Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşuna dememişler kadın seçtiği erkekle değerini ortaya koyar diye. Bu aslında eşinin sana vermediği değer değil senin kendine vermediğin değer. Kendi gözünde değerli olsaydın hayatına alacagin insanı iyi analiz eder iyi tanır sonrasinda bu tam bana layık der öyle hayatına alırdın. Şimdi dön bi kendine bak kendine ne kadar değer veriyorsun bir sorgula. Değerli bir insan inan bana böyle bir tepkiyle karşılaştığında sen ne diyorsun ya ben hamileyim tabi ki kilo alicam karnımda bir can büyütüyorum der tepkisini koyardı ortaya ama sen ne yapmissin onun lafını umursayip diyete başlamışsin çok yazık. İşte kndini sevmeden bir baskasini sevmeye kalkarsan böyle olur. Sana söylenen bana söylense var ya içimda o insan müsveddesine karşı zerre kadar aşk sevgi kalmazdı. O laf ağzından çıktığına bin pişman ederdim.
Her neyse umarım bir gün kendini sevmeyi denersin. Ha bu arada söylemeden edemiycem sen çok şekilci bir insanla evlenmişsin düşünsene hamilesin onun çocuğunu dünyaya getireceksin ama o ne düşünüyor hala şekil derdinde göz zevkini dusunuyor gerçekten seven bir eş seni her halinle begenirdi. Geçmiş olsun sana22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGerçekler acıtır. Acitmasin istiyorsan kndini kandırmaya devam et tabi sıkıntı yok.
Soran+1 yılDogru
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılSen hamilesin lütfen diyet yapma. Tabii ki sağlıklı beslen ama diyet yapma, aşeriyorsan da istediğini belli miktarda ye. İki kişisin sen, tek kişi değilsin. Ayrıca doğumdan sonra bile ilk altı ay diyet yapmaman gerekiyor, çocuğuna anne sütü vermelisin. Aslında diyete bile gerek yok. Sağlıklı beslen, sulu gıdalar ye emzirme döneminde. Bol su iç anne sütü verirken. Mesela patates kızartması yeme, o süt yapmıyor, süt yapacak yiyecekler ye, ekmeği fazla yememeye çalış. Böyle yaparsan eğer emzirirken hem sütun verimli olur, hem de kiloların gider. Emzirme döneminde diyet yapma ama doğru beslen. Sana tavsiyem şu an asla diyet yapma. Sağlıkla gelsin çocuğunuz ve sağlıcakla büyütün inşallah. Rabbim kolay doğum nasip etsin.
343 Yorumla
Soran+1 yılCok dogru soyluyosunuz😇 Allah razi olsun🤲
- +1 yıl
Amin 🤲🏻 🤍
- +1 yıl
eşi haklı, yağ dokusunun iltihap yaydıgı bilimsel olarak gösterilen birşey. bizim türkiye avratları nası olsa hamileyim bebek iyi beslenmeli kafasıyla tıka basa yiyorlar aşırı sacmalık ve bilim dışı bir davranış. ya egzersiz yapıcan ya şeker/karbonhitrat içerenn besinleri az yiyecen. vücuda giren şeker yanmak zorunda onu da bir tek hareket ve egzersiz yakar , yakmazsan da iltihap artar insülin direnci gelişerek zarar verir metabolik hastalıga zemin hazırlar. bilim der ki yag doku arttıkca iltihap artar, yani hem sana hem bebege zarar verir. git protein, yumurta balık yogurt agırlıklı beslen hem bebegin saglıklı gelişir hem kilo almamış olursun egzersize gerek kalmaz. bir canlının büyüyebilmesi için saglıklı diyet yağlar ve proteinden başka bişeye ihtiyacı yok.
+1 yılEşin çok anlayışsız bir insan.
Ve büyüyememiş anlaşılan.
Normal bir adam eşi hamile olunca onun moralini yerine getirmeye çalışır ve ona iltifatlar eder ama eşin ergenliğin atlatamamış olacak ki böyle bir şeyle dalga geçiyor.
Sen evinde iki çocuk yetistireceksin bu gidişle hem bebeğini hem eşini.
Bu konuda ciddiyetini koru ve onu uyar derim. Bu tarz şakaların hoş olmadığını söyle. Ve ciddiye de alma onu.140 Yorumla
+1 yılAaa deli misin sen? Diyet yapılır mi hamileyken. Hamile kadınlar her zaman çekicidir. Ona daha çekici gelmen lazımken böyle bir şey demesi kötü olmuş.
Ama sırf o sana kilolusun diyet yap dedi diye öyle bir şey asla yapmamalısın. Sen iki can taşıyorsun senin ihtiyaçların kadar bebişinin de ihtiyaçları var.506 Yorumla- +1 yıl
Soru sahibi bu görüş yorumlarını kalditabikir misin 😊
- +1 yıl
Hamile Kaldıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler Nelerdir? ↗
Belki işine yarar
Soran+1 yılHangi gorusleri kaldırayim?
