Hiç mi vicdanınız yok be! Ya onun bunun altında yatıp hamile kalmayacaksın ya da hamile kaldıktan sonra bir bebeğin canını istediğin gibi almayı kendine hak görmeyeceksin.
Anket sonuçlarına baktım da erkeklerin bu konuda fikir belirtmeye ne hakkı var ki?
Bir kadın kendi özel yaşamında istediği kişiyle istediğini yaşar ve bir kazayla hamile kaldıysa kürtaj yaptırmak tabi ki hakkıdır. Ayrıca bunun tecavüzü de var. Öyle bir konuda ne yapacak? Biri bana tecavüz etse ve hamile kalsam karnımı deşerim gerekirse hayatım boyunca da kısır kalırım. Kürtaj yaptıramayacaksam madem bunu yaparım. Şimdi kalkıp da erkeklerin şuraya karnında ki can bilemem ne zırvalıklarına girmeyeceğim. Yanımızda yürüyen canlar alınıyor tek tek zaten bu dünyaya bir can daha getirmek akıl işi değil artık.
Naneleri yerken bana mı sordu sjdbjdjdjd bence annenin sağlığını etkiliyorsa zaten hak değil zorunluluk olur artık sağlık olarak da örn bı olay olmuştu kız tecavüze uğramış hamile kalmıştı annesi kimseye duyurmadan aldırdı çocuğu çünkü hem kız küçüktü hemde doğsa ne milletin ağzı kapanirdi ne evdeki erkekler dururdu bu belki. Olabilir ama bu ve benzeri olaylar dışında zina yapıp yapıp çocuk aldırmak sürekli yani korkunc bişey
Hiç kimse keyfe kedrt kürtaj yaptırmaz. İlla ki belli bi sebebi vardır ama çift bile isteye birlikte olduktan sonra ve bu birleşimden bebek haberi alındıysa bu canilikten, bencillikten başka bişey değil. Tecavüze uğrayan kadınlar, bebek karındayken kadın için hastalık oluşturma riski, maddi ve manevi yetersizlik varken oluşan hamilelik gibi durumlarda bence kürtajın bi sakıncası yok ama çocuk tek başına yapılmaz " ben anne olmak için gencim, bebek bakmak istemiyorum, korunmayı unuttum bu yüzden bebeği aldırıcam deyip tek başına bencil kararlar vermek hiç kimsenin hakkı değildir sonuçta kadın o bebeği tek başına yapmıyo bunu (normal şartlardan bahsediyorum) yaparken zevkten dört köşe olduğu kişiyede sorsun bi zahmet. Anormal şartlarda kürtajın bi problemi olmaz bence
Kürtaja karşıyım normalde. Ama şurada denk geldigim sorular aklıma geliyor. 2 haftalık sevgilisiyle ilişki yaşayıp gebe kalıyorlar. Zaten bilinçli insanlar olsa 2 haftada bu levele gecmezler. Gel de bu iliskiden çocuk dünyaya gelsin. Daha doğum haberi geldiğinde baba reddediyor. Anne desen onu çok seviyorum deyip annelik hormonlarina sığınıyor. O çocuk doğmadan anne karnında bile bunları yaşıyor. Bu yüzden kürtaj olmalı. Hatta evlilik dışı gebeliklerde belli yaş kotası getirilip zorunlu kürtaj dahi olmalı. Yok günah yok bilmem neymiş. O anne günaha girmesin diye çocuk bir ömür cenebesini çeksin bu mu?
İçtenlikle desteklememekle beraber kadın yanlışlıkla oluşan hamilelik durumunda doğurmak istemediği ve bakamayacak bir çocuğu dünyaya asla getirmemeli sonra olan çocuğa oluyor bu yüzden kürtajı hak olarak görmek istemesem de bence kesinlikle olması gereken bir şey, hepsini geçtim tecavüz gibi berbat durumlar dünyamızda maalesef ki mevcut o kadın o psikoloji ile çocuğu asla doğurmak zorunda bırakılmamalı.
