AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
126Cevap
hamile olunca da kendini iyiden salmaman lazım kendine dikkat edeceksin
yaratılışında şöyle bir şey
allah yaratırken sen çok çeşitli besinlerlede beslensen kuru ekmekte yesen bebene verdiğin sütün vitamini minarali aynı oluyormuş
o yüzden diyetisyen eşliğinde kilo verebilirsin
Hamileler diyet yapamaz nereden çıkarıyorsunuz bu saçma fikirleri. Çocuk taşıyan bir kadına bunu diyen de erkek sizin gibi davranan da erkek. Çok birşey beklememek lazım sizin gibilerden.
Evlenip salmaktan bahsetmedim gebelikte diyetin yapılmayacağından bahsettim. İster istemez insanın canı herşeyi istiyor çocuk iştah açıyor öyle bir erkeğin uzaktan konuşup bahsedeceği birşey değil. Üzgünüm ama gebelikte diyet İnternete yazılıp yapılamaz. Doktor ancak özel bir durum varsa diyet önerir. Doktor kontrolü altında yapılması gerekir ve kadın doğumcular özel bir durum olup gerekmedikçe diyet önermez.
Yalnız gebelikte diyetisyen karar veremez. Gerekli özel hastalık durumları hariç de kadın doğum önermez. Ben size küfür ederek cevap vermedim. Ne kadar terbiyesizce cevap veriyorsunuz. Tartışma dediğin şey karşılıklı olarak düzgün bir üslup ile yapılırsa faydalı olur. Belki siz bana birşey öğretirsiniz belki ben size. Amaç muhalefet değil. Doktorumun tekrar ettiği şeyleri söylüyorum ondan duyduklarım sizden duyduklarımdan daha güvenilir. Belki doğru tavsiye verirsiniz gelecek sefer diye de anlatıyorum karşıma aldım sizi muhatap kabul edip. Neyse uzatmayacağım vaktinizi aldığım için üzgünüm hayatta başarılar dilerim umarım gelecek sefer kaliteli bir tartışmanın faydalarını fark edebilmiş bir birey olarak sağa sola cevap yazarsınız.
7 aylık hamileyim. Doktor diyeti özel bir durum olmadıkça önermediğini söyledi. Özel durumdan kastı gebelik şekeri vs gibi bir durumdu galiba. Arkadaşım hamileyken diyetisyene gittiğinde ona diyetisyeni buna kadın doğumun karar vermesi gerektiğini söylemiş. Duruma göre beslenme ayarlanıyor yani. Her ay düzenli kan veriyoruz bir farklılık varsa beslenme ona göre ayarlanıyor. Gebelikte çok çeşitli beslenmeye ihtiyaç var. Özellikle bebek bizden beslendiği için gelişim geriliği ve doğum anomalisi olmaması hususunda çok önemli beslenme. Sütünden yoğurduna meyvesine kadar herşey çok değerli. Ben kiloma kafayı taktığım için doktora sordum bana diyet önermediklerini özel bir durumum olmadığı için sadece porsiyon sayısına dikkat etmem gerektiğini gerisini yiyebileceğimi söyledi. Hatta hamile diye 2 porsiyona çıkanlara kızıyorum dedi. İkinci bir can var evet ama bu 2 değil 1 buçuk ya da 1 çeyrek yemen gerek dedi. Onun tavsiyesine uydum ama hayatım boyunca hep zayıf olduğum için kiloma ilk başlarda çok kafayı taktım gitmediğim yer kalmadı. Bahsettiğim şeyler diploma sahibi olup söylediğim değil diploma sahibi olanların ısrarla bana tekrarladığı şeyler.
