İlla evlilik dışı ilişkilerde aileler duymasın diye kürtaj yaptırılıyor diye düşünmeyelim. Bunun tecavüzü var, engelli çocuk taşıma riski var, annenin ölüm tehlikesi var, bakamayacak bir durumdayken hamile kalması var var da var...
Şimdi hepsini göz önüne alırsak kürtaj kararı kadının hakkı mıdır yoksa nereden bakarsan bir canlının canına kıymak olarak mı görüyorsunuz?
Cinayet;canlı insanların öldürülme edimini tanımlar. Halbuki embriyo insan olmak şöyle dursun fizyolojik bakımdan bağımsız bir organizma olarak tanımlanamayacağından, kürtaj, yani henüz hamileliğin 10. haftasını aşmamış, dolayısıyla fetüs (cenin) evresine gelmemiş embriyonun tıbbi yardım vasıtasıyla tahliyesinin suç teşkil edemeyeceği, dolayısıyla kadınların "cani" yani cinayet faili olarak görülemeyecekleri net bir şekilde ortada. Peki embriyo canlı değil midir? Elbette canlıdır. Ancak sperm, yumurta ve vücudun diğer hücreleri ne kadar canlıysa o kadar canlıdır. Ortada bağımsız bir organizma yoksa vücudun bir parçasının canlı olması o parçaya otomatik olarak kişi hakları izafe etmeyi gerektirmez. Bir bedende her gün ölüme terk edilen, yani canlı iken cansızlaşan hücre sayısı milyonları bulabilir ya da aşabilir. Canlılıktan her söz ettiğimiz yerde canlı bir organizmadan söz ediyor olma zorunluluğumuz yoktur. Tıbbi yardımla düşürülmesine onay verilmiş olan embriyo, tıbbi olarak tahliye edilen bir tümör kadar canlıdır, ama tıpkı tümör gibi hiçbir koşulda kişilik haklarından faydalanmaya namzet, bağımsız bir organizma değildir. Bilmem anlaşıldı mı...
anlasilcagini sanmiyorum, o kadar siglar ki anlat anlat anlamıyor bu tipler. guya yasamaya hakki varmis her canlinin, ama ayni zamanda insan haklarindan bir haberler. homoseksueller ölsün derler ama embriyo yaşayacak neden? o da bir canli. o kadar komikler ki
Zevk icin kürtaj cinyattir ama tecavüze ugramis, abbasindan abisinden amcasindan kalmis bir magdur kadina o cocugu dogur yoksa cinayettir demek aptalliktan baska birsey degil. Cinayet konusuda basli basina bir konu, akli bilinci ölümü bilmeyen, farkinda olmayan birinin ölümle sonlandirilmasi zaten cinayet degil Bitkisel hayata girmis bir hasta , bilinci yerinde degil, yasama tekrar dönem sansi yok, ilaclarla, aletlerle hayata baglaniyor, doktor aletleri ceker o izdiraba son verirse, siz karar verin, cinayet mi? bence degil
Şimdi şöyle bir şey var özellikle tüp bebek ile çocuk sahibi olmak isteyen eşlerinin eğer birden fazla bir bebek söz konusu bunlara birden fazlasına bakacak bir maddi durumu yoksa kürtaj düşünebilir belki kafa bu yönde çalışabilir. Ama Allah hiç kimseyi yarı yolda bırakmaz bence o çocukların yaşamaya hakkının olduğunu düşünüyorum.
Cinayettir. Korunma yöntemi var mı onlarca? Var. Zevki kaçmasın diye hiçbirini yapmayıp hamile kalıp sonra kürtaj? Ekstrem durumlar dışında cinayettir.
Bakacak olan, doğuracak olan kimse onun hakkıdır. Hamile kaldığında, çocuk alınana kadarki süreçte zaten fetüs. Canlı evet ama yaşamına devam edebilecek bir bebek formatı değil o nedenle abartıldığını düşünüyorum. Yalnız 3.5 aydan sonraki süreç için sıkıntılı olacaktır.
Tecavüze uğrayan kadın doğursun devlet bakar diyenlerin olduğu bir ülkede, kadını damızlık gibi görmek isteyenler varken ne derece etkili olur bilemiyorum ama kesinlikle kadının hakkıdır. Belki çocuk bakacak bütçeleri yoktur olmuştur kalmıştır hamile, belki boşanacaktır tecavüze uğramıştır. Birçok sebep olabilir. Cinayet hassasiyeti olanlar, gitsin kadın cinayetleriyle ilgilensin.
Hak ve Cinayet gibi "keskin" ifadeler kullanınca insanlar mantıklı düşünemiyor.