- +1 yıl
Bu bence linki hariç hepsini
- +1 yıl
kendiniz gibi booktan site ve yöneticileri var bu sitede. kendi bildikleriniz mutlak dogru , eleştiri ve karşıt fikre yer yok. bohunuzla bogulun peh
- +1 yıl
@enteresanbiadam evet dogru.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
125Cevap
+1 yılOhoo ben 20 kilo almiştim jejejs panda gibi yuvarlaniyordum oturunca kalkamıyordum yerden jsjsjsjejsj benim gibi olsan napacaktı acaba kiz diyet yapma bırak ye onane... bebek doğunca veriliyor kiloları dert etmesin hamileliğini zehir etmesin... tavrın sert olsun konuşma küs ona
152 Yorumla- +1 yıl
Beyefendi kadınıda kırarak konuşmazsin... dalga geçmezsin cok kolaysa siz dogurun
- +1 yıl
Hiçte sağlıksız değilim ... bebek doğunca farkermeden kilolar gidiyor merak etmeyin ne yağ dokusu ne iltihab iyice felaket tellallığı yapmayın
Bu çocuk kafasıyla nasıl evlenmeyi başardın eşinle tebrik etmek gerek sana sen ona dünyanın güzel duygularını yaşatmak için çocuğunu karnında taşı erkeğin sana gelsin kilolusun diye dalga geçsin hakikaten çok embesil bir eşe sahipsin bu saatten sonra de iflah olmaz geçmiş olsun kendimi yerime koyuyorum bırak dalga geçmeyi sevdiğim kadın kendini kötü hissetmesin diye ben bu dönemde kilo almayı düşünürdüm ki sırf kendini kötü hissetmesin diye seninki çok afedersin su katılmamış cinsinden üstüne bir de dalga geçiyor eşin daha çocuk ona çocuk olduğunu söylemelisin sonra da hissettirmelisin yaptığının çok çocukça olduğunu psikolojinin zaten bu dönemlerde hassas olduğunu bilmeyen yoktur yazık direk diye kapıya koymayacak adamları evinize eş diye seçip alıyorsunuz ya bravo size
81 Yorumla- +1 yıl
Bende hamileyim 7 buçuk aylık. Eşime şakasına takıldım göbek yaptım iyice diye bana göbek değil bebek o dedi. Artık çirkin miyim diye saçma sapan sorularıma maruz kalıyor çünkü bazen kendimi çok çirkin görüyorum. Bana hayır saçmalama diyor kendi de benimle beraber resmen 10 kilo almış. Sizin yorumu görünce eşim geldi aklıma. Bazılarının eşi çok kaba davranıyor. Allah eşimin ve sizin gibi erkeklerin sayısını artırsın. Böyle davranan erkeğe kadın bin ömrü olsa bin ömrünü de verir. Ben öyle hissediyorum.
Hamile bir anne adayı, hamilelik süresi boyunca 11 ile 16 kilo arasında kilo alabilir. Eğer ki bu aralıklarda kilo alıyorsa sağlıklı bir şekilde kilo almıştır ve gayet güzel ilerliyordur. Eşinin çok kilo aldın demesi bu yüzden saçma geldi. Çünkü eşinin böyle bir bilgiden haberi yok ve bu kilo aralıklarının dışında kilo alırsan bu sana ve bebeğe zarar verebilir. Eşin böyle bilgileri araştırıp senin için uygun şeyleri yapmaya çalışmaktansa dalga geçiyor seninle... Eşine bunları anlat ve ona de ki, " eğer fazla kilo alırsam çocuğuma zarar gelebilir. Sen de benimle dalga geçiyorsun bu konuda. Bazı şeylerin ciddiyetinin farkında değilsin sanırım ama geç olursa iyi olmaz. Olumlu bilgileri araştırıp ona göre hareket etmek varken benimle dalga geçip moralimi bozman hem bana hem çocuğa zarar verecek. " Bu şekilde bir konuşma yapman onu etkileyecektir.
60 YorumlaNe şaka mı bu sen karnında bir can taşıyorsun can onum vitamine ihtiyacı var besine ihtiyacı var ve sen diyet mi yapıyorsun tamam bak gebelikte fazla kilo iyi değildir doğumda zorlanır insan çünkü ama kilo sınırını aşmış olsan zaten doktor sana der biraz dikkat et diye öyle diyet falan yaptırmaz yani senin kilona birtek doktor müdahale edebilir o kadar yerinizde olsam ve eşim bana böyle dese vereceğim cevap şu " ben hamileyim bilmem o beynin bunu algılıyorumu karnıma senin bebeğini taşıyorum ve sen bana bunu diyerek beni kırıyorsun bu kadar mı değersizi ikimizde senin gözünde bu kadar mı düşüksün bu kadar mı acizsin de hamile kadını aşalığıyor bundan keyif alıyorsun başkalarına sesin çıkmıyor da bana mı sarıyorsun ağalığını banamı yapıyorsun benim 1 ay spor yapsam taş gibi olurum ama sen bu düşük karakterle 100 yıl çabalasan adam olamazsın" der arkamı dönerdim net yaptımda hatta
11 Yorumla- +1 yıl
1,67 boyla 85 kg
karınların hamileyken şiştiği kilo almanın saglıklı oldugu anlamına gelmiyor o şişen karın bebegin proteinle gelişimiyle şişiyor, yag dokusu artışıyla değil. yag dokusu artışı yani kilo almak yakabileceğinden fazla karbonhitrat/şeker ile beslendiğinin bir sonucudur. bebek karbonhitratla gelişmez, balık yogurt yumurta et gibi protein kaynaklarıyla büyür ve gelişir beyin dahil tüm organları.
yani eşi haklı, yağ dokusunun iltihap yaydıgı zaten bilimsel olarak gösterilen birşey. bizim türkiye kadınları nası olsa hamileyim bebek iyi beslenmeli kafasıyla cahilce tıka basa yiyorlar tamam yesinler de hareket yoksa kilo aldıracagını bildikleri karbonhitratlara yüklenmesinler proteine yönelsinler bari. aşırı sacmalık ve bilim dışı bir davranış. çözüm cok basit ya egzersiz yapıcan/hareketli geçirecip o şekeri yakcan ya şeker/karbonhitrat içeren besinleri az yiyecen. vücuda giren şeker/karbonhitrat toksik oldugu içinn yanmak zorunda onu da bir tek hareket ve egzersiz yakar , yakmazsan da trigliserid ve yag doku ve iltihap artar insülin direnci gelişerek zarar verir metabolik hastalıga zemin hazırlar. bilim der ki yag doku arttıkca iltihap artar, yani hem sana hem bebege zarar verir. git protein zengini yumurta balık yogurt agırlıklı beslen hem bebegin saglıklı gelişir hem kilo almamış olursun egzersize ve harekete de gerek kalmaz. bir canlının büyüyebilmesi için saglıklı diyet yağlar ve proteinden başka birşeye ihtiyacı yok. karbonhitrat ve şeker hareket etmeyeceksen yakmayacaksan almıycaksın bu kadar basit.
+1 yılOnun bunu demeye hakkı yok ama bebeğin için sağlıklı beslen.
Ben ikinci bebeğimi 8 ay önce aldım kucağıma , 91 kiloyla doğuma gitmiştim. Tamam gebelikte 10,15 arası kilo aliyir olman çok normal ama bunun üstüne çıkma. Sonra vermesi inan çok zor. Bol protein al , ekmegide çavdarlı ye günde iki kere. Bende o çok yemem lazım yanlisini yaptım balon gibi sistim 9 ayda. Makarna pilav yemezsen çocuğa birşey olmaz merak etme. Pirinç yemek yerine bulgur ye mesela. Kocanada söyle dünya üzerinde sayılı angut var zaten10 Yorumla- Sağlık konusunda 946 cevap paylaştı.
u +1 yılİnanmıyorum, bu soru troll falan herhalde. Hamilelikte kilo alınır, neyin kafasını yaşıyor Eşim dediğin mahlukat? Ayrıca diyet de yapılmaz, beyfendinin göz zevki bozulmasın diye, diyet yapmaya falan kalkışmazsın umarım. İşte tam da dış görünüşe aşık olup evlenenlerin yapacağı birşey bu. Onun göbeği çıksa, bi an da birşey olsa yüzüne bakılmayacak hale gelse, iyi gün kötü gün sözü hikaye mi olsun? Bebeğini düşünmen lazım, onun sağlığı için diyet falan yapmayacaksın, ayrıca psikolojin de çok önemli. Karnında herşeyi hissedip anlamaya başlıyor bebekler, babasına ve çevrende ki insanlara karşı hissettiğin herşey ona geçiyor. O nedenle bunlara takılma ve hamileliğine odaklan.
30 Yorumla Eşinin fotosunu at da karşılaşırsam kafasına vurayım ! Kızgınlığım bu şekilde gecer ! Ama sen sana bir daha ciddi ciddi böyle söylerse ciddi ciddi keşke ben doğurmasaydım senin çocuğunu pek haketmiyorsun sanki diyebilirsin !
55 Yorumla- +1 yıl
Beraber iş birliği yapıp adamı kaldırırsınız da ortadan siz
- +1 yıl
Çok tehlikelisiniz..🤨
Soran+1 yılAtıyorum konum 😅
+1 yılYahu ne diyeti hamilesin sen. O kocan olacak hiyarin çocuğunu taşıyorsun. Eğer beslenmene dikkat etmezsen vitamin depolarin boşalır ömrün boyunca hastalıklarla bogusursun belki kemik erimesi falan. En iyisi doktor kontrolünde beslenmeni duzenlemek olacaktir. Bir de takviye vitaminler alman gerekiyor. O sırf göz zevki için senin sağlığınla oynayacak. Bencilmis gerçekten.
40 Yorumla
+1 yılHamilelikte diyet yapılmaz, yediğine içtiğine biraz dikkat edebilirsin sadece, ayrıca doğumdan sonra çocuğunu emzirdiğin sürece de diyet yapma.
Eşin halt etmiş, bir mucize gerçekleştireceksin sen, bunun için kusur mu aranır?
Bir daha söylediğinde video kaydı al ve mahkemeye sunacağım boşanma davasında de bakalım napacak?40 Yorumla- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEşin takılmış, sen ciddiye almışsın ama yine de çok salma diyet yap yüzeysel, doğumdan sonra zorlanırsın kilo vermede. Doğal beslenmeye gayret et çocuğun için önemli. Doğum problemleri olmaması için magnezyum şart. Folik asit de çocuğun beyin gelişimi için önemli. Yaz hamileliği bol meyve sebze açısından iyidir ama balık sezonu olmaması açıaından kötü. Ama göl balığı serbest ve market vb yerlerde çoğu balık var. Konserve balık da iyidir mutlaka ye.
30 Yorumla
+1 yılEsin dalga geciyorsa e normal senin gbi bir ok. uzun cocugunu doguruyorum sismanim tabiki de. Bir erkek olarak cocugunu doguracak kadina bunu demek beni utandirdi ya. Insan cocugunun annesine karisina esine hayat arkadasina saygi gostermeli. Ha tabiki saka olur 1 kere dersin gulersin sonrada saka dersin. Ama bile isteye demek ok. uzluktur.
33 Yorumla- +1 yıl
Sakin diyet yapim deme sen o kilolarla o catlaklarla guzelsin. Kadin sadece kadinken kadindir bir disidir ama sen artik kadin degil annesin anneler cennetliktir. Anneler kendi icin degil evladi icin yasayan canlinin adidir. Ayrica diyet yaparsan bebegini emziremezsin sutun cok az olur. Bir ton soeun yasarsin. Sadece saglikli beslen bu ikiniz icinde iyi olur. Dogumdan sonra Sut yapici gidalar ye. Onemli bir anktot vereyim. Emzirmek kilo dengesi saglar. Yani emzirrirken aslinda diyet yapmis gibi kilo verirsin. anne sutunde bebek icin gerekli yaglar var. Dolayisiyla yag kaybi yasadigin icin vucudun zaten daha guzel ve cekici olucak.
- +1 yıl
Emzirmeye basladiginda hizlica kilo verdigini farkediceksin. Diyet yapmana falan gerek yok.
- +1 yıl
Noldu ya neden bozuk 🙄
merhaba, eşinin akli dengesi yerinde olsa hamile halinle demez zaten sana kilo ver diye ve dalga geçmez sakın o dedi diye kilo falan verme bebeğine zarar verirsin senin yapman gereken şey eşini kale almamak, ayrıca o yaptığın diyet ileride bebeğinin gelişimine zarar verebilir Allah ıslah etsin o kocanı da
30 YorumlaSacmalamayin ya ne diyeti hamilelikte, yani yediklerine dikat edebilirsin sagligin icin ama
Zayiflamak icin degil.
Bende hamileyim ikizlere bende kilo aldim
Ve kalmadan öncede kiloluydum.
Evet kalbin kirilmis olabilir ama esinin terbiyesizligi kusura bakma. Sen üzme kendini karnindaki bebegi ve kendini düsün. Dogumdan sonra kilolari verirsin esinede kapak olur22 Yorumla- +1 yıl
Aidin Salih in kitabını oku bak hamilelikte nasıl diyet yapılıyormuş.
