+1 yılMerhaba,
Rica ediyorum biri bana şu mantık hatasını açıklar mı?
Haberlerde vs. "Vakaların artış nedeni aşı olmayanlardır, vakaların aşısız veya aşılarını tamamlamamış kişilerden olduğu belirlendi, lütfen aşıları olalım." Gibi söylemler var.
Maddelere dönecek olursak aşı olan kişi de covid geçirmiş veya bulaştırıyor olabilir demiştik.
Şimdi bu vakalarda hiç mi aşılı insan yok? Bu resmen aşıya teşvik amaçlı oluşturulan bir algıdır.
Hani gençler, çocuklar taşıyıcıydı virüs yerinde durmuyor maşAllah!
Bir diğer husus; Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aşı konusunda zorlama yoktur, olamaz. Gönüllülük esasına bağlıdır." Dedi.
İşverenler, fırıncılar, üniversiteler ve diğer kurumlar; neye dayanarak "Aşı olmayanı çıkarırız, aşı olun öyle gelin bilmem ne... " gibi söylemlerde bulunabiliyor?
Bunların hiçbir dayanağı yok. Kendilerince koruma düzenlemişler, anayasasız. "Bizim de katkımız olsun" falan...
İnsanlar da sanıyor ki böyle bir hakları var çıkarılıyorlar.
17. Madde:
1. Kişinin dokunulmazlığı, Maddi ve Manevi Varlığı
Herkes yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir.
Tıbbi zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbi deneylere tabi tutulamaz.
"Türkiye' de hukuk mu işliyor?" diyenler oluyor öyleyse dayatanların da herhangi bir hakkı gözetmeksizin yaptırım uygulama izininin olduğunu söyleyemeyiz.
Madde ile Cumhurbaşkanımızın sözü uyuşurken başta sağlık bakanlığı olmak üzere kurum sahiplerinin insan haklarını dikkate almaksızın herhangi bir baskı, yaptırım vs uygulamaları veya korku dahilinde teşvikte bulunmaları suçtur. Adalet topaldır, ağır yürür fakat gideceği yere er geç varır.
Bu nedenle; rızası olmayanlara herhangi bir yaptırım uygulanmamalıdır.
Başta belirttiğim üzere olan da olmayan da risk grubundan çıkmıyor. Kimsenin aşısı diğerini etkilemiyor.
18 yaş altı çocukların, bilincinde olmadığı bu durumda aşı teşvikinin doğru olmadığını düşünüyorum.
Daha 18 ve üzeri yaşların %80 inin bilinçli olarak değilde teşviklerle aşıya yönlendirilmesi doğru değilken çocuklar için bu çok daha risklidir.
Aşı olmak isteyen elbette olabilir. Aşı karşıtlarının (f) ilim kurulu karşıtları olarak adlandırmışlardı galiba:) önceliği kendilerinin aşıya zorlanmamasıdır.
İsteyen olabilir. Bizim bedenimiz onların kararı olamaz.
Aşı olunduğu halde salgın bitmeyeceğine göre taraflaşmanın manası yok.
"Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı." Elie Wiesel
Esen kalınız...🍃
07.08.21/21:12- Aşının işe yaradığı tek şey hafif atlatılmasıdır.
- Aşı olan kişi tekrar covid geçirebilir veya bulaştırabilir.
1014 Yorumla- +1 yıl
Rica ediyorum biri bana şu mantık hatasını açıklar mı?
》Aşının işe yaradığı tek şey hafif atlatılmasıdır.
》Aşı olan kişi tekrar covid geçirebilir veya bulaştırabilir.
(Sistem hatası) - +1 yıl
Aynı fikirdeyiz.
Fakat sonradan yazdığın bu yorumda mantık hatası yok.
Aşı olanlar belli bir oranda hasta olabilir, başkalarına bulaştırabilir, sadece entübe olma veya ölme oranı daha azdır ( burası daha sonea değişebilir aynı öncekiler gibi o ayrı... ).
Yani mantık hatası yok.
Fakat böyle bir şey için aşı olmak mantıklı görünmüyor o ayrı, bunda hemfikiriz.
Bir de ben ekleme yapayım.
Grip aşısı 1940 yılından beri var fakat grip şu anda da var...
Aşı ile bitirilemez.
Umarım bitirelim derken daha da güçlendirmezler... - +1 yıl
Mantık hatası var çünkü vaka artışını buna bağlıyorlar, aşılanmayanlar dışarıda gezdikçe böyle olur mesajı veriyorlar.
Aynen öyle fakat bunu fırsata çevirdiklerine eminiz diyebiliriz. Bunları kendileri zaten itiraf ediyor; Bill Gates' in ağzında "yeni dünya düzeni için nüfus azaltma" Fahrettin Koca' nın ağzında "Yeni dünya düzenine sert bir geçişle karşı karşıyayız"
Gelecek diğer felaketlerle birlikte bizi zor şartlar bekliyor.
Bir reklamda Canan Karatay da oynatılabilir bir sanatçıdan daha bilgili sonuçta di mi? Ama yok onca profesör varken reklam için de olsa bilgili kişilerin tercih edilmesi gerekirdi.
Gerçi Karatay da karşıydı doğru lvşdşs - +1 yıl
Heh bak bu mantık hatasıdır doğru.
Fakat yorumsuz haliyle yani vaka artışının buna bağlanmadığı haliyle mantık hatası yok.
Canan Karatay geçmişte Cadı ilan edilenler gibi artık, onu unutun kxjsh
Hatta yanına pek çok isim eklendi... - +1 yıl
Her neyse adamlar aptal değil uyku uyumayıp insanlar farkında olsun diye çabalıyorlar:)
- +1 yıl
Hastalığı ve bulaşı tamamen ortadan kaldıran bir aşı var mı ki covid aşısı kaldırsın aşı olmayıp hastalığı yoğun bakımda geçirecek olan kişilerin maddi ve manevi külfeti hakkında biraz düşün. Kısıtlamalar tekrar söz konusu olursa esnafin geçimini öğrencinin eğitiminu kim sağlayacak. Toplumsal bağışıklık olmadan bu illetten kurtulamayız sen aşı olsam mi olmasam mı diye düşünürken hekimler covid nöbetinde tehlikedeler bu tamamen bencillik kimse kusura bakmasın kimya tıp teknoloji genetik bilgisi olmayanlar bile ilim irfan satıyor
- +1 yıl
Esnafın geçimi mi? Onu esnafı kapattırıp market zincirleri kurduranlara sorsanız?
Kısıtlamalar olmasın. Öyle bir şeye inandırmışlar ki gel de işin içinden çık.
