Erkek doktorlardan çekindiğim doğrudur 😅 ama erkek doktorsa reddetmek gibi bişey söz konusu değil sadece seçim hakkım varsa kadın olmasını tercih ederim kendimi daha rahat hissetmek açısından 😅
Evet, veriyorum: Giyim - Kuşam bakımından örtünüp kapalı giyinmeye özen göstermesem de ortak kullanılan soyunma odalarında ulu orta ve gerekmedikçe annemin yanında bile soyunmam. Bu; kendime, birlikte olduğum adama, çevreme saygımla ve tenimin benle ona özel olmasıyla ilgili. Babam bile doktor olmasına karşın söz konusu sağlığım da olsa gerekmedikçe özelime girmez. Bu incelikle yetiştiğimden seçeneğim varsa doktor da olsa bir erkeğin karşısında çatala oturmam Gidilebilecek binlerce başarılı kadın doktor varken bunu erkek bir doktora bir yaptırmak anlamsız. Kapalı ve kendi de doktor olan bir tanıdığımızın doğum için erkek bir doktora gittiğini duyduğumda önce anlamlandıramamış, sonra özel bir durumu vardır ve öyle gerekmiştir diye düşünmüştüm çünkü inancıma tümüyle uygun bir yaşam sürmesem de, ben bile inancımı gözeterek yaşarken görüntüsünü inancıyla uyumlayan biri, inancını nedensizce gözardı etmez diye düşünüyorum. İnancım gereği; doğum gibi durumlarda da seçeneğim oldukça kadın bir doktora görünmeliyim. Ayrıca, inancıma göre; doktor kadın da olsa doğumun gerektirdiğinden çok özelime girmemeli. Bu yaklaşımım; inancımdan da önce, başta kendime, sonra başkalarına saygımdan kaynaklanıyor.
Hayır eğitim durumuna ve akademik başarılarına bakıyorum. Uzmanlık alanlarını inceliyorum cinsiyet önemsiz bir detay ve beni ilgilendiren bir konu değil
benim için fark etmez ama sana çok saçma bi şey söyleyim. karısına, kızına erkek doktor bakamaz diyen adamlar kız çocuklarının ne okumasını istiyor ne de çalışmasını
Benim için hiç bir önemi yok. Önemseyenleri de tam olarak anlamakta zorluk çekiyorum, utanıyorlarsa olabilir tabi ama bazıları bunu tabu haline getirmiş resmen. Tıpta utanma yokturu savunuyorum yani :) Önemli olan doktorun iyi ve deneyimli olması benim için. Erkek ya da kadın olması fark etmiyor
Bir keresinde ürolog bir kadın doktora denk geldim. Cinsel sağlığımı analiz etmesi için gittim o gün doktora. Odaya girdim. Ufak bir sohbet, sohbet bayağı hakara kikiriye dönüşmüştü. Doktor 35 yaşlarında güzel bir kadındı açıkçası. Zorunlu olarak penisime bakması gerekiyordu. Penisimi kontrol ettikten sonra bana karşı tavrı değişti. Uzun süre kontrol etti genital bölgemi. Erkek olduğum için de sesimi çıkarmadım tabi, benim de hoşuma gitmişti. Sıra olmasaydı beni orada ayartırdı o karı kesin. İr daha gelmemi, ve tahlil yapalım sana dedi. Daha sonrasında vedalaştık. Her ne kadar benim ve onun da hoşuna giden bir muayene olsa da etik değil. O yüzden bir daha o hastaneye gitmedim. En son kapısını kapatırken bana bakıyordu arkamdan zaten. Son bakış. Parmağında yüzük de vardı. Yüzüğün soğukluğunu penisime değdirince farketmiştim.
Özel muayeneler için kadın doktor tercih ediyorum. Utanıyorum benle ilgili bir durum. Bir ara zature tedavisi gördüm popodan iğne yaptırıyordum. Erkek hemşir gelince hastaneyi ayağa kaldırıyordum kız hemşireniz yok mu diye 😂 sonra hemşir gidiyor hemşire geliyordu 🤷🏼♀️
Fizik tedavi doktorlarında erkek tercih ediyorum, çünkü güç isteyen bir dal. Kadın doktorlar bakarak anlamaya çalışıp hep yanlış teşhis koyuyorlar. Erkek doktora gidiyorsun adam bütün vücut kemiklerini çatırdatıp anlıyor. Nerde ne var diye. Dolgu için bayan doktorları tercih ediyorum elleri daha hassas olduğu için daha narin davranıp acı çektirmiyorlar. Erkek diş doktorlarının bazılarının eli çok ağır maalesef.