Cahilliğinde bu kadarı pes doğrusu. Ama karşımızdaki bir ErKek ne bekliyoruz ki kadınları anlamanızımı yani imkansızı !
ne tuhaf bi adamla evlisiniz insan öyle dermi cahil herif
1,67 boyla 85 kg
karınların hamileyken şiştiği kilo almanın saglıklı oldugu anlamına gelmiyor o şişen karın bebegin proteinle gelişimiyle şişiyor, yag dokusu artışıyla değil. yag dokusu artışı yani kilo almak yakabileceğinden fazla karbonhitrat/şeker ile beslendiğinin bir sonucudur. bebek karbonhitratla gelişmez, balık yogurt yumurta et gibi protein kaynaklarıyla büyür ve gelişir beyin dahil tüm organları.
yani eşi haklı, yağ dokusunun iltihap yaydıgı zaten bilimsel olarak gösterilen birşey. bizim türkiye kadınları nası olsa hamileyim bebek iyi beslenmeli kafasıyla cahilce tıka basa yiyorlar tamam yesinler de hareket yoksa kilo aldıracagını bildikleri karbonhitratlara yüklenmesinler proteine yönelsinler bari. aşırı sacmalık ve bilim dışı bir davranış. çözüm cok basit ya egzersiz yapıcan/hareketli geçirecip o şekeri yakcan ya şeker/karbonhitrat içeren besinleri az yiyecen. vücuda giren şeker/karbonhitrat toksik oldugu içinn yanmak zorunda onu da bir tek hareket ve egzersiz yakar , yakmazsan da trigliserid ve yag doku ve iltihap artar insülin direnci gelişerek zarar verir metabolik hastalıga zemin hazırlar. bilim der ki yag doku arttıkca iltihap artar, yani hem sana hem bebege zarar verir. git protein zengini yumurta balık yogurt agırlıklı beslen hem bebegin saglıklı gelişir hem kilo almamış olursun egzersize ve harekete de gerek kalmaz. bir canlının büyüyebilmesi için saglıklı diyet yağlar ve proteinden başka birşeye ihtiyacı yok. karbonhitrat ve şeker hareket etmeyeceksen yakmayacaksan almıycaksın bu kadar basit.
Çocuğu aldırırım de ama ciddi ciddi konuş bağır bi daha dalga geçersen çocuğu doğurmam ya da düşürürüm de
Onla c*nsel ilişkiye girme baya bi zaman çok pişman olsun özür dilet bi daha dalga geçmesin aa salak mıdır nedir
Erkek dediğin kadınını her haliyle sevmeli, kilolu kilosuz her türlü yanında olmalı. Ciddi söylüyorsa bunları ben erkek demem yanlız... 😏
Esin mal mi. Cocuk var lan orda. Sende ona cukun kucuk de
Diycem en sonunda deli etti beni ya
Ahaha verme zaten bu aralar kuduryordur beter olsun 🤪🤪🤪
sakın diyet yapma bebeğine yazık çok biliyosa o taşıdın karnında, onun içinde beslensiz, onu düşünsün sen yemene ba sağlıklı ve dengeli beslen.. zaten doğmudan sonra kilo verirsin
eşi haklı, yağ dokusunun iltihap yaydıgı bilimsel olarak gösterilen birşey. bizim türkiye avratları nası olsa hamileyim bebek iyi beslenmeli kafasıyla tıka basa yiyorlar aşırı sacmalık ve bilim dışı bir davranış. ya egzersiz yapıcan ya şeker/karbonhitrat içerenn besinleri az yiyecen. vücuda giren şeker yanmak zorunda onu da bir tek hareket ve egzersiz yakar , yakmazsan da iltihap artar insülin direnci gelişerek zarar verir metabolik hastalıga zemin hazırlar. bilim der ki yag doku arttıkca iltihap artar, yani hem sana hem bebege zarar verir. git protein, yumurta balık yogurt agırlıklı beslen hem bebegin saglıklı gelişir hem kilo almamış olursun egzersize gerek kalmaz. bir canlının büyüyebilmesi için saglıklı diyet yağlar ve proteinden başa bişeye ihtiyacı yok
Senin çocuğunu taşıyorum lan, defolup giderim görürsün gününü de
Ben hamile olsam diyet yapmazdım sadece çok sağlıklı beslenirdim ama aşerirsem yerdim tabiki
1,67 boyla 85 kg
karınların hamileyken şiştiği kilo almanın saglıklı oldugu anlamına gelmiyor o şişen karın bebegin proteinle gelişimiyle şişiyor, yag dokusu artışıyla değil. yag dokusu artışı yani kilo almak yakabileceğinden fazla karbonhitrat/şeker ile beslendiğinin bir sonucudur. bebek karbonhitratla gelişmez, balık yogurt yumurta et gibi protein kaynaklarıyla büyür ve gelişir beyin dahil tüm organları.
