Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Sağlık konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yılMerhabalar ^^
Soruyu görmemle tebessüm etmem bir oldu, sebebi ise hem şu dönemde ishalin inanılmaz yaygın olması, hatta covid belirtilerinden olmadı hem de iki gündür ileri derecede ishal olup ilaçlarla ayakta durmam, elhamdülillah bugün daha iyiyim. Konuyu de yakınen deneyimleyen biri olarak sizlere bildiklerimi anlatayım. Hem sizler, hem de okuyanlar faydalanır inşaAllah ^^
Çocuklarda ishale iyi gelen yiyecekler nelerdir?
Öncelikle şunu net bir şekilde söylemeliyim ki, ishalin bedende başlamış olması demek, o vücudun şiddetli şekilde sıvı yani mineral kaybediyor olması demektir. Aynı zamanda sıvı kaybeden beden hassaslaşır, tansiyon ve ateş dalgalanır, mutlaka içilen suyun da arıtılmış yahut kaynatılmış olması gerekiyor demektir. Şimdi ise tavsiyelere geçeyim :
1-Patates haşlaması/püresi : Patates haşlaması yahut püresi gerçekten hem tuz eklendiğinde tansiyonu dengeleyebilecek, hem de lezzetli olduğundan ötürü tüketimi çok kolaydır. Ama şuna dikkat edin ki, patates püresi yaparken lütfen içerisinde tereyağı eklemeyin, belki kıvam için az miktarda yağsız süt eklenebilir.
2-Muz : Meyvelerin içerisinde beki de en çok sevileni bir bağırsak dostudur da aynı zamanda. Lifli yapısı, su tutucu özelliği ile kesinlikle tüketilmelidir.

3-Yoğurt/Kefir : Bağırsak sorununun olması demek bedenin su kaybetmesiyle birlikte probiyotik etmenlerden de uzak kalması demektir. Bu açığı acil yoldan probiyotik takviyesiyle kapatmamız gerekiyor. Yoğurt ve kefir benzer probiyotik özelliklere sahiptir, mümkünse ev yapımı yoğurt ve sade kefiri ishal çocuklar tüketmelidir.

4-Sumak : Çok enteresandır ama baharatların içerisinde mideyi koruyan ve bağırsak dostu bir şey vardır : Sumak. Çoğu insanın aklına gelmez ama sumak kesinlikle iyi bir ishal kesicidir.

5- Sarımsak : Dozunu kaçırmadan, tiksinme olmadan bilhassa yoğurtla tüketilebilir bir besindir sarımsak. Sarımsağın midedeki ve bağırsaktaki görevi ise mevcut bakterileri öldürmektir. Kesinlikle çok etkilidir ama dozunu iyi ayarlamalısınız, hele ki çocuklar için.

6-Mineral takviyesi : ORS çok etkili bir tedavidir ve evde de yapılabilir. 5 su bardağı kaynamış suya, 2 çorba kaşığı şeker, 1 küçük çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonatı karıştırıp her lavabodan sonra azar azar verilebilir 6 yaşına kadar olan çocuklarda. Bu hem sıvı takviyesi hem de nimeral açısından dengeleme için çok mühimdir.

7-Kayısı : Kurusu yaşı hiç mühim değil, kesinlikle lifli yapısı ve ishal kesici özelliği ile bir mucizedir kayısı. Çocuklar da sevecektir lezzetinden ötürü.

8-Maden suyu : Gazlı gıdaların aslında ishale iyi geldiğini biliyoruz. Neden onu tatlandırmıyoruz, hem de sağlıklı şekilde? Maden suyuna dilerseniz limon ekleyin, dilerseniz vişne suyu. Çocuğunuz neyi seviyorsa ekleyin ve tüketin, kesinlikle ishalde etkili sonuçlar verecektir.

9-Pirinç : Yağsız pişirilmiş pirinç yahut lapa şeklinde yapılan pirinç nişastalı kıvamıyla kesinlikle en iyi ishal kesicilerdendir. Çocuğunuzun sevebileceği bir şekilde verebilirsiniz.

