Egzersiz hareketleri verdi doktor ama anlamadım tedavi amaçlı mı yoksa rahatlatmak için mı yapılıyor.

Egzersiz tam olarak tedavi etmese de sürekli yapıldığında ilerlemesini ve seni rahatsız etmesini soruna neden olmasını önler. Bende 16 yaşında bir spor yaralanması sonucu fıtık başlangıcı teşhisi konulmuştu, ara sıra ara versem de sürekli tekrar ettiğim egzersizler sayesinde 33 senedir ciddi sorun yaşamıyorum. En son çekilen MR'da önemsiz bir düzleşme olduğu ve her ne yapıyorsam devam etmem söylendi. Rehablite ederek uyumlu yaşamayı öğrenmek ameliyattan daha güvenli. Doktorun verdiği egzersizlerle kalmamak şartıyla genişleterek egzersizlere devam edersen yaşam kaliteni artırır ve sana zarar vermesini engellersin. İki yıl önce İETT şoförlerinin kaliteli araç kullanmaları sayesinde düşerek sol dizimi sakatladım iki menüsküs yırtığı ön çapraz bağ yırtığı vs. yaralanmaları iki yılda egzersizle rehabilite ettim ve spora geri döndüm halen spor eğitmenliği yapıyor ve aktif olarak ders veriyorum. Evet egzersizler gayet iyi işe yarıyor...
Geçmiş olsun, Rabb' im şifa versin inşallah. Abimde de vardı. Yeni ameliyat oldu. 2-3 hafta oldu. Toplamda 45 gün evde olacak. Boynunda tak-çıkar boyunluk var.
Aslında fizik tedavi var bunun için. Kas iskelet uzmanları var. Uzman Doktorlar. Fıtığa kadar tedavi süreçleri var ama rendevu almak çok zor.
Ankara'da Orta Doğu Hastanesi idi. Emine YILMAZ diye bayan yaşlı hoca var. Hacettepe Üniversitesi mezunu. Eski bir çalışanımız gitmişti ve tedavi olmuştu. Buradan tedavi sürecini anlatmak zor ama vücuttaki hangi kasın, lif telinin hangi organa bağlı çok iyi biliyorlar. Aşama aşama hangi kas grubunu çekerek, masaj yaparak sırayla puzle gibi uğraşıyorlar. Zaten günde iki kişiye bakabiliyorlar. Ortalama 3-4 saat sürüyor onu biliyorum.
Yine aynı hocanın İzmir' de de bir arkadaşı var. Ama o çalışan Ankara ya gidip tedavi olmuştu.
Anladım.
Abimde uyuduğunda, yatağa uzandığında kollarının çok uyuştuğunu söylerdi. Birde parmak uçlarında, gündelik zamanlarda sızı ve hissizlik oluşuyor demişti.
Şimdi sızı ağrı yok diyor. Hissiyat yeniden geldi diyor. Şimdi farkı daha iyi anlıyorum dedi. İnsan zamanla bu rahatsızlık kronik olunca anlamıyor. Ama iyileşince de aradaki farkı görüyor
Omurga da ki problemler spor ile çözülebiliyor boyun fıtığı neden düzelmesin fıtık dediğimiz disk oynaması çıkması ve kaslarını kuvvetlendirerek diski tekrardan olması gereken yere sokabilirsin diye düşünüyorum çok abartı bir fıtık değilse tabi mutlu günler.
Geçmiş olsun bro.
Teşekkür ederim.
Cevap
5Cevap
Boyun fıtığını %100 tedavi olması söz konusu değil ama o hareketleri yaparsan kasların güçlenir ve uzun zaman varlığını hissetmezsin. Ama hareketleri bırakır da kaslar tekrar zayıf düşerse yine aynı şekilde nükseder. Zamanın varsa aletli platese git, en faydalı hareket aslında onda.
Bende de var 3 yıldır, yüzüstü yatmayacaksin, telefonla takıldığın zaman kafanı fazla egmeden telefonu göz hizzanda tutmalisin.
Beni en çok zorlayan uyku zaten , yüzüstü dışında yatamıyorum , sabah uyandığımda ağrım oluyor biraz, kökten çözümu olsa keşke
Yanlış duruş hareketsizlik vb. Davranışlardan sakın egzersiz yap kasları calistir ağrıların azalir
Kasları kuvvetlendirerek fıtığı geçiremezsin sadece ağrımaması için bi önlem gibi bir şey olur onun dışında fıtığı küçültüp yok etmek istiyorsan da Dr. Rifat Saygın Altınağ ile çalışabilirsin direkt ameliyatsız tedavi yöntemleri ile tedavi yapıyor
Boyun fıtığını geçirmenin doğal yolu.. Köpek balığı kıkırdağı yağı ile magnezyum yağı alıp süreceksiniz efendim.. ALLAH'IN izni ile geçiriyor efendim..
Faydası olur ama tam olarak geçmez
bende başlangıç vardı boyun fıtığı medusa masaj aleti kullandım geçti işe yarıyor tavsiye ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?