eksikliği ile her şeyden korkup kıskanması iyi bir şey değil. Bunu yaşayan da yaşatan da çok yıpranıyor.
Yillarca karsiliksiz birilerini seven insanlar var. Hastalik boyutunda olani da vardir, olmayani da. Hastalikli ve hasralikli olmayanlar neye gore ayirt ediliyor?
Çook denk geldim böyle durumlara ben yapmamış olsamda cidden işin içinden çıkılmaz bir hale geliyor Allah kimseyi ne bu duruma düşürsün nede denk getirsin.
Evet kesinlikle mental bir hastalıktır, özellikle kendisine hayır denmesini ve terk edilmeyi kabul edemeyen kişilerde görünür. Çevremde bundan dolayı problemleri olan çok arkadaşım var :D
Karsi tarafa zarar vermeden karsiliksiz sevmek hastalik degil bence. Ancak karsi taraf yuz vermiyor diye ona zarar vermeye baslanmissa hastalik diye dusunuyorum.
@Sibel255 oda var evet ama hayat bu kadar kısayken gerek var mı böyle şeylere ağlayıp üzülmek okey bunları yaşa bunlar güçlendirir ama terapi alacak kadar da yapmamalı insan bunu kendine
Elinde olsa zaten yapmaz. Basina gelen bilir. Buna benzer bir durumu ben baskasina yapmistim fakat benimki farkli bir durumdu. Karsi taraf benim sevgimi kullandi ve baskasiyla evlendi. Benimki intikam almak istegiydi. Intikam odakli unutamama ya da takintiydi. Fakat benden once Allah zaten ektigini bictirdi ona. Cici karisi bir yilda kapinin onune koydu onu.
@Sibel255 tabi ki herkesin mental gücü ve olaylara bakış açısı farklıdır ama ben de çok kötü şeyler yaşadım 4 yılda anca unutabildim ama terapi alacak kadar kendimi kötü hissettiğimi hatırlamıyorum. Benim de sevgim kullanıldı fazla dayanmadım o kişi neden dayanayım çok sevmeme rağmen yani çok da duygusal olmama rağmen şu an da o da evli ama ben ilgilenmiyorum.