10-Türk kahvesi : Listemin sonuncu sırasında Türk kahvesi var, aslında iyi bir ishal kesici olsa da, çocuklar ne kadar içebilir bilemiyorum. Yine de listeme eklemek istedim çünkü eğer ki çocuğunuz tüketebiliyorsa mükemmel bir kesicidir. Hafif şekerli ve kıvamlı bir şekilde yapın.

Bu listenin ötesinde, ishale neler sebep olabilir, onlara da bakalım mı?
- Kesinlikle asıl madde paketli gıdalar ve aşırı tüketimdir. Ben iki gün önce tek öğünü bir günde iki kez tüketince hem tükettiğim şeyden tiksindim, hem de ishal oldum. Ateş ve ishal birbirini takip etti. Çocuğunuza sık sık aynı şeyleri yedirmeyin, hele ki paketli gıdaları, asla…
- Sonrasında aşırı meyve suyu tüketmek de bağırsak dengesizliğini tetikler. Elma ve üzüm suyu sabıkalıdır bu özellikleriyle. Ara ara ayran, ara ara meyve suyu verilebilir.
- Gıda zehirlenmesi olabilecek en tehlikeli durumdur, çünkü ön görülemez sonuçları.
- Besinlerin tam pişmemesi de bir sebep olabilir.
Tüm bunların akabinde, eğer ki baş edemeyeceğiniz durumda ise ishal hemen hekime başvurmalısınız. Zaten şiddetli bir başlangıç varsa ilk adres hekimdir. Sonrasında sıraladığımız yöntemler kesinlikle sizleri sonuca ulaştıracaktır. Eğer ki tüm bunlar çözüm üretmiyorsa zaten, bunu hekiminiz de söyleyecektir, ortada bir ‘’ viral ‘’ durum vardır, o viral durumda da tahliller yapılacaktır.
Sağlık bir nimettir, çok geçmiş olsun, Allah çocukları ailelerine bağışlasın ^^42 Yorumla- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
64
Cevap
57Cevap
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMuz iyi gelir. Bol bol da su içmek lazım. Sıvı kaybını telafi etmek için.
20 Yorumla - Sağlık konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSelam
İlk önce kabul edelim hepimiz bebekleri çok seviyoruz yani ben hayatımda bebekleri sevmeyen bebeklere karşı bir antipati duyan bir insan görmedim.💚♥️😃
Ama bazen bebekler aşırı derecede huysuz ve huzursuz olabiliyor bu durumlarda yavaş yavaş eziyet haline gelebiliyorlar.
Bebeklerin ishal olması da bu durumlardan birisi.Peki en büyük sorun bebekler neden ishal olur birkaç sebeple aşağıya yazacağım okuyabilirsiniz..
İlk önce bebek altı aylıktan küçükse yani henüz sadece anne sütü ile besleniyorsa ya da mama ile besleniyorsa bebek zaten her zaman oldukça cıvık bir miktarda yapar bunu yani İshal olur bebekler zaten ilk altı ay boyunca sürekli su olarak yapar asla öyle yani katı bir şey yapması mümkün değildir çünkü bebeğin vücuduna posa üretmesi için bir şey girmiyor.
Eğer katı gıda dönemine geçiş başladıysa çocuk kabızlık sorunu yaşıyorsa bunun önüne geçmek için bazı şeyler yapılabilir katı gıdaya geçiş döneminde çocuk inanılmaz kabızlık sorunu çeker.Elma havuç ve şeftali
Bu üç tane gıda çok masum saf aslında çok güzel Üç tane meyve ama bunlar bebekleri inanılmaz derecede ishal yapıyor hani diyoruz ya vitamin alsın günlük beslenmesini tamamlasın meyvesini yesin filan aslındaleri fazla vermek çocuk zehirlemek gibi bir şey çünkü meyveler aşırı derecede meyve şekeri içerir ve meyve şekeri İshal olması için bir bebeğin en büyük sebeplerden biridir.
Eğer ortada hiçbir sebep yok diyorsanız ama bebek yine de ishal oluyorsa bağırsak problemleri yaşıyor olma ihtimali çok yüksek ama korkmanızı gerektirecek bir şey yok zaten son zamanlarda dünyaya gelen bütün bebeklerde olan bir şey bu doktor tedavisi ile atlatılabiliyor.
Yaşına uygun beslenmemek çocuğu ishal yapabilir mesela siz tutupta daha bebek çağındaki bir çocuğa büyük insanların yiyebileceği bazı besinleri yedirmeye çalışabilirsiniz bunun sonucunda çocuk kesinlikle ya ishal olur ya kabız.
Daha sonrasında mesela ateşi çıkıyor olabilir ağrısı olabilir gaz problemi olabilir bunun için ek ilaçlar veriliyordur mutlaka antibiyotikler de inanılmaz derecede ishal yapacak gıdalardır daha doğrusu takviye ilaçlardır.Peki ishal hangi besinler ile geçer asıl soru bu!
Aşağıya şimdi teker teker sıralıyorum;
- Evde serum yapabilirsin
Herhangi bir zararı asla olmaz bir su bardağı suyun içine birazcık şeker birazcık tuz tabii ki ilk önce tadına siz bakın çocuğun içini yakmaması lazım daha sonra her büyük tuvaletten sonra birkaç kaşık ağzına vermeye çalışın tatlı olduğu için zaten büyük ihtimalle içecekler hiçbir sorun olmayacaktır bu düzenli yapılırsa bir günde bile bitirebilir ishal durumunu.

