Sigarayı bırakmak için. Karabaş Otu Çayı İle Sigara Bırakma Kürü Malzemeler: 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı karabaş otu. Sigara Bıraktıran Karabaş Otu Kürü Hazırlanışı: Kaynatılmış olan 1 su bardağı su içerisine 1 tatlı kaşığı (5 veya 6 adet) karabaş otunu koyun vebu haliyle en az 5 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından süzüp bulunduğunuz yerde hazır bulundurun. Canınız her sigara çektiğinde bir yudum alın. Muhtemelen öğleye kadar bu bardağı bitirmiş olursunuz. Öğleden sonra ise kekik çayını hazırlayarak içmeniz bu zararlı alışkanlıktan kurtulmanızı sağlayacaktır.
Sigara Bırakmada Kekik Çayı Malzemeler: 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı kekik. Sigara Bıraktıran Kekik Çayı Hazırlanışı: Kaynatılmış 1 su bardağı su içerisine 1 tatlı kaşığı kekiği ilave edin ve bu haliyle 5 dakika daha kaynatın. Ardından ılımaya bırakın ve ılındıktan sonra süzüp başka bir bardağa koyun. Canınız sigara istedikçe bu çaydan bir yudum alın. Kekik çayı da karabaş otu çayı gibi sigara içme isteğinizi anında kesecektir.
Sigarayı bırakan kişi ilk gün ve izleyen 13 gün şu belirtilere hazır olmalıdır: 1-Yoksunluk belirtileri 2- İyileşme işaretleri 3- Dayanılmaz sigara içme isteği 4- Sigara içme dürtüsü Bunlara karşı neler önerilebilir Derin soluklar alın. Zorlandığınız durumlardan uzaklaşın. Sıcak bitkisel çay için. Su için. Şekersiz çiklet çiğneyin. Çiğ sebze ve meyve yiyin. Yürüyüş ya da egzersiz yapın. Sigarayı niçin bıraktığınızı düşünün.
Babam günde 2 paket içen bir tiryaki idi. 2 ay önce covid olduk ve biraz korku biraz da rahatsızlık ile sigara içmedi bir süre, zaten oruç da tutuyordu ve hasta iken durmadan uyuyordu. 14 sonunda sigara içince midem bulanıyor diyordu, 2 aydır sigara içmiyor 1. Ay canı çok istemiş ama rahatsız olmuş.
Kaldırabileceği kadarını taşımalı kişi. Bunun için de kendini tanımalı. Neyi nasıl yapabilir, ne kadar yapabilir. Kendine söz vermeli ve tutmaya çalışmalı. Kendine verdiği sözü tutamayan, başkasına verdiği hiç bir sözü tutmaz. Kendini kandırmamalı. Kendini kandıranlardan da uzak durmalı çünkü onların daha alacak çok yolları var. Yol karardığında yolunu ayıranlardan da uzak durmalı, dost denmez çünkü onlara. Seversiniz sevilmezsiniz, sayarsınız sayılmazsınız, 10 ayda 1 kere öpülmezsiniz belki ama önemli değil bunlar. Yolunuza bu defa, yolunuza ilk defa, yolunuza tek başınıza devam etmelisiniz.
Öhöm bıraktım, öncesi çok zorladı hatta işkence gibi geldi. Hele böyle ara ara burnuma kokusu geliyo ağğhh diyoruum😀 öyle zamanlarda su içtim hep.. zor ama yapılabilir
Siagara değil çok nadir karışımlı pipo kullanırım, çok kafa dinletiyor, aşırı zevki oluor, üst üste yarım saat içince seni oturduğun yere zımbalıyor, ara sıra yaparım ama rhat oluyor, sigara benden uzak dursun.
Sigarayı bırakmanın en iyi yolu sigara bırakma merkezine başvurmak ve verilen ilaçları düzenli kullanmaktır.. ben bu sayede birakamasaydim sigarayı bana hiç bir güç biraktiramazdi.. o kadar net
Bagımlılıgı dunyada en yuksek derecede olan bı ıllet we rahat bulunması bırakmayı zorlastıran sebeplerden bırısı keyıften yak bıtane dertten tak bıtane acken yak tokken yak yat yak kalk yak degısık bı cıkarsızlık
Ben de sigara kullanıyorum 2 yıl oldu ama misal 2 ay içmiyorum bazen sonra gidip alıyorum içiyorum bence sigarayı bağımlılık olarak görmessen bağımlı olmuyorsun ya da ben de öyle bilmiyorum