Kürtaj olmasın diye doğuran ve bebeğin sorumluluğunu alamayan insanlar yüzünden ; sevgisizlikten, ilgisizlikten, bakımsızlıktan "yaşarken ölüyor" bebekler.
Eğer bebeğin geleceğini garantiye alamıyorsanız doğurmayın. Bebeği istemiyorsanız, sevmiyorsanız doğurmayın.
Kürtaj bir "hak" değil "sorumluluktur"
Hakkıyla bebeğe bakamayacaksanız, geç olmadan hamileliği sonlandırın.
Birkaç durum dışında kürtaja karşıyım. Burada kadın bir başka insanın canını taşıyor onun adına karar vermesi haksızlık olur. Bazı yerlerde yapılmasına karşı değilim. Ama tamamen kadına hak vermek saçmalık olur bence. Kimin nasıl karar verebileceğini bilemiyoruz sonuçta. Evlilik dışı seks sorununa gelecek olursak evlilik dışı seks yapmak ayıp değildir ve kürtaja tamamen evlilik dışı seks yapanı ayıplar şekilde bakmak yanlıştır. Korunmuş ama hamile kalmış olabilir. Çocuğa bakamayacsksa bu kadının kendisine zarar verecek bir durumdur ve herkesten büyük fedakarlıklar yapmasını bekleyemeyiz. Yapanlara da saygılı davranalım lütfen.
Bana kalırsa cinayettir. Dini inancima ters olmakla birlikte etik bulmuyorum. O can bir kere bedene üflendiyse meşru, gayr-ı meşru doğmak zorunda. Benim bedenim benim kararım derler ama yok öyle bir dünya.
Bu konudaki genel fikrim cinayettir şeklinde ancak tecavüz gibi insanlık dışı durumlar söz konusu olduğunda bebeği aldırmak o kadının hakkıdır. Zaten ne kimse o çocuğa baktıkça o anıyı hatırlamaktan kendini alıkoyabilir ne de yetişkin biri böyle bir ânın mahsulü olduğunu öğrendiğinde hayatına pozitif bir şekilde devam edebilir.
Tabi ki Kadin Hakkidir. Neden? Hic bir kadin bir tecavüzcünün Bebegini tasimak zorunda degil, engelli bir Cocugu da ayni sekilde. Ayrica cocuk istemeyen bir Kadin cocugu aldirmak yerine dogurursa, o cocuk büyük ihtimal kötü bir Anneye sahip olabilir sevgisiz büyüyebilir.
Kadın hakkıdır diyenlere sövesim geliyor , yahu engelli de olsa o senin çocuğun doguracaksın arkadaş ha evlilik dışı çocuksa yinede doğuracaksın 5 dakikalık zevk için yaptığınız şeye bakın malasef ülkemizde evlilik dışı ilişkiye girip hamile olan çok kadın var acıyorum sizlere 🙈
Keyfi olarak seks yapıp bunun sorumluluğunu/önlemini almadıktan sonra cinayettir. Tecavüz sonucu oluşan hamileliklerde ne kişi sağlıklı bir anne olabilir ne de çocuk tecavüz sonucu doğmasını kabullenebilir diye düşünüyorum. Aynı zamanda annenin hayatı tehlikedeyse de aldırılabilir. Bunlara benzer durumlar dışında keyfine göre seks yapıp, korunmayıp hamile kalınca da bir canlının hayatına son vermek cinayettir.
Bazı modernistlere göre haktır ki ne kadar modernistlertse tek taraflı düşünüyorlar seniin onu öldürmen hak ama o bebeğin yaşaması hak değil mi birinin yaşamını elinden almış oluyorsun. Ha normal birini öldürmüşsün ha savunmasız sana hiç bir müdahaelde bulunamayacak o küçük canlıyı kürtaj cinayettir başkasının yaşama hakkını elinden almaktır.
İlla evlilik dışı ilişkilerde aileler duymasın diye kürtaj yaptırılıyor diye düşünmeyelim. Bunun tecavüzü var, engelli çocuk taşıma riski var, annenin ölüm tehlikesi var, bakamayacak bir durumdayken hamile kalması var var da var!!! evet cok haklısın bu gibii durumlarda malesef yaşanıyor ve var... ama geneli ve yaygın olarak bilincsiz cinsellik anlık yaşanan duygular yüzünden sonucunda kürtaş yapılması bence cinayettir..