Kürtaj 10. haftaya kadar yasal bir haktır. Her kadının kürtaj yapma hakkı vardır. Böbregini aldıran bir adam kadar hakkı vardır. Kürtaj katliam değildir! ruhlanmamış canlanmamış bir yapıdan vazgeçmek kişinin kendi tercihidir. İstenmeyen gebelikler, zorla sahip olunan kadınlar, pskilojik ve fizyolik hazır olmayan kadınların hakkını düşünmeyenler kürtaja karşı gelirler.
Evet kadının hakkıdır, bunun tecavüzü var sonunçta, istenmeyen bir ilişki sonuçu babasının nasıl biri olduğunu bile bilmeden bir çocuk dünyaya getirmek doğru değil diyorum, ve daha çocuk yaşta tecavüze uğrayıp daha annelik nedir bilmeden çocukluğunu yaşayamadan hamile kalan çocuklar oluyor, bu nedenle haktır.
Doğurup sokağa atılan çocuklar var, soğuktan ölen çocuklar, esirgeme kurumuna bakın bir çok çocuk var orada. Bir sıcak yuvaya hasret, bir sorun bakalım istiyorlar mı orada olmayı. Kürtaj hak mıdır, bilmiyorum. Ancak istenmeyen bir çocuk varsa onu dünyaya getirmek o çocuğa haksızlık değil midir?
Kürtaj tabi ki haktır ama bunu çocuk belli haftanın üzerindeyken yapmasını bende doğru bulmuyorum.. En başından sağlam korunma yöntemlerini tercih etmelerini öneriyorum, tabi ki herhangi bir istismar durumu varsa yine aynı şekilde çocuk belli bir haftaya ulaşmadan alınmalı.. Aksi halde cinayet gibi geliyor kulağa.. Keyifli günler..
Bizim bedenimiz bizim kararimiz olmali kimseye zorla hamilelik gibi zor psikolojik acidan kulfetli masrafli bir seyi dayattiramaz... bir kadin anne olmayi istemeyebilir hazir olmayabilir ya da ailevi sorunlari vardir cocuk saglikli buyuyemez ya da taciz tecavuz magduru bir insandir... kimsenin kimsenin hayatina mudahale etme hakki yoktur bunu tartismak bile ne kadar ilkel bir toplum oldugumuzu gosterir
İki dakikalık zevk için bir cana kıymak kolaysa buyrun kıyın. Ahirette o bebek sizden hesap soracak. Birde şu doğurup çöpe klozete derelere atan kanı bozuklar var onlar ayrı. Tanıdığım bir abim sulama kanalında tarla sularken boşede sarılmış yeni doğmuş bebek buldu nasıl vicdanım sızladı Allah bunları ıslah etsin.
Normal ilişki veya evlilikte hakları yok ama t*cavüz gibi kötü şeyler için bir şey diyemem. Yani o cana da yazık ama çoğu kadın o çocuk doğsa bile ona bakmayabilir, ondan iğrenebilir veya nefret edebilir. O zaman çocuğa yazık oluyor, niye? Bir o*ospu evladı yüzünden.
Tecavüz olmadığı ve annenin ölümüne sebep olmayacagi müddetçe hayır hakkı değildir. Kendi bedenim kendi hakkım diye birşey yok. O beden artık bebeğinde bedeni. Yaşam hakkı kimsenin elinden alinamaz. Karnındaki çocuğun yaşam hakkıyla 5 yaşındaki çocuğun yaşam hakkı arasında hiçbir fark yoktur. Kedinin köpeğin yaşam hakkını gözeten bizler nasıl olurda insanın yaşam hakkını gozetmeyiz.
Hak ile ilgili birşey değil bu.. Tercih meselesidir bu, aldırmak ya da aldirmamak kadının tercihine bırakılmalıdır. Çünkü bugün tecavüz den kaynaklı doğacak bir bebeği kadın doğurmak zorunda değil, fakat gönüllü bir ilişki den de yanlışlıkla cocuk olabilir. Bu durumda da, şartlar oluşmamıstır partneriyle evlenmek istese de erkek kızı kabul etmiyordur, aileler evlilik için erken olduğunu düşünüyordur vs. Kısaca kürtaj hak değil tercihtir.
