Sosyalist devletlerin çoğunda sağlık hizmeti ücretsizdir ancak sosyalist olmayan bazı devletlerde de sağlık hizmetinin ücretsiz olduğunu görmekteyiz. Sağlık hizmetinin ücretsiz olması biraz da ülkenin ekonomisiyle alakalıdır. Zira güçlü bir ekonomiye sahip olmayan devlette sağlık hizmeti pek iyi bir şekilde sunulamaz. Ücretsiz kalp ameliyatı olabilirsiniz belki ama bunun için aylarca sıra bekleyebilirsiniz. Dolayısıyla sağlık hizmetinin tamamen ücretsiz olup kaliteli bir şekilde sunulması ülkenin ekonomik gücüne bağlıdır.
Peki sizce bu Türkiye'de mümkün mü? Türkiye'de sağlık hizmeti tamamen ücretsiz olabilir mi?
Sağlık insan için vardır, Türkiye'de ücretsiz olması mümkündür ve ücretsiz olmalıdır.
Ücretsiz olmalıdır ancak Türkiye ekonomisi bunu kaldıramaz.
Ücretsiz olmamalıdır, zira sigorta şirketleri ve özel hastaneler iflas eder.
Ücretsiz olmalıdır çünkü vatandaş bunu hak edecek vergiyi zaten veriyor. Boşa harcanan çok para var. Gereksiz bazı kurumlara ya da ne bileyim bazı projelere... Asıl kullanılması gereken yer sağlık ve eğitim sektörüdür. 2si de tamamen ücretsiz olmalıdır. Türkiye zaten bu sosyal devlet anlayışına sahip bir ülke ama yetersiz kalıyor. İlerleyen zamanlarda iyiye gideceğinden hiç şüphem yok.
İnsanların tamamı bir insan olarak değerlidir. Sayın milletvekilleri, başbakan, cumhurbaşkanı tonlarca parayı cukkalayıncaya kadar insanlara da değer verse zaten sağlıkla ilgili olan her şeyi parasız hale getirir. Öncelik bir ülkede insan olmalı. Herkesin her şeyi karşılayabilecek ekonomisi olmayabiliyor. Bazen çalışsa da olmayabiliyor. Mesela ben, gözümden iki kere ameliyat oldum. Çok şükür ki bizim maddi durumumuz var. Ya olmasaydı? Herkes, benim kadar şanslı da olmayabilir. Düşünün, ilk ameliyatımı olmadan önce az daha geç kalsam hep kör kalma olasılığım da var idi. İnsanların sağlıkları oyuncak değildir!
Tamamen ücretsiz olmasa bile kontrol amaçlı yapılan tahlillerde ücretsiz bir limit olabilir veya acil durumlarda yapılan işlemleri karşılayabilir. Ama Türkiye yakında yapılan iğnelerin enjektör parasını hesaba katıp vergisini ayrı ister, ücretsiz olması namümkün. 😄
Tamamen ücretsiz olması imkansız ama hiç olmaz ise asgari limitlere muayene ücretleri çekilmesi lazım bir doc. prof görünüyorsun 450-500 TL bu çok büyük rakam. Bir uzmana göründüğün zaman 250 TL veriyorsun bu ücretler çok fazla.. Bunlar 40 TL-50 TL gibi meblağlara çekilmeli
Fiyatından önemli olan kalitesidir. Bir şeyi ucuz veya ücretsiz yapacağım derken, hizmet ve ürün kalitesini düşük tutarsan bunun hic bir değeri olmaz. Bizde her şey zengin menfaati ve hirsizlik temelinde yürürken zaten devletin sunduğu herhangi bir hizmetin aynı anda ucuz/ ücretsiz ve kaliteli olması olasılık dışı bir durumdur. Bu açmaz seçimlerle aşılacak bir durum da değildir.
Gıda ve Sağlık ücretsiz olmalı... Parası olmadığından bir insanın aç ve sağlığının bozuk olması İnsanlık olarak en en en büyük ayıbımız... Devlet herkese beslenme, sağlık ve barınma ihtiyacını karşılamalı onun dışında İsteyen Ferrari ile gezer isteyen Broadwayle veya otomobili olmasa alamasa bile olur... Ama temel ihtiyaçlar karşılanmalı... Onlar olmazsa o bir İnsanlık ayıbıdır...
İnsan varsa vergi vardır Vergi varsa devlet vardır Ve devlet varsa başımızda Su, Sağlık, Tuvalet gibi hizmetlerin ücretsiz ve kaliteli sunulmasından yanayım Ülkenin ekonomisi kaldırırmı? sorusuna ise çok daha gereksiz masrafları işaret ederek neden olmasın derim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sağlık hizmetleri ücretsiz olmalıdır ama estetik amaçlı yapılan işlemler dahil olmamalı. Özel hastaneler kapatılmalı ve sadece devlet eli ile hizmet sürdürülmeli. Hizmeti veren sağlık çalışanlarının da hizmet alan hastaların da herhangi bir maddi kaygısı olmamalı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu mümkün değil ama şunu söyleyebilirim Türkiye’nin sağlık hizmeti pek çok ülkeden daha iyi durumda. Yurtdışında istediğin an muayene olamıyorsun. Türkiye’de yine paranla aynı gün muayene olup ilacına kavuşman mümkün. Acil kapısında 4 saat beklediğimi bilirim. Durumumda çok ciddiydi nefes alamıyordum. Türkiye’de bu başıma gelseydi eminim hemen oksijene bağlarlardı beni.
Ücretsiz olmamalıdır, zira sigorta şirketleri ve özel hastaneler iflas eder. birde ücretsiz olursa bu devirde bile hastaneden çıkmayan insanlar kamp kurar
Sağlık sektörü bütün dünyada olduğu gibi Türkiye içinde önemli nu yüzden kalkıp ücretsiz olsun demek biraz mantıksız sağlık için ülkemize gelen insanlar var
olmamalıdır. çünkü ücretsiz sağlık hizmetlerini hak etmiyoruz halk olarak.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yapılacak tedaviye göre değişebilir mesela Bir sivilce tedavisi gibi şeyler ücretli olabilir ama böyle çok uçar'ın rakamlar değil de daha çok insanların ödeyebileceği tarzda rakamlar olmalı
Sigortası olmayanlar için ücretsiz olmasa bile daha küçük miktarlar alınabilir. Tamamen ücretsiz olabileceğini hiç sanmıyorum. Bence bu kesinlikle kaliteyi düşürür. Şu anda bile eksiler varken...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Merhaba, evet ücretsiz olmalı maalesef böyle bir imkan sağlayan devlet yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ücretsiz olmamalı diyen zalimler oldukça bu ülke ileri gidemez.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Sağlık hizmetinin ücretli olması etik değil. Parası yok diye birsürü ölen insan var. Neyse ampulcü olduğun belli