Bu atlatılabilir bir grip ölüm oranı ise %2 bunu plandemi durumuna getirenler oranı %98 e çıkarıyor. 2 yıldır kimse başka nedenden ölmüyor, covid geldi bütün hastalıklar kalktı yani öyle mi? Şglgl
Peki siz ne sahibisiniz ki burada 3 5 kelime satıyorsunuz?
Neyse zamanı gelince umarım umarım anlayacaksınızdır. - +1 yıl
Yani tüm pandemi süreci boyunca ölüm sebebi bir grip kronik ya da akut rahatsızlıklar mı 😀
Bilim insanları hekimler siyasiler bu kadarını tahmin edemiyor teknoloji ve tıp bilimi buna cevap vermiyor haklısınız.. peki sizin aşı olmamak için bilimsel dayanağınız nedir çünkü dsö aşı olun diyor - +1 yıl
Esnafın ve girişimcinin halini düşünecek değilsin belli zaten benim hatam oraları boşver aşı için açıklama istiyorsun asıl açıklama yapması gereken sensin bence neden aşı olmuyorsun bilimsel olarak açıkla ve bu alanda uzmanlaşmış isimler ver aşı olanlar zaten devletin bilimin yönlendirmesiyle aşı oluyor
- +1 yıl
Serhat Fındık ı dinleyin bakalım aşı faz çalışmalarında bizzat görev almış.
Dünya da iyilik dünyası değil hayal aleminden çıkın. DSÖ nedir bir araştırın.
DSÖ gerçekten doğruysa alt kademedekiler neye göre sınıflara ayrılmış bir düşünün.
Bir de Bill Gates var onu da araştırın.
Bari bu gece uyumayın ☺ - +1 yıl
Bill gates aşı olmuş araştırmam çok kısa sürdü serhat fındıka da fatih altaylının yazısı bile yeter
- +1 yıl
Hm ok. Aşı hakkımı size veriyorum.
- +1 yıl
Ben buraya yorum yazmayi uygun buldum çünkü detaylıca insanlarin aptal olmadığını, çelişkileri farkettigini yazmışsınız. Bir ekleme yapayım, saglik bakanı kisitlama ile asi olanlari korumalıyız diyor.. yahu kafa mi buluyorsunuz, madem. asi olanlar korunmuyor, neden aşı. oldulae. ayrıca ABD covid müdahale gücü baskani prif. dr Fauci, aşı olanlarin "süper taşıyıcı" oldugunu fark ettiklerini açıkladı. Acaba kısıtlama aşı olanlara gelse daha dogru olmaz mi
- +1 yıl
Bu küreselcilerin Time diye bir dergisi var orada orman yangını da sevimli doctor Uğur Şahin ile yanındaki hanımefendi de var, dünya ile ilgili birçok çalışma var onların ne işi var yani bu tesadüf zaten değil daha çok şey çıkacaktır altından da time...
En İyi Cevaplar
Evet yapılmalı. Aşı konusunda çok fazla spekülasyon ve manipülasyon yapılıyor ve insanların bir kısmının kaygı ve endişeleri kullanılarak yanlış yönlendiriliyorlar. Bilim insanlarının çoğunun ortak görüşü aşının pandemiyle ve bu tarz hastalıklarla başa çıkmada en önemli etken olduğu yönünde. Zaten aşılama oranı yüksek ülkelerde de ölümlerin %98-99’u aşısız insanlarda gerçekleşiyor. Aşıyla pandemi bitmez diyen kişiler var ancak sadece 1930’lar Türkiye’sine bakarak dahi bunu çürütmek mümkün. Yan etki konusu haddinden fazla büyütülüyor. Her şeyin bir yan etkisi olması mümkün. Avantaj dezavantaj veya fayda-risk karşılaştırması yapıldığında aşının yapılması gerektiği çok açık. Ayrıca birçok insan doğal ve organik laflarının büyüsüne fazla kapılmış durumda. Doğada birçok doğal ve organik canlı var ama onları tükettiğinizde ölebiliyorsunuz, içerdiği civa, zehir vs dolayı.
024 Yorumla- +1 yıl
ölümlerin %98-99’u aşısız insanlarda gerçekleşiyor.
bu bilginin kaynağını biliyor musun acaba link falan paylaşabilir misin - +1 yıl
Ayrıca aşı covidi engellemiyor ki hepsi aşısızlardan olsun...
- +1 yıl
Dediğim gibi bunlar sadece algı oluşturuyorlar.
Kendileri dedi aşı hafif atlatılsın diye kullanılıyor.
Aşı covidi bitiriyor deseydi %98 in aşısızlardan olduğunu iddia edebilirlerdi. - +1 yıl
Soruda bazı görüşlere yorum yazmışım çok merak ediyorsanız oradan aydınlanabilirsiniz. Parmaklarım yoruldu =(
- +1 yıl
abd de sadece mayıs ayında 18k kişi hayatını kaybetmiş coronadan çok değil mi ya bu sayı. Türkiye'de her gün 100 kişi ölüyo desek ayda 3k oluyo aradaki fark çokmuş.
haberlere güvenemiyorum veriler gerçek mi yalan mı bilmiyorum - +1 yıl
Tamam ben şimdi spiker veya gazeteciyim söylüyorum: aşı olmayanlar insan hayatını riske atıp 50k kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.
(İnanmamanız için bir sebep yok bunu yayınlarsam) - +1 yıl
@Diğerkâm1i fahrettin koca aşıdan önce verileri paylaşırken kimse güvenmiyodu şimdi herkes paylaşılan verilere inanıyo ilginç
- +1 yıl
"Kitleleri yönlendirmek ve etkilemek istiyorsanız; ortaya kocaman bir yalan atın. Ama çok büyük ve basit bir yalan olsun. Sonra bu basit ve çok büyük yalanı tekrar et. Ardından kitlelerin o yalanı nasıl gerçekmiş gibi kucakladığını otur ve izle" demiş, Dr. Paul Joseph Goebbels
Kitleleri yönlendirmek ve etkilemek istiyorsanız; virüsü abartın, büyütün. Aslında atlatılabilir vürüsü birçok yöntemle olsa bile atlatılamayacağını söyleyin. Kısıtlamalarla bunları tekrar edin. Onları gücünüze inandırın. Ardından "bu bir yalandı ama biz böyle şöyle yaptık hepinizden özür diliyoruz" deseniz bile "hayır covid bitemez, kısıtlama gelsin, aşı olacağım, herkes aşı olsun" diyen halkı oturun ve izleyin.😁
Sağlık bakanı ilk zamanlarda "Salgınla yeni bir dünya düzenine sert bir geçiş yaptık" demişti.
Covidin öldürme oranı %2 ama bunu fırsata çevirdiler ve insanları kandırıyorlar her şey yeni dünya düzeni için. İnsanlar kontrol altına alınmak isteniyor. - +1 yıl
Valla siz bilirsiniz beyefendi benim öyle bir düşüncem yok merak ettiğiniz için paylaştım. İnanmaya devam edebilirsiniz.