Kürtaj, anne karnında hayat bulan bir canlının cinayete kurban gitmesidir. Sağlık sorunları haricinde doğru bulmuyorum. Şimdi bazı cadalozlar "Bonom vocodom, bonom kororom!" diyecek. Ama onları vücudu değil katlettikleri. Haa çocuk istemeyebilirler, onun için kondom var, hap var, ertesi gün hapı var. Bunları kullansınlar.
Hakkidir tabi okulda kızlar cok sıkıntlar cektı zenginlerle olgun erkeklerle gezdi tozdu hamile kaldı cocuk aldırmak ıcın cok ugraştılar her bayan hayatını yaşayıp ıstefıgındr kurtaj yaptırmalı özgur ulkde yaşıyoruz kimsenin şeynın amiri bekcısı kimse olamaz
Aslında soru biraz herkesin bakış açısına göre. Şu yönden bakılırsa çocuk istem dışı oluşabilir. Aslında o zaman kürtaj yapılabilir. Zaten istem dışı olan bebeğin babasıda büyük ihtimal bebeğide istemez diye düşünüyorum. Ama birde daha doğmamış bir çocuğun ölümünün sorumluluğunu alacaksın. Allah'ın verdiği bir canı. Bence kürtaj yapmak istemediğin çocuk için korunmak daha mantıklı.
Duruma göre ele alınmalı. Önlem almalılar, işin sonunu düşünmeliler. Zorla olan gebelikte ise kadının hakkıdır. Bir kadının da zorla doğum yapması bana kötü geliyor
Tabiki hakkıdır korunsanda istenmeyen gebelikler olabilir o çocuk doğup da istemeye istemeye kötü bı annelik yapacağına hiç doğurmaz bunun tartışılması bile saçma
Tek başınıza çocuk yapabiliyorsanız tabiki tek başınıza karar verebilirseniz. Çocugun babasını bilmiyorsanız ya da çocuğun babası tecavüzcü bir serefsizse o zaman karar sizin.
Kimse zorla zikişmiyor kürtaj hak değildir cinayettir istemiyorsan önlem al Kürtaj hak değildir Bir sağlık sorunu veya taciz olmadığı sürece doğru bulmuyorum
insanların neler yasadığını bilemeyiz ve cok büyük bir sorumluluk maddi manevi anne-baba ilişkileri gibi yönden çok şey istiyor. insanların durumları birgünde hatta 1 sn de değişebiliyor ve bu sorumluluk ve ihtiyaclarını karşılayamacak durumlara gelebilirler. böyle hakları olmalı belirlenen yasal süre zaten var ve uygun. kürtaj tamamen yasaklanmış olsa çöplerden daha fazla ölü bebek bulunurdu. ya da kendileri müdahale edip ölen kadınlar...
Alıntı (Tecavüz nedeniyle hamile kalan iki kadının gebeliklerini sürdürüp sürdürmeyeceklerine dair tartışmaları üzüntüyle izliyoruz. Kadınların bedeni üzerinde kendi söz haklarını hiçe sayan bu tartışmalar, sağlıkla ilgili resmi otoritelerin bile ‘doğursunlar, gerekirse devlet bakar’ gibi ifadeler kullanarak kadın bedenini bir kuluçka makinesine indirgeyen söylemleri, kadınların ruh sağlığı açısından tahripkar etkiler yaratmaktadır.) Başka bi şey demiyorum.
Hiçbir korunma yöntemi %100 koruyuculuk sağlamaz. Erkekler tarafından kadına yapılan "Korunmak istemiyorum, çıkaracağım ben bu prezervatifi." zorbalığı vardır. Ama bu ihtimallerin hepsinde, bu durumun cezasını kadın çeker.
En üretken zamanlarında, kariyerlerinin altın çağlarında kadınları küretajdan yoksun bırakmak hayatlarına son vermek demek ile eş değer.
