Bipolar, narsist, paranoid, anoreksiya, anksiyete, bağımlı, OKB, depresyon gibi sorunlar bla bla...

Bipolar, narsist, paranoid, anoreksiya, anksiyete, bağımlı, OKB, depresyon gibi sorunlar bla bla...

Elbette en sağlıklısı bence önce insanların kendisinin mutlu sağlıklı bir birey olması ki beraber mutlu sağlıklı bir ilişki olsun.
Mutlu çocukluk gülen gözler de çok çekici bulurum.
Ama diyelim ki sevdin bir sorun bir rahatsızlık ortaya çıktı öğrendin, asla bırakmazdım. Çünkü insanlar el ele sorunları çözmesini bilmeli. Artık ilk sorunda pes etmek sanki kolay geliyor insanlara. Böyle olunca ama sevgi ve gerçek sevgi kalmadı gibi. Bu konuyu geçen arkadaşımla konuştuk.
Çocukluk Yunan bir arkadaşım var. Bizim Lise zamanı ilk sevgilisiyle evlendi erken yaşta beraber üniversite okudular. Çocukları olmuyordu 2-3 sene hatta çok depresyon bir dönem geçirdiler bu durumdan dolayı, ümitlenip oldu derken olmama durumu sebebiyle. Şu an dünya turundalar. 1 sene izin alıp çocuk konusunu kapattılar. Çocuk için biriktirdikleri parayı baş başa dünya turu için kullanıyorlar.
Herkes ikisinde şu cümleyi söylemiş, boşverin ayrılın! Ne gerek var! Herkes ayrılıyor ! Dünya hali vesaire vesaire. Anne babalık önemli bir olay vesaire vesaire….
insanlar çok yapay bakıyor artık
Evet doğru insanlar da var 🙃🌷
Kimi Erkeklerde beyaz atlı şovelye ben olacağım şeklinde kahramanlığa soyunmakla yaptıkları apt, allıkların başında gelir. Kimse değişmez kimse düzelmez en iyi ihtimalle kendisi isteyerek bunu başarabilir ki bu durumda bile Zordur zira piskoloklara giden insanlar genelde kendilerini değiştirmeleri yönünde tavsiye alırlar fakat Ya hiç başaramazlar ya da başarmakta bir hayli zorlanırlar. Kalıplaşmış alışkanlıklar kolay kolay değişmez. KENDİLERİ İSTESELER BİLE o yüzden saçma sapan kahramanlık anlayışını bıkraın sorunlu birini Değiştirmeye düzeltmeye iyi gelmeye çalışmayın kendi kaos ve sorunlarını sizin ilişkinize taşır Hayatınızın içine ederler. Kendi piskolojinizde bozulmuş olur. Boşuna dememişler Doktor kendi haline bırakın dedi diye veya Tedavi olmak istemeyen hastaya doktor ne yapsın diye Hayatınıza almayın sorunları gördüğünüz zaman şutlayın uzatmayın.
Yani baslarda bilmiyordum ama anlatinca da uzaklasmadim aksine yardimci olmaya calistim, o kendisiyle zaman kaybetmememi soyledi bana ama ben sevdigim icin hic gitmeyi dusunmedim. Onun icin agladim, o geceleri uyuyamiyordu ben telkin ediyordum elimden geldigi kadar. Vardir hatalarimiz ama ben durumunu bile bile fedakarlik yaptim sonucu bo. ktan bi sekilde suclandim ve bitti. Ben uzerinde hakkim oldugunu dusunuyorum acikcasi. Sucsuz oldugum bir durumdan dolayi iliskimiz bitti. Her seye ragmen onun kotu olmasini istemem o belki bana (hak etmedigim halde) beddua ediyordur ama ben onun icin hep dua ettim daha iyi olmasi icin. Elimden gelen buydu Her neyse...
Cevap
42Cevap
Hayır ben daha kendi sorunlarımı çözemez iken başkasının sorunları ağır gelir..
Sevgili olduktan sonra zaten psikolojisi bozulacak, en azından hazır bozulmuş..
Ahaha delü 😂
Eğer sevdiysem ne olursa olsun yanında olurum
Olurum ya ben öyle bir akıllıyım 😂
Az salla abi
@user1880672927900 sen beni tanımazsın ben seni neden sallayım ayrıca benim seçimim seni ne kadar ilgilendirir😂 hadi sen başka yorumlara
suscan
@user1880672927900 neyse😂
Olabileceğimi sanmıyorum. Hayatı zehir eder
Evet aşıksam olurum tabi ki de. ve yanında olurum daima..
Bende anksiyete vardı bayağı atlattım çok şükür, yani bu sorunu yaşayan biriyle evlenmeyi bile düşünürüm çünkü bildiğim bir sorun ve bu tip sorunlar birlikte aşılmak içindir.
OKB ise maalesef bende halen devam ediyor ve bunun ne kadar kötü olduğunu bildiğim için evlenmeyi düşündüğüm kişide de olursa çok sıkıntı yaşayabileceğim ihtimali canımı sıkar.