Tuz ve şeker su karışımı - Kabuksuz elma olmalı
Ama özellikle söylüyorum kabuksuz hatta bunu yedirmek yerine şöyle yapabilirsiniz mesela elmayı soyun daha sonra bunun bir şekilde suyun çıkartın isterseniz biberon ile isterseniz herhangi bir şey yardımı ile ya da ufak yemek kaşığı ile çocuğa içirebilirsiniz.

Kabuğu soyulmuş elma ya da elma suyu - Havuç suyu
Ya da taze havuç ama özellikle kesinlikle dışı kabuğu soyulmuş olmalı kabuklu hiçbir şey yememesi lazım ishalin gitmesi için.

Taze havuç ya da havuç suyu - Muz
Ama sadece muz hiç bir bebeğin severek yedii bir şey değildir eminim çünkü muzun tadı zaten yok gibi bir şey bebekler bunun tadını tam almayabilirler felanmuzun yanında cennet hurması ile birlikte bunu ezip bir şekilde yedirmeye çalışabilirsiniz.

Rendelenmiş muz - Pirinç
İle ilgili gıdalar mesela pirinç suyu olabilir suyun içinde temiz pirinci bekletin daha sonra suyu bebeğe içilebilirsiniz ya da bunu lapa yapabilirsiniz yedirebilirsiniz. İsterseniz bunu çorba yapıp tamamen herhangi bir alet yardımı ile püre haline getirdikten sonra çocuğa yedirebilirsiniz.

Pirinç çorbası pirinç suyu - Eğer çocuk altı aydan büyük ise Türk kahvesi ile limon yapılabilir birazcık Türk kahvesinin içine limon sıkın ve bunu ağzına verin çocuk bunu yemeyecektir hatta Ağlayacaktı ama bunu bir şekilde yedirmeye çalışın anında keser.

Çocuk altı aydan büyük ise limon ve toz kahve karışımı - Et Suyuna yapılmış olan mesela bazı yiyecekler verebilirsiniz
Bebek etyemez ama hafif et suyuna yapılmış çorbalar kesinlikle mükemmel bir yer aday Ama özellikle söylüyorum et kesinlikle yağlı değil yağsız olmalı yağlı et ishal yapar yağsız et daha çok koyulaşması için yardımcı olur.