- +1 yıl
eşi haklı, yağ dokusunun iltihap yaydıgı bilimsel olarak gösterilen birşey. bizim türkiye avratları nası olsa hamileyim bebek iyi beslenmeli kafasıyla tıka basa yiyorlar aşırı sacmalık ve bilim dışı bir davranış. ya egzersiz yapıcan ya şeker/karbonhitrat içerenn besinleri az yiyecen. vücuda giren şeker yanmak zorunda onu da bir tek hareket ve egzersiz yakar , yakmazsan da iltihap artar insülin direnci gelişerek zarar verir metabolik hastalıga zemin hazırlar. bilim der ki yag doku arttıkca iltihap artar, yani hem sana hem bebege zarar verir. git protein, yumurta balık yogurt agırlıklı beslen hem bebegin saglıklı gelişir hem kilo almamış olursun egzersize gerek kalmaz. bir canlının büyüyebilmesi için saglıklı diyet yağlar ve proteinden başa bişeye ihtiyacı yok
şaka mı bu ya o adamın bebeğini taşıyacaksın ve gelip sana küstahça çok kilolusun diyet yap diyecek akıl almaz bir şey allah böyle insanlardan korusun. Diyetini bebeğini dünyaya getirdikten sonra yap bence daha hızlı kilo verirsin hormonlarının işleviyle birlikte.
21 Yorumla- +1 yıl
eşi haklı, yağ dokusunun iltihap yaydıgı bilimsel olarak gösterilen birşey. bizim türkiye avratları nası olsa hamileyim bebek iyi beslenmeli kafasıyla tıka basa yiyorlar aşırı sacmalık ve bilim dışı bir davranış. ya egzersiz yapıcan ya şeker/karbonhitrat içerenn besinleri az yiyecen. vücuda giren şeker yanmak zorunda onu da bir tek hareket ve egzersiz yakar , yakmazsan da iltihap artar insülin direnci gelişerek zarar verir metabolik hastalıga zemin hazırlar. bilim der ki yag doku arttıkca iltihap artar, yani hem sana hem bebege zarar verir. git protein, yumurta balık yogurt agırlıklı beslen hem bebegin saglıklı gelişir hem kilo almamış olursun egzersize gerek kalmaz. bir canlının büyüyebilmesi için saglıklı diyet yağlar ve proteinden başka bişeye ihtiyacı yok.
+1 yılKocan bildiğin duyarsız nankörün biri işte abla tahminime göre seninle evlenmeden önce veya hamile kalmadan önce kilolu diğildin birden değişince o her zama gördüğü kadının görüntüsú değişince herhalde ona itici geldi ama her ne olursa olsun asla öyle bişey demeye ben utanırım kocan utanmamıyi işte keşke sana hiç bizaman böyle bişeyi söylemeye utanan birini bulsaydın ama yapcak bişey yok zaten değerini bilse sevinmesi lazım büyük ve yumşak bir bedenin değerini bilmiyi işte napıcan
22 Yorumla- +1 yıl
1,67 boyla 85 kg karın olunca görürüm ben seni 😂 - +1 yıl
Bi gün olurda görürsün at yarr-a ben senmiyim de kadınım olucak kişinin değerini bilmiyecek kadar duyarsız nankör olamam merak etme sen skık
Kafana göre diyet yapma sakın mutlaka diyetisyene falan gitmen gerekiyor kadın doğum uzmanıyla görüşmen gerekiyor bu tür şeyler bebek için çok zararlı nasıl bir davarla evlendin bilmiyorum ama onu takmamaya çalış ya iyice belli et alındığını azıcık insan olsun doğumdan sonra verirsin hepsini şu an çocuğun sağlığı önemli kaç kilo aldığın değil
21 Yorumla- +1 yıl
1,67 boyla 85 kg
karınların hamileyken şiştiği kilo almanın saglıklı oldugu anlamına gelmiyor o şişen karın bebegin proteinle gelişimiyle şişiyor, yag dokusu artışıyla değil. yag dokusu artışı yani kilo almak yakabileceğinden fazla karbonhitrat/şeker ile beslendiğinin bir sonucudur. bebek karbonhitratla gelişmez, balık yogurt yumurta et gibi protein kaynaklarıyla büyür ve gelişir beyin dahil tüm organları.
yani eşi haklı, yağ dokusunun iltihap yaydıgı zaten bilimsel olarak gösterilen birşey. bizim türkiye kadınları nası olsa hamileyim bebek iyi beslenmeli kafasıyla cahilce tıka basa yiyorlar tamam yesinler de hareket yoksa kilo aldıracagını bildikleri karbonhitratlara yüklenmesinler proteine yönelsinler bari. aşırı sacmalık ve bilim dışı bir davranış. çözüm cok basit ya egzersiz yapıcan/hareketli geçirecip o şekeri yakcan ya şeker/karbonhitrat içeren besinleri az yiyecen. vücuda giren şeker/karbonhitrat toksik oldugu içinn yanmak zorunda onu da bir tek hareket ve egzersiz yakar , yakmazsan da trigliserid ve yag doku ve iltihap artar insülin direnci gelişerek zarar verir metabolik hastalıga zemin hazırlar. bilim der ki yag doku arttıkca iltihap artar, yani hem sana hem bebege zarar verir. git protein zengini yumurta balık yogurt agırlıklı beslen hem bebegin saglıklı gelişir hem kilo almamış olursun egzersize ve harekete de gerek kalmaz. bir canlının büyüyebilmesi için saglıklı diyet yağlar ve proteinden başka birşeye ihtiyacı yok. karbonhitrat ve şeker hareket etmeyeceksen yakmayacaksan almıycaksın bu kadar basit.
+1 yılNasıl tepki vermelisin? Şöyle... Ağzının orta yerine kürekle vuracaksın! Hak ettiği tepki bu. Önce Allah analı babalı büyütsün inşallah. Eğer kiloluysan ve mutsuz hissediyorsan sana önerim. Diyet yapma tabii ki ama hamur işlerinden, böreklerden, çöreklerden, tatlılardan uzak dur. Ya da çok az ye. Çünkü hamur işinin Vücuda faydası değil, zararı vardır. Bol bol yürüyüş yap. Yürüyüş yapınca serotonin salgılarsın...
O, oksijen israfı kocanın da dediklerini dikkate almazsın.20 YorumlaFazla kilo almak hamilelikte iyi değil. Bebeğin ve kendin için dikkat et. Eşini de güzel bi dille uyar. Zaten hassassın üzerine çok gelmesin. Ve şunu unutma hasta değilsin sadece hamilesin. Doktoruna danışarak yürüyüş ve yoga gibi sporları yapabilirsin.
