Ya ben bir şeyi anlayamıyorum.. Sinovac madem etkisizdi, neden o zaman satın aldık? Hani test etmiş ve yüzde bilmem kaç başarılı görmüştük? Aşı başka test eden ülkeler %40 lara yakın etkili derken biz bir anda uçtuk ve %90 küsürler dedik.. Benim anladığım şey test falan edilmedi aşılar.. Ee peki millet kobay mı? Ben Biontech'i bile güvenli bulmuyorum, uzun vadede ciddi yan etkiler bırakacak bir aşı.. Tek güvendiğim aşı AstraZeneca, o da maliyet pahalı diye, ekonomik durumu iyi olan ülkeler kullanıyor.. Son olarak düşüncem; bu virüs laboratuvar ortamında geliştirilen bir virüs, aşı, o, şu, bu derken planın çok büyük olduğunu düşünüyorum..
Evet milleti kobay olarak kullanıyorlar. 2 doz bilmem ne aşısını olan bir doz da öbürkinden olmalı deniyor. İki ilaç firması da kâr etmeli tabi. Kimse gücenmemeli. Aşı sevdalısı çok ne de olsa😏
@LaL_gibi_Sessiz Biontech firması batmak üzere olan, iflasın eşiğinde bir ülke firma iken, corona dan önce, başta Bill Gates olmak üzere, bir çok yahudi ve Amerikan firması bu firmaya yatırım yapmış. hisse senetlerini almış. Bugün ise Amerikan Forbes ekonomi dergisinde, dünyanın en zenginleri listesi yayınlanmış. İlginçlik o ki, bir çok tanınmayan isim, bu firmaya ortak olan isimler.. Bak buraya yazıyorum, 3 aşıdan sonra 4. aşı da çıkacak belki 5. aşı da çıkacak.. Daha dur.. Rusya ile aşı anlaşmamız var, üretsinler onlardan da alacağız, hatta bizim "Yerli ve milli" aşımızın da çıkması bekleniliyor, çıkınca onu da pazarlamaya çalışacağız 😂 Bu konuda ki pazar payı, ve dönen oyun çok büyük diye düşünüyorum..
Bence en başta Biontech ile başlamak lazımdı diye düşünüyorum yurt dışına gidecek olanlar için söylüyorum : Avrupa ülkeleri ve diğer gelişmiş ülkeler Sinovac’ı kabul etmiyorlar
İlk aşımı olacağım zaman sinovac vardı ve ben uzun zamandır aşıyı bekliyordum sonra koruyuculuğu daha yüksek olduğu için 3. Dozu biontech oldum Yani şartlar neyi elverdiyse o şekilde hareket ettim ama en baştan biontech olmak isterdim tabi
bu konuda bir cok bilimsel ust duzey calisma var farkli doz aşırarı kullanmak adına ve 2 doz sinovac 3. doz biontech icin koruyuculugunun daha fazla olduguna dair de cok aciklama yapildi ki anne ve babama 2 doz sinovac 3. dozlarini da biontech vurdurtturdum
BionTech olduğum için sorun etmiyorum. Ama Sinovac en ilkel aşı yöntemi olduğu için gerekli verim alınamamış. Gerekliyse BionTech olmaktan zarar gelmez sanırım.