Ayy midenizi bulandırdıysam özür dilerim.
Su icip durdum. Yesil cay ictim.
Bi cözümü yok mu bunun
Su icip durdum. Yesil cay ictim.
Bi cözümü yok mu bunun
Öncelikle geçmiş olsun. Kabızlığın altında yatan problem saptanması gerekli. Örneğin irretabl bağırsak sendromu, beslenme alışkanlıkları, enfeksiyonlar veya hormonal değişikliklerden kaynaklanabilmekte. Kısa sürede kabızlıktan kurtulmanın çözümü bol su içmek ve lifli gıdalar tüketmektir. Ayrıca hazır gıda, gazlı içecekler ve katı yiyeceklerden uzak durun. En kısa zamanda bir iç hastalıkları uzmanı meslektaşım ile iletişime geçin ve sindirim probleminizi düzenleyecek tedaviye başlanmasını önermekteyim.
Alakanız icin cok tesekkür ederim. Hastaneye gitmekten çok korkuyorum, bu bende hep olan bir sorun 😔 Babamda da bu tarz sorunlar vardı ve yaşı ilerleyince kolon kanseri oldu. Babadan kalma bi hastalık olma ihtimalı oluyor mu acaba?
Maalesef ailede kanser öyküsü olması önemli bir risk. Bunun için bir taramadan geçmeniz gerekli. Bazı kanser türleri ailesel geçişlerden dolayı olabilmekte veya kanser oluşumunu desteklemekte. İhmal etmeyin tetkiklerinizi yaptırıp düzenli aralıklarla doktor kontrolünde olmanız faydalı olacaktır. Umarım kanser gibi bir problem çıkmaz ve basit bir problem be tedaviyle atlatırsınız.
Kuru gıdalar tüketme fazla.
Pilav, ekmek gibi şeyler yediğinde mutlaka yanında sıvı birşey tüket.
Kayısı komposto yapıp içmeni tavsiye ederim.
Diyetteyim sağlıklı besleniyorum ama kabızlık genel olarak bi sorun bende
Kabız olmana neden olan şey tükettiğin yemeklerden kaynaklanıyor. Bence bir düzeltme yap. Diyet programını değiştir.
Cevap
14Cevap
kabızsan sıkıntı büyük valla ishal olsan hemen çözerdik sakın kahve falan içme öyle yazanalr olmuş. Bence sıcak kaynar süt iyi gelebilir
Kahve öneriyorlar evet ben deyapacaktım simdi...
hayır hayır sakın kahve dahada kabız yapar. Sıcak kaynar süt iç yumuşatır biraz ama bence bişey içmeden önce içindekini bir yerleri kanatmadan çıkart
Ben süt tüketince bağırsaklarım rahatsız oluyor karnım sisiyor :( cok zor durumdayım ya
Kahve kabız yapmaz, yemekten hemen sonra içilen kahve kabız yapar
Sert bi filtre kahve hemen tuvalete çıkarır
@Kahvekraliçesiiii ishalken neden kahve yutuyoruz?
Benim dediğim sert bi kahve
Yüksek kafein metabolizmayı hızlandırır
Kabızlık konusunda fazlasıyla sorun yaşamış biri olarak tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunu
İshalkende 1 çay kaşığı Türk kahvesine limon sıkıp macun yapıyosun onu yiyosun tık diye kesiyo
Bi tatlı kaşığı zeytinyağı içiyosun kanka
1 saat sonra da kuru çay yutuyorsun suyla beraber bir kaşık
Diyetteyim, yağın sakıncası olur mu yağın
Hayır zeytinyağı bağırsaklarını rahatlatır üzerine 1 saat su içme
Tarçınlı su kaynatıp onu içebilirsin
Sinameki içebilirsin
Sert bi kahve içebilirsin
Lavman yapabilirsin (kesin çözüm)
Tarcınlı suyu deneyeyim kesşn cözümse.
