Güncellemeler
3 ay
Fnclclclc
Güncellemeler
3 ay
... gnfng
Arasındaki fark nedir. Mesela depresyon anksiyete okb olan birine dehb ilacı verilirse ne olur? Veya dehb olan birisine antidepresan verilse ne olur. Fayda vermez mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bende okb hastalığı var ilaç içmek istemiyorum tedavi olmuyorum benim gözümde bütün ilaçlar zararlı
Hayatına çalışmana engel değilse kullanma zaten
Çalışamıyorum
Okb den dolayı mı
Evet
O zaman ilaç icmen gerekiyor. Hayatını etkiliyor sonuçta
Ama içmek istemiyorum
Senin kararın tabi sen bilirsin ama en azından terapi al
Olabilir evet
İzzet Güllü yu izle
Onu çok duydum
İlaç kullanmak istemiyorsan o adamı izle tek çare o
Çok teşekkür ederim
Rica ederim ne demek 😊
Dehb ilacı concerta kullandım diyelim verildi o kişiye enerji ve zihin rahatlığı sağlar bence biraz olsun düzelme sağlanır. Çünkü dehb ilacından odak ve dopamin salgilanirken, antidepresan ilaçları kullanınca resmen duygunu kaybediyo gibisin.
Peki zararı var mi dehb ilacının. Antidepresani bırakınca çok zorlanıyorsn ve başka yerleri de bozuyor vücudunda. Dehb ilacın ani bıraksan bişey olur mu mesela ve bağımlılık yapar mi
Ani bırakmak çok tehlikeli sizofreniye varana kadar yan etki yapabiliyormuş kademeli olarak bırakman gerek ve bu tarz ilaçları reçeten olsa dahi temin etmek gerçekten zor doktorun daha iyi bilir doktoruna sor.
Hadi ya. Arada sırada kullanamıyorsn yani. Ben dehb den şüphe ediyorum o yüzden sordum. Çünkü dopamin eksik olduğunu net hissediyorum ama antidepresan verip gönderiyor doktor. O da iyi geliyor ama ağır geliyor
Düzenli kullanmıyorum bir dönem kullandım
Doktoruna anlat
Fayda etti mi peki kullandığın dönem..
Bana etmişti dehb olduğu icin
Tam olarak ne yaşıyordn belirtileri neydi ve teşhis kaç yaşında konuldu
20 yaşındaydım konulduğu zaman beyin sisi yani düşüncelerim çok fazla beynimde kaç tane sekme olduğu belli değildi.. Çok düşünüyordum
Okudugumj anlamıyordum, yaptığım işlere devam edemiyordum..
Kendimde enerji bulamıyordum vs doktora anlattım bir kaç dikkat testi yapıldı teşhis koydu
Hadi ya. Bende benzer hatta daha fazlasını yaşıyorum. Devlet hastanesine mi gitmiştin
Ruh ve sinir hastalıklarına gittim
Ruh sağlığı merkezine mi? Psikiyatri den ne farkı var
Zaten psikiyatri
Dehb den herkes anlamıyor galiba iyi araştırmak lazım doktoru
Tamam da sana şunu soyleyim kendi kendine psikolojik hastalık tanısı koyma. Bide bu ilaçları kullanmak da pek iyi değil haberin olsun çok sağlıksız
Antidepresan mı daha zararlı dehb ilacı mı
Kardeşim ikiside zararlı
Nasıl tedavi olacağız o zaman
Sosyal. Medyadan telefondan uzak durup kitap okumaya başlasan zaten büyük oranda çözülüyor
Sosyal kaygı depresyon panik bozukluk vs de varsa peki
Bunu ancak doktor anlar
Aripa kullanıyorm aslında bayağı iyi geliyor bana 5 mg. Ama yanında duxet verdi o ağır biraz