- +1 yıl
Kendinizi iyi hissettirecekse alıntılar paylaşın tabii, bir itirazım yok. Goebbels’in bu taktiğini uygulayan iktidarlar çoktur maalesef.
Bunun dışında yazdıklarınıza göre Covid’in öldürücülüğü bütünüyle bir yalandan ibaret ve ne hikmetse hiçbir ülke çıkıp da bu öldürücülük yalan demiyor. Birbirine zıt kutuplarda onlarca ülke ve bilim insanı varken bu mümkün değil. Neredeyse 2 sene olacak, çoktan bütün ispatlarıyla ortaya çıkarılırdı bu yalanlar.
Bir de %2 demişsiniz öldürme oranı için. Bir ispatınız varsa gösterin de görelim. Belki de sizinki Goebbels’in önerisindeki ‘büyük yalan’a örnektir, nereden bilelim? - +1 yıl
İzin vermiyorlar örneğin medyada bunu ispat edenlerin hesapları kapatılıyor.
Birçok ülke protesto ediyor.
İspat bir araştırma hangi üniversite olduğunu hatırlamıyorum 600 kişinin ölüm raporunu incelemişler fakat yalnızca 1 inin sebebi covid.
Kendiniz de araştırabilirsiniz covidin öldürme oranını. İnternet elinizin altında - +1 yıl
Covidin öldürme oranı yazarsanız çıkar
- +1 yıl
Üşenmeden tüm linklere baktım. Sosyal medya platformları, doğruluğu şüpheli ve yanıltıcı gönderileri işaretliyor artık. Dolayısıyla pandemi yalan, aşı zararlı vs diyen ve mesnetsiz iddiaları paylaşanlara da aynı protokolü uyguluyorlar. Bir önceki Abd başkanına dahi aynı yaptırımlar uygulandı. Aşı karşıtları bağlamında özel bir uygulama ve sınırlama yok. Genel bir politikanın yansımaları bunlar.
Bir linkte de FDA’nın Pcr testlerinin güvenilirliğine dair yapılan bir araştırma sonucu yayınlanmış, ne güzel :) aynı FDA’nın sitesine girerseniz aşıların kullanımına dair onay verdiğini de görebilirsiniz :)
bilim ne güzel bir alan. en iyiye en doğruya ulaşana kadar araştırma yapıyor, kendisini sürekli denetleyecek mekanizmalara ve kontrollere sahip :) - +1 yıl
Anlayabileceğiniz adına ümidim yoktu zaten
- Sağlık konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmişte çıkan diğer hastalıkların koruyucusu olan aşıların kaç yılda geliştiğine bir bakın.
Koronavirüs aşıları, kısa bir süre içerisinde 1 yılda bulundu. Kısa vadede bir takım yan etkiler görüldü. Peki ya orta ve uzun vadede vücudumuzda neler olacak?
Acil kullanım onayı verilmesi, bir aşıyı güvenli yapar mı? Bu aşıyı olupta koronavirüs olmama veyahut taşıyıcısı olmama garantisi var mı?
İlk defa MRNA teknolojisi ile bulunan bir aşı biontech ve nedir ne değildir bilinmiyor.
Faz 3 sonuçları nelerdir? Sağlık konusunda aşı yüzünden kronik bir hasta sahibi olursak sorumlusu kim olacak? Aşı olmadan önce size imzalatılan kağıdı okudunuz mu?
Denek olma sorgulayan akıl sahibi bir birey ol diyerek iyi günler dilerim.31 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler akıl sahibi abim😁👏
Gizli Üye(25-29)+1 yılAşının immunolojik etkileri araştırılıp, eğer 15 yaşındaki bireylere uygulsnmasında bir beis görülmeyip, virüse karşı koruyuculuk sağladığı belirlenmişse uygulanması yararlı olur. Zaten şayet böyle bir karar alındıysa mutlaka bu araştırılmıştır.
Bazı aşı karşıtlarının iddia ettiği gibi
-Aşının içinde çip falan yok.
-kısır filan da yapmıyor.
-Sağlıklı normal insanlara hiç bir zehirli, zararlı bir yan etkisi yoktur.
Aşı olmaya karşı olanlara burdan şunu söyleyemek isterim:
Aşı olmak istemiyorsanız aşı olmayın. Ama akıl ve bilgi çağında aşı için akıl dışı palavralarda da bupunmayın. Sadece kendinizi küçük düşürüyorsunuz : )434 Yorumla- +1 yıl
Aşının içinde ne olup olmadığını nerden biliyorsunuz? Size mi söylediler? Lflflsşs
Sanki aşıdan ölen olsa Fahrettin ekranlara verecek 😅
"Aşı olmak istemiyorsanız olmayın" diyorsunuz eyvAllah işverenler böyle demiyor, üniversiteler böyle demiyor bizim derdimiz zaten bu.
Peşin hüküm de vermeyin bence çünkü dediklerinizin zıddını bizzat göreceksiniz.
Cevap sahibi+1 yılAşının içinde ne olduğunu nasıl biliyorum. Çünkü ben bir aşı mucidi olan ve bu alanda 45 yıl tecrübesi olan mikrobiyolji ve immunolij Profesöru Doktor Sevil Erdenliğin talebeliğini yapmış bir hekimim. Ordan biliyorum.🙂
Ben aşı karşıtlarının aşı olmamasına karşı değilim ki... aşı hakkındaki ürettiği asılsız iddialara karşıyım.😊.
Sizin delili ne kadar sevdiğinizi çok iyi biliyorum. Ben de dediklerimin zıddını göreceğime dair bir delil istiyorum senden😉?- +1 yıl
Aşı ruhsatlandırılmış mı?
Cevap sahibi+1 yılAşının ruhsatı olmaz. Aşıyı üreten laboratuvarın üretmek aşıyı uygulayan kurumun aşıyı uygulama yetkisine dair ruhsatı olur. 🙂
- +1 yıl
Bana kelime oyunu yapmayın yiaa aşının topluma önerilmesi için ne kadar süre gerekiyor?
Sonuçta bu aşının denenmesi onaylanması gerekiyor di mi?
Yoksa şimdiki gibi insanlarda direkt deneniyor mu?😄 - +1 yıl
Cevap verirseniz sevinirim:)
Cevap sahibi+1 yılYok yahu ne kelime oyunu. Oldukça basit bir dille anlatmıştım halbuki.😂
https://youtu.be/5oBZvz_LXbY
Şimdi normalde bir aşının çıkarılması ve onaylanması takribi 5 ila 10 yıl sürüyor. Bu pandemide bu çalışmalar aynı şekilde yapıldı ancak dört bir koldan gelen verilerle bu çalışmalar 4-5 kat hızlandırıldı. İnsanlar üzerinde denendi. Sonra toplumsal bir aşıya dönüştürüldü. Evet denendi ve onaylandı. Buna bütün yureğinizle canı gönülden emin olabilirsiniz.- +1 yıl
5 ile 10 yıl. Daha virüs 3 yıl bile olmadı aşı virüsten önce mi üretilip denendi?
