mobile.twitter.com/search
Çocuğunuza koronavirüs aşısı yaptırır mısınız/mıydınız?
mobile.twitter.com/search

Aşı karşıtı bir anne değilim.
Devletin karşılamadığı tüm özel aşıları bile bebeğime yaptırdım.
Ama etkisi kanıtlanmamış, muallakta bir aşıyı çocuğuma yaptırmam.
Yaptırırım, ortalıkta pek çok spekülasyon dönüyor ancak aşı ve amacı bellidir. Yok bizi öldürecekler yok çip takacaklar yok kısır yapacaklar safsataları cidden mide bulandırıcı bir noktaya geldi. Yan etki olabilir her aşıda yan etki olabiliyor. Örneğin ateş, iştahsızlık, ishal ama geçmiş dönemlere bakıldığında su çiçeği hastalığına yakalanıp ölen çocuk sayısı ile şimdi ki veriler arasında olan uçurum düzeyi ne çok değil mi? Rahat atlatmak varken çocuğa acı çektirmenin ve geri dönüşü mümkün olmayan hasarların verilmesi bence sorumsuzluk. Herkes birbirinin papağanlığını yapıyor yok efendim aşılara onay verilmemiş, nasıl verilmemiş? Onay olmadan nasıl piyasaya çıkacak bu aşılar? Yok efendim aşı sonrası kalp krizinden ölüyor birçok kişi bunun aşı ile bir bağlantısı bulunamadı. Kalp krizinden ölen bir sürü insan var ve araştırmalar gösteriyor ki aşısız insanların kalp krizi geçirme oranı 25 kat daha fazla. Bir ara miyokardit etkisi konuşuldu. Yapılan araştırmalar 100 binde 2.7 diliminde bir etki var. Ama aşısız oranı 4 kat daha fazla. Lütfen araştırın ve doğru kaynaklarının baz alın. Aşının içinde civa var yiaa diyenler ile aynı kefeye sokmayın kendinizi anne sütünde de civa var. Şu unutulmamalı bir şeyin miktarını yaşam ve ölümü belirler ölçüler şifaya da ölüme de etki gösterir.
Verdiğim verilerin araştırması ; Safety of the BNT162b2 mRNA Covid-19 Vaccine in a Nationwide Setting
Makale DOI: 10.1056/NEJMoa2110475
Güzel, eline sağlık :)
Aşı türkiyede tescil edilmedi, acil kullanık izni yok, ruhsatı yok.
www.dogrulukpayi.com/.../biontech-covid-19-asisinin-turkiye-de-ruhsati-ve-acil-kullanim-onayi-olmadigi-iddiasi
Hatta bu yüzden herhangi bir durum olduğunda şirkete bildiremezsin bizim ülke yok.
https://www.pfizersafetyreporting.com/#/en
Aşının risklerinin virüse göre daha az olması konusu; verdiğin kaynaktaki veriler bunlar
42 gün sonrasını hesaba katmış, o zamana kadar olanlar belli değil?
Bu verilerde aşılılar ve kontrol grubu kişi sayısı eşit.
Fakat virüs bulaşan insan sayısı bizim ülkemizde 6 milyon yani nüfusun 1/13'ü falan.
Dolayısı ile aşılanma miktarı sadece bizim ülkemiz icin bile 13 ile çarpılmalı, virüs kapmayacak kişiler de aşılandığı için.
Dünyada virüse maruz kalan kisi sayısı sadece %2 dünyaya göre yaklaşık 50 ile çarpılmalı.
Bu durumda yan etki boyutunu görebiliriz.
Hepsini geçtim
Her yıl ülkemizde sigaraya bağlı ölümler bile pandemi denilen şeyin tam 3 katı...
www.aa.com.tr/.../2138446#
Her sene yaşadığımız gripten daha zararlı değil...
şu an uykum geldiği için cevabını yarına bırakıyorum. Yarın bu konu hakkında yazacağım şu an yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum. Es geçtiğim konular varsa da okuyup öğrenmiş olurum.
Tabi ki, iyi geceler :)
İyi geceler🌿🌛
Son zamanlarda aşırı kararsız olduğum bir mesele.. İşi hangi açıdan alsam içinden çıkamıyorum ama en sonunda her şeye rağmen kendim de olacağım sanırsam
Bu duygudurum pek çok kişide var.
Maalesef insanları bu durumda bıraktılar...
Herkes Araf'ta :D
Cevap
1Cevap
15 yaş altına hiç gerek yok tabi rahatsızlığı yoksa.. ben bu gün aşı oldum
İlk doz mu?
Evet
Yan etkisiz veya en az etkili bir süreç olsun 🙏
Suanlik bir soeun sıkıntı Yok kolda hafif ağrı var yani tam iğnenin olduğu yerde yarına bakalım bugün saat 14:00 da aşı oldum
yaptırmadım umarim pişman olmam
Umarım 🙏
Çocuğum olsaydı bütün aşıları yaptırırdım.
Benim ne haddime karışmak.
Çocuk senin çocuğun olacak ya? :)
Yaptırırım
Yaptırırım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?