Alzheimer hastalığı ne yapabilirim?

Öncelikle herkese merhaba. Babaannem alzheimer hastası. git gide kötü olmaya başladı. yaşlı artık fıtığı olduğu için zaten çok zor yürüyor. neredeyse her gün altına kaçırıyor. temizlemek vs hiç sorun değil ama son zamanlarda her şeyi unutmaya başladı. elinde çakmak sürekli tüpün yanına gidiyor. her gün tüpü kapatıyorum. yalnız bıraktığında dışarının kapısını açıp çıkmaya çalışıyor. 2 kere alakasız evden kaçtı ben fabrikaya çalışmaya gideceğim diye. son 2 3 aydır da yalan söylemelere başladı. bir şeyleri yapıp ben yapmadım sen yaptın ya da baban yaptı gibi şeyler söylüyor. artık çok yoruldum. babamla birlikte yaşıyoruz ve o işe gidince evde tek ben kalıyorum mecbur tüm zamanım onu oturtmaya çalışmakta geçiyor. sürekli geçmiş olayları anlatıyor. müge anlı veya star tv deki programları izliyor onları kendi yaşamış gibi bana düşman oluyor. sürekli hareket etmeye çalışıyor evin içinde ve düşüyor sonra beni düşürdünüz diyor. artık ne yapacağım bilmiyorum. hastaneye de gitmek istemiyor randevu aldık gidelim lütfen diyorum hayır diyor evden çıkmıyor. en son geçen sene hastaneye test yaptırmaya götürdük her şeyi iyiydi Allaha şükür. halam yardımcı olmak istiyor evden çıkartalım gezdirelim biraz diye onda bile halam geleceği zaman altına çiş yapıp çıkmak istemiyor. duş aldırmaya çalışıyoruz asla almıyor. üstünü bile değiştirmiyor çiş yapınca kokmuyor diyor. yalan söyleyip uyduruyor sen kokuyorsun diyor çiş yapmadım diyor. sizce ne yapabilirim artık çok üzgünüm yardım da edemiyorum. çaresiz kaldım. bakımında sorun yok dediğim gibi alt tarafı yemek bulaşık çiş yapıncada üstünü değiştiriyoruz ama artık bu unutmaları evden kaçması ve tüpe çakmakla gitmesi yalan söylemesi temel şeyleri unutması beni korkutmaya başladı. hayır dışarıya bile çıkamıyorum bazen evde tek kalınca sorun olur diye tüpü kapatıyorum çakmakları topluyorum kapıyı kitliyorum bu seferde eline bıçak alıp dolaşıyor temizlik hastası duvarın derzlerini bıçakla kazıyor temizlensin diye kendine zarar verir diye korkuyorum. huzur evine de vermek istemiyoruz benim annem yok beni o büyüttü kimseyi de yanında istemiyor eskiden tek beni isterdi şimdi beni bile istemiyor nefret ediyorum senden diyor ocağı kapıyı kapattığım için aynısını yaşayan var mı acaba yalnız değilimdir inşallah.

Alzheimer hastalığı ne yapabilirim?