22 Yorumla- +1 yıl
sonunda aklı selim bir yorum görmek beni sevidirdi : )
- +1 yıl
1,67 boyla 85 kg
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeşke eşini tanıyıp öyle çocuk yapmaya karar verseydin. Çünkü belli ki bilinçli ve sağlıklı düşünen bi insan değil. Şu zamanda senin kilonun bebeğin sağlığından daha önemli olmadığını bilmesi lazım. Hamile kadınların diyet yapması pek uygun değil bebeğin sağlığı açısından. Çünkü bebek anneden besleniyor gebelik döneminde. Siz de lütfen önce bi kadın doğum uzmanına görünün diyet meselesini doktorunuzla konuşun. Uygun görürse diyet yapın. Eşinizle de oturup ciddi bi şekilde konuşun. Bu dönemde vücudunuzda olacak değişimlere hazır olması gerekir.
20 YorumlaSağlık konusunda 394 cevap paylaştı. Allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin. Eşin için değil bu süreçte kendinin ve bebeğinin sağlığı için çabala, ben hamilelik sürecinde salan kadınlara çok kızıyorum hamilelik ardına saklanmamalı kadın üstelik daha 5 aylıkmışsın ne kadar kilo alabilirsinki..
20 Yorumla
+1 yılEşinin tavrı hoş değil aslında sağlık açısından doğru ama senin döneminde kırıcı gelebilir. Bu dönemi dikkatli ama canının istediği gibi geçir. Hayatta böyle bir deneyimi kaç kere yaşayabilirsin? Doğumda 28kilo aldım ve şu an genç kizligimdaki halimden daha zayıfım. Hic takılma...
20 Yorumla
+1 yılSenin eşin salakmış, hamile olmadan öncede böyle miydi acaba eğer böyle biriyse keşke cocuk yapmasaydiniz. Otur konuş senden olan bir parca var ve beno begenmiyor musun de
32 Yorumla
Soran+1 yılHamileliğimden once zayıftım o yuzden dalga gecmiyordu
- +1 yıl
O zaman dediğim gibi otur beni üzüyorsun hemde senden bir parçayıda üzüyorsun hamilelikte üzüntü çok zararlı çocuğa de acitasyon yap belkide hamilelikte gercekten zararlıdır üzüntü stress. Açık açık konuş anlayisli biriyse kendine ceki duzen versin
+1 yılBende 7 buçuk aylık hamileyim. Eşime şakadan ne kadar kiloyum iyice göbek yaptım diyorum eşim kızıyor göbek değil bebek o bebek diyor. Aynı cevabı sana da ben vermek istedim kim ne saçmalıyor ise saçmalasın göbek değil bebek var. Yaptığın diyet bebekte gelişim geriliğine sebep olabilir. Bir anne için güzel olmak değil evladının sağlıklı olması önemlidir. Toplam kaç kilo aldın şuana kadar?
34 Yorumla
Soran+1 yıl15 kilo aldim
- +1 yıl
İlk üç ay yediğin bebeğe gitmez doktorun söylemiş olmalı. Ayrıca canının çektiğini filan yemelisin geri kalma ne istersen ye ama porsiyonlar asla iki katı olmamalı o bir bebek yetişkin bir birey kadar ekleme yapman gerekmiyor yediklerine. 15 kilo 5 ay için fazla hızlı evet ama diyet yapman doğru değil. 7.5 ayda toplam 10 kilo aldım ki beslenmem hiç fena değil.
Soran+1 yılDogurdukdan sonra gider dimi kilolarim
- +1 yıl
Çoğu gider. Kalsa bile spor diye birşey var bacım halledilmeyecek birşey yok etrafımda sporla hiç doğum yapmamış gibi taş gibi olmuş arkadaşlarım var. Görsen 2 çocuk annesi demezsin fizik MaşaAllah şu an. Ve hepsini düzenli spora borçlu.
+1 yılHamileyken diyet yapılmaz. Sizin nasıl yemeğe ihtiyacınız varsa o bebeğinde ihtiyacı var. Bebeğin vücudunun oluşması ve sağlıklı bir şekilde doğması için gereken vitaminleri almanız lazım. Hamilelikte nasıl beslenilmesi gerektiğini araştırabilirsiniz. Eti sakın çiğ veya az pişmiş tüketmeyin. Yeteri kadar pişmiş eti bol bol tüketmeniz lazım bebeğin beyninin oluşması için. Umarım sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınız 🙏🏻
11 Yorumla- +1 yıl
1,67 boyla 85 kg
bunu ciddi bir şekilde onunla konuşabilirsin seni kırdığının farkında olmayabilir. ne kadar yanlış olsa da genel olarak insanların kilosuyla dalga geçme gibi bir eğlence anlayışımız var. dediğim gibi karşınıza alıp ona içinizden geçenleri güzel bir şekilde anlatın. senin eşiniz olduğu için nasıl anlattığınızda anlar daha iyi bilirsin.
ama lütfen diyet yapmayın. yemeniz aşırıysa da bu sizin için zararlı ama az yemek de zararlı. sağlıklı bir şekilde almanız gereken kaloriyi ihtimal etmeyin. bebek doğduktan sonra istediğiniz vücut için zaten yeterince vaktiniz olacak 😊10 Yorumla
+1 yılHamileyken diyet yapmaya eşinin lafıyla değil doktorunun önerisiyle başlamalısın. Doktorun gerek görürse söyler zaten görmüyorsa da yapmazsın. Eşin içinde bir canlı taşıdığını unutuyor belli ki. Bir sonraki çocuktan bedeninde insan büyütme görevini eşine devret. Yiyorsa kendi yapsın yoksa vik vik ötmesin
11 Yorumla- +1 yıl
1,67 boyla 85 kg
- Sağlık konusunda 842 cevap paylaştı.
