Karşılaştırmaya göre Biontech insanı daha fazla yoruyor ama Sinovac aşısına göre daha fazla antikor üretiyor. Siz aşı olduktan sonra hangi aşıdan daha çok etkilendiniz?
Sinovac ve Biontech aşıları karşılaştırıldı! Sence hangi aşının yan etkileri daha ağır?
Cevremizden ve medyadan gordugumuz kadariyla Biontec asisi daha fazla yan etki yapiyor. Genelde asiri halsizlik ve vucutta agri yapiyor. Bir de yeni bir sistem oldugu icin de insanlara imza attiriyorlar. Sinovacta ise kol agrisi ve hafif isal disinda ben bir yan etki duymadim. Ben Cin asisi Sinovaca haksizlik edildigini dusunuyorum. Belki daha az etkili ama fark %25 sadece. Unutmayalim ki 65 yas ustu yaslilarimiza, doktorlara, eczacilara sonraki diger kamu personelinin de bir kismisina Sinovac asilar vuruldu ve bu insanlar 1 yildir Sinovac ile korundular.
@emir89x34s Dogrudur kardes. Bazi insanlarda cok farkli yan etkiler yapiyormus. Bende bu yuzden Sinovac oldum. En azindan bilindik bir yontem ile yapilan bir asi.
2 doz sinovac oldum ama bende ki yan etki ağrı vs olmadı. hatta olduğum gün arkasına gittim spor salonunda aldım soluğu ama ilk dozda ve ikinci doz sonrasında da ciddi bir güç kaybı yaşadım 3 gün süren. Onun dışında bahsedilen yan etkilerin hiç birini yaşamadım.
Coronavac (Sinovac) ve normal sanki Covid kapmış gibi sadece daha hafif bi iki etki görülüyor; ufaktan baş ağrısı, belki bi miktar sırt ağrısı -ama çok az-, bazı kişilerde nadiren halsizlik hafif ateş ve kısa süreli ishal olabiliyor. Su enjekte ediliyor dendiğine de inanmayın, ilgili süre geçtikten sonra antikor testi ile oluştuğu ve yükseldiği görülüyor. İmza atıp henüz insanların denek olduğu yeni çalışma mRNA türü aşılardan uzak durmak gerektiğini değerlendiriyorum. Klasik aşıları ise yıllardır oluyoruz, endişeye gerek yok. Ayrıca, Coronavac da yoğun bakımlık olmaktan kurtarıyor ki aşı zaten tamamen enfekte olmama garantisi değil, mRNA olanlar için de geçerli bu. 2 doz aşısını yaptırıp aradan 28er günleri geçen kişinin benden çok çok daha ağır geçirdiğine şahidim, üstelik ben antiviral falan da kullanmadım. Ballı süt, yoğurt, yumurta falan filan işte, bunlar yeterli oldu.
Corona gecirdigim icin tek doz biontech oldum, yan etkisi birgün sadece ignenin girdigi yerde sertlik olustu, diger olmasi gereken yan etkileri maleesef bende cok az oldu.
komşu kızlarından da bıktım üstteki komşunun kızı bana yürür alttaki komşunun kızı bana yürür ay bıktım vallahi Bir de soru bahanesiyle muhatap olmaya çalışırlar
biontech vuruldum 2 doz ve ikisinde de 24 saat kol agrısı ve aşı günü aksamı daha erken yattım guzelde bir uykuydu ikisinde de baskada ne bir yan etki yasamadım