Önceki büyüğüm zaten ölmek istiyordu ama bu farklıydı.
Öncekini ölüme hazırlanması konusunda telkin ediyordum fakat bu arkadaşın iki kızı var. Biri 2 yaşında ve biri anne karnında. Çok üzüldüm.
Sözlerin kifayetsiz kaldığı bir durumdur bu...
Sadece arkadaşına sıkıca sarıl, kendisinden razı olduğunu söyle. Onun ve ailesinin için her şeyin hayırlısını istediğini belirt.
Ve senden bir isteği olup olmadığını da sor.
Ben olsaydım bunları yapardım sanırım.
Bir de bende yıllardır devam eden bir damarsal kitler var... Damar yumağı diyorlar. Ve belkide 20 yıldır kullandığım bir ilaç var. Ağrı hissettikçe kullanıyorum bunu. Evelsi yaz eşimin küre dağlarındaki köyünde yaklaşık 2 hafta kaldım ve 20 yıldır 6-7 gün periyodunda kullandığım ilacın periyodu 3 haftaya uzadı. Daha evvel hiç yaşamadığım ciddi bir fark oldu. 3-5 ay orada kalsam belki tamamen iyileşebilirdim de.
Zira en çok kullandığımız şey havadır. Birçok kanser hastası bu şekilde mucizevi iyileşmeler yaşadı. Böyle bir hastalığı olan herkese öneririm. Umut az olduğu dönemlerde kemoterapiler yerine dağlarda geçirsin vaktini.
Çok doğru hocam. Ben doğayla iç içeyim. Peşime takacamda şehir değiştim.
İzmire yerleştim.
3. Evre kanser çeşidine göre yayıldığı yere göre tedavi edilebilir
Doktorlar ne demiş iyice dinle öğren zira yapacağın desteği bu belirleyecek
Umut varsa tedavi belli ; kemoterapi radyoterapi ile kanser küçültülüp bir operasyonla kanserli bölge temizlenebilir
Lenflere sıçramış
Kanser vs ölüm sebebi değildir bunu anlatın. Yani ölmek için hasta olmaya gerek yok. Normal yaşama devam edemez ama vazgeçmesi de normal değil. İnadına yaşama tutunacak ve herkes gibi o da kanseri yenecek.
Emeğinize sağlık hocam. Ben de, güncelleme kısmı hariç aynen öyle gittim.
Ticaretten falan bahsettim. Son kısımda güncellemede yazdığım gibi bozdum.
Allah şifa versin, elinizden geldiğince onu ayakta ve moralli tutmalıyız.
Cevap
5Cevap
Kaysı çekirdeği yemesini öner günde 10 adet kadar. hastalığını hatırlatacak konuşmalardan kaçın neşeli olmaya ve onu neşelendirmeye çalış her insanın başına geleceğini moralini bozmamasını devamlı hatırlat. B 17 içeren meyve ve sebzeler öner dostuna kanser vücutta B 17 vitamin eksikliğinden oluşuyor.
Kanser hastaları moralini yüksek tutmak gerekir. Benimde amcam öldü bende en son her şey çok güzel olacak eskisi gibi olacaksın demiştim. Allah rahmet eylesin ❤️
Moral en önemlisi benim bildiğim kanser günümüz de grip gibi sen bakma diğer arkadaşa o kendini infaz etti atlatan insanlar bir sürü gibi olumlu cümleler ile yaklaşın
senin açındanda arkadaşın açısında çok berbat bir durum inşallah iyileşir konu çok hassas bir fibrim yok açıkcası
Üzüldüğünü belli etme yanında olduğunu hissettir yeter. boyle durumlarda acımak üzülmek insanı daha çok etkiliyor. moralini yüksek tutmasi gerek.
çok zor bir şey ya. düşüncesi bile insanı mahvediyor :/
dondum kaldım ne desem bilmiyorum o an ki durumuna göre davran
Asla belli etme zaten son zamanları olabildiğince pozitif ol mutlu geçirsin günleri
40 yaşına mı o arkadaş
Evet 40
neden kanser oldu
Nedeni belli değilki. Aşırı ve sigara vardı
Aşırı alkol be sigara
alkol kanser mi yapıyor
Bilgim yok inanki ama aşirı alkol sağlıksız yaşama davettir.
anladım çaresi yok bu bunun ne kanseri oldu tam olarak
Lenflere sıçramış
Psikolojik destek önemli
Teselli edilmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?