Antidepresan ilaçlar mı daha ağırdır, antipsikotik ilaçlar mı daha ağırdır?
Antidepresan
Antipsikotik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Antidepresanın cinsine de bağlı ama antipsikotikler genelde daha ağır. Antidepresan olarak en çok ssri sınıfında ilaçlar tercih ediliyor onların da pek bir yan etkisi yok en azından ben yaşamadım. İki farklı antipsikotik 3 farklı ssri kullandım şimdiye kadar, bir ssri ve bir antipsikotik hala alıyorum. İgnis kullanmıştım zamanında, antipsikotik, korkunç bir uyku yaptı bende. Sersemletti. Şu an risperdal alıyorum, yüksek dozla başlamıştım o da inanılmaz uyutuyor, prolaktin düzeyini bozuyor, dikkat dağınıklığı falan bir sürü sıkıntı yaşattı bana neyse ki dozu düştü. Ssri olarak prozac faverin kullandım şu an sitalopram kullanıyorum, bir tek prozacta bir iştahsızlık yaşamıştım o da depresyona bağlı da olabilir bilmiyorum, bir de sitalopram çok yüksek doz alırsam mani geçiriyorum ama bipolar falan değilsen ya da duygulanım bozukluğun yoksa ssri öyle bir etki yapmıyor zaten. Ama ağır olsun olmasın antidepresan ya da antipsikotik kararını alanında uzman bir doktor verir.
Cevap
0Cevap
Şöyle deyim yan etkiler doza ve etken maddeye degisir ama antipsikotik ilaclari kullanmama gibi bi luks yok pek tedavi olmak istiyorsa kisi.. Antidepresanlara cok agir seviyede depresif olmayan kisiler icin belki yasam tarzi psikolog destegi vs ile daha az gereksinim duyulabilir
Antipsikotik
Aynen bende öyle tahmin etmiştim👍
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?