Küçükken yaşadığım travmaları nasıl unuturum tek başına çözmenin bir yolu var mıdır?

Ben küçükken annem ananem ve teyzem ile yaşıyordum annem babam ayrı babamı hiç görmedim buda yetmezmiş gibi yaşadığım evdeki herkesin bir nevi psikolojik sorunları vardı. Teyzem hem epilepsi hastası hemde takıntı hastalığı bir nevi obsesif kompulsif bozukluğu vardı. Anneminde psikolojik sorunları vardı bu yüzden iyi bir ailede büyümedim ve sürekli kavga ediyorlardı. Teyzem mesela hep beni yanında bulundururdu kriz geçirdiğinde yani mesela elbisesini çırpardı kıl yere düştü mü diye bana sorardı veya surda birsey var mı diye. Bazen duş alırken ona bakmami ve her yerinin temiz olup olmadığını bana sorardı ben ise o zamanlar 6-7 yaşlarındaydım... Bu travmalar nedeniyle benimde birkaç psikolojik sorunlarım oluştu ve ben onların zor zamanlarında her zaman yanındayken şu an onlar beni yapayalnız bıraktı beni tanımamazlıktan geliyorlar... Böyle bir ailede büyüdüm malesef buna rağmen çok şükür ki akıl sağlığım gayet yerinde ama dediğim gibi insan travmalarını kolay atlatamıyor bu yüzden tüm bunların üstesinden gelmek istiyorum sizce psikoloğa gitmeden kendi başıma çözebilir miyim?
Küçükken yaşadığım travmaları nasıl unuturum tek başına çözmenin bir yolu var mıdır?