Kalan sorunlara sahip kişiler de üzerinde hiçbir bilgim olmadığı şeylere sahip olduğu için maalesef olmaz.
Bipolar, narsist, paranoid ağır psikolojik rahatsızlıklar. Anksiyete vb. okeyim ama bunlara hayır🙅
Narsist biriyle 3 yıl birlikte oldum. Çok zor da olsa ayrıldım. 2 yıldır kendime gelemiyorum. Tedavi de oldum ama çok zor. Her önüne gelene insanlar narsist diyor ama gerçek bir narsistle yaşayanlar ancak bunu bilirer. Ömür boyu iyileşemeyecek beyin hasarı bırakıyorlar kurbanları üüzerinde. Yani bir narsist için sevgili değil kurbansınız. Olunmaz..
Teşekkürler
kimseye olmayacak sorunlar yüklenemez, insan seni çekmeye gelmiyor seninle anlaşıp daha iyi bir güne birlikte adım atmaya geliyor elbet hayat paylaşımcı ama yıkıcı olmak zorunda değiliz bu bilinçte olmalı insan yoksa yani öyle insan sevilmez.
Bende çok var; OKB, panik atak, psikoz, hiperaktif, mazoşist... Çevrem bilmiyor böyle hastalıklara sahip olduğumu ama bilmedikleri halde 23 yıldır sapım.
Tabi ki olurum 👍 Hayatı birlikte yaşayıp onu ilaçlarından ve depresyondan kurtarmak bana iyi gelir. Onu güzel sevip hayata bağlamaktan daha güzel bir duygu olamaz benim için.
Kurtaramazsın seninkisi yokluk mentalitesi yeter ki olsunda nasıl olursa olsun mantığıdır. Piskoloğa giden insanlar değişmeleri yönünde onlarca tavsiye alırlar ancak Kendileri buna gönüllü olmalarına rağmen ya hiç başaramazlar ya da başarsalar bile oldukca zorlanırlar bir insanın kendisinin istekli olması gerekir fakat kendisi istekli olsa dahi baya zorlanırlar Değişmekte Kahramanlık piskolojisiyle bu insanları hayatına alırsan kendi sorunlarını sana yıktıkları gibi seninde piskolojini bozarlar. Bunuda sorunlarını bulaştırarak kendi içsel durumunu rahatlatma piskoloji devreye girer. Seninde onlar gibi olmanı isterler ki yere düşmüş tek kişi kendileri olmamış olur. Seçiçi ol sünepe değil.
@Skyquaker Bu yazdıkların senin dediğin gibi olmuyor kral.
@Skyquaker Hayal dünyasından çık ve gerçek dünyaya dön.
Elem neşrah leke sadrek, Ve vada'na 'anke vizreke, Elleziy enkada zahreke, Ve refa'na leke zikreke, Feinne me'al'usri yüsren, İnne me'al'usri yüsren, Feiza ferağte fensab, Ve ila rabbike ferğab.
Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla
(Ey Muhammed!) Senin göğsünü açıp genişletmedik mi? (1) Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı? (2-3) Senin şânını yükseltmedik mi? (4) Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. (5) Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır. (6) Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul. (7) Ancak Rabbine yönel ve yalvar. (8)
@Skyquaker Konu tamda bu işte. Hayatta herşeyi yattigin yerden beklemeyeceksin. Mücadeleci olacaksın. Problemli diye dışladigin o insanlar o hale nasıl geldi hiç kimsenin hayatını bilemezsin hiç kimsenin hayatını sorgulamak bize düşmez. Biz üzerimize düşen insanlığı Allah'ın izniyle yapacağız bu siyah bu beyaz bu deli bu akıllı diye ayırt etmeyeceğiz. Bir insanın hayatına dokunmak onu hayata bağlamaktan daha güzel bir duygu yok. Onun mutluluğu yüreğine dokunmuyorsa kalbin mühürlenmiş demektir. Kardeş inan çok uzun yazarım söylenecek çok söz var ama kalsın.
"Hayatta herşeyi yattigin yerden beklemeyeceksin. Mücadeleci olacaksın"İşte bunun olması için o insanın kusur ve hatalarını görüp hayatını Düzeltmesi için yapması gereken bu O yüzden kendisinin burnu süretecek ki Çözümünü arayacak. Kendini değiştirmeye istekli olacak Bu insanları düzeltme için yaptığın her girişim. Narşistlik olarak geri dönecektir ki sürekli gördüğümüzde bu Bu insanlar kendi proglemlerini senin hayatına taşıdıkları gibi seninde proglemin olur. Yani seninkisi bir çeşit hata ve yanlışı ödüllendirmek. Bak dinden örnek verdin biraz alakasız oldu ama Farkındamısın bilmiyorum Allah bile epeyce yalvartmadan çoğu durumda kulunun duasını kabul etmiyor. Neden sence Düz mantık bakarak meseleyi okuma Daha derin bir görü ile bak Çünkü Her ilk açışta hop diye yapı verse İnsan oğlu hiçbir şey için çaba göstermezdi. Çile çekilecek o insan başka çaresi kalmayıncaya kadar dibi görecek ki O halde samimiyetle o duayı etsin Rabbimizde kabul etsin. Eminim bu konuda deneyim ve tecrübesi olmayan birisin onlarca vaka var anlattığım gibi olan Gerçeklik diyorsun işte sana gerçeklik.. Son olarak Piskolog örneğimi ya okumadın ya da okudun ama geçtin ti ye aldın. Bak ne diyorum Bu insanlar kendilerini değiştirmek üzerine tavsiyeler alırlar. ANcak kendileri dahi istese bunu ya Başaramazlar ya da Çok zorlanırlar Piskolojiden anlamak gerek biraz. Bir insanın gerçek anlamda değişmesi bu kadar. Zorken seninkisi hayalcilikten ibarettir.
