Hamileyim eşimle birlikte kaşınıyoruz. Doktora gittik tam muayene etmemekle birlikte uyuz tedavisine başladı. 20 gündür vucudumuzda birşeyler yürüyomuş gibi hissediyoruz. Sivilcelenme ya da döküntümüz yok. Dolayısıyla lezyon döküntü v. s. olmadığı için uyuz olmama ihtimalimiz olduğunu düşünüyoruz. Doktor eşime wilkonson pomat verdi 3 gün kullandı. Bende metrin kullanıyorum fakat geçmiyor kaşıntılarımız. Uyuz olan ve tedavi geçiren var mı? kaşıntılarınız vücudunuzda bir şey yürüyormuş hissi yaratıyor mu ve uyuzda döküntü kızarıklı ve sivilcelenme olmadan geçiren var mı? desteğinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Bende Antalya da yaşadığım dönemde bu hastalığa yakalandın.
Evinizde kedi vs varsa ya da hayvan onu evden göndermeniz lazım. Yoksa tamamen iyilesemezsiniz. Evinizdeki eşyaları 90 derecede yıkayın.
O pomat isimli ilaç beraber kokuyor ama sürün ve dişinizi sıkın. Geçer umarım.
Gece kaşıntısı uyuz hastalığında çok belirleyicidir. Özellikle gece uykudan uyandıran kasintilar falan varsa dikkatli olun.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
8Cevap
Doktora gidip uyuz losyonu yazdir gece sürüp yatin kokusu falan yok sabah banyo yapin bu sekilde bikac gün uyuz gecene kadar yapin yoksa uyuz vücutta 6 ay yasayabiliyormus
Ben uyuz olmuştum ordan biliyorum :D00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 782 cevap paylaştı. Uyuz canlısı derinin altında tüneller kazarak ilerler, o yürüme hissiyatinin nedeni budur.
Düzenli ilaç kullanımıyla geçecektir, biraz sabır diyelim.02 YorumlaÇamaşırlarınızı çöp torbasına koyup havasız bırakıp 48 saat muhafaza etmeniz lazım. somra da yüksek ısı da yıkamak. Sirkeli su ile de vücudu nemlendirip sonrasında duş almak.
00 Yorumla- +1 yıl
Uyuz olmustum ve kvelleda losyon var ve baya etkili yani düzenli kullanırsanız eğer uyuzzasanız geçrr kısa sürede ama ne olduğunu bilmiyosanızda ve kasıntınız drvam ediyosa hala yine telrar bence bi onu deneyin belki bi ihyimalde olsa geçirebilir diye düsünüyorum
00 Yorumla - +1 yıl
askerde nöbet tututğum arkadaşım uyuzdu tam 5 ay boyunca gece 12 de başlıyordu sabah 6 ya kadar kaşınıyordu çocuk duvara sürtünüyordu resmen.
00 Yorumla İki üç yıl önce olmuştum. En bariz belirtisi gece atağa geçer çok fena kasindirir
00 Yorumla- +1 yıl
Tesbih ağacı yağı kesin çözüm altarlardan bulabilirsin 3 kedim 1 köpeğim vardı bana da bulaşmıştır hepsini temizledim kendim dahil. Sürekli temiz tutman gerekir eşyalarını kısa sürede geçecektir
00 Yorumla geçmiş olsun iiyi duş alın ve kıyaafetleri at giyme
00 Yorumlaben kasininca duvara surtunuyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Doktora sorsaydınız ya
00 Yorumla - +1 yıl
ikiniz beraber olmuşsanız bulaşıcıdır
00 Yorumla - +1 yıl
Kene var belki
00 Yorumla Kaşınıyor işte
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Uyuz hastalığı geceleri aile bireylerinde ortak görülebilen yoğun bir kaşıntı şikayeti ile kendini gösterir.
Derideki birçok kaşıntı şikayeti gece görülmekle beraber uyuzda kaşıntının gece artış göstermesi oldukça tipiktir.
Klinik muayenede vücudun bazı tipik bölgelerinde vezikül perle adı verilen kabarcık veya sillon adı verilen tünel oluşumu görülmesi tipiktir. Ancak bu bulgular günümüzde uyuz hastalarında sıklıkla görülmemektedir. Daha çok kaşımaya bağlı deride ikincil oluşan iz şeklinde yaralar görülmektedir.
Uyuz tanısı için özellikle belli vücut bölgelerine bakmak gerekir. Örneğin erkeklerde genital bölge kadınlarda meme uçları, her iki cinsiyette parmak araları, bilekler, koltuk altı bölgeler ve göbek çevresi önemlidir. Bu bölgeler kaşıntı ve lezyon açısından değerlendirilmelidir. Bebeklerde avuç içi ve ayak tabanınde kaşıntılı lezyonlar olabilir.
Uyuz tedavisinde tüm aile bireylerinin kaşıntısı olmasa da tedavi edilmesi gereklidir.