+1 yılKız sen deli misin hiç karnında can taşırken diyet yapılır mı? Her şeyden ölçülü biçimde yemen lazım. Allah boşuna mı hamile kalınca kadının iştahını açıyor? Yiyeceksin tabi inşallah sağlıklı doğar çocuğun
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin sagolun
Kocan gerizekalının teki galiba hamilelikte kadınların kilo alması gayet normaldir bunu bilmiyor mu ayrıca hamileyken diyet falan yapılmaz bebeğe zarar verir senin iyi beslenmen lazım sakın o gerizekalının sözüne bakıp da diyet falan yapma sesini çıkar biraz seninle dalga geçiyor diye oturup ağlama 😤
10 Yorumla
+1 yılDiyet yaparsan eğer hamileyken ablacım, hem kendi sağlığını hemde bebeğin sağlığını hatta hayatını riske atarsın kilo alman çok doğal çünkü içinde büyüyen bir bebek var hem onun ağırlığını taşıyorsun hemde kendini ve onu doyurmaya çalışıyorsun. Kocana da bunu güzel bir dille anlatırsan ya da doktorların dediklerini bile dinletebilirsin veya doktorla konuşturabilirsin oda aynı şeyi diyecektir. Ayriyeten asıl hamileyken çok az kilo alındı mı bazı doktorlar hele çok kızarlar. Hamile iken kilo alınması sağlıklı bir durumdur. Asıl kilo vermek hem senin hayatını dediğim gibi riske atar hemde bebeğin hayatından olabilir.
10 Yorumla
+1 yılYav bu eşler de çok dangalak be of. Hamilesin tabii ki kilo alacaksın. Vücudunda neler neler değişiyor. Allah rızası için koca seçerken bi dikkatli olun. Alaycı tavrı belli olur. Ben olsam terslerim ve onun eksiklikleriyle dalga geçerim. Atıyorum saçı seyrektir, göbeği vardır, boyu kısadır vs vs bunlarla dalga geçin.
12 Yorumla- +1 yıl
1,67 boyla 85 kg eşin olunca görürüm ben seni 😂
yani eşi haklı, yağ dokusunun iltihap yaydıgı zaten bilimsel olarak gösterilen birşey. bizim türkiye kadınları nası olsa hamileyim bebek iyi beslenmeli kafasıyla cahilce tıka basa yiyorlar tamam yesinler de hareket yoksa kilo aldıracagını bildikleri karbonhitratlara yüklenmesinler proteine yönelsinler bari. aşırı sacmalık ve bilim dışı bir davranış. çözüm cok basit ya egzersiz yapıcan/hareketli geçirecip o şekeri yakcan ya şeker/karbonhitrat içeren besinleri az yiyecen. vücuda giren şeker/karbonhitrat toksik oldugu içinn yanmak zorunda onu da bir tek hareket ve egzersiz yakar , yakmazsan da trigliserid ve yag doku ve iltihap artar insülin direnci gelişerek zarar verir metabolik hastalıga zemin hazırlar. bilim der ki yag doku arttıkca iltihap artar, yani hem sana hem bebege zarar verir. git protein zengini yumurta balık yogurt agırlıklı beslen hem bebegin saglıklı gelişir hem kilo almamış olursun egzersize ve harekete de gerek kalmaz. bir canlının büyüyebilmesi için saglıklı diyet yağlar ve proteinden başka birşeye ihtiyacı yok. karbonhitrat ve şeker hareket etmeyeceksen yakmayacaksan almıycaksın bu kadar basit. - +1 yıl
@enteresanbiadam bir şey diycem. Ben nerede tıka basa ye demişim? O kadar yanlış yorumlamışsın ki. Sağlıklı beslenmek ve egzersiz tabii ki gerekli ama hamileyken kadın ne kadar dikkat etse de kilo alır. Başta göğüsler büyüyor. Ben istemsiz kilo almaktan bahsettim. Vücudunda neler neler değişiyor yazmışım. Kaldı ki bununla yine dalga geçilmemeli. Madem eşi o kadar sağlığını düşünüyorsa, akıllıca tavsiyeler versin veya doktor önersin dalga geçmek neymiş?
+1 yılYa bazı insanlar karşı cinsle uğraşmayı seviyor. Onu aşağılamak için veya üzülmesi için söylemiyor. Mesela bazıları temas ederek seviyor bazıları güzel olan bir kişiye çirkin diyerek hitap ediyor. Aslında tam tersi oluyor. Bilmem anlatabildim mi? Eşiniz zaten sizin hamile olduğunuzun farkında ve hamile olan kadınların karınlarının şiştiğinin farkındadır. Bence benim dediğim gibi.
10 Yorumla
+1 yılHamile iken kilolu olmak normaldir. Kolaysa babası doğursun çocuğu zap zayıf kalarak.
101 Yorumla- +1 yıl
@enteresanbiadam doğru diyorsun ama eşi kilolu diye de dalga geçmek doğru değil yani. Bu sebepten dolayı dalga geçiyorsa bunlar evliliklerinde mutlu olamazlar. Böyle tipler daha nelere bahane bulur
Doğurduktan sonra elinden geleni yapcağına dair güven ver ona
o aslında sana alttan alta
senin bedenini artık beğenmediğini kendini çok saldığını söylüyo
sen de ona, bunun böyle gitmeyeceğini ve toparlanacağını hissettir
o güveni verirsen düzelmeye başlar10 YorumlaÜlkede ne kadar o. c var kendisi Burak Özçivit mi sanki bana ağzına tukurdugumun krosu. Bı de zayıfla dr hangi hakla gavur tohumu. Ay çok sinirim bozuldu böyle pislikleri nerden bulunuyonuz. Fiziğin için mi sevmiş seni? Çocuk dogrucaksin bi de bu pi. ce yazık valla yazık
60 Yorumla
+1 yılozaman kendin dogur de mal mi o ne kesin hamile bayanlari izliyor ozaman fenomenler falan zayif hamile olanlari
31 Yorumla
Soran+1 yılBence de
+1 yılya böyle tipleri çok mu arıyorsunuz cidden, doğacak çocuğa yazık, al çocuğu onun karnına yerleştir uyar onu yoksa boşan nafaka al sana saygı duymayan çocuğuna da babalık yapamaz gitsin kas yapsın o da özgüvene bak ya
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAfedersiniz de kocanız tam bir canım size tavsiyem; küçümseyici bakın ve onu aşağılayın kendisi bundan anlıyor. Kendi yaptıklarına takılacak ve sizi saçma sapan bunaltmayacak. Açıkçası size psikolojik şiddet uyguluyor altta kalmayın siz daha çok uygulayın. Kimseyi ilgilendirmez sizin kilonuz. Sizi kilolu da sevmeyecekse bunu çoktan hakketti ayrıca kilo değil bebek o. Moralinizi bozmayın sakın belki de alışamadı bir çocuğunun olacağı fikrine. Siz dediğimi yapın gerisi daha rahat ilerler.
