Merhaba! Yoğun bakımdaki hasta sayısının yeniden yükselmeye başlamasının ardından doktorların iş yükünün artacağı, böylelikle aşılanmamış Covid-19 hastalarının yoğun bakım tedavisi görmek isteyip istemediklerini önceden bildirmeleri gerektiği yönündeki doktorların önerisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Doktorların 'Aşıyı Reddeden Yoğun Bakıma da Alınmasın' önerisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aşı oldum gayet de kurallara riayet ediyorum. Lakin bırakın aşıyı koronaya bile inanmayan çevrem var. Her maske hijyen kuralına uyduğumda korona diye bi şey yok saçma sapan kanıp durma sen akıllı kızsın biraz uyanık ol diye de kışkırtıyorlar. Bilimsel verilerle konuşsam tartışıyoruz, sağlıkçı sayıldığın için doktorları savunuyorsun diyorlar, tek çözümü bu konuda konuşulmasını yasaklamada buldum. Ne onlar fikirlerini bana empoze etmeye uğraşsınlar, ben zaten empoze edemem onlara. Şimdi ne diyebilirim ki aşı olur ya da olmaz da yaşama hakkı elinden alınmamalı. En azından aşısızların masrafları onlara yüklenebilir.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir Allah'ın kulu da çıkıp demiyor ki, madem aşı bu kadar iyi, neden nüfusun 9/10 u aşılanmış Belçika'da vakalar tavan yapmış durumda? Neden hala düşüş yok? Benim korona olmamı engellemeyen, başkalarına bulaştırmamı engellemeyen ve hala faz aşamasında olan aşıyı neden zorla bana enjekte etmeye çalışıyorlar. Biri de ordan çıkmış demiş ki ben biontech oldum hafif. Biontech olup da kalp krizi geçirenleri, koronayı ağır geçirenleri napacağız? Hiç aşı olmayıp da hafif geçirenler de var. Hatta hiç aşı olmadığı halde hiç geçirmeyenler de. Ben koronalı olan insanlarla dipdibe tavla oynadım. Onların o an korona olduğunu bile bilmiyordum, ertesi günü test yaptıklarında öğrendim ve bende hiç bir şekilde hiç bir emare göstermedi. Madem bu kadar koruyucu bu aşı neden sürekli varyantlar aşılamayı fazlasıyla yapan yerlerde çıkıyor? Siz kimsiniz ki kardeşim insanların hayatları hakkında yargı mercii kesiliyorsunuz? İnşallah biz yanılıyoruzdur da bu aşının altından başka şeyler çıkmaz. Ama hiç bir şey hakkında kesin konuşmayın. Özellikle dahs her şey tazeyken.
sanki aşının çok iyi koruyucuğu var. adamlar para için durmadan yeni doz çıkartıyorlar. ilaç şirketlerini bilmeyen var mı halen. kaç tane kalp krizi geçiren oldu aşıdan dolayı. bizzat konu açanlar olmuştu tanıdığı için
Asıl yapılması gereken, yarı özel ya da tam liberal bir sağlık sisteminde; aşıyı reddeden hastaların tüm tedavi masraflarını ödemek zorunda bırakılması. Aşı olmadı diye kimse ölüme terk edilemez. Ama örneğin yoğun bakımda 1 boş yatak, 2 covid hastası varsa böyle bir durumda hasta seçimi aşılıdan yana yapılabilir evet
Aşı olmayanların masrafları kendilerinden. Peki... O aşılar babanızın hayrına bedavaya mı geliyor? Devlet kimin parası ile almak zorunda kalıyor o aşıları? Kullanmayı reddettiğim aşının parasını benden alıyorsa sizde olmayanın hastane parasını ödersiniz. Bir diğer soru: Aşı olup da yoğum bakıma yatanları ne yapacağız?
Çok güzel bir öneri. Ya daha hala aşılı olmayan hasta mı var mış? Allahtan belalarını mı istiyorlar bunlar..
Doktorlar çok güzel bir öneride bulunmuş o zaman alma abi yoğun bakım servisi hakkını..
Bende temaslıydım, 2 saat önce sonuç geldi pozitifim çok iyiyim herhangi bir sıkıntım yok işte benim böyle olmamı sağlayan BİONTECH aşısı o 3 doz aşı beni iyi eden o da olmasaydı daha beter olacaktım.. Allaha şükür..
(Aşı oldum) oncelikle kimse kimsenin yasama hakkini elinden alamaz doktorlarin bunu one surmesi yeminlerine biraz ters sanki herneyse oralara girmim simdi bence hangi hasta ağırsa ona oncelik taninmali asilara oncelik tanincak ama asililarin bunyeleri biraz daha guclu degilmi asi sayesinde asisiz insanin olmesi daha muhtemel asili asisiz degil can kurtarma odakli olmali
Alınmasın, neden biliyor musun kuzenim evli 3 çocuk babası aşıyı geçtim maskeye de karşıydılar saçmalık bunlar kafasındaydılar. Şimdi covidden ailecek yatıyorlar. Ve büyük kızları çok ağır geçiriyor. Bunun şakası yok. Kaç insan gömüldü inancı gereği dini cenaze töreni yapılmadan. A p t allık etmemek lazım gerçekten şakası yok artık. Kendi canının kıymetini bilmeyen birilerine sırf Hipokrat yemini ettiler diye doktorlar niye vakit harcasın. Önce tedbir.
Bu aşıyı ne olarak görüyorlar anlayamadım ki bebekken nasıl bazı hastalıkları önlemek için aşı olduysak bunu da ben öyle görüyorum. Aşı olmamak için direnenler hem sağlık personelinine hemde aşı olanlara büyük haksızlık ediyorlar
Asi olduğu halde yoğun bakıma alınan bir grupta var onlar icin yeni asi mı üreteceklermiş.😂Yogun bakıma alınan hastaların büyük cogunlugunun akibeti de belli zaten. Allah düşürmesin aşılı aşisiz zaten öleceğiz.
Bence herkes aşıyı reddetsin. Valla diyom. Reddedin abi. Aşı kötü aşı cız. Aşı sizin kıçınıza çip takılması için yapılıyor. Aşı olmayın da geberi... yani özel hayatınızla devam edin.
Doktorlar pandemide iyi şımardı. Özellikle 6284 ve pandemi kombiniyle kadın sağlıkçılar tam sopalık oldu.😎
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Asi olanlar bence öncelikli olmali, dogru bir karar. Zaten bu asi olmayanlar, tek maskeyi haftalarca kullananlar, mesafe kurallarini tanimayanlar yüzünden vakka sayilari düsmüyor.
Eee hani aşı olan yoğun bakıma düşmüyordu? Hafif atlatıyordu? İnsanları hemen entübe edip kendi hallerine bırakıyorlar zaten. Çok önemsiyorlar da sanki. Kurtulan kurtuluyor ölen ölüyor.