Tercihin devlet hastanesi mi, yoksa özel hastane mi? Bazı devlet hastaneleri tam teşekküllü, güzel ama çoğunluğu pek iyi değil. Kaldı ki bazı tetkikler için aylar sonraya gün veren devlet hastaneleri var. Onca ayda o hasta ölür mü, kalır mı... Mecburen özel hastaneler daha tercih edilesi oluyor.
Tercihin devlet hastanesi mi, yoksa özel hastane mi?
21 yaşındayım şu yaşıma kadar hiç özel hastaneye gitmedim. Önemli olan gittiğin hastaneden çok doktorundur her zaman. Eğer bir doktor hoşuma gitmediyse 2. Kez aynı doktora gitmem. Tespit ettiğim doktorların da peşini bırakmam hep aynı doktora giderim. Misal en son beyin cerrahisine ve göğüs hastalıklarına gittim. Beyin cerrahisindeki doktor çok ilgisiz bir doktorken, göğüs hastalıklarında denk geldiğim doktor bir o kadsr ilgili ve güleryüzlüydü. Genelde mevkisi yüksek doktorlar daha iyi ve anlayışlı oluyor...
Devlet hastanesinde randevu alabiliyorsam devlet hastanesine giderim yoksa bekleyebiliyorsam beklerim. Acile en son diş için gitmiştim çünkü saatlerim uymuyordu. Onun dışında 10 sene olmuştur herhalde. Hastaneden çok doktora önem veriyorum. İyi bir doktor için 2 saat yol gittiğimi biliyorum.
Bu tercihi hastalığımın önemine ve aciliyetine göre ayarlıyorum. Ornegin rutin kontrolümse tercihimi şehir hastanesinden yana yapabiliyorum. Tetkiklerim ve takip edilmesi gereken bekleyemeyecegim durumlarda kesinlikle özeli tercih ediyorum.
Benşm tercihim doktor ben doktor tercih ediyorum mesela kbb doktorum üroloji doktorum ve genel cerrahi doktorum özel hastanede ama dahileye FTR devlet hastanesinde yani hastanelerin imkanları artık hep aynı gibi fakat doktora güven önemli
Bence kesinlikle devlet hastanesi her zaman daha iyidir. Araştırma hastahanelerinde tedavi yöntemi ve tanı yöntemi daha iyi yapılmaktadır. Özellerde genelde iyi olan da var elbette ama akla yatan temel mantık hastayı müşteri gibi görmektir malesef
Her zaman devlet hastanesi. Özel hastanede para kazanma içgüdüsüyle olmayacak durumlarda bile ameliyat ilaç vs. Gibi para getirecek operasyonlar yapıyorlar. Devlette ise doktorun sorumluluğu çok yüksek ve risk taşıdığı için doğru kararlar vermek zorundalar. Özel hastanelerde iğne yaptırsan bile imza alıyorlar mesuliyeti hastaya bırakıyorlar. Parasal yönü zaten ortada.
Babam kış ayında sert bir spor yaptı boğazı tahriş olmuştu, 3 gün boyunca öKSürdü ve sonunda Akdeniz üniversitesi hastanesi’ne kontrole gitti, ve orada gırtlak kanserisin dediler. Ameliyat olmalısın dediler. Babam randevu alıcakken ben baba gel bir kaç hastaneye daha gidelim bir de onlar baksın dedim. İkna ettim özel hastaneye gittik doktor baya bi inceledi kanser değilsin dedi. Git şu ilacı al dedi. Bir şeyin kalmaz dedi. Ve hiç bir sorunu yok şu an. 10 yıl önce oldu bu olay.
Uni hastanesinde calisiyorum hocalari tanimayip personel olmanin avantajindan faydalanmasam ozel hastaneleri tercih ederdim ama isin icinde olan biri olarak sunu soyleyebilirim saglik sistemi tamamen para kazanmaya yonelen bir sistem oldu maalesef.
Eskiden dediğin gibiydi ama şimdi öyle değil. Hastahanelerin %90 ı yenilendi, güncellendi. Tabii bunu İstanbul için söylüyorum. Amelyat oldum son 4 yılda 6-7 sefer ve hepsinde de 1 hafta içinde tüm tahlil, tomografi, mr lar yapıldı ve amelyat oldum. Bu benim yaşadığım. Annem geçenlerde hastalandı gününde MR çekilip tahliller yapıldı. Ve bunun gibi bir çok örnek daha var çevremde. Bu arada hükümete yakın ya da bir dr tanıdığımda yok :)
Merhaba, Devlet hastanesine genelde hafif rahatsızlıklardan dolayı giderim ki uğraş gerektirmesin. Eğer büyük bir problem varsa vücut halinde veya enfeksiyonel durumlarda özeli tercih edip, daha ayrıntılı bilgi almayı ön görürüm..
Devlet hastanesinde ki doktorlar daha çok hasta görüyorlar ve teşhisleri daha çabuk koyabiliyorlar. Bu yüzden genelde devlet hastanesini tercih ediyorum.
İkisinin de avantajları ve dezavantajları var ya. Birisi para için olmayan hastalık bile çıkartabilirken çok da özenli de bakabilir. Diğerinde özen çok olmayabilir. Rastladığın doktora da bağlı
Her zaman tercihim olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesine giderim. Ama özel hastanede doktorum var. Rahatsızlıklarımın durumuna göre iki hastaneden biri olur tercihim.
Özel hastaneleri tercih ettiğim durumlar oluyor ama ablam devlet hastanesi doktoru olduğu için genellikle devlet hastnesine gidiyorum. Onun tavsiye ettiği doktorlara muayene olurum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ekonomik durumum yerinde olda guvenilir alanında uzman özel hastaneye giderim. Devlet hastanelerinde bazı Drlar hakkını yeniyim görevini layıkıyla yapanların ama çok baştan savmalar.
Bir doktor olarak hiç kimseye özel hastaneyi tavsiye etmiyorum. Basit şeyler için sıra beklememek adına gidilebilir ama ciddi konularda genelde hastayı yüz üstü bırakıp üniversiteye yolluyorlar sahiplenmiyorlar bile.
Devlette muayene olup özelde test yaptırmak lazım en mantıklısı bu. Çünkü özelde sırf para için gereksiz testler yaptırılıyor devlette doktor ne varsa onu söyler