Erkekler bunda nasıl görüş bildirebiliyor? Kadının vücudu parası yoksa çocuğu güzelce yetiştirebilecek kadar, bakacak kadar olgunlaşmış görmüyorsa yanlışlıkla olduysa ne olacak? Doğmuş canlı bir şeyin boğazını kesmiyorlar sonuçta
kürtaj yasal olmalı ama kişi/ kişiler kendisini kürtaja zorlayan eylemleri nedeniyle sorumluluk almalı. örneğin tecavüzcü müebbet almalı, sarhoş olduğumuz bir geceydi diyorsa alkol alması ve alkollü yerlere girmesi yasaklanmalı. yaa çocuk istemiyorduk ama kaza oldu diyorsa çocuk esirgeme kurumu gibi bir yere bir miktar bağış yapmalı. yetişkinler yüzünden çocukların zarar görmesine katlanamıyorum.
Kişiden kişiyi değişiyor benim düşüncem sağlıklı bir birey olarak veya bireyler ise asla aldırmamalılar ama şayet kendine bile hayrı olmayan anne veya baba adayı o çocuk için bu dünya çok zalim olur gelmemesi onun için daha olur bu durumda olabilir evet cinayettir ama gerçekte baba veya anne denmeyecek birine bu sorumluluğu almamalı.
Kurtaj cinaYet degildir annem yıllarca cofuklarla calıstı ve onları istemeyen iskence yapan tecavuz eden insanları gordu eger ilgi seggi sefkat vermeyecekse aldırsın burda sorun egitiminsel korunmayı ögretmek ve bilinçlendirmek ber doguran anne olamıyor ber adamda baba maalesef
Soru çok ucu açık bir soru.. Verilen örnekler birbirlerinden tamamen bağımsız ve tutarsız Annenin ölüm tehlikesi varsa tabi ki kürtaj yapılmalıdır.. Bunun dışında hiç bir bahane karnındaki bir canlının hayatını sonlandırmak için yeterli bir sebeb değildir..
Cinayettir. Ha ortada tecavüz varsa durum değişmez. Hepimiz bir sınavdan geçiyoruz. Belki de o bebek de senin sınavın.. Bunu kabul etmeyip seni hisseden, seni duyan bir varlığı ölmeye mahkum bırakıyosan o senin katilliğindir. Ha yetişkin ha çocuk.. Katillik değişmez.
Cinayettir diyenler bir kadın zor durumda kalmadıkça zaten kürtaj yaptırmaz çocuk hasta ya da doğuma engel durumlar olabilir anne hasta olabilir boş konuşmayın
@zodyaklısamara_ Çocuk engelli olsa bile bu cinayettir. Engelli bireyler bir imtihan ve nimettir. Bir bela ve ceza değildir. Belki yüce Allah engellilerle sağlıklı olanları imtihan ediyor. Onlara karşı görevlerimizi yerine getirip getirmediğimizi, sorumluluklarımızı test ediyor.
Ben anasınıfı öğretmenliği stajı yaptım ve engelli öğrencilerim vardı. Hepsi de akıllı çocuklardı eğitimle daha iyi bir seviyeye gelebiliyorlar. Onlar bize Allah'ın emaneti ve imtihanıdır. Bunu da bilmiyorsanız biraz dini araştırın
eger o cocuk dogdugunda aile bakamayacaksa, anne baba o cocuga sevgi veremeyecekse, ihtiyaclarini karsilayamayacksa veya kadin tecavuz sonucu hamilr kaldiysa dogurdugunda burda cinayettir!!! lanettir!!! diyenler mi bakcak o cocuga?
Bana göre hamileliğin 3,5 ayına kadar aldırılabilir, ama o süreden sonra çocuk can bulur ve yaşamaya başladığından itibaren alınırsa bu bana göre cinayettir !
Asla ve asla buna hak diyemeyiz. Birinin yaşama hakkını almak ne zamandan beri hak oldu? Kimse kürtajla bir cinayetle hayatına başlamadan ölmek istemez. Bunu normalleştiren kadınlara erkeklere ailelere ve doktorlara yazıklar olsun
Kürtaj zaten bebek artık canlı sınıfına girinceden sonra yapılamıyor daha oluşurken düşürülüyor bu nedenle cinayet değildir bence. Kadınlar istemeden anne olmamalı her çocuk istendiği mutlu bir yuvaya doğmalı diye düşünüyorum
Erkekler döllerine hakim olsalar böyle bir sorun yaşanmaz dimi öyleyse ne hakla bir yorum yaparlar? Kadınlara gelince umarım bunu yaşayacak duruma gelmezsiniz o zamanda cinayet demeyeceğinize eminim
Umarım bununla sınanmam. bir bebeğe kıymak zorunda kalmak normal olan hiçbir kimse bu kararı kolay kolay veremiyor bilin istedim. Teyzemin bebeğini doğurmama kararını verdiği haftalara şahitim canımdan can gitti
tecavüzden doğan hamilelik ise bu kadının hakkıdır. Lakin cinsel zevk için yapılan bir hata yüzünden kalınan hamilelik ise cinayettir benim gözümde. Herkes hatasının bedelini çekmeli. Yap yap kürtaj ol oldu canım.
Kim ne derse desin cinayettir.. tecavüz vb gibi durumlar olmadığı sürece iki dakikalık zevke bir cani kurban etmek cinayettir... kim aksini söylerse söylesin net
Hem dinen hemde hukuksal olarak kimsenin canını almaya hakkımız yok madem evlilik dışı iliski yasiyor o zaman korunmasını da bilecek iki taraf bu sadece kadının sucu degil ayrica erkeğinde sucudur
(Zorunluluklar dışında konuşuyorum hastalık vb.) Hicbir canlinin yasamina son vermek en temel hakkini yasam hakkini elinden almak bir hak olamaz. Böyle düşünenlerde hicmi merhamet yok anlamıyorum.
nasil o olasi bir canliysa, hissedemiyosa düşünmüyorsa anne karnindaki ilk aylardaki bebek de oyle ya salagi sensin bence biyolojiden bihaber mal. eger cocuk dogdugunda aile, anne ona bakamayacaksa, bu dunyada cile cekecekse neden dogsun? sen bir bebegi bir bebegin gelecegini annesinden daha mi dusunebilceksin terbiyesiz?
doldurtmayacak icini ne demek sanane? kadınlar kurtaj yaptirmaya çok mu istekli sanıyorsun? kurtaji araştirmadigin ne kadar belli kolay bir şey mi saniyorsun, ac googlei bak elinin altinda cahil! zaten hicbir kadin eglence olsun diye hamile kalip kürtaj yaptirmiyor. bir kadın mecbur kalmasa yaptirsin bunu? olaylara erkek gozuyle bakinca ne kolay dimi? sevişmesin, sevişenler zordw kalip aldiranlar ölsün! ne aci
acip googledan acamayacak kadar boşsun bak bir hanimefendi yazmiş yorumlara Peki embriyo canlı değil midir? Elbette canlıdır. Ancak sperm, yumurta ve vücudun diğer hücreleri ne kadar canlıysa o kadar canlıdır. Ortada bağımsız bir organizma yoksa vücudun bir parçasının canlı olması o parçaya otomatik olarak kişi hakları izafe etmeyi gerektirmez. Bir bedende her gün ölüme terk edilen, yani canlı iken cansızlaşan hücre sayısı milyonları bulabilir ya da aşabilir. Canlılıktan her söz ettiğimiz yerde canlı bir organizmadan söz ediyor olma zorunluluğumuz yoktur. Tıbbi yardımla düşürülmesine onay verilmiş olan embriyo, tıbbi olarak tahliye edilen bir tümör kadar canlıdır, ama tıpkı tümör gibi hiçbir koşulda kişilik haklarından faydalanmaya namzet, bağımsız bir organizma değildir. al oku dediğim gibi madem bu kadar karşisin sen de 31 cekme! muptezel kim belli oluyor. karacahil
e gebermesini dilemekle Çok yaşa demenin ne farki var? asil salak harbi sensin daha 2. sinif dil ve anlatim konusundan bihabersin dilemek ne demekmiş aç bak her şeyi tek tek mi anlatalim cahil!
@Deryadeniz35 bir erkegin 31 cekip dsar sperm cıkarmasıyla bir kadının icini sperm doldurup sonra da ay sevgilim beni duzdu ben kurtaj olayım demesi aynı şey mi srnin için ? bir erkegin spermi zaten olusmamıs etmemis bir şey zaten sen neye cemkiriyosun yaa.. o kızın yumurtaliğında o sey olusma sürecine giriyo ve bu sekilde cana kıymış oluyor kurtaj olunca b3n boyle dusunuyorum tamam mı bu benim dusuncem bna burda çingenelik yapma
* . q milletin s2şine bile karışıyorsunuz. Size göre cinayetse kürtaj yaptırmayın, yapanlara da karışmayın. Herşeyiniz doğru tamam sadece kürtaj yanlış öyle mi?
Cinayet. Bir müslüman olarak bunu doğru bulmuyorum. Bunu benim hakkım diye düşünenler beni çok sinirlendiriyo. Böyle düşünenlere de kürtaj yapılsaymış diye geçiriyorum içimden.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aslında cinayettir fakat zaruri durumlarda kadının hakkıdır
Kadın bakamayacaksa veya evlilik dışıysa çocuğa yazık olur büyüyünce sevgisiz değersiz bir şekilde büyür o çocuk. Anne ilgilenmez baba zaten kabullenmez.