5 ile 10 yıl arası bir süreyi 4 5 kat hızlandırarak yapılması bir şey değiştirmiyor ki madem hızlandırılabiliyor neden 5 - 10 yıl uğraşıyorlar lvlfld
Ayrıca aşı direkt insanlar üzerinden denenmez.
Sonracığıma...
Fahrettin Koca Bey, 3 yıl içerisinde covidin bak bak covidin yan etkileri nedeniyle ölüm oranının 3 4 kat artacağını söyledi.
Benim güzel abim madem biz her türlü ölüyoruz nedir bu aşı da aşı aşı da aşı diye tutturmaları?
Ben söyliyim; aşı bizler üzerinde deneniyor şu an faz 3 aşamasındayız aşının etkili olup olmadığı hani 5 yıl diyorsunuz ya işte bu süreçte aşının etkili olmadığını aksine ölümlere yol açacağını üstü kapalı bir şekilde söylüyor Fahrettin Koca.
www.instagram.com/.../?utm_medium=share_sheet
Bu adamcağız da çocuklardan önce bizim üzerimizde denendiğini faydalı olacaksa çocuklara da yapılacağını söylüyor ağzından kaçırdı herhalde...
Cevap sahibi+1 yılHah bana böyle gel allah aşkına😂
Hızlandırma veriler ile ilgili. Yani pandemi yokken tek bir kurum on yılda 10 bin kişide 10 yil bunu deniyordu. Şimdi dünyanın dört bir yanında 10 larca kurum on binlerce insan üzerinde bunu deneyor. Yani bu da aşı çalışmalarinj hızlandırdı.
Ayrıca fahrettin koca aşi nedeniyle 3-4 kat ölüm olacak filan demedi. Nerden duyuyorsunuz böyle şeyleri. Bakınız doğrusu.
youtube.com/shorts/St_giLp9MrE?feature=share- +1 yıl
Algı oluşturacaksanız sizinle zaman kaybetmek istemem.
Ben Fahrettin Koca aşı nedeniyle dedi demedim tekrar okuyun isterseniz.
Tabii kesin öyledir.
Son sorum hasta başı ne kadar ödeniyor?
(Ayrıca bu salgın hiç bitmeyecekse 3 yıl zaten oluyor 1 yıl da ekleseler 1 mantıklı aşı üretilirdi ama amaç sağlık olmadığı için gerek yok tabii)
Cevap sahibi+1 yılAlgı değil. Hayır. Her türlü ölücez diye bir şey de yok yahu. Aşının amacı hastalıktan koruyup çapraz bağışıklik sağlayarak farklı tipte koronavirüslerin hafif bir şekilde atlatılmasıdır. Pandeminin bitmesi için aşı ne yazık ki şart. Tarihteki tüm salgınları bitiren yine aşıydı. Bu gün de aşı.
Yani öyle net bir rakam veremem ama hani tahmini hasta başına 11-12 ₺ para kazanıyor doktorlar.- +1 yıl
11 12 ₺ mi nette covid tedavisi yapan hastanelere hasta başı 666 ₺ diyor.
Cevap sahibi+1 yılBuradaki hastanemize günde 550+ hasta geliyor. Sizin hesabınıza göre
550×30x666 eşittir 11 milyon ₺ yapıyor.
Yani sizce mümkün mü devlet memeru bir doktorun bu kadar maaş alması?
Cevap sahibi+1 yılBir Özel hastanenin hastane ücreti olabilir o rakam. Ama elbette hastahaneden hastahaneye değişir o da 🙂
- +1 yıl
E nette yazıyor işte
- +1 yıl
Hastane diyor işte hastanelere hasta başı 666 ₺ mesela 650 değil 670 de değil 666 ₺
Cevap sahibi+1 yılE ben de hekimlerin aldığı gordüğümüz parayı söylüyorum size. Nette ağzi olan konuşur ki.
Cevap sahibi+1 yılO hastahaneden hastahaneye değişir. Özelleri bilmiyorum. Ne için sormuştunuz ki bunu?
- +1 yıl
Demek ki size az veriyorlar 😂😂😂
ödeme yapana sorun
https://resmim.net/i/rHzTh
Cevap sahibi+1 yılFarkettiyseniz hastahanelere yapılıyor bu yardım. Özel de çalışan hekimlere değil. 😊 bir şey sormak istiyorum?
Cevap sahibi+1 yılYa da zaten almış sayılırim cevabimı sormasam daha iyi galiba😂
- +1 yıl
Dedim ya hastane😂 buyrun sorun?
Cevap sahibi+1 yılBu kadar sohbetin üstüne profilinizdeki artı işeretine bassam yine haftalarca gt beklermiyim acaba? 😂Dedim öyle.
Eyvah sol kroşe geliyor🙈- +1 yıl
Tabii tıklayabilirsiniz aşı ile ilgili soru ve görüşlerimi takip edersiniz.
Cevap sahibi+1 yılTamam. Ozaman sizde. Sizde evcil hayvanlar ve sağlık ile ilgili sorularımı ve görüşlerimi takip edebilirsiniz🙂
Kendinize iyi bakın. Bu seviyeli fikir alışverişi için teşekkürler. Allaha emanet olun😊- +1 yıl
Ben de teşekkür ederim, selametle🍃
- +1 yıl
@Diğerkâm1i Ayakta uyuyan Hekimlerden biri.
- +1 yıl
@kalpmimarı mı? Evet öyle ama sorun onlarda değil bence
Cevap sahibi+1 yılSiz uyandırın bizi ozaman bizi engin bilgilerinizle. Evet aydınlatın beni 😒
- +1 yıl
Yorumlarımı okuyabilirsiniz
- +1 yıl
@aimpediatrician
Kardeşim, bu virüsü milletin menfeati içinmi Labarotuvarda ürettiler?
İngilizcen varsa aşı karşıtı yabancı Doktorları, yeterli ingilizcen yoksa aşı karşıtıTürk doktorlardan ögrenin.
Ögrenmek isteyen ögrenir. Tabi "Siyonizm ve Küresel güç"nedir onlarıda bilmen gerekiyor. - +1 yıl
@gizli Üye
Size yazmıştım başka üyeye gitti?
Kardeşim, bu virüsü milletin menfeati içinmi Labarotuvarda ürettiler?
İngilizcen varsa aşı karşıtı yabancı Doktorları, yeterli ingilizcen yoksa aşı karşıtıTürk doktorlardan ögrenin.