20 Yorumla
+1 yılBu erkeklerin Allah belasını versin ya. Ne çok biliyorlar kadınları aşağılamayı. Şerefsizler.
Benim öyle şerefsiz kocam olsa çocuğu aldırıp çoktann boşamıştım onu51 Yorumla
+1 yılHamileyken diyet mi yapılır? İnsana kilolusun mu denir beyni ne kadar az çalışan biri buldun canım sen yaa
14 Yorumla
Soran+1 yılSevdim canim işte ya
- +1 yıl
Bunu niye gelip benim görüşümün altına yazıyorsun git kendin görüş paylsş madem bu kadar biliyorsun
- +1 yıl
istediğime yazmakla özgürüm bana bu hakkı site veriyor.
- +1 yıl
İyi bakalım..
+1 yılHamile iken diyet yapılmaz. Onu o MAL eşine söyle. doğum sonrası kilo verilir ama çocukta kalıcı hasarın tedavisi olmaz.
61 Yorumla- +1 yıl
@enteresanbiadam egzersiz yap dememiş, diyet yap demiş. Aradaki ince farkı kaçırma.
+1 yılKocan da kütüğün tekiymiş. hamile insanin metabolizmasi yavaslar bebegi besler. bu cok dogal. bok yemesjn kocan
61 Yorumla- +1 yıl
Kardesim herhalde periyodik olarak cocuk doguruyorsun bu kadar iyi bildigine gore. kadinin cani çeker aserir yer. bu ülkede dengeli ve saglikli beslenmek icin bile belli miktarda butce ayirmak gerekiyor. insanlarin durumlarini bilmeden bos konusma
+1 yılYa saçmalama sen hamilesin ne diyeti?
Ayrıca yerinde olsam bu kadar saygısızlığa dayanmayıp boşanırdım.11 Yorumla
Soran+1 yılSeviyorum napiyim
- Sağlık konusunda 590 cevap paylaştı.
s +1 yılBöyle adamları çok mu arıyorsunuz ya... bunu diyen adam karakterinize değil güzelliğinize vurulmuştur. Seven adam "kilo aldım" dediğinizde bile "yooo gayet iyisin" der yahu cidden nereden buluyorsunuz bu mağara adamlarını. Kendi göbeğine baksın
21 Yorumla- +1 yıl
1.75 boyla 90 kiloyken evlenme teklifi aldım. Diyet yaparken de destekledi 65 e düştüm yine yanımdaydı. Yani geçin bu işleri. Kadın hamile ayrıca neyin derdindesiniz acaba siz
+1 yılO diyeti hemen bırak o kocan olacak adam yüzünden çocuğunun besinsiz kalmasına sebep oluyorsun koca her zaman bulunur evlat bulunmaz sende ona laf sok tipine bak falan diye ya da senin çocuğunu taşıyorum öküz de
22 Yorumla- +1 yıl
1,67 boyla 85 kg
yani eşi haklı, yağ dokusunun iltihap yaydıgı zaten bilimsel olarak gösterilen birşey. bizim türkiye kadınları nası olsa hamileyim bebek iyi beslenmeli kafasıyla cahilce tıka basa yiyorlar tamam yesinler de hareket yoksa kilo aldıracagını bildikleri karbonhitratlara yüklenmesinler proteine yönelsinler bari. aşırı sacmalık ve bilim dışı bir davranış. çözüm cok basit ya egzersiz yapıcan/hareketli geçirecip o şekeri yakcan ya şeker/karbonhitrat içeren besinleri az yiyecen. vücuda giren şeker/karbonhitrat toksik oldugu içinn yanmak zorunda onu da bir tek hareket ve egzersiz yakar , yakmazsan da trigliserid ve yag doku ve iltihap artar insülin direnci gelişerek zarar verir metabolik hastalıga zemin hazırlar. bilim der ki yag doku arttıkca iltihap artar, yani hem sana hem bebege zarar verir. git protein zengini yumurta balık yogurt agırlıklı beslen hem bebegin saglıklı gelişir hem kilo almamış olursun egzersize ve harekete de gerek kalmaz. bir canlının büyüyebilmesi için saglıklı diyet yağlar ve proteinden başka birşeye ihtiyacı yok. karbonhitrat ve şeker hareket etmeyeceksen yakmayacaksan almıycaksın bu kadar basit. - +1 yıl
Kaç kez hamile kaldınız merak ettim ne yaparsan yap hamileyken kilo alırsın bebeğe bile alsa o kiloyum o göbek şişer içeride Bi canlı var bunun kocası komple diyete sürüklemiş ki kadın bunu buraya kadar yaşamış kaldı ki aşermeyi ben katmıyorum bile aklı başında mantıklı annelik iç güdüsü olan her kadın hamileyken zaten sağlıklı beslenir yoksa erken doğum düşük ve engelli olma durumu olacağını bilir ki zaten her ay kontrolde doktor bilgi veriyor ne yiyip içiyorsun diye soruyor
+1 yılDiyet yapıp falan daha doğmamış çocuğun rızkını kesme. Eşine birtek şunu söyle. Sen bu çocuğa baba olmayı hak etmiyorsun.
50 Yorumla
+1 yılİçinde 5000-9000 gram arası bi canlı var normal değil mi? Eşinle mümkün mertebe konuşmamaya çalış, o dalga geçmeyi bırakana kadar sende onu bırak ki aklı başına gelsin
32 Yorumla- +1 yıl
Bir sifir fazka yazdin cocuk 9 kilo olmaz. 2.000 gram ile 4500 gram civari olur. Genelde 3000 ila 3500 arasi dogar
- +1 yıl
@ttarrakkafası neyse ne, içinde bir canlı varken bu kadar rahat davranıp dalga geçmesi etik değil.
Moralini bozma
Kadınlığını dişiliğini kullan aklını kullan ki erkeğini dediklerine pişman et.
1. inci taktik ise eşini ilişkiden uzak tut ysmi verme ona ki sürünsün30 YorumlaBebeğin doğduktan sonra diyet yapmalısın sağlık çok önemli
12 Yorumla
Soran+1 yıl@enteresanbiadam eşim sagligimla dalga gecmiyor zaten kilom ile dalga geciyorr
+1 yılValla hamilelik konusunda çok bilgim yok ama diyet zararlı bence zaten hamilesin kilo alman tabii ki de normal. Hamile olup da kilo almayan var mı çok saçma söylemis hiç canını sıkma. Hamilelik sürecinden sonra diyet yapar verirsin kilonu
10 Yorumla
+1 yılKaç kilo aldın ki hamileyken normal şartlarda diyet yapılmaz
16 Yorumla- +1 yıl
Siz boyunu kilosunu nereden biliyorsunuz ben anlamadım
- +1 yıl
yorumlardan birinde kendi yazmış
- +1 yıl
Tamam da lütfen beyefendi bu soruda yazmayı bırakın. Hamilelikte psikoloji kilodan daha çok etkiliyor bebeği
Soran+1 yıl@neoliberalist şu beyfendi dediginiz şahıs sanki kendisi hamileymis gibi heryere aynı yorumu yazip duruyor. Ne diyim Allah akıl fikir versin cok yazık boyle beyin yoksunlarini gordukce uzuluyorum
- +1 yıl
Haklısınız
- +1 yıl
Engellemenizi tavsiye ediyorum
Hamileyken diyet mi yapılır? Sakın. Umarım şaka yapıyordur sana.
12 Yorumla
Soran+1 yıl@Songül56 arkadaş beyinden arızalı o yuzden takmayın😂
Sağlık konusunda 360 cevap paylaştı. Önerim çocuğu aldırmanız. Evet bunun için geç kalınmış ama yazık o çocuğa.
esiniz bir beyin özürlü. Hamile kadının diyet yapmasını aklı başında olan bir insan istemez başka halde.
sizde çok farklı değilsiniz. Aksi halde o beyinsizi dinleyip diyet yapmazdınız.68 Yorumla
Soran+1 yılBu nasil bi tavsiyedir Allah askina ya? İnsan gibi tavsiye verecekseniz verin vermiyosaniz burda laga luga yapmayin yaa
- +1 yıl
Hamilelik hormonları bir kadını hem duygusal hem de bebeğine bağlı yapar. Siz kimseye aldırma tavsiyesi veremezsiniz. Bir kadının naif ruhunu anlamayan bir küçücük can taşımanın ne demek olduğunu ne bilsin!
- +1 yıl
@originalsqueen köpekler de doğuruyor, balıklar da. İçindeki canın eksik kalacağını düşünmeden sırf beyinsiz kocası kişı ver dedi diye diyete başlayacak tipler çocuk sahibi olmasınlar. Doğarsa o çocuk hayatı boyunca bu cahillerin elinde perişan olur.
- +1 yıl
Kurduğunuz cümle oldukça çirkin ve nezaketten uzak. Aldırma tavsiyesi veremezsiniz kimseye. Kimin nasıl bir anne olacağının yargısının da sizin yapabileceğiniz birşey olduğunu düşünmüyorum. Had bilmek diye bir şey var haberiniz vardır belki diye söylüyorum. Uslubunuz çok ama çok çirkin bir kadın olarak beni bile rahatsız etti ki soru sahibini de etmiştir muhtemelen. Sizden ricam şuanda duygusal ve sağlıklı düşünemeyecek durumda olan bir gebe ile onun hormonlarının onu ne kadar etkilediğini hesaba katarak konuşmanız. Okul okuduysanız öğrenmiş olduğunuzu varsayarak gebeliğin bebek taşımaktan ibaret olmadığını hatırlatmak isterim.
- +1 yıl
@originalsqueen
Ne çok şey bildiğini sanıyor, küstahlık yapıyorsunuz.
Soran+1 yıl@Master81 sen işine baksana. bidaha görmiyim seni sayfamda
Soran+1 yıl@Master81 seni de kısırlaştırmak lazim bence
+1 yılSen de "benim yerime sen hamile kalırsın artık!" de sesini çıkaramaz artık...
12 Yorumla
Soran+1 yılGecen gun kavga ettim zaten cok sinirlendim agladim
- +1 yıl
Açıkçası ayıp etmiş, bu durumdan mutsuz olduğunu anlatsan belki son verir buna...
Sakin diyet yapma o salak olacak kocanida takma ne insanlar var ya sana destek olması gerekirken kostek oluyor
30 YorumlaSağlık konusunda 639 cevap paylaştı. 'Bende sana bir çocuk koysam sende kilo alırsın aşkım. Fazla şaka yapma ki koydurtmayalım' diyebilirsin.
42 Yorumla- +1 yıl
1,67 boyla 85 kg karın olunca görürüm ben seni 😂
Hamileyken diyet yapmayın doğumdan sonra 1.5 ay sonra diyet yapmaya başlayabilirsiniz spor ve diyet sizi eski formunuza kavuşturacaktır.
40 YorumlaHamile kadin kilolu olunca daha tatli oluyo poncik poncik sevimli yanaklari 😊😊 bosver sen takma esini al karsina ciddi bi’sekilde konus boyleyken boyle de
20 Yorumla
+1 yılŞaka boyutunu ayarlayamiyor olabilir. ya da duygusal bi dönem gecordigin icin normalden daha alıngan olabilirsin. Sende onda birşeyler bul ve eleştir. Çivi çiviyi soker.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaç kilo aldın hamilelikte? Öncesinde fazlan var mıydıİdeal kilo alımı hamilelikte en fazla 10 diye biliyorum
25 Yorumla
Soran+1 yıl15 kilo aldim
Cevap sahibi+1 yılEşinin üslubu doğru değil bence. Ama bol su iç meyve sebze tuket diyet yapma çocuğun zarar görmesin. Bol bol yürü. Doğuma da kolaylık olur.
Soran+1 yılTesekkurler
Cevap sahibi+1 yılCanım bozma moralini doğum yakın mi
Soran+1 yıl5 aylik Şu an
+1 yılBöyle MAL erkekler oldukça biz kadınların kıymetini bilenler olmayacak yazık. Abla sakın diyet yapma sen iki canlısın bebeğinde senin de vitamin almanız gerek
20 Yorumla- Devamını Gör (202)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat