Diyet yaptığım halde yüksek çıkmış haftanın 4 günü spor yapıyorum doktor çok yüksek dedi... kullandığım ilaç etki edebilirmiş daha dikkatli olacağım Kafaya taktım ya nasıl düşecek bu?
Vücuttaki yağ devir daiminin yüksek olduğu zamanlarda kolesterol değeri yüksek çıkar genelde. Kilo alırken de kilo verirkende kana yağ molekülleri karışır. Bu moleküller kolesterol degerinin artışına neden olur. Kilonuzu ideal ölçülere indirgedikten sonra hayat boyu gerçekleştireceginiz dikkatli bir beslenme ile kolesterol değeriniz normal parmetreler arasına inecektir.
LDL den (kötü kolesterol) korunlak için bir ayda 4 kilodan fazla almamalı ya da vermemelisiniz. Bir de düşük yoğunluklu yağlar (ldl) içeren besinlerden uzsk durarak kolesterol değerinizi düşürmek ve kolesterolün yol açtığı hastalıklardan korunmanız mümkündür.
Fast food besinler, kruvasan, kızartmalar, sakatatlar, işlenmiş etler, kek, tam yağlı süt, tam yağlı yoğurt, şeker barları, margarinler ve tereyağları kolesterolü yükseltir.
Kolesterolu bir çok şey yükseltir diye biliyorum.. Hoş tahlil yaptırsam kim bilir benim ki kaçtır :) Annemin diyetisyene gittiği dönemlerden aklımda kalan şey şu; Aç kalmadan az ve öz yemek, bol hareket, az kilo ve sigara kullanılıyorsa eğer dumansız hava sahasına geçiş.. Yemeğin ne olduğu, hangi aralıklarla nelerin yenildiği gibi bir çok şey var. Bir de ceviz suyunu duydum..
Başka bir doktora sordu mu? İstanbul'da yaşıyorsan benim doktorun numarasını atıyım sana onunla görüş. O diyabet diyetisyeni belki daha iyi ilgilenir beslenme şeklini değiştirir
Gıda takviyesi kullana bilirsin çok iyi bir marka var araştır ben kulanıyorum b12 kolesterol ve diğer kan değerleri bir iki ayda düzeldi. Bana ualaşa bilirsin
Metabolizma hızını ölçtürmen lazım. Ve metabolizma hızına göre eş değer kalori Alman gerek Kadınlarda ve erkeklerde ortalama kalori alma değeri yaşa göre ve metabolizma ya göre hesaplanır. Kadınlarda yaşın 19.30 arası ise günlük 2000 kalori Alman lazım.
Ok özür dilerim, bir an önce kolesterol sorununu atlatırsın umarım 🤗 yediğine içtiğine dikkat ettiğin hâlde böyle ise durum muhtemelen kullandığın ilacın etkisi vardır bence de.