Ögrenmek isteyen ögrenir. Tabi "Siyonizm ve Küresel güç"nedir onlarıda bilmen gerekiyor.
Cevap sahibi+1 yılÇok farklı çerçevelerden bakıyoruz. Ben seküleristim siz sürrealistsiniz. Ben bu tarz iddiaların şehir efsanesi olduğu kanaatindeyim
- +1 yıl
Şehir efsanesi mi?😅 Küresel gücü araştırın bakalım şehir efsanesi miymiş, dünya efsanesi miymiş?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
+1 yılYapılmamalı.
Bu arada buradaki en faydalı Bence'leri yazanlardan birisisin, yenilerini görmek isteriz.
Mesela ben bu konulardaki (ilaçlar, aşılama, virüsler vs.) düşüncelerini merak ediyorum.32 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim. Son benceleri yazdıktan sonra söz vermiştim asla bir daha böyle bir şey yapmayacağım diye çünkü okuma bilmeyen insanların her konuyu yanlış anladığı bir platform burası.
Bilmiyorum işten zamanım olursa yazabilirim bu bahsettiğin konularda. Yeniden teşekkür ederim bu konuda görüp anlayan ve farkına varan nadir insanlardansın bu sitede... - +1 yıl
Ben teşekkür ederim 🙏
Ne dikkati lan aşı karşıtı cahil.
Yapılacak tabi, senin kafandan olan insan güruhu bundan 5 sene önce çocuklarına aşı yaptırmadığı için evlat acısı yaşadılar, sonrasında bu popüler olmaktan çıktı.
Bir haltı popüler diye kabul edip, sorgulamadan yapmak yerine, mantığını kullanmayı dene..319 Yorumla- +1 yıl
@kekomes💕
- +1 yıl
@kokomess @Diğerkam1i
Sanırım savunduğunuz tez ile ilgili onlarca makale okudunuz.
Gidip bu işin uzmanı onlarca hekim ile konuştunuz.
Ve elinizde aşının toksik olduğuna dair çıktı ve istatistikler mevcut ki bunu söylüyorsunuz.
Eğer öyle değilse bu dediğiniz cehalet olmaz mı? - +1 yıl
@kalpmimarı Çıktı ve istatistiklerin bende olması bir şey değiştirmez ben sıradan bir insanım sizler gibi elinde belgeler bulunanlar da zaten mücadele ediyor.
Insan aklı çok düşük bir seviyede değilse olan durumları idrak eder mal mıyım aşı karşıtlığı yapınca elime ne geçecek benim?
Bildiğimiz şeyler var ki arkasından gidiyoruz. Ne olduğunu merak ediyorsanız görüşte belirtmiştim.
Bunlar plan hepsi orman yangınları da plan ilerde olacak şeyler de plan adamlar yıllar öncesinden anlaşmış biz de doğal afet diyoruz.
Ben siz olmayın demiyorum beni ilgilendirmiyorsunuz ben diyorum ki benim böyle böyle haklarım var aşı olmayacağım. Böyle bir hakkım var. Onlar hayır yapmazsan şöyle böyle neye göre konuşuyor?
- +1 yıl
Sayın @Diğerkam1
Olaylara çok sürrealist yaklaşıyorsunuz. Ben sizden somut bir delil, savınız için kanıt beklerken sizden bunları duymak oldukça trajikomik oldu.
Sekülerist bir yaklaşıma sizi davet ediyorum. Büyük Resim dış güçler masallarına inanmak yerine sizi bilimin aklın ışığı ve aydınlığına davet ediyorum. Aşı olmayabilirsiniz. Ama savınızı savunacak bir deliliniz olmaması içler acısı ne yazık ki...
@kekomess
Benim sizden beklediğim şey şu , ben şunu okududum şunu gördüm. Bu yüzden böyle düşünüyorum. Tarzı bir yaklaşımdır.
Çok şey istemediğimi düşünmüyorum.
Saygılarımla...
- +1 yıl
Sayın @kalpmimarı bilimin ilerleyen zamanlarda sizi şutlayacağı sorun değil o zaman?
Bilime katkınız olacak ya hani mesleğinizin başından ayrılarak katkı sağlamak ister misiniz?
İhtiyaç kalmayacak çünkü size o açıdan diyorum. - +1 yıl
Bilim bizi şutlayacak mı 😅
İhtiyaç kalmayacak nasıl yani 🤔 - +1 yıl
Aynen ilerleyen zamanlarda insan hekimlere insan birçok meslek sahiplerine gerek kalmayacak şey gibi düşünün önceden örgün eğitim vardı ya artık online da var bu değişim gibi bir gün size de gerek kalmayacak sorry
- +1 yıl
Hımm yani tıp biticek bilim bitecek, kırıkçılar, çıkıkçılar, kocakarılar ve üfürükçüler rövanşa geçicek yani doğru mu anladım😂
- +1 yıl
Bilim anlayışınız kırıkçı çıkıkçı mı?😂😂😂😂 😂😂😂ayh çok güldüm ilaahi hekim bey şlldş
- +1 yıl
Peki teşekkür ederim. Bu seviyeli tartışma için. Ben eskiden sizi takip edip , sorularınızı kaçırmazdım. Ama gt yapıp da sorularıma gelen olmadı...😂
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim. Takip kriterlerim var bunun dışında dikkat etmemiş olabilirim. Kriterlere uyduğunuzu fark edersem takip ederim:) biliyorsunuz ki site normal değil takip edilmesi gereken nadir insanlar vardır:) gözüme çarptıkça takip ediyorum.
- +1 yıl
Peki şayet çok büyük sırlar degilse bunlar nasıl kriterler? Şimdi ben sizinle tartıştım ya allah bilir -5000 puan almışımdır sizden o zaman 😂
- +1 yıl
Estağfurullah tartışmak haddi aşmadığımız sürece güzeldir lakin evet o -5000 i aldınız da kriterleri söylememin bir anlamı kalmaz oynayan çok. Ayrıca size bir şey sormak istiyorum covid nedeniyle hasta başı ne kadar ödüyorlar? Doctorlara
- +1 yıl
Estağfurullah. Biz kimiz ki kiminle. oynayalım. -5000 neden aldim merak ettim şimdi 😂
Şimdi hastahaneye şehire uzmanlık derecesine göre değişmektedir bu. o ay bakılan hasta sayısı oranında bir döner sermeye alır hekimler. Ayrıca Kovid destek ücreti alıyorlar. Tahmini maaşın dışında 4 bin ₺ ile 20 bin ₺ arasında değişmekte. - +1 yıl
Onu demiyorum ya sadece ben mesela covid oldum benim üzerimden aldıkları miktar ne? (Hasta başı)😁
fazla merak iyi değil hekim bey bilmiyor musunuz? - +1 yıl
@Oluştur bildirim gelip duruyorsa verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum.
