Dudağımda sürekli uçuk çıkıyor ve artık bıktım sürekli uçuk kremi sürüyorum ama yiende oluyor naapicam şuanda var dudağım da çaresi yok mu bunun?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Geçmiş olsun. Sebze ve meyveleri elma sirkesi ile yıkayınız.
1-Uçuklardan kurtulmak için bir gecelik tedavi : Bir diş sarımsağı kesin veya doğrayın, sonra da doğrudan uçuğun üstüne uygulayın. Eğer büyük bir uçuksa, bunu taze dişlerle yineleyin. Ilık suyla durulamadan önce 10 dakika boyunca uçuk üzerinde tutun.
Bu tedavi biraz kaşıntı veya yanmaya sebep olabilir, ama bu belirtiler bir kaç saniyede kaybolacak, endişelenmeyin.
Ayrıca, sarımsak bu uçukların sebep olduğu genel acıyı azaltabilir ve uçuğu bir kaç saat içinde ortadan kaldırabilir.
Eğer tamamen gitmezse, bu tedaviyi gün içinde ve gece de uygulamaya devam edin.
Bir diğer seçenek ise sarımsağı ezip bir macun haline getirmek, uçuğa uygulamak ve gece boyunca bir bandajla üstünü kapatmaktır.
Sabahları, sarımsağı yıkayabilirsiniz ve uçuğunuzun ne kadar kuruduğunu görebilirsiniz.
2- Ağrı kesiciler uçuğun verdiği rahatsızlığı azaltabilir. Alkol ve antiseptik gibi maddeler de uçuğun çıktığı bölgedeki bakteri enfeksiyonlarının daha çok gelişmesini engelleyebilir.
Bunların yanı sıra uçuk tedavisinde buz uygulaması da kullanılabilirsiniz.
Uçuk tedavisi için kesin çözüm arıyorsanız antiviral uçuk kremi kullanmalıdır.13 Yorumla- Soran+1 yıl
Çokkkk teşekür ederim 💙💜 hemen kalkıp uyguliycam 😢
- +1 yıl
Rica ederim.
- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar
Kim korkuttu seni
18 Yorumla- Soran+1 yıl
Ayyy anneme bağladın sende
- Soran+1 yıl
Annem de kâbus görmüsün gece ya da biri seni korkutmuş ki bu uçuk çıktı diyor sürekli
- Soran+1 yıl
Sadece dudakta mı cikar ama ya
- Soran+1 yıl
Peki çok teşekkür ederim 💜
- Soran+1 yıl
Oldunuz oldunuz tâbi 🙃🙃 teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
Kan tahlili ver d vitaminin eksik olabilir ona gore takviye alirsin
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Lan tahlili her derkennn?🥺🥺🥺 Ölürüm
- Soran+1 yıl
Kan*
- Soran+1 yıl
Kan aldırmaktan korkuyorum ben
Stres vitamin eksiklikleri
19 Yorumla- Soran+1 yıl
Naapmam lazım
- Soran+1 yıl
Eee şimdi varrr naapicammm
- +1 yıl
Uçuk neden çıkar?
Uçuk, viral kaynaklı bir cilt enfeksiyonudur. “Uçuk neden olur” sorusunun cevabı kısaca herpes simpleks tip 1 virüsü (HSV-1) dür. HSV-2 virüsü ise daha sık olarak genital bölgede yaralara neden olur. Bununla birlikte her iki tip virüs de ağız ve genital bölgeye bulaşabilir. Çoğu insan 20 yaşına kadar HSV-1 virüsü ile enfekte olur. İlk enfeksiyondan sonra virüs, yüzdeki sinirsel dokularda uyku haline geçer. Daha sonraki dönemlerde zaman zaman aktif hale gelerek tekrarlayan enfeksiyonlara neden olur. Virüsün en bulaşıcı hali bir yaranın mevcut olduğu dönemdir. Fakat herhangi bir belirti olmasa bile virüs başkalarına bulaştırılabilir. Paylaşılan yeme kapları, tıraş makineleri ve havluların yanı sıra öpüşmek de HSV-1'in yayılmasına neden olabilir. Ayrıca HSV-1, oral seks yoluyla cinsel organlara ve HSV-2 dudaklara bulaşabilir. - Soran+1 yıl
Okudum da pek işime yaramadı yani ama yinede teşekkürler
- Soran+1 yıl
Çok araştırdim bu konuda ama bu çare bulamadım bir türlü 😓
- Soran+1 yıl
Neden?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar