Bir akıl hastanesini ziyareti sırasında, adamın biri sorar: - Bir insanın akıl hastanesine yatıp yatmayacağını nasıl belirliyorsunuz? Doktor: - Bir küveti su ile dolduruyoruz. Sonra hastaya üç şey veriyoruz. Bir kaşık, bir fincan, ve bir kova. Sonra da kişiye küveti nasıl boşaltmayı tercih ettiğini soruyoruz. Siz ne yapardınız? Adam: - Oooo! Anladım. Normal bir insan kovayı tercih eder. Çünkü kova kaşık ve fincandan büyük. “Hayır” der doktor “Normal bir insan küvetin tıpasını çeker...”
Akıl sağlığı bozuklukları; depresyon ve basit fobilerden, şizofreni ve ilişkili bozukluklara kadar uzanan çok geniş bozukluklar. Şu an sadece 3 milyon depresyon hastası olduğunu düşünürsek, konuştuğumuz bir insanın akıl sağlığının yerinde olmaması çok olası ve kolay. Asıl soru, akıl sağlığı yerinde olan bir insanı nasıl anlarsın olmalıydı.😌😌
Normal olanlar ile karşılaşmıyorum iş dışında. Ancak işte bile elime kağıt numara olan kağıt tutuşturulunca bir mesaj ile. Artık normal yok diyorum... Manyak paratoneri olduğumu düşünüyorum. Net. Son zamanlar da...
Haydi sen kadınsın. Öyle diyorlar ya, hep kadınların başına gelir ya... Yok öyle bir durum işte. Geliyor başımıza, sonra çık çıkabilirsen işin içinden... Not çok komik yalnız. ^^ Yarın akşam 8 de, dedepark Otel de … ^^ okudukça gülüyorum ya... Bu ne özgüven arkadaş... :)
Farklı akıl sağlığı bozuklukları var. Özellikle narsist, patolojik yalancı ve borderline olanları kolaylıkla tespit edebiliyorum. Çok konuşmak, yalan söylemek, gereksiz detay vermek, karşısındakini dinlememek, pasif agresif davranmak, bir dediği diğerini tutmamak, aşırı agresif hareketler, toplumda ayrıcalıklı yeri olduğuna dair inanışlar vb daha birçok şey ele veriyor.
Peki bu deli diyelim ki sana musallat oldu. Bunu kanitlayip, akıl hastanesine tikma imkansız var mı? Hiç hayatında deli biri sana musallat olmamışsa neler çektiğimi başıma neler getirdiğini anlat anlat bitiremem. Lütfen yardım... vallahi ciddiyim
Yahu deli bir kardesin olsa iş yerine gitse seni ona buna kötülese sana zarar veremez mi? Bu deli yakininsa seni de zamanla deli eder. En kötüsüde ya gerçekten deli bir baban varsa. Bir empati yap lütfen
yani ne olduğu ile ilgili doğrudan sonuca gidemiyor insan - yalancıdır -hesap kitap bilmez -olmayan şeyleri var, var olanları yok sayabilir -kabus ya da gece konuşmaları fazladır -istediği olmadığında aşırı tepkiler verir -kontrolsüz konuşmalar/olaylar/durumlar içinde olabilir, bu ona normal gelir daha çok var yaa
Peki bu deli diyelim ki sana musallat oldu. Bunu kanitlayip, akıl hastanesine tikma imkanimız var mı? Hiç hayatında deli biri sana musallat olmamışsa neler çektiğimi başıma neler getirdiğini anlat anlat bitiremem. Lütfen yardım... vallahi ciddiyim
İllaki beden dili ve konuşmalarından belli eder kendini. Bakislari, duruşu normal gelmez hissedilir. Normal olan davranışların tam tersini sergiler ve çok durgun olabileceği gibi çok aktifte olabilir.
Peki bu rapor verilecek durumda deli olan insan birine musallat oldu diyelim gece gündüz kafayı tek birine takmış, bu deliden nasıl kurtulur? Hukiki veya insanı ne yapabilirim bundan kurtulmak için?
deliliğin en büyük göstergesi deli olmadıgı konusunda inat edip tedavi istememesiymiş. Her sağlıklı insan, bir sorunu oldugunda tedavi ihtiyacı duyarmış.
Benimde babam deli, ama ehliyeti var işi var. Ara sıra kafayı birilerine takip insanlara musallat oluyor. Korktuğum ne yazıktır başıma geldi sıra bende, bildiğin mu sal lat Ne yapacam? Hukiki veya elimden ne gelir. Nolur yardım edin.
Birine musallat olma en birinci delilik belirtisidir. Ve maalesef ki ya kurban ya da deli ikisinden biri kara toprağa girmeden ne deli vazgecer kurbana musallat olmaktan nede kurban deliden yakasını koparabilir. Bu insanlar birine takarlar.