@kalpmimarı sizin görüşten devam edebiliriz. - +1 yıl
Olur tamam🙂
+1 yılZorunlu olmamalı bence ben sağlık meslek okuduğum için staj yapıyordum aylar öncesinde yaşlılara yapılırken bizede mecbur kılınmıştı ama daha olmadım ve olmayı düşünmüyorum hastanemizde olan bazı doktorlar çalışanlar tekrar tekrar atlattılar bu hastalığı bence hiçbir farkı yok ve bu kadar kısa sürede geliştiremezler üstümüzde deney yapıyorlar sadece hangisi tutarsa diye eğer gerçekten tedaviyi bulsalardı bi tane aşı olurdu ve herkese uygulanırdı ama şu an birkaç tane var yok Alman aşısı yok Çin aşısı hangisi tedavi ediyor bunu ve normal aşılarda o kadar ağrı olmazken neden 2-3 gün yataktan kalkamıyor insanlar anlamıyorum zorunlu olmalı diyenler ilerde nelerle karşılaşacaksınız umarım iyi olur ama sanmam.
215 Yorumla- +1 yıl
Mesleğini hakkıyla yapanlardan olmanız sevindirdi🍃 sağlıkta sizin gibilere ihtiyaç var.
- +1 yıl
Teşekkür ederim :) Umarım herkes bişeylerin farkına varabilir ve gözünü açar artık.
- +1 yıl
Temennimiz... Rica ederim.🍃
- +1 yıl
En basitinden antibiyotiklerde de bir birinden farkli mekanizmayla etki eden bir sürü grup var. Bir kaç çeşitse işe yaramıyordur mantığı çok saçma, bir çok merkezde hastaneye yatişlar incelendiğinde 2 doz sinovac + biontech olanlarda enfekte olsalar bile yatis ihtiyacı yok denecek kadar az. 2 doz biontech olanlarda da öyle. Toplumsal bağişiklik sağlanmadan pandemiyi bitiremezsiniz. 18 yaşında sağlık meslek öğrencisiyim, staj yapıyorum diye de sağlıkçı kimliğini kullanıp aşı karşıtı propagandaya çanak tutmamanı öneririm. 1 buçuk yıldır bu illetle uğraşan kişiler biz doktorlar ve sağlık çalışanları...
- +1 yıl
Akıl yaşta değildir beyefendi. Bunu ilerleyen zamanlarda 40 yaşındaki hekimler özür dileyince anlarsınız.
- +1 yıl
Aşı karşıtları hatasıni anlayınca ne olacak özür mü dileyeceksiniz?
- +1 yıl
Hatamız yok ki hadi var diyelim kişi gider yine aşı olur ama aşı olanda bir sorun çıkarsa ne kişiyi kurtarırsınız ne de hakkını savunabilirsiniz.
Al sana belgen gönüllüyüm diye imzalamışsın der gönderirler. - +1 yıl
Ne alakası var ben sağlıkçı kimliğimi kullanmıyorum belirttim olan olayları sadece ben gözümle gördüğüme kulağımla duyduğuma inanırım evet siz uğraşıyor olabilirsiniz benimde teyzem, dayım ve birçok akrabam sağlıkçı onlarda uğraşıyor çabalıyor ben olanları söylüyorum üzgünüm ama düşüncemi belirttim ve bunda da özgürüm :)
- +1 yıl
Kullandigin herhangi bir agri kesicide de anaflaksiden ölüm riski varz bir sürü yan etki riski var. Şuanda dünyada çok ciddi bir pandemi var, ya görmek istemiyorsunuz ya işinize gelmiyor
- +1 yıl
Mesleğinize saygım sonsuz bazı şeyleri belki bizden daha iyi biliyor olabilirsiniz ama bende böyle düşünüyorum ve sadece ben değil birçok kişi böyle düşünüyor
- +1 yıl
Beyefendi biz bir şeyin yan etkisi yok demiyoruz covid yok da demiyoruz bunu fırsata çevirmelerinden bahsediyoruz. Yani pandemi değil Plandemi
- +1 yıl
Bende size örnek veriyorum, koruyucu olduguna dair, çevremde ölenler oldu hastaliktan, tercih sizin elbette ama aşı olmayan her birey toplumsal bagisikligi etkiliyor
- +1 yıl
"Başkasının olduğu aşı sizin sağlığınızı korumaz." Ben aşı olacaksam siz aşı olacaksanız birbirimizi etkilemiyorsak problem yok. Aşı bulaş riskini azaltmaz yalnızca hafif atlatılmasını sağlar-mış.
- +1 yıl
"Başkasının olduğu aşı sizi korumaz" lafını çarpıtıyorsunuz gerekli toplumsal bağışıklik sağlanmadiği müddetçe aşisiz gezmeniz aşı olan için de risk. Her neyse siz doğru bildiğinizi yapın, umarım covid geçirmeden atlatirsiniz süreci.
- +1 yıl
İlaçsız ve hastanesiz 1 haftada atlattım çok şükür teşekkürler
Merhaba,
7'den 70'e hepimiz çiplenmeliyiz ki virüs belasından kurtulalım.
Dünya bugüne kadar bir çok virüs tehlikesi atlattı lakin hiçbir zaman şimdiki gibi bulunan tedaviyi reddeden bir toplum ile karşılaşmadı. Bundan sonra da karşılaşmamalı.21 Yorumla- +1 yıl
Son cümlen mükemmel di.. ve bu tüm yorumlar içinde ki en mantıklı yorum. 😊
+1 yılOlması gereken oydu zaten. Yoksa okullar açılamayacak. Bu durum çocuklar için çok büyük sıkıntı. Bu gençlerin geleceği 1 uzaktan eğitimi daha kaldırmaz. 15 yaşından itibaren aşılama olmalı. Ben, annem, kardeşim 2 doz; babam 3 doz biontech oldu. Hiç de bir şey olmadı bize. 15 yaşından itibaren aşılamak yetmez. Okulöncesi ve sınıf öğretmenlerinde aşılama %100 olmak zorunda. Sen kalkıp da o küçücük çocukların canını riske atamazsın. Olmayacağım diye diretenleri öğretmenlikten atman lazım.
11 Yorumla- +1 yıl
Millet bu korona işini hala hafife alıyor ama bu korona virüs İspanyol gribinin torunu. Ve iyileştim desen de kolay kolay vücuttan atılmıyor. Kendini belli yerlerde uyutuyor. Bağışıklık sisteminden kaçıyor. İnsan biraz kırılganlık hissetti mi o ürettiği antikorlar falan azalmaya başladı mı yeniliyor kendisini.
