Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı akşamlar! Anneannem ileri derecede Alzheimer Demans hastası diye ben de ileride Alzheimer olmaktan çok korkuyorum ne yapmalıyım?
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun anneannen için. Bazı hastalıklar genetik olabilir ama bu sende olacak anlamına gelmiyor. Bence bol bol kitap oku satranç oyna bulmaca çöz. Çünkü zihin kullandıkça açılıyor. Hafızlık yapabilirsen en güzeli o aslında
Allah razı olsun abi ben kitap okumaya hep gayret ederim bulmaca çözmeye hep çalışırım et balık süt yumurta yerim
Alzheimer hastalığı 1. ve 2. derece akrabada bulunması genetik geçiş için yüksek riskli olarak görülmekte fakat %100 olacaksınız diye bir durum söz konusu değildir. Alzheimer hastalığı genetik kadar çevresel faktörlerinde tetiklediği bir hastalık olduğunu unutmayın. Özellikle bu hastalığa karşı birkaç önlem ile ortaya çıkmasını engelleyebilirsiniz. Örneğin hafızanızı güçlendirici egzersizler yaparak, sinir ve stresten uzak durarak, sağlıklı beslenerek ve özellikle alkol, sigara ve narkotik ürünlerin kullanımından uzak durarak hastalığı önleyebilirsiniz. Klinikte gördüğümüz birçok hastanın yakınlarında genetik geçişten ziyade çevresel faktörlerin hastalığa yakalanmada daha baskın olduğunu görüyoruz. Alzheimera yakalamanın bu sebeple sadece genetik geçişle açıklamak çok yanlış olur. Lütfen belirtmiş olduğum önlemleri uygulayın. Sağlıklı günler dilerim.
Yani illa ki ben de yakalanacağım diye bir şey yok öyle mi
Tabiki öyle bir durum yok. Bu sadece yakalanma riskinizi ailesinde olmayanlara göre bir miktar artırıyor. Önemli olan çevresel faktörleri engellemek.
Allah'a şükür mesela ben et süt balık yumurta hep yerim üniversiteyi bitirdim ve hep kitap okumaya çalışırım
Asla alkol içmedim ve sigara da içmem
Çok güzel bu şekilde devam edin ve hazır işlenmiş gıdaları da tüketmemeye çalışın. Birçok araştırmacı ilaç üzerinde çalışıyor hatta daha birkaç gün önce aşı onayı verildi. Gelecekte alzheimer çözümü olan bir hastalık olacak. Bu şekilde devam edin korkmanıza gerek yok. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim
İnşallah abi çok teşekkür ederim peki son bir soru ailesinde alzheimer hastası olmayan da mı bu hastalığa yakalanabilir
Evet en az sizin sahip olduğunuz bir riske sahip. İlla genetik geçiş olmasına gerek yok. Özellikle herkesin 40 yaşından sonra demansa karşı dikkatli olması gerekli. Aslında herkeste risk aynı fakat ailede olanda oran biraz yüksek ama illa olacak diye birşey yok. Ben hekim olduğum halde ailemde olan var ama hayat koşuluma dikkat ettğim için bir problem oluşturmuyor.
Anladım doktor abi çok teşekkür ederim bilgileriniz için eğer ileride alzheimer aşısı çıkarsa inşallah ben olacağım
Rica ederim. Anneannenize geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda aşının etkisi kanıtlanır ve bu hastalığın çözümü bulunmuş olur.
İnşallah doktor abi çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için
Rica ederim.
Alheizmer ırsi bir hastalık değildir. Aklınızı gereksiz şeylerle yormayın ve ciddi manada üzülmemeye çalışın.
Gerçekten abi ırsi bir hastalık değil mi
Gerçekten değil
Mükemmel o zaman korkmama gerek yok
Aklını rahat bırakma ve beynini hep güzel şeylerle uğraştır.
EİG için teşekkür ederim.
Cevap
5Cevap
Babamda da alzheimer belirtileri var tekdüze yaşamdan kaynaklı reset atmak belli aralıklar ile küçük değişiklikler yapmak lazım
Aa abi geçmiş olsun Allah şifa versin peki sen de kendinden korkuyor musun
Allahın takdiri ilahisi ona göre beslen sağlıklı yaşa kaderde yoksa bir şey olmaz
İnşallah kardeşim zaten balık et süt yumurta hep yerim
Evet ben de doğal beslenmekten yanayım mesela yediğimiz tavuk bile hormonlu
Ya vallahi bu devirde doğal beslenmek inanılmaz zor
Güzel mi peki kardeşim?
Ben de Malatyalıyım bize doğal tereyağ ve çökelek hep gelir
Peki ileride ben de alzheimer olabilir miyim?
Var ama oldukça az...
Bana güven
Genetik olma ihtimali oldukça az yani
Evet
Anladım abi
alzheimer ı önleyecek şeyler araştır , yeme düzenine dikkat et , sık sık hafıza oyunları oyna
Hiç sigara ve alkol almadım elhamdülillah!!! Bulmaca oyunları oynuyorum hep
Beynini zinde tutacak şeyler yap. Mesela geometri soruları çözmek sudoku, bulmaca gibi şeyler beyni geliştirdiği için olma ihtimalini düşürebilir belki de.
bak şimdi anneannenden para iste sonra unutunca bida iste unutunca bida iste bunu bir kaç kere tekrarla sonra belirtisi oldumu tak o paraları ameliyata ver iyileş nası taktik ama
Çok güzel taktik
Olacağı varsa olur buna takılıp hayatı kaçırma .
Ama çok kötü bir hastalık anneannem yatakta konuşamıyor bir şey söyleyemiyor isteyemiyor
Bizim de iki ailede de herkes kanser ben yakalamadım ama birgün olacak biliyorum üstelik ölenler de var ama napiyim yani oturup bunu kafaya takamam sende öyle yap. Inşallah olmazsın
İnşallah sen de kanser olmazsın ve inşallah da alzheimer ile kanserin çaresi de bulunur
Amin. Teşekkür ederim 🙂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?