Randevu alırken özellikle erkek doktorları tercih ediyorum. Kadın doktorların hastalığa belki bilgisi çok olsa da hastaya "kızacak, tepki gösterecek, kısa kes" diyecek kadar nezaketsizliğini gördüm. Sağlık konusunda cinsiyetçiyim. İşin ilginç yanı bana ters cevap veren bir erkek doktor da hiç olmadı ama kadınlardan yana memnun değilim.
zamanında da cübbeli ahmet denen meczup kadınlar calısmamalı sabah suslenıp koku sıkıp evden ıse cıkıyorlar evde kalsın cocuk buyutsun dıye camılerde anırıyordu , kalp krizi gecırınce kadın doktorun gozleırnın ıcıne bakıyordu benı duzelt dıye.
bir toplumun aileden gelen yapısal bozukluguna siyasal islamda eklenırse durum bu şekilde vaka bulur.
Doktorun cinsiyeti değil işini iyi yapıp yapmaması önemlidir, cinsiyetine takılan da yobazdır bu insanları yargılamaksa şayet evet çok güzel yargılarım
Ben kendim için mi dedim? Bir kadın erkek bir doktora özel bölgesini açmaya utanabilir tam tersi de olabilir. Kişi utangaç olabilir. Senin gibi olmayabilir ama bunları düşünmüyorsun işte hiç merak etme yobaz bir doktora gitmem muayene için 😉.
@poison-n ne saçma bir yorum ya. Ne demek her görüşe atlamayın. Tartışıp bir şeyleri konuşmayacaksak niye burdayız? Saygısızlık mı yaptık biz? burada zaten doktorun cinsiyetiyle alakalı bir sorun yok. İki tarafada her türlü muayene olunabilir. Ben seçme hakkından bahsediyorum. Bunuda belirli bölümler için söyledim, örneğin psikiyatri gibi.
hayir ama erkek olarak bazi sorunlarim icin tercihim erkek doktor olabilir ama benim acimdan sorun degil ama kadin doktor acisindan sorun olabilir zira kadin doktorlar erkek hastalari muayene etmek istemiyorlar nedense aslinda yanlis neticede doktor kadin veya erkek sorun olmamasi gerekir amac derdine care aramak baska bir amac olamaz ki sanirim bazilari onyargili bu konuda
Hayır. O doktor seni orada cinsel obje olarak görmüyor sonuçta. Nöroloji Uzmanı da olsa Jinekoloji Uzmanı da hastasın sen onun için. Cinsiyet seçmek aptallıktır.
Mümkünse kaslı yakışıklı bir erkek olsun. :D Şaka yapıyorum bence cinsiyet asla önemli değil. Ben böyle saçma detaylara takılmam. Beni iyileştirsin de cinsiyeti gerçekten önemli değil.
Annem bu konuda hep şey der😂 doğum için kadın doktor olsun demistik doktor kadındı da 6-7 erkek hemşire vardı pek bir şey farketmedi ahshs sonraki doğumlarda kadın doktor aramamişlar özellikle
bırde muayanesı var cıkıyosun masaya secde pozısyonu falan , dr kadınsa dusun halını acı bı yandan aglayacaksın kadında orada dıkılmıs senın mabedi parmaklıyor ıhhh bile acıdan dıyemıyon :)
Hayır tabiki Çünkü o kişi o kadar okumuş emek vermiş sen gelmiş kadın erkek seçimi yapacan bu sözüm cahil insanlar için ama rahat edemiyorsan onu bilemem o da mahrem yerler için
Muhtemelen konuştuğumuz sebeplerden dolayı beni aptal olarak gördünüz. Bu aptalla uğraşmaya değmez dediniz ya da fake trol bir hesapsın. Muhafazakarım ama şöyleyim böyleyim farklıyım falan filan. Doktor seçiminde de cinsiyetin önemi yokmuş vay canına.
@ExecutionerX ben sağlıkçıyım, benim de erkek hastalarım oluyor. Sence doktor seçimimde cinsiyete önem verebilir miyim? Aptal olduğunu düşündüğüm doğru, söylediklerimi anlamayan bir insanla neden konuşup zamanımı harcayayım ki? Muhafazakarlık ve yobazlık arasında ince bir çizgi var. Çok şükür ki senin muhafazakarlık tanımınla benim muhafazakarlık tanımım birbirine uymuyor.
Ne hareketim aptal acaba? Soru sormam mı aptalca sorunuma çözüm aramam mı aptalca? Eğer öyle ise yazık düşüncene. İslamda yabancı biri ile cinsellik konuşmanın hükmüne bak.
@ExecutionerX rezil ettirme kendini bence bana burada. Haddini bil ve çözümünü başka yerlerde ara mesela söylediğim gibi psikolojik destek alabilirsin. Tanıdığım çok iyi psikologlar var.
En son aileme evlilik hakkında bir şey söyleyemeyeceğimi söylemişim bu yüzden mi aptalım? Söylediklerinin nesini anlamıyormuşum? Pürüz kalmasın diye soru sormuşum ama anlamsız şekilde aptal oldum. Bence sende muhafazakarlık ve yobazlık arasındaki farkları düşünebilirsin.