Gizli Üye(36-45)+1 yılhiç kimse kusura bakmasın ama bu virüsn ülke içind eyayılmasında ki en büyük etken aşı olupta bana bir şey olmaz deyipte tedbiri elden bırakan , maske takmayan , elini kolunu sallayıp dötüne bezir yağı değdirmiş gibi otellerde , plajlarda , düğünlerde keyfe gezen guruhtur.
40 YorumlaABD yapıyorsa, uygularım. Boş boş duyar kasan bir millet değil. Bize gelirsek, daha yetişkin bireye yaptıramıyor kaldı ki çocuk..
Yapılsın abicim, yoksa memleket cehaletin gölgesinde birbirini yiyecek. Kamusal alanda dahil sert bir boşvermişlik var. Kurular yaşları, yaşlar kuruları misali böyle gider..
Aşısız insan girmesin markete, kafeye..10 Yorumla
+1 yılYaşadığım ülkede aşılama başladığından beri 12 yasından büyükse aşılama yapılıyor. Tabi ailesinin isteği üzerine oluyor. Ben Aşı olurken gözlemlediğim ailecek gelenler hep çocuklarına aşı yaptırttı. Özetle 12 yasa bile inebilir. Bu zamana kadar gündemde olmamasınında aşı sıkıntısından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum.
10 YorumlaÇocukların çoğu taşıyıcı durumunda. Annesine, babasına, dedesine farkında olmadan taşıyor. Bu yüzden bence toplum bağışıklığı için her kesim aşı olmalı. Aşının yıllar sonraki yan etkisi vs. konuşuluyor fakat iki dakika sonrası için bile yaşama garantimiz yokken iki-üç yıl sonrasını düşünme saçmalık geliyor.
00 Yorumlaaşılama her yas ıcın yapılmalı bu varyasyonlar ası olmayan beyınsızler bencıller yuzune ortaya cıkıyor.. tamamen asısı olmayana sokaga cıkma yasagı ve yaptırım gelmelı
30 Yorumla
+1 yılMecburen herkes bu aşıyı olacak çünkü aşı olmayanlara karşı müthiş kısıtlamalar getiriyorlar. Resmi daireler başta olmak üzere çoğu mekana aşısız giremeyeceğiz. Çok üzgünüm ama istesek de istemek de bu aşıyı vurulmak zorunda kalacağız.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklarımızı savunabiliriz. Girdiğiniz mekânlardan hangi kanuna göre böyle davrandıklarına dair belge isterseniz veremeyeceklerdir.
Üstelik aşıya zorluyorlarsa geçerli bir belge hazırlandı işveren o belgeyi imzalarsa bir dayanağı var demektir ama imzalamayacağı için size böyle bir dayatmada bulunamayacaktır.
www.instagram.com/.../?utm_medium=copy_link
Sağlık konusunda 450 cevap paylaştı. Serhat Fındık hoca aylar öncesinden söyledi çocuklara kadar aşılayacaklar. Aşı bizi kurtaramaz dedi :D o kadar paralı asker sağlıkcılar varken delikanlı gibi dürüst olan hocayı alkışlamak lazım. O haklı çıktı.
10 Yorumla
+1 yılÇocuklara olmamalı.. Dünyadaki son aşısız ben olacağım. Beni bulduklarında da tek şartım var SMA aşıları bedava yapılsın dünyada yoksa olmuyorum diyeceğim.. E yaparlarsa kabul yapmazlarsa da haymatlos olacağım herhalde.
10 YorumlaBu kadar aşı olmasına rağmen vaka ve ölüm sayıları aşı olmayan dönemlerle aynı. Bir işe yarıyor mu emin değilim
61 Yorumla- +1 yıl
Aşı sadece hafif atlattırıyor di mi abi?
Yani vakalarda aşılı insanlar da olabilir; bunu her akıl sahibi idrak edebilir.
Ama medyada vakaların aşısızlardan olduğu tespit edildi diye algı oluşturmaları kendileriyle çelişmeleri demektir.
Tabloda aşı oranı var sadece niye?
İnsanlar oranı görüp aşı olsun diye
Tabloda niye aşılı olanlardan yan etki yaşayanların ölenlerin sayısı yok?
Biontechin uzun vadede ne sonuçlar vereceğini bilmiyoruz dedi bu biontech riskli demek onca insan biontech oldu yan etki yaşayanlar var neden bunları dürüstçe söylemiyorlar?
En önemlisi Cumhurbaşkanı ile Fahrettin Koca neden çelişiyor?
İşverenlerin nasıl bir gücü oldu da Cumhurbaşkanının sözüyle çelişecek yaptırımlarda bulunuyorlar?
Insan bunu kendi kendine sorsa olayın bir oyundan ibaret olduğunu anlar.
Farkındalığınıza sevindim😊
+1 yıl36 yaşındayım ve daha ilk dozu bile olamadım işimden dolayı... Benim çocuklar zaten 3 ve 2 yaşında...
Onlara aşı vurulacağını zannetmiyorum.40 YorumlaSağlık konusunda 360 cevap paylaştı. Çocuklar doğduklarından itibaren zaten aşı olmaya başlıyorlar.
Biontech için bende şüpheliyim fakat konvansiyonel aşılar hasta olunca kaybettiğimiz şeyler kadar sorun yaratmaz. Bunu biliyorum ve kararı destekliyorum00 Yorumlaİnşallah DSÖ için deneme tahtası olmaz çocuklarımız. Daha önce başka bir yerde 15 yaşındaki çocuklara aşı olup olmayacağına dair bir şey görmedim çünkü ben.
10 Yorumla
+1 yılOlan olsun, hiç bir yerede almasınlar. Biz olmuyoruz. Devlet ekonomik zarar görür bu aşı olmayanlardan dolayı, çünkü bu kişiler avm bankaya, vs halka açık yerlere alınmazlarsa ciddi sıkıntı, çünkü milyonlarca olmayacak insan var, bunlar alışverişe çıkmasın esnaf kanağlar. Zaten ağlıyor iyice fişini çekerler ülkenin. İsteyen olsun isteyen olmasın demeli devlet. Benim anayasadaki hakkıdır olup olmamak. 🥳
10 YorumlaBence yapılmamalı sonunun ne olacağı bilinmiyor bari çocuklar kalsın
40 Yorumlaaşı olmayın. ben mutantlı virüsü de geçirdim ilaç kullanmadan 5 güne düzeldim. bende etkileri koku kaybı oldu sadece
24 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik (+) korkunun neden olma oranı %85 di mi?
Bende de parosmiye neden oldu ama tedavisi yok deniyor.
Aşı için bu kadar çaba
Koku kaybı yaşayan 3 5 değil bu sayı binleri aştı ama dikkate alınmıyor.
Covid kaynaklı olduğu söyleniyor ama ilgilenen yok ilginç...