yani eşi haklı, yağ dokusunun iltihap yaydıgı zaten bilimsel olarak gösterilen birşey. bizim türkiye kadınları nası olsa hamileyim bebek iyi beslenmeli kafasıyla cahilce tıka basa yiyorlar tamam yesinler de hareket yoksa kilo aldıracagını bildikleri karbonhitratlara yüklenmesinler proteine yönelsinler bari. aşırı sacmalık ve bilim dışı bir davranış. çözüm cok basit ya egzersiz yapıcan/hareketli geçirecip o şekeri yakcan ya şeker/karbonhitrat içeren besinleri az yiyecen. vücuda giren şeker/karbonhitrat toksik oldugu içinn yanmak zorunda onu da bir tek hareket ve egzersiz yakar , yakmazsan da trigliserid ve yag doku ve iltihap artar insülin direnci gelişerek zarar verir metabolik hastalıga zemin hazırlar. bilim der ki yag doku arttıkca iltihap artar, yani hem sana hem bebege zarar verir. git protein zengini yumurta balık yogurt agırlıklı beslen hem bebegin saglıklı gelişir hem kilo almamış olursun egzersize ve harekete de gerek kalmaz. bir canlının büyüyebilmesi için saglıklı diyet yağlar ve proteinden başka birşeye ihtiyacı yok. karbonhitrat ve şeker hareket etmeyeceksen yakmayacaksan almıycaksın bu kadar basit.
Esine once uygun bi dille mutsuz oldugunu anlat... Uygun dille anlamaz ise uygun olmayan bi dille anlat
Diyet yap sağlıklı beslen başka yapacağın bir şey yok
O zman esine söyle buna ben mi karar verdim ikimiz karar verdik de. Hamilelikte kilo alman normal esine soyle o zaman bidaha senle iliskiye girmesin
Eşin hamile olduğunu bilmiyo mu
Biliyo
Ya kızma ama cidden çok çabuk alınıyorsunuz, yorumda gördüm eskiden zayıfmışsın zaten kötü niyetle de demiyor büyük ihtimal karısısın seninle şakalaşıyor böyle her şeye alınmayın yav valla sende onunla şakalaş.
Ya ama ben bu durumdayken benle nasıl şakalaşabilir ustelik zaten iyi durumda degilim ne dese batıyor
Daha hamile olduğunu bilmiyor mu da kilolu diyor. Pes
Sen sağlıklı beslen çocuğu güzelce besle, doğurduktan sonra diyet yapar kilo verirsin
Diyet yapma hamile kadınsın adama diyet yaptır şerefsiz ya
Başlarim vallah onun çarkına ha, swn çocuğu yap kadin eziyetini ceksin, bide laf söyle olcak iş mi ya
Ben şişman bayanla evlenirsem onun kilosunu da kabul etmiş olurum baştan evlenmeyecekti dert ediyorsa
Bebek varken diyet yapılmaz sakıncalı kocan fazla cahil heralde ve ayrıca seven insan her haliyle sever kadınını.