Lavmandan korkuyorum denemistim beceremiyorum
Bi tatlı kaşığı tarçını bi kupa bardağı suyla kaynat tadı çok kötü ama sabret
Tamam 🤧 cok tesekkür ederim hemen yapıyorum
Umarım düzelir ama yine olmazsa Lavman yapmak zorundasın maalesef yoksa çatlar o bölge zorlanmaktan
Lavman yerine hap şeklinde bir şey yok mu yutsak temizlensek
Aslında İngiliz tuzu var onuda suya karıştırıp içiyorsun ya da Sinameki içiceksin
Şimdi gidip kahve içeyim. Filtre değil de nescafe gold sert icerim, olmadi tarcinli su.. artık her seyi denicem
Eczaneye gidebiliyorsan aşağıda bi arkadaş demiş becunis diye bi ilaç var onu alabilirsin ben ilaçsız halletmen için söylememiştim
Tamam ama kahveyi biraz fazla koy yani acı sert bi kahve olsun
Tamam, çok teşekkür ederim inşallah ilaca gerek kalmıcak
Halloldu mu sorunun
Evetttttt 🥳🥳🥳
Once acı biber tursusu yedim su ictim ama bunun etkisi oldugunu sanmıyorum hemen
Ardından sek bi kahve yaptım baya sert acı.
Üstüne su ictim.
Klozette de ayaklarımın altına destek koydum.
Yap tımmmmmm
Kendim yapmış kadar rahatladım geçmiş olsun kardeşim 😂
Sayende ya. Cok teşekkür ederim allah razı olsun :D Şu ilacı da alacagim cünkü bende bu sorun hep var
Çok fazla sorun yaşadığım için çok iyi anlıyorum seni ne demek rica ederim😁 amiin hepimizden razı olsun 🤲🏻 o ilacı al ama bağırsaklarını çok alıştırma ilaca tembelleştirir çünkü ilaçsız yapamazsın bi süre sonra
Birazdan eczaneden ilacı alacagim bekunis miydi :D Bir de alır almaz bi tane icip bosaltsam mı icimdeki kötülükleri :D
Evet canım becunis, gece içersen sabaha baya iyi boşaltırsın 😹
Gün icinde alsam zorlar galiba beni :D
Türk kahvesi iç, kayısı ye, bacaklarını karnına çek sürekli bu hareketi yap, zeytinyağı da işe yarayabilir.
Lavman ya da fitil yapabilirsin, acile de girebilirsin yani eczaneden de alabilirsiniz sana kalmış
İlacı vardı ya bir kaç günde anca geçer çok olmuşsa
kuru kaysı ye günde 1 2 tane hemen etkisini gösterr
Yiyorum günlerdir
Zeytin yağı iç yarım çay bardağı ve kaysı ye
Kayısı tüketiyorum su iciyotuk düzelmiyor
Zeytinyağı iç
Bence tıbbi yardım al uğraşıp daha beter etme
Ama şu an imkanı yok
Yağlı şeyler ye patates kızartması gibi hızlandırır biraz bir yemek kaşığı zeytin yağı iç bol su iç ama en kısa sürede kalıcı bir çözüm bulmalısın.
Diyet yapıyorum sağlıksız yiyemem. Ama yemeklerimi bol zeytinyağıyla pişiriyorum. 3 l su içiyorum.
Doktor kamera filan sokmaya calisir diye gidemiyorum hastaneye
O işlemin hiç bir zararı yok sana acıda duymazsın artık rahatlatıcı serumlar yapılıyor kontrollerini erteleme hayatın söz konusu
Babam kolon kanserinden vefat etti ya ona cok acılı islemler yapıyorlardı cocukluktan kalma bi korku. Ben ayıptır söylemesi lavman bile yapamıyorum korkudan
Anladım, başın sağolsun, umarım korkunu yenersin, aklına takılan bir şey olursa, süreçler hakkında biraz bilgim var ulaşırsın bana geçmiş olsun.
tamam, çok çok teşekkür ederim
Rica ederim.
Karpuz ye , tıka basa ama
Kesin cözümü oluyor mu 😔
Ne zaman tıka basa karpus yesem sıcıyom. Daha acık nasıl anlatabilirim.
ahaha. tamam, yiyecegim. D
Umarım artk bugün scabilirsin 🙏
Insallah. Kutlayacagim...
Kutlama prtisine gelirim 🤚
popomuza gülen emojili sey giyelim tatlis tatlis...
Ahahhh 😂😂 nasıl yaptım ama der gibi😂😂
Evet 😅 mutlu tatlı suratlar olsun
Ahahaha tamam pjanaları sen ayarla giyeriz 😂😂
Ben simdi gidip bi seyler deneyeyim... seni davet edicem elin kulağında olsun
Bu da ne tuhaf laf. D
Ahahaha 😂 tamam güzel secimler yap zevkine güvenyom 👍👍
çok MUTLUYUM... bütün depresyonum geçti.. sorunum buymuş meğer 😅 ne ask ne sıcaklar ne de gelecek kaygisiymis sdfjs
Bu da parti kiyafetlerimiz
(atamadım 3xper ol diyor 😪)
Sonundaaaa 😂😂 sen yazmasan ben yazıcaktım azonce tamda ne yaptın halledebildinmi diye 😂 işte budur be helal kızım sanaa😂
Valla cok iyi ya ajsj cok mersi bebiş:D
Ne demek bebişkom her tıkandıgında gel bana açarız skıntı yok 😂 hadi geçmiş olsun içindeki kötülükleri çkarttık😂
Pandoranın kutusu acıldı ajsj
Ay tövbe ya.
Utandım :D
Şunu anladımki kabızken sen sen degilmissin o hüzünlü kızdan eser kalmadı yarabbi sükür 😂 bundan sonra hiçbir günü scmadan gecirmicen bu sözü ölene kadar tutcan ona göre 😂
ahahahah kahkaha attım.. evet gelecekle ilgili planlarım bu yönde..
Annem de diyo sen bi mutlusun noldu diye :d
Ahahaha desene annene pandoranın kutusu açıldı kötülükler serbest kaldı 😂😂😂
Yok demem.. AYIP.. atip konusunca kızıyor :D
ayip konusunca*
Anneye bak 😂😂 helal olsun öyle anneye cidden takdir ettim şu an bilyonmu 😂 annene benze bakkkk 😂
Az önce sarma sardırdı bana.. eğitmeye calısıyor beni :D bakalım artık..
Hadi canım sakın bana sarabildigini söyleme ben şok😂😂
Yani şöyle diyeyim.. annem şimdilik benimkiler kalın ve kısa veya gevsek oldugu icin benden gizli tencerenin en altına diziyor :D
Ahahahaha tencerenin dibi tutarsa yananlar onlar olsun diye kullanyo seninkileri heee😂😂 anneye bak bi yandanda cakal 😂 mantıyıda ögretsn sanaaaa bak mantısız olmazzzzzz😂
Aaaaaaa hic öyle düsünmemistim :D ben herkes üstten yiyo diye benimkileri alta tıkıştırmış diyordum :D bırak allasen djdk
Mantıyı hamuru baskası acmissa ben hemen tik tik yapıyorum
Ah ahhhh gözünü açmam lazımdı napim acı gerçekler 😂😂 sen bu yaştaaa bu marifet yeterde artar bile senin yaştakiler sağda solda gezmekten yumurtayı kırıp omlet yap desen omletin icine kabugu düsürüp yapar 😂😂
Yaaaa yumurta kabuğu demeseydin iyitdi sdfj püh.. en irrite olduğum yemek şeysi..