Geçmiş olsun bu arada🍃 - +1 yıl
Yani bu süreçte virüstense psikolojik baskılar daha çok kötü etkiliyor mutasyonlusunu bile atlatabildim dediğinize göre
+1 yılEvet, yapılmalı...
https://www.youtube.com/embed/VKp1qXQ86fM20 Yorumla
+1 yılYani okullarin acilmasi icin bu olmali yoksa eskisinden de buyuk bir salgin bizi bekliyor... hala aşı nedir nedne onemli pandemi ne virus ne bilmeyen insanlar var hem de sayilari bir hayli fazla...
00 Yorumla
+1 yılTabiki de. Aşı olmazsa ve hayatını kaybederse ne olacak? Ayrıca aşı olmayı reddeden herkes, diğerlerinin hakkına giriyor kanımca.
~yani aşı olmalılar, herkes gibi 🌸00 YorumlaSağlık konusunda 862 cevap paylaştı. Yok bence cocuk doğunca yapılmalı iyice bokunuuu cıkardılar
30 Yorumla
+1 yıl18 yaşından küçük hiçbir gence ve çocuğa bu aşılmamalı bence. Yaptıracak olan ailelere de yazıklar olsun yani..
10 YorumlaÇocuklara yapıldığı zaman tereddüt ediyorsak demek ki kimse aşıya güvenmiyor o zaman neden kendi yaş grubuna yapılmasına da müsaade eder ki insan?
14 Yorumla- +1 yıl
Etmemiştik aslında... =(
- +1 yıl
Tabii ki öyle oysa Fahrettin Koca "başkasının olduğu aşı sizi korumaz" demişti.
Amaç sağlık değil, great reset
- Sağlık konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılYeni eğitim bakanı illa okulları açacağım diyor. Çocukların daha uzun süre beklemesini isterdim ama okulların korunaksız açılması büyük sıkıntı olur.
11 Yorumla- +1 yıl
Ziyayı özleyeceğiz😑
Ben artık normale dönecegimiz günleri en az 3 4 yıl belkide 5 yıl göreceğimize inanmiyorum ondan kim ne isterse yapsin
10 Yorumla
+1 yılAçıkçası yan etkileri fazla olan ve tam etkisi bilinmeyen iğneyi vurdurmak çok kötü olur. Türkiye'de buna dair bir çalışma yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılElbette yapılmalı. Aşı öyle 20 yıl sonra etkisi çıkmıyor ama hastalık çıkabilir kalıcı olarak iz bıraktığı biliniyor. Hastalık daha çok tehlikeli o yüzden aşı mutlaka herkes olmalı
20 Yorumla
+1 yılmilli eğitim bakanını boşa istifa ettirmediler, hepsi planlı küreselcilere calışıyorlar
21 Yorumla- +1 yıl
=(👍
Sağlık konusunda 2,8b cevap paylaştı. Onlar ekonomi dönsün, para kazanmaya devam edilsin diye herkesi riske atabilir.
20 YorumlaMümkünse hepsine yapılsın asıl çocuklardan bulaşması daha kolay diğer insanlara.
20 Yorumlane yazık 20-30 yaşlardaki bir çok insan aşı olmuyor. randevu almaya bile düşünmüyorlar. ben bazen anlatmaya çalışıyorum..
00 YorumlaYapılmalı. Çünkü koronavirüs yaş ayırt etmeden herkese bulaşabilen ve dünyanın başına 2 yıldan uzun süredir bela olan hastalıktır.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılEvet yapılması Farz..
93 Yorumla- +1 yıl
Lannnn bu disss like nedir😂😂😂😂😂😂
- +1 yıl
@Sinee_ sen hiç bu kadar dislike yedin mi 😂
- Sağlık konusunda 466 cevap paylaştı.
+1 yılÇocukların olması konusunda endişe sahibi olanlar aşıya güvenmiyor yani. Ozaman biz niye olduk
10 Yorumla - Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunu ancak çocuğum olur da 15 yaşına geldiği zaman düşünürüm.
10 Yorumla Aşı olmadan olmayacak. yasaklar gelecek herkes olmalı
10 YorumlaÇocuklara yapilmamali bence ebeveynler de daha ne oldu onu bile ongormeden başladılar
10 Yorumla
+1 yılAsi iyi güzel olsun da millet maskesiz geziyor ne anlami var
10 Yorumla- Sağlık konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılAşısız normale dönülmeyecek zaten her birey aşı olmakla yükümlü artık sadece biz de değil tüm dünya böyle karar aldı.
20 Yorumla Sağlık konusunda 3,1b cevap paylaştı. Sanırım Amerika'da aylar öncesinde inmişti ve Almanya'da da.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 742 cevap paylaştı.
+1 yılAşı karşıtları iş başında yazıklar olsun ne diyeyim size laftan anlar mısınız ki sizler
00 Yorumla
+1 yılAşılanmalı tabiki herkes aşılanmalı ki şu illetten biraz olsun rahatlayalım
00 Yorumla21 yaşındayım çokmu büyüğüm sanki ben? Bizde gelişme üreme çağındayız hala ama yapılıyor aşı
00 YorumlaAşı olana 2 sevapta bizden cennet garanti gel burdann al biletini
00 Yorumla
+1 yılBulunduğum ülke de 12 yaş itibariyle aşılama yapılmaya başlayalı 2 ay oluyor.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılVelisi onaylarsa olur reşit olmadı için onay kağıtnı annesi babası imzalar sa olur
10 Yorumla Bence de aşılanıp okullar açılmalı, çünkü eğitim hayatımız mahvoldu. Aşının çok ciddi bir yan etkisi yok. Okula giden nesilden itibaren yapılmalı bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarar alındı
Netleşince duyarsınız 😂
Ajansın birinden okuyup algı kasanlarda bugün 😂00 Yorumla
+1 yılmerhaba. buna karar verebilecek kıvama gelmedim güvenemiyorum kimselere olan biten her şey hep şüphe uyandırıyor
10 Yorumlaya arkadaşlar biz zaten denek olarak kullanılıytoruz
20 YorumlaBunu sormak hata tabikide sadece çocuklar değil her yaştaki insanlar aşısını olmalı zaten bunun sorusu dahi olmaz
00 Yorumla
+1 yılBen hala mesafeliyim aşıya karşı
50 YorumlaEvet artık herkese aşı yapılmalı lütfen aşı olmayanlar sokağa bile çıkmasınlar
10 YorumlaYetişkinlere zorunlu çocuklarda ise ailenin tercihine bırakılmalı.
10 Yorumla
+1 yılZorla yaptırmasınlar da isteyen yaptırsın.
40 Yorumla
+1 yılamma da uzadı şu konu isteyen olsun istemeyen olmasın işte
00 Yorumla
+1 yıl12 yaşına kadar iniyor diye biliyorum bence yapılmalı
00 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası