AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
139Cevap
36 saat nöbetmi olur buyük şehirlerde devlet hastanelerinde yoğunluk cok bir doktora 50 hasta duşuyor sağlık sıstemımız cok yoğun cözüm bulması lazım devletimizın
Ülkenin içine eden akp zihniyetine sorulmalı bunlar hesabını vermeliler.
24 saat bile normal değil bence ama yıllardır böyle maalesef.
48 saati gördüm ben kaç defa. Köleyiz resmen. İnsanlık dışı.
Allah rahmet eylesin rabbim ailesine sabırlar versin çok zordur acısı doktorlar gece hıcmı dinlemiyorlar 1 ya da 2 saat olsa onlarda can
36 saat blok nöbet tutup ertesi gün işe devam etmek zorunda olanını gördüm. Hele de şu pandemi döneminde iyice zor işleri
12 saate çok diyordum, 36 saat hangi kanuna göre :(
Kesinlikle kanunsuz ama hepsi nöbet olarak geçmiyor öylede ittiriyorlar. Şu şekilde oluyor, 12 saat normal mesaiden sonra 12 saat nöbet tutuyorsun. Daha sonra nöbet ertesi iznin olmadığı için 12 saat daha devam ediyorsun mesaiye
Tabipler odası e iş yapıyor burada :(
mecbiriyet sebebiyleyse üzüldüm...
lakin cogu daha cok para kazanmak icin yapiyor... herkesin kendi tercihi kendj hayati
Ne yazsak boş olacak. Giden bir can ve geri gelemez çok üzücü. Çok yanlış çok çok çok. Ailesine sabırlar diliyorum. Işıklar içinde uyusun.
Yani zorla okdar nöbet tutamaz bir insan bu mantıksız geliyor bir sürü arkadaşım var doktor hemşire
Aaa günaydın o zaman, insanlar asiatanlık sürecinde zorla ayda 10-12 tane bu şekilde nöbet tutuyor. Aklın bile almıyor değil mi senin? Ama gerçekler bunlar
Buna itiraz etmeyen bir zihniyet tıp bitirmiş bu daha kötü
Kesinlikle değil ben de doktorum 25 yaşındayım artık deliricem
Çok üzüldüm bu habere.
Bu ülkede çoğu kişi hırsızlık yapan ülke yöneticilerinin açığını kapatmak için haddinden fazla çalışıyor.
Yazıkkk.
Daha kaç kişinin ölmesi lazım. Birkac tane sakat onlarca ölü arkadasimiz var bu sebepten toprak altinda olan.
Madem 36 saat nöbet tuttu neden direksiyon başına geçti? 🤔 Nöbet değil uykusuzluk öldürmüş
Ayda 10-12 tane nöbet tutuyor bu insanlar aynı şekilde. Hepsinde nasıl tsksiyle gitsin, nasıl geçinsin? Nasıl hepsinde onu biri bıraksın? Bu en basit çözümler sizce sadece sizin aklınıza geliyor olabilir mi?
Yani olan olmuşda sonuçda doktorsun ya taksi çağır ya da bazı şirketler var ayık sürücü onlarida çağra biliridn
Ofislerinde kruvaze konyak içip, kıçı başı ağrıyan yaşlı teyzeleri azarlayıp stres atmak için bu mesleği seçmediler.
Her şeyin bir bedeli var..
Bu nasıl bir mantık nasıl bir düşünce tarzı... Umarım sizin ya da bir sevdiğinizin ihtiyacı olduğunda bedel öddemek zorunda kalmazsınız.
Çok üzücü. Allah rahmet eylesin.Çalışma şartları çok ağır maalesef. Bunun için düzenleme gerekli.
Ulan o kadar sene oku tus’u da kazan şu sona bak. Çok kötü
Çok üzücü bir durum. Allah ailesine, yakınlarına sabır versin inşallah.
Türkiye burası ben 12 saat tüfekle ayakta nöbet tuttuğumu bilirim
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun umarım en güzel yere gitmiştir
hiç bir hastanede böyle bir zorunluluk yok. iyice araştırılsın
ben videoda izlemiştim branşına göre adam asistanlıgım dönemimde 48 saat tuttugumu bilirim diyor. yani ilk defa olan bir şey değil demekki sağlık sektöründe. o kadar uykulu ise direksiyon başına geçilmez
Bence bir insanın 12 saat üzerinde çalıştırılması insanlık dışı bişey. 12 saat çalışma, 7 saat uyku, 2 saat yemek vs derken kalan 3 saat.. bu 3 saatin içine birde iş için yolu eklersen ne kalıyor ki geriye...
Türkiye'de çalışanların insan olarak görülmediği için normal. Şaşırmam.
Gerçekten çok üzüldüm yaa. Allah rahmet eylesin. Dilerim en kısa zamanda çözüm bulunur.
Ne desek boş
Allah Rahmet Eylesin Allah Mekanını cennet Eylesin
Bunun adı cinayet. O kadına 36 saat nöbet tutturanlardan hesap sorulmalı.
O doktor yaya geçidinde birini ezseydi suçlu olacakken kendini öldürerek suçunu ört pas etmiştir.
36 saat nöbet tutturan doktor başhekim kimse yargınlanmalı.☹️☹️😢
36 saat nedir ya Yazık çok genç ve Doktor Ailesine sabırlar diliyorum.
o nasıl bir çalışma saati öyle üzücü zaten neyse dersek suçlu oluyoruuz hemen cezalar geliyor
36 bırak 16 saat çalıştığımda evin yolunu zor buluyorum. Zor durum
İnsan kazadan ölmese bile uykusuzluktan ölebilir 36 saat ne insafsızlık resmen
Bu kamyonlarin arkasi neden böyle yaa giyotin gibi çarpanı öldürüyo
Doktorların resmen suyunu çıkarıyorlar 36 saat nedir arkadaş nedir?
Vallahi yazık günah bu ülkede güvenliklere doktorlara Aynen 24/36 nöbetteyiz
36 saatin sonundaki istirahat saati cazip geliyor maalesef. Allah rahmet eylesin
değil kesinlikle bide o halde araba kullanmak... ALLAH kolaylık versin cidden
Çok üzülüyorum. Kız kardeşimde aynı yaşta hemşire. Kızı nöbetten göremiyoruz.
Bende saglikçıyım 16 saat çalışıyorum pestilim çıkıyor
Of çok kötü olmuş araba kağıda dönmüş çok üzücü böyle sistem mi olur las
canımsın birey, canımsın toplum, canımsın siyasi partiler, ve daha canımsın bir ülke.
Çok üzücü ya Allah Rahmet eylesin bu düzenin Sistemin ta ben
İnsanlık dışı korkunç bir olay ailesine çok geçmiş olsun
Doktor sayısını artırsınlar devriyeli nöbet olsun yazık değil mi özellikle kadınlara yazık oluyor
500 gram geldi sorun olur?
Ne demek özellikle kadınlara erkeklere de yazık değil mi?
@Grienovicc ne
erkeklere yazık olmuyor mu dedim kadınlar daha dayanıksız o yüzden öyle söyledim hey allahım ya
Ne alakası var kardeşim doktorlukla alakası doktorun en fazla tutacağı nöbet sati 24 saat sonra yok eğer 24 sattten sonra tutmaya devam edersen fazla para alıyorsun daha fazla kazanayım daha fazla param olsun diye uykusundan olmuş kendi yaptığı bir hata
@melisipek2021 24 saatte çok kadınlar için bunlar fazla bence
Yane doğruyu soyleyimde kendisinin hatası madem o kadar saat nobet tutuyorsun hiçmi hasstaneden arkadaşin yok beni bi eve arabamla götürsen diyemiyormu ya da arkadaşı felan cidden kendisinin hatası ya da arabayı çek kenara uyu
Bak ben hemşireyim 24 saat nöbet tuttum benim başımada böyle bir şey geldi arkadaşımı aradım hastaneden aldı gitti
@melisipek2021 milletin çoluğu çocuğu var kardeşim ne diyonuz siz ya kadınlara fazla bu iş daha hafifletilmesi lazım onu diyorum hemen linç
Allah rahmet eylesin der geçersin başka da bir şey değişmez. Bu ülke de çok iş az para
E normal değil. An itibariyle 22 saat nöbetteyim. Rekorum 58 saat nöbet ama uyuduğum da oluyordu.
Ah canım benim keşke biraz hastanede uyusaydın ya da taksiyle gitseydin. Çok yazık olmuş çok.
Hayat zaten zor Türkiye'de daha zor
Sürekli arac kullanan ve şehirler arası yollara giden tır şoförleri bile bu kadar uzun sure ayakta kalıp araç kullanamazken sen doktoruna 36 saat nobet yaz ve servis verme
sebebi net akp nettt
36 saat nobet mi olur insaf insaf
Hemşireyim nöbet tutuyorum ama doktor ya da hemşireler de hiç kimsenin uyumadan 36 saat tuttuğunu görmedim, mutlaka boşluklar da uyunuyor
Ve nöbet çıkışı araba kullanmam ya taksi ya toplu taşıma
Size katılıyorum sağlıkta çalışıyorum ve hiç bir zaman böyle bir şey görmedim
karşısındakide insan insaf biraz bu şartlarda insan nasıl bi hastayı iyileştirebir
İktidar buna da bir kılıf uydurur üstünü kapatır yıllardır yaptıkları gibi. Ne doktorlar askerler polisler babalar anneler rahmetli oldu kimin umurunda, kendi canları yanmadigi için onlar için her şey çok güzel ve yerli yerinde.
36 saat çalışması anormal o kadar çalışıp direksiyon başına geçmek ise CAHİLLİK ve BENCİLLİKTİR. Kendi canı önemli olmayabilir ama başkasının canını nasıl hiçe sayıp direksiyon başına geçebiliyor? Alkol alıp araba kullanandan ne farkı var?
Peki alkol alan bir adamın mantıklı davranışlarda bulunmasını beklemek ne kadar doğru bunu da hesaba kattın mı acaba 😔😒
@Bqtan Yazdığımı anladın mı acaba. 36 saat çalışan biri nasıl araba kullanır?
Ben de onu diyorum 36 saat çalışan biri nasıl mantıklı düşünsün ki... bir insan o halde iken mantıklı düşünemez, herşeyi boşverir, bir tehlikeden korkmaz hale gelir, tıpkı alkol alan birinin mantıklı düşünemediği gibi, tıpkı sarhoş birinin deli cesaretine sahip olduğu gibi ayrıca oksijensiz solunum sonunda ortaya çıkan ethanol'ü - Asıl sarhoşluk etkisi yapan madde - hatırlatırım, kasların yeterince oksijen alamadığı durumlarda oksijenli solunum yanında gereken enerji e göre bir miktar oksijensiz solunum da yapılır ki koşmazsanız veya tempolu Birgün geçirmezseniz bile gün sonunda mutlaka kendinizi bir miktar oksijensiz solunum yapmış halde bulursunuz, kaçışı yok işte bu yüzden 36 saat çalışmış olan birinden mantıklı davranışlarda bulunmasını, Kendi güvenliğini düşünmesini, bir başkasının can güvenliğini düşünmesini bekleyemezsin tıpkı sarhoş birinden de bekleyemeyeceğin gibi
Ortalama 50 promil için aşağıdakilerden herhangi birini almış olmanız yetecektir. Eğer araç kullanacaksanız daha fazla içmemelisiniz.
1 tane 50cc lik %5 alkollü bira
1 duble rakı, viski gibi %40 alkollü duble içki (10 cc)
2 kadeh (16 cc' lik kadehlerle) %12 alkollü şarap
Bu arada profil pro-mille den gelir kandaki alkol miktarının binde kaç olduğunu ifade eder
Blood alcohol content yani bac promil ile birebirdir yani 0.5 promil yine 0,5 bac ye eşittir ki hem Vikipedi de hemde ehliyet aldığınız kitaplarda hemde kanunlarda 0.5 promil ve üstü alkollü olmak ceza almanız için yeterlidir
Alkol testi denetiminde kanında 50 promil ve üzeri alkol bulunan kişi idari para cezasına mahkum edilecek ve ehliyetine el konulacaktır. Promil sınırı özel araç dışında kalan motorlu araçlar için 20'dir.
Pardon son yazdığım yanlış şu 50 promil ve 20 promil diyen
yabancı kaynaklarda bac kullanılır ve su ingilizce olan yazıda "En az 18 saat uykusuz kalmak kandaki alkol miktarını %0.05 e yükseltir 24 saatlik uykusuzluk ise %0.10 a yükseltir ve bu bütün eyaletlerdeki yasal alkol sınırından daha yüksektir " birimler arasında garip farklılıklar var fakat Vikipedi de Türkiye nin sınırı %0.05 olarak yazarken yine vikipedide Amerika nin yasal sınırı %0.08 yazar Türkiye den daha fazla alkole izin verilir, buna rağmen 24 saat uykusuzluk kandaki alkolün yasal sınırın üzerine çıkmasına sebep olmak için yeterlidir
Karayolları Trafik Kanunu Madde 48-“Yapılan tespit sonucunda, 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen sürücüler hakkında ayrıca Türk Ceza Kanununun 179 uncu maddesinin üçüncü fıkrası hükümleri uygulanır.
Hususi otomobil sürücüleri bakımından 0.50 promilin, diğer araç sürücüleri bakımından 0.20 promilin üzerinde alkollü olan sürücülerin trafik kazasına sebebiyet vermesi hâlinde, ayrıca Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.”
Allah rahmet eylesin, üzüldüm. Sağlıkçılara çok yükleniyorlar, bu kadar saat çalışan birisi ne kendisine ne hastalarına faydalı olamaz.
Bu habere inaniyormusunuz hicbir doktor 3y saat nobet tutmaz. Hem oldugunde yaninda kim vardida uyuyakaldigini biliyorsunuz. Kamyonun altina girince uyudu anlaminami geliyor.
Ahlaksız
Herkes bildigini yazar once adam ol seviyeni bil yanlis yazmissam bile boyle uyarilmaz senin gibiler yuzunden bu ulkeden bi bok olmaz.
maalesef okudum bu haberi..
insani değil bu kadar saat..
değil en azından çalıştığı yerde konuk etselerdi ya da bir arkadaşı bıraksaydı yazık oldu kız cağıza direkmen kamyona girdi
Bu insanların başına ayda 10-12 kere geliyor öyle ayda yılda bir değil. Takdir edersiniz ki her zaman biri bırakamaz, hastanede kalamaz ya da taksi çağıramaz
Bitti gitti. Ben de öyleyim. Güvenlik görevlisiyim. Bir hatfa da 1 gün uyuyorum. Geri kalan. Zamanlar iş okul kütüphane arasında gecer... Normal hayat ama işte gel gör ki kimseye demek bir şey düşmez.
Rızası dışında kimseden böyle bir çalışma temposu istenemez. Kişi para kasacagim diye canından olmuş. Açgözlü olmamak gerekir
Sağlık sistemi ile ilgili, doktorların çalışma şartlarıyla ilgili sıfır şey bilip bu kadar cesurca konuşabilmen gerçekten inanılmaz gülüç. Google’a Tus branş grupları yaz ve herhangi bir cerrahi branşın telegram grubuna gir ve bak bakalım insanlar ayda 10-13 tane nöbeti isteyerek mi tutuyor? Nöbet listesi hazırlanırken kaç tane tutabilirsin diye soruyorlar mı?
Günde 11 saatten fazla işçi çalışmaya zorlanamaz. Haklarınızı bilin. Birisi sana 36 saat yazdı diye durmak zorunda değilsin
Tamamdır çok sağ ol gelmemişti aklımıza
Bir iki kişi dava açsa, bir iki emsal kararlar çıksa sistem duzelir. Ama herkes cebine girecek tomarlari sayıyor, işlerine geliyor