Alkolüm, sigaram yok; ama aşksızlık krizim, sanki 50 promil alkol almış veya 2,5 paket sigara içmiş kadar etkiliyor. Krizin etkisiyle araç kullanımım aşırı derecede değişti ve normalinden daha hızlı araç kullanır oldum. Uzun yolda, her bin km'de 10 bin ₺ ceza yiyecekmiş gibi hisse kapılmış durumdayım. Bir de düğün birikimini düşünmekten, 25 ₺'nin üzerinde hiçbir şey yiyip içemiyorum, 150 ₺'nin üzerinde kıyafet alamıyorum ve 40 ₺ üzerinde parfüm alamıyorum. Sürekli ucuzluk peşindeyim.
Böyle yaşamayın. Girmediğiniz denizin hesabını yapmayın belki o denize hiç girmeyeceksini bile. Ani yaşayın güzel yaşayın. Iyi insan olun. Insanları sevin. illa aşk olmak zorunda degil
Kesinlikle doğrudan etkisi vardır mesela pahalı yiyecekleri canın istediği halde yiyemez veya azıcık yiyebilirsen insan psikolojisi otomatikmen bozulur kafayı takıp takıntı yaparsın. Alkol sigarada tabiki etkiler.
Meşhur Hekim İbn-i Sina’nın bir deneyi. Kiloları ve yaşları aynı olan, aynı cinsteki iki kuzu aynı şartlardaki iki ayrı kafese konulur. Yan kafeste bir kurt vardır ama kurdu kuzulardan sadece biri görebilmektedir.
Aylar sonra kurdu gören kuzu huzursuz, zayıf ve çelimsiz olduğundan ölür. Kurt kuzuya bir şey yapmamasına rağmen kuzu kurt korkusunu sürekli yaşadığı için ölmüştür. Kurdu görmeyen kuzu ise huzurlu olduğu için oldukça besili ve kiloludur. Burada İbn-i Sina zihinsel durumun etkisini araştırmıştır. Gereksiz korkunun, endişenin ve kaygının insan bünyesine zararı çoktur.