Sağlık ..cevap için teşekkürkür
bel fıtığına iyi gelen önerileriniz nelerdir ?
cevap için şimdiden teşüükrlr
bel fıtığına iyi gelen önerileriniz nelerdir ?
cevap için şimdiden teşüükrlr
bel fıtığı gibi bel ağrısu gibi rahatsızlıklar kendini iyileştirme özelliğine sahiptir ve bunun için ilk adım yatağını sağlıklı bir yatak ile değiştirmek olacaktır ve yatak alırken yatağın içinde yay olmamasına dikkat edilmeli yaysız yataklar tercih edilmeli
a)Başlangıç Safhası
Bel fıtığın tedavisi fıtıklaşmanın, yani disk dediğimiz elastiki maddenin bacağa giden sinirlere yaptığı basının derecesine bağlıdır. Eğer sadece bel ve bacak ağrısı mevcut, herhangi bir uyuşukluk, güç kaybı, hareket kısıtlılığı yoksa bel fıtığı başlangıç safhasında demektir. Bu halde hastaya kas gevşetici ilaçların verilmesi, yatak istirahati ve belini zorlayacak hareketlerden kaçınması önerilir. Hastaya yapılacak öneriler şunlardır:
1) Hasta kesinlikle bir iki kiloyu aşan ağırlıkları kaldırmamalıdır.
2) Öne ve yanlara doğru eğilme, belin bükülmesi yasaklanır. Eğer yerden bir şey alınacaksa hastanın çömelerek alması söylenir.
3) Hastaların otururken belinin arkasına bel boşluğunu yok edecek şekilde bir yastık koymaları ve yirmi dakikadan fazla oturmamaları önerilir. Eğer hastanın mesleği gereği uzun süre oturması gerekiyorsa her yirmi dakikada bir yürümesi önerilir. Uzun süre araba kullananlara ise yirmi dakikada bir arabalarını park edip arabalarının etrafında birkaç kez dönmeleri tavsiye edilir.
4) Hastanın yukarıya doğru uzanması yasaklanır. Yukarıdan bir şey alacaksa bir iskemle veya merdivenin üstüne çıkıp alması söylenir.
5) Hastaya belini daima sıcak tutması, açık pencere veya havalandırma önünde durmaması hatırlatılır.
6) Bel ve bacak ağrısı olan hastalar mutlaka stresten kaçınmalıdır. Stres ağrıyı arttırmak yanında bel fıtığının ilerlemesine de yol açabilir.
7) Hastanın evde kaldığı süre içinde yatak istirahati yapması önerilir. Çok sert zeminlerin sanıldığının aksine zararları daha fazladır. Kaliteli bir yaylı yatakta ve hastanın kendince en rahat edebildiği pozisyonda yatması daha uygundur.
Annem bel fıtığı ameliyatı oldu. Doktorundan ve yaşadıklarımızdan bazı tavsiyeler aktarabilirim.
Bel fıtığına iyi gelen şeyler;
-Günde 30 dakika hafif tempolu bir şekilde yürüyüş yapmak.
-Yüzme kursuna kaydolmak. Yüzme hocasının gözü önünde kendimizi yormayacak şekilde sırt üstü bir şekilde yüzmek.
-Protein ağırlıklı beslenmek.
-Bel korsesi kullanmak gerekiyor. Kaliteli bir marka tercih edilmelidir.
-Ağır işlerden kaçınmak.
-Ani hareketlerde bulunmamak gerekiyor.
-Yüksek topuklu ayakkabı giymemek gerekiyor.
Cevap
6Cevap
öncelikle fizik tedavi tabii. bende faydası olmayınca koca karıya gittim ve 10 dk da sorunum çözüldü. ama koca karıya git demiyorum kesinlikle... ben çaresizlikten gittim ve şanslıydım belkide.
kaca karı ilacı ne? naptı yani
fıtık ile ugrasan insanlar var. ilaçla değil benim belime bir nevi masaj yapti bir yağ ile masaj yaparken kıt diye bir ses geldi canımda yanmadı. odaya sedyeyle girdim eğilemiyordum uyuyamıyordum. yürüyerek çıktım... ama çekme diye bir yöntem de uygulanıyormus onu kesinlikle tavsiye etmiyorlardı. dahada kötü edebiliyormus. benimki parmaklarıyla önce fıtık noktasını buluyor ve bölgede ugasıyor sadece. gecmis olsun ne illet bir hastalık oldugunu biliyorm acil sifalar.
teşekkürler..
Egzersizleri var.Onları yapabilirsin ağrıyı hafifletir.Bir de ağır kaldırmamaya ve eğilirken dizini kırarak eğilmeye dikkat et.Geçmiş olsun.
aklıma cem yılmaz geldi...Siz tavsiyelere değil doktorunuza kulak verin..Sağlık bu tavsiye ile iyileşmez
Yaş,kilo ve boyunu belirtebilir misin?Ayrıca çocukken olduğun kilo aralığını da belirtebilir misin?
40 yaşnda ..80 kilo ..yni ben değilm :)
Zaten senin olman abes kaçardı.:)
Geçmiş olsun ,öncelikle..Bel fıtığı kiloyla direkt olarak ilişkilendirilebilir.Kilo vermeye çalışsın.Onun dışında ağrı kesicileri,kas gevşetici ilaçlar kullanmalıdır.Hastanın fizik tedavisi görmesi şarttır...Buna cevap verilmediği takdirde cerrahi operasyonlar kaçınılmazdır.Cerrahi operasyonlardan da mikro endoskopik dediğimiz yöntemle çok basit bir şekilde bu operasyonlar gerçekleştirilebiliyor.Bu teknikle hastanın felç olma,sakat kalma riski yoktur.
Ben 18 yaşındayım 180 boy 70 kilo bel fıtığıyım baklavalar kaslar falan var yağ oranı 9 futbolcuyum
sert zeminde uzanılmalı yarım saat civarı fazla yüklenmemek iyi olur.kuşak kullanırsan bele yük binmez.
Ağır kaldırma
Ağır iş yapma
Tedavi istiyorsan;
-Bel fıtığı ameliyatı ol
:)) Doktor olsam mı acaba :D
fazla kilon varsa vermelisin öncelikle
egzersizleri var onları hergün yapmalısın
ağır kaldırmamalısın
Yakı yap..belki deden kalma yöntem ama ameliyat tehlike
annem fizik tedavi ile şu an daya iyi
Kilo almamak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?