Kaç öğün nasıl beslenmeli?
Sağlıklı beslenme nasıl olmalı?

Bence sağlıklı beslenme kendimizi sıkmadan düzenli ve dengeli beslenmeden geçiyor. Kilo vermek için kendimizi çok sıktığımız ve kısıtladığımız diyetlerde sonrasında yemek krizleriyle sonuçlanıp daha çok kilo almamıza yol açabiliyor. Porsiyonlarımızı küçültüp daha doğal beslenmeye çalışırsak ve özellikle paketli gıdaları olabildiğince kesersek bizim için oldukça faydalı olacaktır.
Cevap
6Cevap
Günde en az 2-2,5 litre su tüketilmelidir. 3 öğün yemek yenmeli öğün aralarında da atıştırmalıklar meyveler tercih edilmelidir. Kurubaklagilleri ve lifli besinleri mutlaka tüketmek gerekiyor. Bol bol sebze ve meyveyi de atlamamak gerekiyor. Tabii yağ tüketimi de azaltılmalı, bu şekilde sağlıklı bir rutin oluşturulabilir.
Öğün atlamayın öğününüz çeşitli olsun bool sebze ve meyve tüketin yağ tüketimini azaltın hazır yiyeceklere sınır getirin kurubaklagil ve lifli besinler tüketin bol bol su için alkol kullanıyorsanız azaltın egzersizi hayatınıza dahil edin ideal kilonuzu koruyun.
Doğal ve dengeli beslenme.. kahvaltıyı atlamamak gerek
Sulu yemek ağırlıklı olmalı. cok katı yememenmesi uygundur
3 ana öğün 2 ara öğün uyumadan önce 4 saat kalori almamış olmak ve Mini 8 saat uyku
sebze ve protein ağırlıklı bence
Sağlıklı beslenerek
Miğdeye zarar vermeyen tek yiyecek sebzeler
Sabah kahvaltı öğle yemeği
Fast foodan ve 3 beyazdan ve uzak durarak jshs
Herşeyden yiyerek ✨👍
2 öğün beslenmeli
Öğünlerde neler olmalı
Sabah bildiğin türk kahvaltısı olabilir yumurta peynir zeytin vs ekmek dışında akşama doğru da glutensiz şeyler sebze yemkeleri, çorba, salata vs
Teşekkür ederim
Ye kafana göre
yaprak at
Merhaba,
Sağlıklı beslenme dengeli ve yeterli besin ögelerinin günlük diyette yer alması ile gerçekleşir. Kaliteli karbonhidrat, protein ve yağ kaynakları ile beslenmelisiniz. Örneğin karbonhidratlar hem meyve ve sebzelerden gelmeli hem de tahıl grubu besinlerden. Bunun yanı sıra protein grubu da bitkisel ve hayvansal olmak üzere dengeli alınmalı. Beslenmenizde doymuş yağ grubunun az olmasına özen göstermelisiniz.
Tükettiğiniz meyve ve sebzelerin çeşitliliği ne kadar fazla olursa aldığınız antioksidan zenginliği de o kadar yüksek olur. Günlük antioksidan alımı vücudun atıkları uzaklaştırması, yenilenmesi ve sağlıklı olması açısından çok önemlidir. Benim bu noktada önerim yüksek antioksidan içeriğine sahip olan ve doğal bir arı ürünü olan propolisi tüketmeniz olacaktır. Propolis yüksek polifenol içeriğiyle antioksidan, antiviral ve antibakteriyel etki göstererek bağışıklığı destekleyen doğal bir arı ürünüdür.
Propolis tercih ederken özellikle Anadolu propolisi olmasına özen göstermelisiniz. Doğru teknoloji ile uzmanlar tarafından özütlenen Anadolu propolisi özütü tercih etmelisiniz. Yetişkinler için günde 20 damla; çocuklar için ise 10 damla olmak üzere düzenli olarak Anadolu propolisi tüketimi ile faydalarını görebilirsiniz.
Ayrıca vitamin ve mineral açısından zengin olan poleni de tüketebilirsiniz. Polen literatürde "Tam Gıda" olarak tanımlanan vitamin ve mineral çeşitliliği açısından zengin doğal bir gıdadır. E, C, D, K ve B grubu vitaminler; potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, selenyum, demir, bakır, manganez ve fosfor gibi mineraller yer alır. Poleni yetişkinler günde 2-4 tatlı kaşığı, çocuklar 1-2 tatlı kaşığı tüketebilir.
Sağlıklı günler dilerim.