Tek gecelik bir ilişkiden asla hamile kalma ihtimali olmayan, istenmeyen bir gebelikte arkasını dönüp gitme lüksü bulunan erkeklerin bu konu hakkında bu kadar net konuşabilmesi fazla cesurca.
@Doktorkedii %80 sağlar ama. Ve buna ragmen gerekli ilacları kullanmayan kadın kondom zevk vermiyo deyip taktırmayan kadın. 15 dk zevk uğruna bir hayatı bitiriyor! sizde buna istediğiniz kadar kılıf uydurun.
@meraktangelir Yeterince geriye gidersen prezervatif kullanmak da hayat bitiriyor :) 2 haftalık döllenmiş yumurtayı tahliye etmek ile döllenme ihtimali olup, 9 ay sonra bebek oluşturacak meteryali öldürmek arasındaki temel fark nedir acaba?
Ayrıca, prezervatif taksanız ve delinme olmasa bile, doğum kontrol hapı kullanma ihtimalinde bile bakın altını çiziyorum bunların her şeyin doğru yapıldığı korunma yöntemlerinde bile gebelik ihtimali vardır.
Sen 15 dakikalık zevk için hayat bitirmek istemiyorsan, sevişmeyebilirsin. Başına böylelikle hiçbir şey gelmez. Ama benim ya da bir başka kadının gebeliği hakkında konuşmak hakkında hiçbir hakkın yok.
doğum kontrol hapı alıp + prezervatif kullanımı yaparsa kişiler %99,5 e kadar koruma sağlıyor. sevişirimde birleşirimde ama bunları biliçli yaparım. Bu ülkedeki evli insanların %40 geri çekilme yöntemiyle yıllarca korunuyor. Ama tek gecelik ilişkiler nasıl birşeyse bütün durumlar meydana geliyorki ( yumurtlama dönemi, yeterli korunmama, içeri boşalma vs) hamile kalınıyor.
%0.5 size çok düşük bir ihtimal gibi geliyor çok komik :))) Herhangi bir cinsel sağlık eğitimi olmayan kimse ile tartışmayacağım bir konu bu. Teşekkrüler
Evet hiçbir kadın evlenmek zorunda da değil kendi isteğiyle evlense bile aptal bir yaratık yüzünden şişmanlamak zorunda da değil çocuk doğurmak zorunda da değil Cocuklari bebekleri skim Hepsinden nefret ediyorum gereksiz varlıklar
zinayi yayginlasitirip erkegi devre disi birakmaya calisan calismalardir bunlar ve buna emin olun. ve kurtaj kadinin hakki diyorsaniz katil olan kadindir
tamam doğursun sonra öldürsün farkeden bişey yok. Anne karnında göz görmüyo diye ölmemiş mi oluyor? çocuk 4 haftalıkken kalp atışı duyuluyor. Yani artık bir insan canlı
@Asuramaru duygusal bakıyorum çünkü o çocuk bi canlı olucak madem yapmak istemiyorlar yapmasınlar oyle ebeveyn olmaz olsun zaten alıp öldüreceğine hiç buluşmasında bu işe böyle
Ya belki taciz sonucu olan bi bebek ya da yanlışlıkla olan bi durum insanlar kusursuz değil dünyanın binbir hali var o cocuğun doğmadan ölmesimi yoksa doğup sürünmesimi daha iyi.
@Asuramaru şu resimdeki yürüyüşü yapan kadınlardan hangisi tacize uğramıştır sence tacize uğrayan insanın yürümeye hali yoktur o kadar yıkılmıştır tacize uğradı diye o masum çocuğun günahı ne o ne yaptı ki öldürülmeyi hak etti
O resimdeki kadınlar tecavuze ugrayıp istenmeyen cocuğun herhangi bi nedenden dolayı terkedilmek zorunda bırakılan ve mahvolan 1 cocuk ve 1 kadın icin orda yüyüyolar onların başına gelmediyse bile gelenler icin yüyüyolar asıl ben sana soruyorum ortada hayatı mahvolan 1 cocuk var asıl onun sucu neydide böyle bir hayat sürmek zorunda kalıyo.