Et Suyu ile yapılmış çorbalar En son olarakta yoğurt ve süt ürünleri
O kadar şey söyledin mi yaptım ama kesinlikle bunu söylemeden geçemem yoğurt kesinlikle yedirmeye çalışın içine şeker koyabilirsiniz ya da çocuğun sevdiği herhangi başka bir şey varsa ilave edebilirsiniz çünkü küçük bir çocuk sade yoğurt yemez bunu çok iyi biliyorum kendim de öyleydim çünkü yoğurt en sevmediğim şeyde içine güzel bir şeyler koyun ve getirmeye çalışın probiyotik gitmesi lazım çocuğun vücuduna.

Süt ve süt ürünleri Bebek maması herkes veriyordur şöyle bir şey yapabilirsiniz eğer ishal gibi bir durum varsa mesela bir tane patatesi iyice kaynatmanızı istiyorum ama iyice kaynamış olması lazım artık yani tabiri yerindeyse ölene kadar kaynatın daha sonrasında bunu kaşık ile ezdikten sonra bebek mamasının içine karıştırıp patates koyulaşmasına yardımcı olacaktır dışkının.
İshal olduğu sürece çocuğa kesinlikle yeşillik sürü şeyler verilmemeli normalde mesela anneler dikkat ediyorum son zamanlarda her şeyin içine bir yeşillik koyma derdindeler ama çocukta eğer ishal gibi bir şey gözlemlediyeniz kesinlikle yeşil hiçbir şey yememeli.
Ve en sonunda ben bunu genelde hiçbiryerde duymadım görmedim ama çevremdeki kadınlarda çok gördüm özellikle kuzenime çok yapmışlardı bunu çok aşırı ishallik sorunu yaşayan bir bebek için şunu tavsiye edebilirim gözü kapalı bir şekilde özellikle altı aydan küçükse bu çocuk bebek maması veriyorlar toz halinde normalde bunun hep ölçüsü oluyor ölçüre yapıyorsunuz ama diyorsanız ki yani çocukta ishal gibi bir sorun var ne yapsak yapalım koy ulaşmadı şunu yapabilirsiniz mesela bebek maması yapıyorsunuz toz kısmı oldukça fazla tutun ve içine azıcık su koyun hatta şöyle yapabilirsiniz biberon ile verilmesi gereken mamayı kase içinde birazcık ilısuyla karıştırdıktan sonra bunu çocuğa yedirin.Sadece bir kere daha ishal yapacaktır daha sonra inanılmaz derecede koyulaşacaktır.
Normalde bu bilgi hiçbiryerde yazmaz hiç bir yerde okumak mümkün değildir ama bunu yaparsanız kesinlikle sorun ortadan kalkar.
Umarım yardım edecek bir içerik olmuştur.
Ve özellikle Unutmadan şunu söylemek istiyorum böyle bir sorun yaşadığınızı fark ettiğiniz anda bebek her fırsatta kesinlikle su içmesi lazım çünkü su kaybı çok fazla olur ve huysuz olur sürekli ağlama gibi problemler olur o yüzden her fırsatta su vermeye çalışın.
Ve tabii ki unutmayın onlar daha bebek sabır gerekiyor yani büyütmek için sağlıklı bir şekilde yetiştirmek için sabır gerekiyor hiçbir yöntemden kesin sonuç beklemeyin en iyi yol kesinlikle sabırdır bu dönemde kesinlikle ondan ilginizi esirgemeyin.
🌹💚♥️ 10 Yorumla Merhaba
Bebek ve Çocuklarda ishali önlemek için;
Hijyen, hijyen, hijyen. Aslında tek kural bu. İyi bir bağırsak sağlığı için dengeli beslenmek çok önemli. Hazır ve işlenmiş gıdalar bağırsak florasına en çok zarar veren etken. Çocukları paketlenmiş gıdalardan mümkün olduğunca uzak tutmak ve bolca probiyotik içeren yoğurt, ayran, kefiri beslenmelerine sokmak gerekir.