annem ve arkadaslarım seninle aynı fikirde değil. Yasım 23 olcak :D
İrrite ne demek sizin yöreye özgü galiba 😂😂 erinmek diye bişey var oda yozgat yoresiymiş galiba onuda geçenlerde ogrendim😂😂 valla bence öylesin 23 yaşında sarma sarma mantı yapabilme bak bizim macır kızlarında bunlardan hiçbiri yok senin yaşta 😂 üni okudunmu sen
Uyuz oluyorum gibi bi sey :D macar demek... ya ben simdi yamuk yumuk ve eksik yapıyorum 25imde anca tam olurum.. sosyoloji öğrencisiyim sen napıyosun
Bu arada yazmadın.. nabtın gidip karpuz mu yedin.. o zaman COK AYIP YAPTIN.. sdfjs
Ahhaha macar degil muhacır macır yani bulgaristan gocmeni 😂 uyuz olmak gibi bişey haaa 😂 her sabah haşlanmış yumurta yiyom sakın bana uyuz olma 😂 akıllı kızsın hızlı ogrenyosun bence 24 de tam olursun sen 😂 evet farkettim son cevaba baktım 6 dk once yazıyodı aha beklettik kızı 6 dk dedim 😂 ya modemim gitti arızalanmış ttneti aradımda şu an paketimden kullanyom 😂
Sosyoloji haaa 😂 kıymetini bil o bölümün o bölümden mezun olan direk kpss kasıyo bak bana kpss kasmadm özelde sürünyom ekonometri mezunuyum bende 2.5 senedir calısyom özel sektörde , kpss kasıp devlete atanan arkadaşlarım yaşattıryo😂
Şey peki sen bankada calısabiliyor musun bencr bankacılık sınavlarına gir ben simdi sosyolojiyi bırakıp finans filan okumayı düsünüyorum
Paketini bitirelim de telefon bağımlılığından kurtul cicikuş :D
Ya calısabilirim zamanında basvurdum ama banka işi sakat ya cok fazla hespa kitap gerektiriyo angarya işte var şuanki işimdede sorumlulugum cok fazla cok yoruyo beni evet ama napim yapcak bişey yok 😂 5 bin alyom işte 2.5 sene önce 2400 le başlamıştım
Ahahaha bebişkom internetim biterse sen napcan yzamıcam ya😂😂
Yaa maasin iyiymis su an fazla giderin de yoksa gayet iyi, bosver hic bırakma isini :D ben markete gidicem birazdan sebze alıp kendime özel yemek yapıcam.. annemin sarmalarını yiyemem sjdj
Teşekkürleeeee türkiye şartlarında ortalama sayılır 10 bin alsaydım tadından yenmezdi ailemle yaşadıgım icin giderim cok olmıyo sükür biriktiryom işte yatırım yapyom altına dolara hisselere😂 sende ben gibi ol çarçur etme paralarını 😂
Diyet menü takılyoz heee 😂 anlat bakem ne zaman basladın diyete kaç senelik diyetisyenin var 😂
Altın dolar hisse sjsj altın iyidir altın.. ben car cur yapıyorum ya.. öğrenciyim ne birikimi 🙈 :D keske..
Aileyle yasayınca giderler az oluyor yoksa gercekten ev cok ugrstırıcı. Bir de büyük sehirse :(
Ben 2 haftadır yapıyorum 3 gitti.. biri ödemdir kesin 😪
Ah ah okuyon diye böyle okurken ben aylık 1000 tl harcıordum evde kalyoduk arkadaşla o zamanlar cok ucuzdu tabi şimdi 2000 gidiyodur aylık
Ben uşakta okumuştum😂 sen nerde okuyon😂
Arttı cook arttı artık kira artı faturalar bini alıyo :D Eskisehir de ama benim kafam karisik
Niye kafan karısık yedinmi yemegini 2 saat oldu ağac olduk burda 😂
Yedimm yaa hatta sarma gilan sıkıştı biraz :D off bozduk djdjd
Bak gene diyeti miyeti boşverdin iyi yedin 😂 aksama yollarım seni pandoraya 😂😂
qhaha yok ben vücudumu tanıyorum pandoranın baya bi zamanı var 😪
Neler söyletiyor bana :D
Ahahahaha 😂😂 ama napimmmm senin sağlıgın icin konusyozzzz bunda utanılcak bişey yok 😂 karpuz karpuz dedikde aklıma geldi 3 kişilik aileyiz haftada 20 kilo karpus yiyoz sence normalmi😂
ahahah az yiyin o ne yahuu :D masallah.. sisiriyo da karnı.. yazın süpper bi sey su an karpuzumdan ısırık alarak yazıyorüm...
Ahahaha afiyet olsun bebişkom😂 harbi yazın tek ayıla bayıla yedigim neyve aşırı sulu su ihtiyacını karsılıtor buz gibiiii bide 😂 ikinciside nektari 😂 senin yazın en sevdigin meyveler ne 😂
yaa :D nektari ben de severim ama en cok visne ve köy elması seviyorum.. bütün meyveler MÜT HİŞ
Ahaahha 😂 senin şu boğazına düskünlügün beni bitiryo bilyonmu 😂😂
sjdjfk beni de bitiriyor...
Kaç kilosun sen boyun kaç bide 😂
165 🙈 kilo söylemem
Boyun iyi bak 😂 kilonuda el birliğiyle 60 a çeksek yeter cokta zYıf olma 60 a gelince cuk diye oturcak 😂
ahh bir zamanlar altmış ve tatlıştım :D hafifcik balıktım.. yine eski kiloma dönecegim
Bebişkommmm çokta tatlı olmaaaa ama tatlış tatlış baka kalır herkes sonra😂😂
İnekler herkese bakıyor
Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnn tatlış pandoraaa😂😂
Günays tatlış liqht :D yğrüyüstrn yazıyorum asdf
Yürüyüşten
Yaaa yürüyüşte yapıyomuş bak bakkk😂 kaç saat yürüuon bakim tatliş 😂
10.000 adım. Bir bir bucuk saat sürüyo :D ama mola veriyorum bi sey olmaz demi ya
Olmaz tabiii😂 iş yerindeyim sabah sabah varya telefona anca bakabilyom😂 bebişkom çok azimlisin ha bu huyunu cok sevdim 😎
Kolay gelsin sorun yok :D calis güzelce. Azimli olmak zorundayım zayıflamak zorundayım güzellesmek zorundayım wjdjd mersii
Cokta güzel olma ama herkes bakarsa sana ne anladım o işten😂😂😂😂
sana noldu ya :D :D
Kız dır ma be ni 😒 sonra karnım calısmıyo sjdkd stresten!!
Ahahaha ben gene stres yapınca bağırsaklarım bi calısyo varya 😂😂😂😂
Ne güzel ya sjsjs calısmaya yer arıyoor oj
Yaaaa öyle deme ama 😂 her zaman scmak iyi degil gün içinde 2-3 kez scgıgım zamanlar olyo düsün be kıcım ağrıyo bir süre sonra😂😂
Muz filan yersin toparlarsın öyle oldu mu :D
Ahahaha harbi bayağdır muz yemiyom yaaa alayım 1 kilo valla iyi hatırlattın😂😂
Bugün is cıkısı al.. hatta cikolata da al.. muzu bi kadede ez üzerine eritilmiş çikolata dök.. off.. 🥱
Yavrummm sen her türlü tarifi bilyon hee 😂 göbegi ckartcan bende kesinleşti 😂 hava bi sıcak varya gotumden asagı terler akıyo işten cıkıp bankaya kadar gittimde 😂😂
Göbeğin yok muuu yeni mi çıkacakkk :D çok sıcak evet ben de eve tıkıldım hangi sehir orası burası Ankara sjdjd
Azck bişey var tabi ya tamamen düz degil tabi 😂😂 spora başlasam yaparımda üşenyom cok aksam 7 de gelyom işten zaten😂
Ah ah askerligi mamakta yapmıştım😂 bursa burası kavrulyo ankaradan daha sıcak😂
İş sonrası yorucu olur ya :D bos veeer
Mamak bana cok uzak da buraaya günü birlik gelmistim :))
Hahaah normalde nerdesin 😂😂
Bura değil bursa skdk yanlıs yazmısım
Ankaradayım ebedi ezeli. d