@Asuramaru daha doğmadan öldürülen bi çocuk kötü bir hayat süren bi çocuktan daha mı önemli oyle insanlar vardı bakamıyor ama yurtlarda büyüyor çok iyi insanlar olabiliyorlar bende sana soruyorum daha doğmadan nasıl bir hayat sürmeyecegi bilinen bi çocuğu öldürmek daha mı dogru
Ya yurtta büyüyen anne baba sevgisi görmemiş cocuk iyi olsada büyük zorluklar cekip büyüycek ki bu ihtimal %0,0001 geriye kalanlar ne olcak peki ortada ne eğitim var ne fırsat var sonra "benim hayatım nie böyle"dediğinde cünkü benim sucum diyebilcekmisin sonra hicbirşeyden haberi olmayan ve henüz can verilmemiş bi embrio konuşabilse bu hayatımı istermi sence peki annesine ne olcak bu durumun ona verebileceği zararlara peki.
Kendini bu kadının ya da bu cocuğun yerine koy o bebek alınsa bu zorlukları cekmez kadınında yükü en azından hafifler ya en basitinden bi yetimhaneye gir o cocuklar büyüyünce nerelere gidiyo bi bak ya da cocuk gelinlere bak onlarında hicbiseyden haberi yok 14 15 yaşindaki cocuk ne bilsin korunmayı onların sucu ne mesela.
@meraktangelir tecavüz edilen kişi tecavüz eden değil yani bunlari yapacak kisiler olmuyor genelde bazıları ebeveyn olamaz ona hak veririm ama olmak istemiyosa çocuk esirgemeye bırakılabilir ya da böyle igrencliklere hiç basvurmasinlar
@Asuramaru embriyo ne kardeşim? 4 haftalıkken kalp atışı duyuluyor ve gelişim evresine girmiş oluyor. canlı! atan bir kalp var pirinç kadar olsada.. Bana göre atan bir kalbi keyfi durdurmak cinayettir.
@Asuramaru ya sana şöyle diyeyim o embriyo dediğim şeyde Allahin verdiği canlı degilmi bizlerde embriyo olmadıkmi ilk olarak yuzdeyi tahmini konuşuyorsun şuanda zaten zorluksuz hangimiz büyüdük ya evlat esinlenen belkide güzel bi yaşamı olucak eğitimi devlet karşılıyor zaten 18 yaşına kadar çocuğu dogmadan öldürmek bunların en kötüsü bu asla olqmaz
Ya hepimizin hayatı zor ama onlarınkıyle bizimkini yanyana koyamazsın sonra devlet bikere normal cocukları bile okutamiyo sonra kalbi atıyo diye hicbirseyin farkında değil ve henuz canlıda değil daha oluşum aşamasında bu mantıkla evde niye yumurta kırıp yiyosunuz o zaman sizde tavuk yiyosunuz böyle sacma mantikmi olur cocuk gelinlere anlatın madem korunmayı ya siz bi kere yetimhane yüzü görmemis insanlarsiniz o belli onların hayatlarından haberiniz yokda bari mantik yürütün siz böyle yetişmediniz ya da yaşamadınız diye yaşayana bakın ama bakamazsınız işte cünkü bunun empatisini yapacak zekada deilsiniz.
@Asuramaru çocuk gelinle ne alaka yumurtayla ne alaka? 18 olunca büyük gelin 17 olunca çocuk gelin mi oluyor? Yetim hane ile kürtajın alakası ne? Seksi çocuk yapmak için yaşıyorsan çocuk olur aksi taktirde x2 korunuyorsan olmaz. hem kondom takan hem ona ragmen dışarı boşalan hemde hap içen sorumlu bir ilişkiden gebelik oranı yok denecek kadar az. Siz kurban kesilmesini katliam görürsünüz parmak kadar bebeklerin kesilmesini özgürlük görürsünüz
@Asuramaru sen o kadar zekalısın ki tavukla insanı aynı tutuyorsun evet yaşamadık ama sende doğmadan ölmenin ne olduğunu yaşamadın degilmi birçok politikacı devlet adamı ve insan var böyle büyüyup yetişen çok güzel insanlar var bilmiyorsan araştır
yok bunların kafası çalışmıyor yani. bi kondom bi hap 100 tl. Ama beleşe yapmaya çalışıyorlar sonra binlerce lira verim parmak kadar bebeğin kolunu bacağını kopararak katlediyorlar.