İSHALİN KOMPLİKASYONLARI NELER OLABİLİR?
En önemli komplikasyonu sıvı kaybı. İshal ile kaybedilen sıvının az az, sık sık bulantı ve kusmayı tetiklemeyecek şekilde yerine konması gerekir. Sıvı kaybını engellediğimiz sürece sorun oluşmaz Anne sütü alan bebekler bu konuda en şanslı grup. Çünkü anne sütü hem içerdiği sıvı miktarı hem de bağışıklık sistemine katkıda bulunan enzimleri nedeniyle ishalde de eşsiz bir besin. O yüzden çocukları ishalden korumak ve ishali hızlıca atlatmak için bol bol emzirmek yeterli olacaktır.
BESLENME ÖNERİLERİ
İshal sorunu yaşanan dönemde bağırsakları çok yormayacak yumuşak gıdalar, nişasta içeren pirinç, makarna ve patates tercih edilmeli. Probiyotik içeren yoğurt, ayran, kefir, lif içeren muz, elma ve armut bu dönemde en iyi destekleyiciler. Kayısı, erik gibi bağırsak hareketlerini daha da artıran besinlerden, hazır gıdalar, bol yağlı ve şekerli yiyeceklerden ve gazlı içeceklerden ise uzak durulmalıdır.10 YorumlaMuzlu yoğurt yap yedir, patates haşla yedir. Bol bol yoğurt yesin yoğurt faydalı olur. Hem içini temizler mikroplara iyidir. Kalsiyum zaten. Muzda karıştırıp bir çatal yardımıyla ezersen güzel olur.
Şekerli yiyeceklerden kaçının tuzlu yiyecekler yedirin. Şekerli yiyecekler zaten zararlı ve ishal yapar tuzlu yiyecekler ishali durdurur. Çubuk kraker ver yesin tuzlu çubuk kraker. Yumurta yedirme yumurta da ishal yapar. Muz yedir bol bol. Muz ve patates. Yoğurt karıştır yedir.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIyi gelen yiyecekler;
Havuç
Haşlanmış patates
Yoğurt
Pirinç lapası
Leblebi
İshale iyi gelen çaylar;
Adaçayı
Nane
Papatya vb.
Ayrıca dehidrasyonu önlemek için bolca şu içirilmeli.
Hayvansal gıdalar ve bal zaten çocuk beslenmesinde pek tavsiye edilmez. Ayrıca muz ve elma gibi gıdalar bilinenin aksine ishali engellemez, sadece bağırsak florası için sağlıklı olduğundan düzenli tüketimi tavsiye edilir ama anı lif alımındaki artış ve içlerindeki fruktoz gaza sebep olabilir. Kaş yaparken göz çıkarmanıza sebep olur ve bir de kabızlık la birlikte gaz sancılarıyla uğraşmanız gerekir. Demedi demeyin.00 Yorumla
+1 yıl1 yemek kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı kuru çay at karıştır. Faydasını görürsünüz. Bebeğe sadece yoğurt hazırlayıp veya meyve püresi yapıp yedirebilirsin. Haşlanmış patatesi tuzlayıp yedirebilirsin. Kuru kahvenin üstüne limon sıkıp içirebilirsin.
Söyleyeceklerim bu kadar umarım faydası olur, ki zaten görenler olmuş araştırıp öyle yazdım. Geçmiş olsun😃10 YorumlaSürekli ishal olan biri olarak şunları önerebilirim;
- Bol su için
- Muz yiyin
- Gazlı içecek için
Bunlar bende işe yarıyor ama şu an ishal ilaci daha etkili olduğu için onu tercih ediyorum. Kahveli yoğurtta öneriyorlar ama denemedim. Sorunuz bilhassa çocuklar olduğu için bol su tüketmelerini ve muz yemelerini tavsiye ederim.
10 Yorumla