eşi haklı, yağ dokusunun iltihap yaydıgı bilimsel olarak gösterilen birşey. bizim türkiye avratları nası olsa hamileyim bebek iyi beslenmeli kafasıyla tıka basa yiyorlar aşırı sacmalık ve bilim dışı bir davranış. ya egzersiz yapıcan ya şeker/karbonhitrat içerenn besinleri az yiyecen. vücuda giren şeker yanmak zorunda onu da bir tek hareket ve egzersiz yakar , yakmazsan da iltihap artar insülin direnci gelişerek zarar verir metabolik hastalıga zemin hazırlar. bilim der ki yag doku arttıkca iltihap artar, yani hem sana hem bebege zarar verir. git protein, yumurta balık yogurt agırlıklı beslen hem bebegin saglıklı gelişir hem kilo almamış olursun egzersize gerek kalmaz. bir canlının büyüyebilmesi için saglıklı diyet yağlar ve proteinden başa bişeye ihtiyacı yok
Alakası yok hamıleyken ınsanın canı yemek ıstıyor aksi halde bulantı bas donmesı gibi sorunlar yasanıyor tabi sız erkekler yasamadan bır bok anlamazsınız anca yorum yapın kolay bısey sanıyorsunuz hamıle bır kadını her halıyle ne olursa olsun sevmek zorundasınız eger sevmıceksenız evlenmeyın yurt dısında karı cok yallaah !
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
hamileyken diyet mi yapılır kafayı mı yedin sen :d
Napiyim soylesene ya insani delirtiyorlar
Diyetistene git. Sağlıklı beslenmen için bir liste al böylece çocuğa zarar gelmez. Eşine de ben çocuk taşıyorum farkındaysan kilo almam normal de
geceleri seks teklifini red et :)
Sen_abaza
Reddediyorum zaten
İnsanlar bebek sahibi olmak için neler yapıyor çok büyük ayıp hem de ikinizin ortak parçası bu çok kötü Bi davranış modeli
1,67 boyla 85 kg eşin olunca görürüm ben seni 😂
@enteresanbiadam sağlıklı beslenmeyi senden mi öğreneceğim ne olursa olsun o bir kadın bırakın bu pis, zihniyeti verri kilo herkesin hamileliği aynı geçmez brnim akrabalarımdan da çok kilo alan oldu verdilee
benden öğrencen tabi
@enteresanbiadam iletişim yoksunu. Senden de böyle bir cümle beklenir. Sizin gibiler evlenmesin çocuk hiç ama hiç düşünmesin.
https://prnt.sc/190pgnu
Ne diyeti ya hamilesin kocan cidden küfür edecem ya hamile birine diyet ysp diyor resmen bebeğin bütün vitaminini ona sok
Ablacım 4 ay daha sabretsin kocana söyle 😂 diyeti falan da bırak çocuk için sorun olabilir doğumdan sonra zayıflarsın zaten ☺
Hamilelikte kilo almak normal yediklerinize dikkat edin hem sizin hemde cocugun saglikli olmasi icin ama diyet yapmayin
biri benle öyle dalga geçse allahına kavuştururum
Valla bende oyle😂
Eyy admin su yorumu yildizli falan begenmek istiyorum yok mu oyle buton 😌
Aman salla dogurduktan sonra verirsin giyersin en açık bikiniyi bak nasıl zayıfladım ama dersin
Ona ders vermen çok kolay aslında
Neymiş
Dilersen detaylı konuşalım bu konuyu
Espriyle karışık ben taşımayım çocuğu al sen taşı de.
Karnında onun bebeğini taşıyorsun abla kendine zarar verme diyet yapma.
1,67 boyla 85 kg
O nasıl kocaki sana Öyle söylüyor hiç mi vicdanı yok ya da bilerek mi yapıyor çok sinir oldum
Böyle malları nereden bulupta evleniyorsunuz? Hayatın kuralı bu herhalde değer veren seven itilir dışlanır. Böyleleri de evlenir işte.
Senin cocugunu tasiyorum ben sende kalkmis benimle dalga mi geciyorsun hayatim vs vs de
çocuk taşımak kilo almayı mı gerektirir?
Kardesim bir bilgin yok bari sus ya da yorum yapma kendine sakla yorumunu lan kadin iki canli onun yedigi ile bebek besleniyor kordon bagi diye bir sey var hamile iken kadinlar duygusal agrasif olur ve surekli aş verirler ve yerler yerken kilo da alirlar bilmem anlata bildim mi
Sen bu konuyla alakalı rahatsizligini söylemeyip sessiz kaliyorsan böyle konuşmaya devam edecektir.