"4 haftalıkken kap atışı duyuluyor..." buna canlı diyen sensin bende diyorumki tavuk yumurtadayken yumurtayı alıp kırıp yediğinde sende canlı öldürmüş sayılıyosun bu senin mantiğin ve kendini sacma buldun/cocuk geline ben yaş belirtmedim belirten sensin/yetimhanenin olayı annesi babası olmayan ya da ailesi gecinemeyen ya da maddi durumu olmayan ailelerin cocukları gider istenmeyen cocuklarda işte zeka yoksunu diye bosuna demiyorum/konuyu bana getirip benim üstümden yorum yapan sensin ne hattine senin nerden tanıyosunda etiket yapiştirmaya getiriosun ama senin şu yoruminla ben sana bi şey diyim tanimadiğin insalnara etiket yapıştıracak kadar karaktersizsin.
Fairytale bana doğmadan ölmeyi acıklasana bi sonra o politikacılar falan nerde ben niye hic görmüyom yoksa o verdiğim %0,0001 lik orandamı gel bende sana yetimhaneyi gezdiriyim ordakileride sen bi gor bakalım.
Ya bu konuyu bizim tartışmamız cok sacma niye konudan muzdarip olanlar konuşmuyo onları konuşturalım bakalım onlar ne düsünüyo istenmeyen cocuklar konuşsun istemeden doğum yapan kadınlar konuşsun kürtaja onlar nasıl bakıyo bide tecavüze uğrayan kadınlara soralım bu şErEfSizLeRin cezası ne olsun diye.
@Asuramaru Kürtajların küçük bir kısmı tecavüz. Sen bu tecavüz hassas noktasından geneli baz almaya çalısıyosun. İstenmeyen çocuk diye bir şey söz konusu olamaz. O çocuk rahme düştüğü andan itibaren bireydir. Yaşam hakkı vardır bu hakkı ne anne ne baba karışamaz. Sen hala yok taciz yok tecavüz diyerek hassas noktalardan besleneceksin. Varsın öyle olsun sen bunu vicdanına sıgdırıyorsan helal olsun ne diyim.
ALINTI (Tecavüz nedeniyle hamile kalan iki kadının gebeliklerini sürdürüp sürdürmeyeceklerine dair tartışmaları üzüntüyle izliyoruz. Kadınların bedeni üzerinde kendi söz haklarını hiçe sayan bu tartışmalar, sağlıkla ilgili resmi otoritelerin bile ‘doğursunlar, gerekirse devlet bakar’ gibi ifadeler kullanarak kadın bedenini bir kuluçka makinesine indirgeyen söylemleri, kadınların ruh sağlığı açısından tahripkar etkiler yaratmaktadır.) Bu kadınların ve doğan cocuğun hayatları icin uğraşıyorum bunun karşısında duruyosan bende seni vicdanınla başbaşa bırakıyorum.
@Asuramaru bende bir bebeğin daha doğmadan öldürülmesini ne kadar savunduğun konusunda seni vicdanınla baş başa bırakıyorum ama mutlak öldürülürken nasıl aldirilirken bebeklerin olduruldugunude ogren tabi vicdanın ve kalbin yeterse mutalak oku
Birlikteligi olan cift anlasip da kurtaj yaptirma karari alabilir veya orta yol bulup kurtaj yaptirmazlar. Ama sevgilisi esi olmayip veya esiyle bu konuyu konusmadan cikip da kadin kurtaj yaptirmamali diyen erkekler sussun bi zahmet.