+1 yılİshale iyi gelen yiyecekler kabuksuz elma havuç suyu veya taze havuç muz pirinç lapası pirinç çorbası veya pirinç suyu patades haşlama veya püresi yoğurt ayran limonlu kahve tüketimi nane kekik papatya Mersin yaprağı ve meyvesi leblebi altınbaş otu adaçayı palamut kabuğu asma yaprağı asma yaprağı Çaykara tüketilebilir şeftali yağsız pirinç pilavı çay kefir ekmek bunlar ishale iyi gelen yiyecekler ve içeceklerdir.
10 YorumlaBebek ve çocuklar için uygulanabilirliği tamamen ebeveynlerin insiyatifinde olmakla beraber;
👉🏻Patates püresi veya haşlanmış patates
👉🏻Muz
👉🏻Elma Püresi
👉🏻Çiğ Kahve
👉🏻Bal ve Bitkisel Çaylar (özellikle papatya ve ahududu çayı)
👉🏻Sarımsak
👉🏻Haşlanmış kabuksuz havuç püresi
👉🏻Pirinç (yağsız ve haşlanmış)
👉🏻ve ayrıca 3 su bardağı suda 45 dakika bekletilerek elde edilen pirinç suyunu içmenizde ishali durdurmada etkili olmaktadır.
👉🏻Hamur mayası (mayaları ufak ufak parçalara bölerek bir bardağın içerisine koyduktan sonra sıcak su ilave edin biraz beklettikten sonra içebilirsiniz)
👉🏻Hastalığın hafif ve kusma durumunun az olduğu durumlarda (c vitaminlerinin çok fazla tüketilmemesi şartıyla) bolca sıvı alınması vücuttaki sıvının dengelenmesi açısından elzem öneme sahiptir.
👉🏻Ayrıca evinizde kuru karanfil bulunuyorsa yemeklerden 1 saat evvel direkt yutabilirsiniz.00 Yorumla
+1 yılHavuç, muz, soyulmuş elma, pirinç lapası veya pirinç suyu, patates haşlaması veya püresi, yoğurt etkili başlıca yiyeceklerdir. Ayran, Maden suyu, gazoz, türk kahvesiyle limon karışımı gibi halk arasında da bilinen iyi gelen şeyler de vardır
00 Yorumla
+1 yılEczanede şase tozlar var probiyotik onlarla hemen kesiliyor. Gıda olarakta yoğurt kesiyor içine biraz nişasta koyunca. Sıvı alımı çok önemli çok su içmeli.
20 Yorumla
+1 yılHavuç, muz, soyulmuş elma, pirinç lapası veya pirinç suyu, patates haşlaması veya püresi, yoğurt ve ayran bir çok kişinin evinde bulunan ve ishale etkili başlıca yiyeceklerdir. Maden suyu, gazoz, türk kahvesiyle limon karışımı.
10 YorumlaSağlık konusunda 456 cevap paylaştı. Bizim oralarda bir armut çeşidi vardır; bildiğimiz normal armutlardan farklı, her yerde yetişmiyor, ceviz büyüklüğünde olur ve olgunlaşınca siyaha yakın bir renk alır. ishal olana onun olgunlaşmamış olanını yedirirler, kabız olana da erik yedirirler.
00 YorumlaÜzerine bir kaşık yoğurt ile bir kase patates püresi yedirmeli günde iki kez günde bir kez muz püresi gün içinde çocuğun içebildiniz kadar su içirilmesi peynir yememeli ishal geçene kadar yağlı şeyler vermeyin tatlı da yememeli
00 Yorumla
+1 yılBol sıvı, kaybolan şeker ve tuz, da ilave edilmeli, ishali sebebini bulmak önemli, yediği bireyden mi yoksa hastalık sonucu mu, ishali durdurmak pek önerilmez, ama muz kabız yapacağı için olabilir
00 Yorumla
+1 yılHavuç, muz, soyulmuş elma, pirinç lapası veya pirinç suyu, patates haşlaması veya püresi, yoğurt ve ayran bir çok kişinin evinde bulunan ve ishale etkili başlıca yiyeceklerdir. Maden suyu, gazoz, türk kahvesiyle limon karışımı gibi halk arasında da iyi bilinen ishale iyi gelen şeyler de vardır
00 Yorumla
