Salgına ve özellikle Covid virüsü için gerekli işlemlerden geçmeyerek piyasaya sürülen ilaçlara kuşku ile yaklaştığım için doktora gitmemeye çalışıyorum.
İki hafta önce bir ortama girdim. O ortamdan sonra halsizlik, öksürük belirtisi oldu. Sonra tüm vücudum ağrı içinde yataktan kalkamadım. Doktora gitmeden soğukalgınlığı ve ağrı kesici ( Aferin ve Taylot ) kullandım. 10 gün kadar sürdü üzerinden atmak. Normalde kolay hastalanan ve bu kadar uzun süren bir hastalığım tek tük olmuştur. Hatta yıllardır da olmuyordu bu derece ağır geçen bir hastalık. Ama gitmedim doktora.
Gitsem test yapılacak, büyük olasılıkla pozitif çıkacak vs. Bilinçsizlik, duyarsızlık gibi algılanabilir ama kuşku ile yaklaştığım bir hastalığa özellikle iyileşme yöntemine/aşıya güvenmiyorum.
Bu salgın konusu dışında bir rahatsızlığım olursa giderim ama. Özellikle diş ve çekap için gitmeyi düşünüyorum.
Hayır, yok çok şükür ama öğrenmekten korktuğum bir hastalığım olduğunu düşünsem doktora gitmeyi büyük ihtimalle ertelerdim sanırım. Bunu yapmak çok yanlış biliyorum ama yapım gereği doktorlarla haşır neşir olmayı pek sevmiyorum..
Hayır hemen gidip gerçeklerle yüzleşmeyi tercih ederim yoksa bekleyince daha da kötü hale gelebilir. Çözüm varsa da çözüm bulunmayabilir yani Allah korusun. Bu yüzden çok kızıyorum inatla gitmeyenlere.
En ufak sinyalde soluğu doktorda alırım. Erken teşhisin hayat kurtardığını unutmamak lazım. Hastalıktan kaçma şansımız yok , ertelenen her sorun işin içinden çıkılmaz bir hale dönüşebilir
8 yıl önce iki dudağımın arası uyuştu bir anda doktora gidinceye kadar sağ koluma attı doktara gittim erken teşhiş ile Ms hastalığımı yakaladılar. Sonuç olarak doktora gitmeyi ihmal etmeyelim.
Biraz ağırdan alıyorum biliyorum güçlü olmam lazım ama devlet hastanesinde işler çok ağır ilerliyor zamanla bütün ne için gittim en son ne yapmam lazım onu bile unutuyorum en son pataloji sonucunu göstericektim oda kaldı ☹️