Boynumda şekil bozukluğu ve biraz eğrilik var bugün fizik tedaviye gittim röntgene baktı ve boyun düzleşmesi var dedi. Eğrilikde var dedim oda az derece skolyoz var ondan oluyor dedi ve egzersiz verdi 2 ay sonra gel dedi. Ameliyatsız boynum düzelir mi
En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Detaylı inceleme şansımız olursa daha detaylı cevap verebiliriz.
Altta yatan farklı klinik tablolar yok ise ve şu anda genel yorum yapmak ve bilinçlendirmek gerekirse, bu şekilde oluşan postür bozukluklarının temelinde sedanter yaşam şekli yatmaktadır. Yani egzersizden uzak yanlış oturma ve yanlış hareket etme pozisyonlarından kaynaklı bir postül bozukluğudur. Dolayısıyla egzersiz yapmış olsaydınız zaten böyle bir problem oluşmayacaktı.
Postür bozukluğunun tipine şekline, seviyesine ve bölgesine; daha da önemlisi size özel egzersiz fizyoterapistiniz tarafından verilir ise düzenli çalışmanız neticesinde düzelecektir. Bu durumda ameliyat en son tercih olarak görülmelidir. Vücudun doğal dengesine dışarıdan müdahale pek sağlıklı ve doğal bir tedavi değildir. Bir hatayı telafi ederken başka yan etkiler de doğurabilir.
Egzersiz yapmak aslında tüm insanlar için çok elzem ve gereklidir. Maalesef bizim toplumumuzun çoğunluğu egzersiz kültürüne sahip değil. Postüral egzersizleri eğlenceli ve yaşam tarzı haline getirmek adına tavsiye ettiğim en iyi spor pilates yapmaktır. Pilatesin amacı bazen yanlış anlaşılmaktadır. Pilates zayıflamayı sağlamaz.
Pilatesin asıl amacı vücuda esneklik katmak, vücudun zinde kalmasını sağlamak gibi olaylardır. Yani pilates ile nasıl iyileşeceğim diye korkmanıza gerek yok. Peki, pilatesi nasıl uygulamalıyım diye merak ediyorsanız en doğru bilginin ve tedavinin pilates konusunda uzmanlaşmış fizyoterapistlerce çalışılması çok daha önemlidir. Kısacası, duruş bozukluğu problemi çekiyorsanız pilates sporu ile vücudunuzu esneterek bu hastalıktan kurtulmanız mümkündür.
Hocam röntgen görüntülerini size göndersem incelermisiniz. Az derece skolyoz var dedi o yüzdende boyunda biraz eğrilik var
Tabi ki elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Bir saniye hocam yükleyip linki paylaşıcam
resimag. com/p1/24c901af311. jpeg
resimag. com/p1/c3202ea1a6d. jpeg
Hocam başka yok
Postürünüz tamda hareketsiz yaşam tarzının postürü kesinlikle ameliyatlık bir durum yok pilatesi şiddetle öneriyorum. Postüral bozuklukta en alt ekstremitede ki bir bozukluk üst bölümleri de etkiler dolayısıyla skolyozu düzelttiğiniz durumda boyun düzleşmesi de ortadan kalkacaktır. Skolyoz açısı 10 derecenin altındaki vakalara cerrahi müdahale yapılmaz ki sizin çok az yaklaşık buradan gördüğüm kadarıyla 2-3 cm kaba bir değere sahip genel anlamda hareketsiz bir postürün görüntüsü bu tarz postürler için en iyi tedavi yöntemi egzersizdir. Yaşınızda egzersiz tedavisinin hızlanmasında etkili yaşınız oldukça genç biran önce size özel egzersiz programına başlamanızı ve egzersizi kültürünü edinmeniz adına pilatese başlamanızı şiddetle tavsiye eder, sağlıklı günler dilerim :)
Çok sağolun teşekkür ederim 🙏🏼😊 şu an pilatese gidemem ama fizik tedavinin verdiği egzersizleri uygularsam boyun düzleşmesi zamanla düzelirmi hocam. Benim belimde lordozda var onun içinde egzersiz verdi. Kanat skapula var bende hocam bundan tamamen nasıl kurtulurum
Düzelir ama eski yaşam şekline dönersen yine bozulur :) Egzersizi yaşam tarzı haline dönüştürebileceğin sevdiğin bir spor bulmalısın.
Hocam 2 sene fitness sporu yaptım ama 3 ay önce bıraktım şu an müsait değilim. Hocam kanat skapula nasıl düzelir
Dediğim gibi detaylı inceleme şansımız olursa daha detaylı cevap verebiliriz :) 2 sene kiminle çalıştınız ne çalıştınız bunlar çok önemli egzersizi doğru yapmak saatlerce yapmaktan daha önemli o yüzden buradan size sadece bir fizyoterapist ile çalışmanızı önerebilirim.
Hocam spor salonunda hocalar program hazırlıyordu 2 ayda bir bende ona göre çalışıyordum
Anlıyorum. Şuanda aldığınız egzersiz reçetenizi uygulayın. Daha sonraki aşama için sizi değerlendiren fizyoterapistinizden koruyucu bir egzersiz reçetesi isteyiniz. Sağlıklı günler dilerim.
Tamam hocam çok teşekkürler. İyi günler 🙏🏼