Çok çabuk nefes nefese kalıyorum burnumda et var ama astımım falan yok ne yapabilirim
Nefes Darlığı Sorunu?

Cevap
13Cevap
En iyisini doktor bilir sağlık sonuçta astım hastası olarak nefes darlığının hayatı ne kadar etki edebileceğini anliyorum.
Bu çözümlerinde başında bitki çayları geliyor günde bir bardak papatya çayı da içmek göğüs ağrılarına ve nefes darlığına iyi gelir nefes açmak için düzenli aralıklarla nane çiğnemekte de işe yarayabilir nanelerin taze olmasına özen göstermeli yemeklerde ise kuru nane kullanılmalıdır.
Diyafram kuvvetlendirici egzersizler yapabilirisin! Bu yasam kaliteni artırır! Sonra spor yaparak, sınırlarını zorlayarak kondisyon kazanabilir ve zararlı toksinleri vücudundan atabilirsin. Sonra burnundaki eti lazerle alabilirsin bu da etkili bir yoldur!
Burundaki et o kadar büyük mü ki bende de var ben rahat nefes alıp verebiliyorum çünkü
Estetik ameliyatlar bu gibi sorunlar için kullanılmalı zaten. Gerçi uzman değilim bu konuda, sen bir uzmana danış...
Bazı kremler var göğüse sürülür nefes almaya yardımcı. Yine nefes egzersizleri deneyebilirsin. Belki de anksiyete sorunun vardır..
VapoRub. Kullanmadan önce hekime danış belki sana uygun olmaz.
Önce burnundaki eti aldıracaksın. Hala problem varsa, cigerlerine baktıracaksın.
Allah cc şifa versin.
Demekki burundaki et sebeb oluyor.
zayıfla belki kilodandır ya da koşma yavaş yavaş hareket et
Aldırma kuzum yeniden çıkma ihtimali var bende nefes alamıyorum alıştım artık geberip gidicem
Biliyorum senelerdir yaşıyorum ama yapacak bişey yok
Sen ölme ben öleyim Allah korusun
Ben yaşıyor muyum ki
Umut 😔
Ne kadar minnoşsunuz yaa🙂
Ikinize de sarılasım geldi 😅
Üzülmeyin canlar, benim de çok sık burnum tıkanıyor. Belki zamanla alışırız.
Eti aldircan ya da bogazini deldircen yapacak bisey yok
ameliyat ol kardeşim benimde burnumda et vardı
Aldırman lazım yoksa pek bir şey fayda etmez
Geçmiş olsun kardeşim
Bi arkadaşımda da vardı aynı sorun ameliytla düzelmişti
doktora gidebilirsin ayni sorun bende de var geniz eti yüzündenmiş
Geçmiş olsun.
Yok valla dixon. Bendede dar alan fobisi var.
Benimde et var hata alalım dediler korktum
Burun eti küçültme estetiği olabilirsiniz
doktora görün bir dispne falan olabliir
Sorunun belli eti aldırmalısın
Bilmiyorum ki..
Merhaba,
Burun eti tabii ki nefes alıp vermenizi ciddi şekilde etkileyecektir, öncelikle bu durumu tıbbi açıdan tedavi etmeniz size fayda sağlayacaktır. Burun eti gün içinde yaratacağı sıkıntılar bir yana, geceleri uyku kalitenizi de olumsuz etkileyecektir ki gece uykusu gündüz huzuru açısından büyük öneme sahiptir.
Bunun dışında nefes ile ilgili de tavsiyelerim olacak size. Genelde nefes kalitesinin akciğer kapasitesine bağlı olduğu düşünülür ki bu yanlış bir inanıştır. İnsanların akciğerlerinin nefes alma kapasitesi aşağı yukarı herkeste aynıdır (yaklaşık 2-3 litre). Peki buna rağmen neden kişiler arasında nefes alıp verme fonksiyonu farklılık gösterir? Neden yaklaşık aynı yaş, cinsiyet ve beden koşullarına sahip iki kişiden bir tanesi dört kat merdiveni bir solukta çıkabilirken diğeri nefes nefese kalmaktadır?
Bunun sebebi diyafram kasının kullanımı ile alakalıdır. Çünkü akciğerlere giren havanın hacmini akciğer kapasitesi değil diyafram kasımızın etkin kullanımı belirlemektedir.
Kişi geçmişten gelen yanlış bilgiler ve bilinçaltı kısıtlamaları sebebiyle diyafram harici kaslarla “zoraki” nefes alıp veriyorsa (ki bu durum ne yazık ki toplumun yaklaşık %80’i için geçerlidir) diyafram kası bir süre sonra sertleşir ve işlevini hakkıyla yerine getirememeye başlar. Bu durumun sonuçlarından biri de kaçınılmaz olarak nefes darlığı şeklinde kendisini gösterir.
Dolayısıyla burun etinizi tıbbi yolla tedavi ettirmenizin önceliği haricinde size diyafram kasınızı tekrar ve etkili bir şekilde nefes metabolizmanız içerisinde devreye sokmanızı şiddetle öneririm. Eğer diyaframınızı yumuşar ve tekrar nefes alıp vermede devrede olan tek kas haline gelirse, nefes darlığınızın çözümünde ciddi katkı sağlayacaktır.
Diyafram kasının etkinleştirilmesine en etkili terapi Transformal Nefes Terapisidir. Seanslar sırasında ağızdan alınıp verilen derin diyafram nefesi, diyafram kasının tekrar etkin bir şekilde devreye girerek akciğerlere dolan oksijen miktarını artmasını sağlayacaktır.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.