+1 yılkabuksuz elma, havuç suyu veya taze havuç, muz, pirinç lapası, pirinç çorbası veya pirinç suyu, patates haşlama veya püresi, yoğurt ve ayran iyi gelir.
00 Yorumla
+1 yılSelamlar , Meyve olarak şeftali ve muz; katı yiyeceklerden yağsız makarna ve pirinç pilavı, haşlanmış patates ve patates püresi, haşlanmış yağsız et ve tavuk yenilebilir. Birde sıvı kaybı çok olduğu için bol bol su icirilmeli, eğer kusma ve ateşi varsa hastaneye götürmenizi öneririm. Yağlı yiyeceklerden de uzak tutun😊
00 Yorumla
+1 yılBebekleri bilemem de yetişkinlerde kola, muz, çubuk kraker, kuru kahve limon suyu ile birlikte vs vs
Ve bol bol ishal suresi boyunca sıvı tuketmelidir.
Çünkü suyu kaybı oluyor00 YorumlaHavuç, muz, soyulmuş elma, pirinç lapası veya pirinç suyu, patates haşlaması veya püresi, yoğurt ve ayran bir çok kişinin evinde bulunan ve ishale etkili başlıca yiyeceklerdir. Maden suyu, gazoz, türk kahvesiyle limon karışımı gibi halk arasında da iyi bilinen ishale iyi gelen şeyler de vardır. Ama türk kahvesini tavsiye etmem küçük çocuk olduğu için diğerlerini uygulayabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılYoğurdun icine biraz saf çay kat azıcık yedir ishali gecer ya da emziriyorsan kendin leblebi veya söylediğim karışımı ye bebekte hemen iyi olur
10 Yorumla
+1 yılBu gibi pediyatrik durumlarda en yakın acile ve sonrasında bir çocuk gastroenteroloji uzmanına gidilmesi ilk öncelik olmalıdır
00 YorumlaÇocuklarda önemli olan sıvı kaybını önlemek, eğer ateşi yoksa, kendini iyi hisediyorsa zaten 2 günde düzelir, ateşi varsa mutlaka doktora götürün
00 YorumlaBebekler için tek önerim çocuk doktoru ama çocuklar ve büyükler için herkese haşlanmış patates onerebilirim.
00 YorumlaMuz ve leblebi geldi ilk aklıma patatesin her türlüsü de olabilir ama bol su vermeye dikkat et vücudü çok fazla susuz kalabilir
00 Yorumla
+1 yılHiç anlamıyorum bende muhtemelen doktora götürürdüm
00 Yorumla
+1 yılMuz, kuru kahve, demli çay, kola, bol bol su tüketmek lazımdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBazı düz mantık insanlar ishal oldu diye şu içirmez çocuğa bu kesinlikle yanlış aksine bol bol su içilmesi lazım çünkü vücut aşırı su kaybediyor. Meyve yenmeli.
00 Yorumla
+1 yılBir tatlı kaşığı çiğ Türk kahvesi üstüne ir kaç damla limon tadı berbat ötesi ama anında keser
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle denendi onaylandı çörekotu ve yoğurdu karıştırıp yendiğinde o gün içinde kesiliyor
00 YorumlaSağlık konusunda 424 cevap paylaştı. Muz iyi bir besin ama fazlası zararlı kararında olmalı
00 Yorumla
+1 yılPatates püresi
Nisastadan şerbet falan yapın diyo annem😅
Kuru kahve00 Yorumla
+1 yılBol sıvı tüketimi önemli, ve patates muz gibi besinler tuketilmeli.
00 YorumlaBebeğe limon kahve degil ama yedi yaş üzeri olabilir ve muz, pirinç lapa, patates yagsız yiyecekler
00 Yorumla
+1 yılMuz, haşlanmış patates. Elma da iyi geliyor diye duymuştum.
