Sebze, meyve zaten çok pahalı. Sür ürünlerinden bahsetmiyorum bile. Diyette tüketilen ürünler olan yulaf, keten tonumu, cia tohumu gibi ürünler zaten uçtu.
Her şey pahalı olduğu için sağlıklı beslenmek çok daha zor değil mi?
Kesinlikle çok daha zorlaştı hatta ülkemizde büyük bir çoğunluk için neredeyse imkansız hale geldi. Sonuçta alan var alamayan var. En basit örnek olarak domates almaya gidiyorsunuz. Mesela 3 çeşit oluyor. Biri 10 tl, diğeri 20 tl, diğer ürün de 30 tl. Parası olan diğerlerine göre daha doğal olan 30 tl lik domatesten alabiliyor ama maddi durumu olmayan insan mecbur olarak en ucuza yönelmek zorunda kalıyor. Açıkçası bu adaletsizlik beni çok rahatsız ediyor. Herkes sağlıklı beslenmek, kaliteli ürünlere ulaşmak ister ama ülke ekonomisi iyice çekilmez bir hal almaya devam ediyor.
Tabi ki 10 TL de ucuz değil. Olması gereken fiyatlar çok daha aşağıda olmalı. Yazı çok fazla uzun olmasın diye bu detaya girmedim. Ucuz denilen ürünlerden bile insanların çoğu tane hesabı ile alıyor. Süper ekonomimiz sayesinde halk şu an bu hale geldi.
inan çok zor üç gündür at eti mi eşek eti mi tavuğun gagası mı belli olmayan köftelerden yiyorum ekmek arası en ucuzdan alarak maalesef hayat şartları zor