Allahım yaaa tam sopalıksın😂😂 begendinmi bakem😂
0 uykuyla gelmistik arkadasla. Havalar cok soguktu. Cok tat alamadım :D
Uykunu alıp gel bidahakine güzelcene gezdirem 😂😂
Ayy teşekkür ederim beni ipekleriin satıldığı güzel çarşılqra görürrr :D
Götür*
Ahahaha bebişkooo neler alcan peki götürürüm bursanın en büyük çarsısına 😂😂
Kumaşları meşhurmuş ya ben de çok severim rengarenk :D
Ya yavrum benim calıstıgım firma zaten sünger kumaş ve mobilya döşeme malzemeleri satıyor 😂😂
yaaa ben sünger miyim ben kıyafet icin dedim kumasları sjdjsk
Ahahahaha 😂😂 yaaaa bir an kumaş diyince bodoslama atlamış gibi oldu sanki😂 doğru yaaa😂
Kiloluyum diye mi sünger dedin sen bana 🤧
Hayırrrr kafam gitti valla ya 😂😂 kumaş seviyom diyince bizde rengarenk tüm kumaşlar var o yüzden 😂 bebişkom aşk olsun sen kilolusan diğer kızlar ne 😂
Kuğu 😒
Aşkolsunnnnn onlar kuğuysa sen balerinsin😜
Ahahah iyi iyi öyle olsun yaa :D
Kitabı okudunmu bakem cimcime 😂😂
Aaa bi ara ben olduğumu anlaman için karpuz diye laf attım sdfjd sonra anlamadıgını düsünmüstüm
Yaaaa her zaman sen oldugunu bilyodumki 😂😂 attıgın laf telefon bagımlılıgından kurtarxaz seni internetini bitiripti😂 unutmadk merak etme😂😂
Cok utandım su an sus ajsjdjdk
Yaaaaa hemen utandıııı hemennn😂
🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Ahahahaha maymuşşş 😂😂 harbi utanınca cok pis tatlı olyon😂
Hem beni hem tüm sindiriö sistemimi bilmen benim icin kötü bişi :D
E daha nolsunnn icini bile bilyom işteee 😂😂😂😂😂😂
sdhdj sopalık seni
Ahahahahaha hem utangac hem hırçınnnn ikiside bir aradaaa süper ikili😂😂
yaa :D
Öğlene kadae yogundum ama ogleden sonra full senle ilgilenebildim😂 sen calıssan benle hayatta bu kadar ilgilenmezsn😂😂
Evetttt vay be :D İleride eşin çok şanslı sjdj "kocam is gücten benimle ilgilenmiyor" diyemez.
Gerci ben her türlü ilgilenebilwn biriyim yaa :D
Ahahaahha öylemi diyosun😂
Tabii :D
Acı ye kanka
Eczaneden bekunis al
Nedir o? İlac mi, lavman mi
Cırcır yapıyor kabız olunca ondan içiyorum
Kayısı kavun al gerisini o halleder
kola iç
Tüketmiyorum. Faydası oluyor mu
Kola ishale iyi geliyor yalnız daha kötü olur sakın yapma bunu
Acı biber
Var gel
Boy kilo kaç?
Kayısı ye
Midem bulandı
Bunun çözümü basit
?
Limonu 2ye kesiyorsun. Deliğine değdirmeden 1_2 dk koklatıyorsun sadece deliğine. Misket limon olursa daha iyi olur. Bu adımdan sonra biraz zeytinyağını deliğinde gezdirmen gerekiyor. Sonra bacaklarını sıkıca kapatıcaksın ki deliğin hava almasın. Yarım saat sonra patlatırsın bombayı
Böylesini ilk kez duydum 😳
Dene gör
Fitil at
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?