O benim yaralarımı sarsın izi bile kalsa ben onun yara bandı olurum sonsuza kadar
Benim gibi okb hastalığı olan varsa olurdum
bendede var
zaten kendim sorunluyum bide sorunlu sevgili gelse bakırköye yatarız
Bu devirde böyle bir sorunu olmayan bir genç olduğunu düşünmüyorum zatən.
🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Yok yok, lütfen uzak dursun ben zor ayakta duruyorum ona şifa olamam
Bu saatten sonra psikologdan sorunsuz kağıdı getirmeyenle sevgili olmuyorum.
Kimse olmak istemez öyle kişilerle sevgili..
Sadece depresyona okeyim , diğerleri çekilecek gibi değil
Başımın derdi ne… İstemem, uzakta yaşasın psikolojik problemlerini.
Sorunlu insanlar aman aman uzak dursunlar benden.
Zaten dertliyiz bile bile lades denmez ki. Diyende ondan farkı yoktur
Anksiyete ve okb çoğu kişide var çok ciddi ilerlemiş değilse olabilirim
Olduk sonra benimkini de bozdu mis gibi geçindik :D
Çok zor süreç yoran süreç sağlıksız süreç ama bilemiyorum
İşte bu yüzden hiç pişmiyorsunuz hayatta yorulmaktan korkuyorsunuz, bugün dert ettiğin bu konular senin başına gelse kimse seninle birlikte olmak istemese ve senin sorunlu olduğunu söylese bu seni nasıl yıkar nasıl üzer tahmin edebiliyorum. Sorunlara çözüm üretebilen bir birey olmak her zaman hayatta 1-0 öndedir.
Abiciğim sakin ol birlikte olmam kesinlikle demedim ki neye celllalendin sevgi herşeyin başıdır seversen herşeye katlanırsın her şey zaten emek ister hasta olsada olmasada
Hayır olmam çünkü bana da zarar verebilir. Ayrıca onu iyileştiremem
Hayatta olmam. Kendi akıl sağlığımı zor koruyom zaten 😄
Beraber cozeriz hic kimse sorunsuz degildir. Tabi ki şizofreni bipolar gibi hastaliklar biraz daha zor ama olsun eger seviyorsam sıkıntı yok. Her caresini ararim.
Bende depresyon anksiyete var, karşı tarafta olmasın lütfen ben kendininkiler zor mücadele ediyorum
Kanka bazı sorunlar sıkıntı, çıkarır da yardımcı olmak da isterim
Hayır, zaten kendim çok sakin değilim. Başkası ile hepten tepem atar :d
Yorar arkadaş olarak bile yorucu o tarz insan dengeleri olmuyor pek..
Öyle biriyle sevgili olamam. Hayatımız yeteri kadar kötü gidiyor zaten başka sorunları da kaldırmak zor gelir
Narsist ve bipolar dışında olur. Ben iyi ederim onu. Narsist ve bipolar aldatır. İçinden geçerim sonra
Kendine zarar veren banada verir hiç işim olmaz hadi ordan gitsin
Hayir onu mu cekecegim bide, psikologa gidiyorsa ve kontrol altinda tutabiliyorsa belki olabilir
Sorunlarını çözmek için çaba sarf ediyorsa olabilir. İnsan ruhuna ve zihnine yenilmemeye çalışmalı.
Olmam benim sorunum bana yeter
Narsist ve paranoid olmaz
Okurken aşık oldum 😍
Hayır olmam sanırım
Hayır sanmıyorum
Olmam yorar beni
onu ikna etmeye çalışırım olmazsa bırakırım
Bende ankastre bozukluğu var (ciddiyim)
Siz sevmeyi değil seçmeyi tercih etmişsiniz.
Madde bağımlısı biriyle olmuştum
Sonradan öğrendim, anlaşılmıyor ki sjsksrksl
Bi git kardes işine
Bulaşmamaya çalışırım
Ne güzel işte beraber düzeliriz 😂😂
Allaha yakın benden uzak dursunlar
Hayır hayatta olmam..
Olmam. Kafam kaldırmıyor.
Dertsiz başımıza dert alıyoruz
Olmam
Kimin psikolojisi iyi ki...
Sanmam