00 YorumlaSağlık konusunda 3,2b cevap paylaştı. Coca-Cola, şeftali, yağsız tavuk eti, yağsız pilav lapası, muz, patates püresi yağsız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPirinç pilav muz ve patates püre tuzlu olmalı püre biraz. Birde sıvı kaybettikleri için bolca su içmeliler. Vitamin desteğide yaşa göre çinko.
00 Yorumla
+1 yılDanimarkaya Türklerin getirdiğine inandığımız bir yiyecek var bu konuda 😅 gül reçeli arkadaşlar bir tatlı kaşığı gül reçelini yarım çay bardağı su ile sulandırıp içirin.
00 Yorumla
+1 yılMuz, başlanmış patates, pirinç lapası, irmik. Onun dışında probiyotikler var toz formda eczaneden temin edebilirsiniz. Çabucak kesecektir. Birde bol bol su, sıvı kaybından ötürü.
00 YorumlaSu ilk tercih edilmesi gereken şey yiyecekten önce tercih edilmeli bu durumlarda (yiyecek vermeyin su verin demiyorum sadece yemekten daha öncelikli oluyor) çünkü su vücuda geçmez.
00 Yorumla
+1 yılMuz. Patates haşlama bolbol. Şu icirin cola bir tarif. Daha birbardağa 2 yemek kaşığı bal bir kaşık. Sumak kaynar suyla karistir. Birdilim limonsik. Kesin cozumbu
00 Yorumla
+1 yılHaşlanmış Patates, muz, leblebi, pirinç lapası kısacası katı şeylerin çoğu ve enn etkili yöntemde kahve limon baya işe yarıyor ama çocuğa verilir mi bilemedim
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKızılcık marmeladı hem doğal hem hızlı etkilidir
Muz alternatif olabilir00 Yorumla
+1 yıl1-Muz püresi
2-Pirinç lapası
3-Patates püresi
4-Ev yapımı yoğurt
5-Pirinçli yoğurt çorbası
6-Pişmiş Havuç10 YorumlaKaybedilen sıvıyı tekrar yerine koymak için bol su içmelidir. En önemlisi budur. Onun dışında yiyeceklerden muz iyi gelir.
00 Yorumla
+1 yılGündelik içtiği su miktarını 2 kat arttırması lazım.
Muz, mısır unlu yoğurt, kırmızı et ishale iyi gelir00 Yorumla
+1 yılKesin çözüm mutlaka deneyin. Yoğurdun içine nişasta koyun yoğun kıvamlı olacak şekilde küçük bir kâseye. 1 saat içinde kesecektir 🤭
00 Yorumla
+1 yılTabiki de muz en iyisi ve en güzeli ishali kesinlikle kesiyor:
10 Yorumlaİshal olunduğu zaman vücut çok su kaybeder bol bol su tüketin ve kuru kayısı tüketmeyin
10 Yorumla
+1 yılValla ben şöyle diye biliyorum ama tam doğru mu bilmiyorum 😅 bebe bisküvisi diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılLeblebi iyi gelir ekmek tüketin ayrıca sıvılardan bir süre uzak durmak lazım
00 Yorumla
+1 yılMuz, puding içindeki nisastadan dolayı, haşlanmış patateste olur
00 YorumlaKahveye limon damlatıp içmek iyidir derler hep bir kaç kişinin deneyip fayda gördüğünü duydum.
01 Yorumla
+1 yılPatates, galeta, cola -Türk kahvesi karışımı, pirinç lapası,
00 Yorumla
+1 yılErcefuryl ilaç alabilirsiniz eczaneden. Çok iyi ilaçtır.
00 YorumlaKuru kahve ve muz iyi gelir fakat sürekli ise bir doktora danışılmalı
00 Yorumla
+1 yılLeblebi , türk kahvesi , muz, patates, kola yedirebilirsiniz teşekkürler
00 Yorumla
+1 yılHaşlanmış yumurta sarısı, muz ve patates püresi iyi gelir.
00 YorumlaMuz canısı.. ve bol su arkasından
00 Yorumla
+1 yılŞeftali
Muz
Yoğurt
Kaynatılmış patates00 Yorumla- Devamını Gör (61)
Devamını Gör(106)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası