Diş çektirme ile ilgili deneyimi olan var mı?

Öncelikle merhaba. Danışmak istediğim bir konu var. Bu konu hakkında deneyimi olanlar cevap verirse çok sevinirim. Bu yılın Mart ayında sol üstte bulunan azı dişim ağırmaya başladı. Sonraki günlerde dişimin tam üstünde bir sivilve gibi şişlik ve damağımın üstünde yine aynı sivilce tarzı bir şişlik oluştu. Küçük bşr kentte yaşıyorum. Dişimin çürüğü çok derinmiş ve uzman birinin yapması gerekiyormuş. O yüzden başka bir ile gitmem gerektiğini söylediler. Üniversite hastanesinden randevu almak orada bir tanıdığınız olmadığı sürece çok zor. Hem yol ücreti verip gitmek hem de tedavi olamadan dönme gibi bir durum var. Özel dişçiye sordum o da 1000 liradan başlar dedi. E zaten lisans mezunu bir işsizim. Kpss'ye hazırlanıyorum o parayı babamdan isteyemem. İstesem de verebileceğini sanmıyorum. Kanal tedavisi yaptırmazsam çektirmem gerekli. Param yok yaptıramıyorum. Devlet hastanesindeki doktor dişi kurtaralım yok çekmeyelim falan diyor. Ya abla ben de meraklı değilim ama param yok. Çektirmem gerekiyor bu durumda çünkü iltihaplı diş hem ağırıyor hem sızlıyor hem de baş ağrısı yapıyor. Ayın 22'sine randevu alabildim güç bela antibiyotik kullanıp çektireceğim mecbur. Bir de şey demişti sonradan implant yaptırmazsan sıkıntı yaşarsın. O da 2500 liradan başlıyor. Onun için de iki üç sene beklemem lazım. Yani atanacağım da para kazanacağım da anca yaptıracağım. Şimdi benim sorum daha önce en arkadaki azı dişini çektiren biri var mı aranızda? Nasıl oluyor?
Diş çektirme ile ilgili deneyimi olan var mı?