Hamilesin diye mi diyo yoksa normalde de mi
Normalde kilolu biri degilim hamilelikte 15 kilo aldim
Hamile iken diyet mi olurmuş ya
Türk erkeği yine şaşırtmıyor
Şaşırma bee
Eşinin solunum yolunu skm
Aslinda esin dangalaklik etmis. sanirim o seni saglikli beslenmeye zorluyor ama yontemi farkli...
bence kocana söyle bebek doğduğunda başlıcam diyete de bence
1,67 boyla 85 kg
Bebeğe zarar verir sağlıklı beslen ve canın ne çekiyorsa ye
Çok saçma, sanki çocuk yapmak isteyen o değilmiş gibi.
Gitsin biraz anatomi öğrensin afedersin. Kırıldığını davranışlarına belli etmelisin bence :)
Sende deki ona içine sen koydun istersen geri al
Beddua et o da kilo alsinda anlasın senin halini
Bu doğru değil işte eşin çok yanlış davranıyor
Nasıl olmalı
Yani eşe her daim destek olunmalı ki böyle bir dönemde dalga geçip eşin moralini bozmak ne ona destek olunmalı hatta. Zaten seven kişi her türlü halde sever sevdiğini kilolu zayıf farketmez onu her türlü güzel bulur ki böyle bir dönemde eşine böyle davranmak çocukça yani başka bir şey diyemiyorum.
Pek sen böyle durumda olsan ne yapardın
Herhalde bir süre aramıza mesafe koyardım hatasını anlasın diye
Peki evlimisin sen
Hayır
Düşünüyormusun peki
Evet tabikide
var mı aday
Evet, var.
Ciddi düşünüyormusun peki
Tabikide düşünüyorum yani evet
Oeki burdanmı
Hayır tabikide burdan değil
Dm atarmısn bana bir mahsuru yoksa
Üzgünüm erkekle konuşmuyorum özelden
Erkeklerle*
Neden
Dediğim gibi sevgilim var bu tarz şeyler bana ters
Rica ettim sadece
Gebelikte ne diyeti ya
Sağlıklı beslen
Cok moralimi bozuyor
www.milliyet.com.tr/.../esine-bunlari-soyleyen-yandi-1708453
Eşine kilolu demek boşanma sebebi. Hele ki sen hamilesin. Al karşına konuş, dikkat etsin sözlerine. Kapris yap biraz, ağrım var de, kendimi iyi hissetmiyorum de. Endişelensin biraz. Sonra da laflarına çok üzüldüğünü falan söyle.
Hep soyluyorum da kaba adam işte umursamiyorum
Allah sabır versin
Ama sağlıklı beslenmeni ihmal etme
Amin sagolun
Boyle adamlar var mi gercekten ya 🤢
Eşin aptalca düşünüyor
çocuğu o taşısın o zaman
biz kadınlar her halimizle güzeliz. Kendini her halinle kabullenmeli ve sevmelisin hamilelikte diyet yapmak tehlikelidir bence takma
birinci olarak kimin ne yiyeceği seni asla ilgilendirmez ikincisi de avrat ne ya bu nasıl bir yaklaşım herkes hayatından memnun sizin burnunuzu sokmaya hakkınız yok
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
bu boş ve için saman dolu kafayla devamke
Hamileyken diyet mi yapılır
Ama mrk ettim kaç kilosun
85
Boyun kaç?
1,67
Doğurduktan sonra zayıflarsın ama şimdi diyet olmaz
Hamile kalmadan kaç kiloydun?
70 kiloydum
İlk bebek galiba cinsiyeti ne?
Evet ilk. Kız
Ne güzel isim düşündün mü?
Kaç yaşındasın ve kaç yıllık evlisin?
Napcan dayı bu neyin sorgusu yapmayın Allah'ını severseniz yaa
Bu adamdan neden çocuk yaptın..
Hamilelikte kiloluk olur dalga geçilmez
Hamile diyetmi yapar mk
Eşine bir beyin nakli rica edelim🤦
?
Zayıflayıncada ben sana bakmam de
doğum sonrası verirsin
Hamilelikte kilo alınır zaten normal bu...