Yarın olacağım için merak ettim.
Aşı sonrası yaşadığı süreci aktarmak isteyen varsa seve seve dinlerim 🙏
Aşı sonrası yaşadığı süreci aktarmak isteyen varsa seve seve dinlerim 🙏
biontech olma bence gençler için büyük sorun teşkil ediyor 3-5 senelik süre içinde büyük zarar verebilir vücuduna tamamen araştırılmamış aşılar hepsi bu durumda yan etkileri kesinlikle bilinmiyor
Sinovac etkinliği epey düşük bir aşı, onu vurdurmak ne kadar mantıklı peki?
Her ikisi içinde faz 3 çalışmaları tamamlanmamış durumda, içeriği bilinmeyen her iki aşıyı da illa ki alacaksak koruyucu etkinliği fazla olanı tercih etmemiz daha doğru olmaz mı sizce de?
koruyucu etkisi yüksek olması korku yaratıyor zaten geçenlerde turizmde çalıştığım için covid aşısı için etkinlik yapıldı doktorumuz bile olun dedi ama ciğerleri mahfetme olasılığa düşük değil dedi yinede olun dedi aslında demek istediği işim sizi ikna etmek olduğu için olun diyorum ama aşı hiç güvenilir değil dedi
Ne yapalım o zaman yahu 😐
Sinovac olup yoğun bakıma düşen yakınımız bile var (aşı sonrası covide yakalandığı için, aşının vurulması ile ilgili değil)
Şaştım kaldık 😔😐
1 aşının 2 yıl denetimden geçmesi gerekiyor her türlü bulgu hakkında araştırma yapılması gerekiyor ardından dsö araştırmayı 6 ay değerlendirip onaylaması gerekiyor yani 2.5 yıl sonra çıkmış aşıların tam etkisi için net konuşabiliriz
Doğru ancak üniversitede eğitim alabilme için aşı şartı getirilir ve biontech ya da sinovac aşısı elde kalmazsa daha büyük bir riskin içine kendimizi atmış olmaz mıyız?
(Sağlık sektörüne geçiş yapacak bir öğrenciyim, pandeminin birkaç yıl devam etmesi demek benim zorunlu aşılanmam demektir)
türkovac çıkıcak türkiyenin kaderini bildiğimden güçlü bir aşı üretemeyiz bu yüzden sinovactan sadece isim çalmadığımızı iyi biliyorum onun kadar etkili bir aşımız olur buda bize pek zarar vermez eminim bundan türkovac olursun olur biter
Kararsız kaldım 😐
Yarın gidene kadar düşüneceğim
Ben biontech oldum. Aşı sonrasında kolumda sıradan bir aşı ağrısı oldu halsizlik ateş gibi durumlar olmadı fakat yan etkisini yaşayan arkadaşlarım var.
Oldum ama istemeyerek oldum. Birazcık babamın zoruyla ve babamdan başka aşı olduğumu bilmiyor. Alman aşısı oldum, bende yan etki göstermedi sadece kol ağrısı oluyor.
Cevap
5Cevap
Saglikciyim, Biontech ol, asialarin Mercedesi.
Birgün ignenin vuruldugu bölgede belki biraz sanci olur, 2. günden sonra hersey normale döner
Biontech dışında hiçbir aşıya güvenmem
Niçin?
Biontec oldum 2 haftayıda geçti zaten ilk 2 3 gün kolumda ağrı oldu başka bir yan etkisi olmadı
sinovac
Oldum biontech
Olmadım.
Biontech oldum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?