28 yasindayim, Kardioloji bölümünde Asistan Doktorum. Uzun süredir hayatimda kimse yok, gerci hayatimda isim disinda hemen hemen hic bir sey yok🙄 Hobby olarak Piano calar, yagli boya resim yaparim. Simdi bir de Online Ispanyolca dil kursuna basladim, bunun disinda cok iyi almanca ve ingilizce konusurum. Mümkün derece Convertation ‚lara da katiliyorum zaman buldukca internet üzerinden. Ayrica 2 aydir da Psikiyatri destek görüyorum. IBS , Migren , Aksiyete , OKB gibi sorunlarim oldugu halde, doktorum Depressiv bir ruh halinde olmadigim icin her hangi bir ilac destegine gerek duymadi. Kendi kendime antidepresan ala bilir tabi ama yapmak istemiyorum. 6 yil tip , 3 senedir uzmanlik okuyorum, psikiyatri, felsefe ne ararasaniz okudum. Ama su ruh halime neden ve care olacak birsey bulamiyorum. Bipolar degilim. Ama inanilmaz derecede degisken bir duygusal durumum var. Ve bu beni asiri yoruyor. Gün icerisinde saat saat mutlu ve mutsuz ola biliyorum. Ve hic biri icin belirli bir neden yok. Bana bilmedigim basit birsey söylenip bu durumdan kurtulmaya o kadar ihtiyacim var ki. Bazen icimden bir ses bas istifayi defol git diyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorunu en başında belli etmissin. Gerisi zaten kişisel ve mesleki gelişim rutinleri. Yani otobiyografik teferruatlar. Bu kadar geleceğim parlak bir hayatım varken ben mutsuzum işte görüyorsunuz.
Asıl yakındığın şeyin hayatına birisi girmesi için zamanının olmaması. İş hayatın buna engel oluyormuş gibi zamana karşı da kaygılanıyorsun. Bir seyleri kaçırma hissi.
Yani bizim gibi ezelden kaybetmiş sürünenler için artık nasıl bir ruh haline girmissen yanımızda solda sıfır kalır.
Hobi edinmek te bile bir lux'tur. Hele zamandan arttırmak bir seylere mumkun değil.11 Yorumla
Soran+1 yılHakli ola bilirsiniz) ama sorun su ki ben hayatima birinin girmedine izin de veremiyorum ki. Bu da bu dengesizlik yüzünden. Biriyle tanisirim, konusmaya baslariz ve ben birden bire cevap vermemeye baslarim. Nedensiz. Sadece ruh halim öyle istiyodur. Ve ya görüsme ayarlariz ben 10 dakika kala vazgecerim. Sonra da niye diye pisman olurum. Zaman belki olustura bilirdim ama, bilmiyorum cok garip bir insanim gercekten.
En İyi Cevaplar
+1 yılBence sizin hayatınıza birisi lazım...
sürekli iş..
sürekli iş sürekli kendinizle kalmak bu duruma gelmenizi sağlamış
Birisiyle bir şeyleri paylaşmaya ihtiyacınız var biraz şefkate bir tatile yeni bir insana nefese..
hayatı sevmeye..
kendinizle kalmak yerine hayatı paylaşmaya..120 Yorumla
Soran+1 yılCok basit ama bir o kadar da hakli bir yaklasim oldu diye bilirim) Cok tesekkür ederim. Hakli gercekten ola bilirsiniz. Cünki evet inanilmaz derecede kendi kendime kaliyorum. Belki dengesizlik nedenim de bu. Ama dorun su ki, ben hayatima birinin girmesine de izin vermiyorum ki. Veremiyorum. Uzun süredir yalnizim. Hic bir erkek arkadas edinme girisimim olmadi. Olanlari da ben redd ettim. Hala da redd ediyorum. Kendi aile yapimi hicbir zaman sevmedim. Annemle babam harika bir anne bana amma berbat bir evli ciftlerdi. Hala öyleler. Bu yüzden de bu güne kadar hep yanlis secimler yaptim. En donunda da tamamen biraktim. Aile, evlilik, iliski deneiginde gözümün önüne gelen annemle babamdan nasil uzaklasa bilirim ki. Hayatimi birine baglamaktan korkmam da bu yüzden. Ben evliligin iki cift arasindaki pek de örbek bir halini görmedim.
- +1 yıl
ailenizin evliliği aslında sizde belki de bir endişe yaratmış
ancak siz anneniz değilsiniz..
ya da babanız siz kendiniz bir bireysiniz yani sizin hayatınıza alacağınız erkek babanız asla olmayacak..
Sanırım kendinize biraz haksızlık ediyorsunuz size değer veren birisi olduğunuzda hayatınızda basit bir günaydın bile sizi yalnız hissetmeyecek
onunla yediğiniz bir yemek bir kahve sizi daha güvende hissettirecek
sizinle ilgilenilmesi aslında bir çok kaygınızı azaltacak..
Bence kendinize bir şans tanıyın sizinle tanışmak isteyen birisine izin verin hayatınıza girsin..
o zaman değişimi göreceksiniz
Soran+1 yılBu noktada da devreye en az benim kadar takintili ve dominant olan annem giriyor. O ben kimi bulsam begenmez. Kimseyi bana laik görmez, bula bula bunu mu buldum der. Onun gözünde ben evet birini bulmaliyim. Ama bu birisi mükemmel biri olmali. Bazen bana „ sevmen lazim, sevince kabulleneceksin bir cok seyi tolere edeceksin“ der. Ama emin olun, adim gibi emin olarak söylüyorum. Bu gün karsisina birini cikarip ben buna asik oldum seviyorum beni mutlu ediyor. Mutlulugum icin desem. Ve o kisi onun istedigi gibi degilse ve ya kafasinda bana uygun degilse. Benim mutlulugummus sevgimmis umurunda olmaz. Uygulayacagi psikolojik baski ve siddet yeter. Insanlardan uzak durma sebeplerimden biri de bu. Ona göre ben akilli zengin benim gibi doktor hem de yakisikli üstelik ailesi de iyi birini bula bilirim ancak. Ve soruyorum, ben asik olmal ve ya hayatina birini almak icin bu kadar cok kritere sahipken ve annem sadece takilmam ve ya eglenmem icin bile öyledine biriyle tanismama izin vermezken, ben ne yapa bilirim. Bazen hayatimin kontrol tuslarindan biri de onda gibi hiss ederim
- +1 yıl
hayat sizin hayatınız annenizin değil
sürekli onay almayı bırakmak yerine biraz kalbinizin sesini dinlemeniz gerekiyor bu aşama da.. ve kendi hayatınızın kontrolunu ele almanız
kaldı ki anladığım kadarıyla babanızla olan ilişkisi pekte iyi olmayan kadın annenizin size ilişkiler hakkında tavsiye vermesi bence çok absürt bir durum olacaktır..
Birazcık kendinizi düşünmeli ve hayatınızın kontrolünü ele geçirmek adına cesur olmanız duygularınızı dinlemeniz kalbinizin sesine kulak vermeniz.. hayatı paylaşabilecek gerçekten paylaşabilecek birisini hayatınıza almanız şart..
Aksi takdirde anneniz gibi olacaksınız çünkü belkide sırf ileride onun baskısıyla sizin için en uygun bir doktor adayla evlenecek mutsuz sorunlu bir hayatta sonra bir çocuk edinecek o çocuğuda kontrol manyağı yapmak için elinizden geleni yapacaksınız..
yaşınız gereği hayatınızın dönüm noktası şu an..
Vereceğiniz karar bütün hayatınızı etkileyecek..
ne yapacaksınız?
Soran+1 yılAnnem aynisini yapmis. 27 yasinda kendisinden 13 yas büyük olan babamla sirf yanliz kalmamak, cocuk sahibi olmak ve babamin maddi durumu iyi diye evlenmis. Hep pisman oldugunu söylerdi. Hala söylüyor. Hep biz alsa bir-birimize göre degildik der.
Simdi bazen ben sirf annemin bu konudaki baskisi benden uzaklassin diye. „Ben zaten bizim istedigimiz gibi birini bulamam“ derim , ve ya bulamiyorum. Bazen hatta icimden bir öfke dogar ona karsi. „ Yapayalniz kaliyim da görsün“ derim. Bilmiyorum anlata biliyor muyum hisslerimi. Ama aynen böyle sanki ona ceza verir gibi ve ya kendimi cezalandirarak ona „ al eserine bak“ der gibi. Yani hani beni bir salmiyor ya, ben de bir güzel hayatinda kariyeri disinda hic birseye sahib olmayan, basarili ama yalniz mutsuz biri olayim da o da bu kadar baski ve yarginin, psikolojik siddetin eserini görsün.
Bunu anlatamam. Annemi cok seviyorum. En büyük destekcim. Ama bazen dönüp arkama bakiyorum da annem benim niye destekcim? Cünki hayatim boyunca onun istemedigi hicbirseyi yapmadim. Piano calmak onun hayaliydi, yapamamisdi. ben 3 yasimdayken Piano aldi, 7 yasinda basladim. Doktor olmak onun hayaliydi, yine yapamamisdi. 5 yasimdan beri doktor olacakdin diye büyüdüm. Ben tip okumaktan baska hic bir sey hakkinda düsünmedim ki. Simdi meslegime asigim bu ayri bir konu. Ama cocuklugumdan beri annem tarafindan yönetildim. Kitaplar aldi okudum, resim kursuna yolladi yapdim. O istedi ben uyguladim. Ve hep söyle der. „Senin su anki durumun benim eserim. „ yani ben onun gözünde onun basarisinin bir eseriyim.- +1 yıl
Iste sizin döngüyü kirmaniz gerekiyor kontrolu elinize almaniz şart
Biraz cesaret gösterip hayatj annenizin planladigi gibi degilde sizin icinizden geldigi gibi yaşamaya başlamalısinız yoksa çok gec olacak
Ve o kadar kontrol altindasiniz ki ne kadar karsi ciksanizda sonunuz anneniz gibi olacak evleneceksiniz onun istedigi birisiyle cocuk sahibi olunca da onun kontrol durtusu sizi ele gecirecek cok buyuk bir destekci gibi gorunurken aslinda sizinde cocugunuz en sonunda sizin gibi tatminsiz yalniz mutsuz ve eksik kalacak
Soran+1 yılOna bazen tesekkür ederim, bazen öfke duyarim. Bazen hakli derim bazen haksiz. Kendime ben kimim sorusunu sordugumda cevap belli. Su anki ben. Ama su anki ben aslinda normalde yönetilmeseydi de ola bilir miydi? Bunu bilmiyorum iste.
Anneme bazen beni sürekli yönetip kontrol ettigi icin kizarim. O zaman da bana „ benim sana yaptirdiklarimin tek bir kötü yanini söyle“ der. O zaman da bulamam. Evet gercekten de bir insan olarak gelisimimin %90 ni annemin payi. Mütesekkir olmaliyim belki de gercekten- +1 yıl
Duygusal olarak sizi yalniz birakip tatminsiz olmaniza neden olanda anneniz
Bu hayati kendiniz icin yaşamadiginiz surece sanirim bu sorunlari aşamadiginiz gibi surekli daha da ilerleyecek sorunlarla karsilasacaksiniz
Her insanin secme hakki olmali cocuklar bir proje olmamali
Ve hayatinizda size siz oldugunuz icin deger veren size zaman ayiran ilgilenen birisi olmali bu secim hakki sizde olmali
Kendinizi bu sekilde davranarak mukemmel bir insan olabilirsiniz ama bu sizi mutlu bir insan yapmaz kaldi ki siz sanirim bir gunu tembel tembel gecirmenin mutluluk verici bir yani oldugunuzu bilmiyorsunuz sevdiginiz adamla gun boyu eglenmenin ne demek oldugunuda
Cunku is sonra yaptiginiz hobbyler ve kendinizle o kadar kalmissiniz ki
Sahsen ben boyle bir hayat tercih etmezdim
Soran+1 yılPeki neden annemin beni yönettigi duygusu bana vicdan azabi da veriyor? sonucta onun sayesinde su anki konumuma geldim. Bana verdigi destek. Ve ya onun hayatimdaki kontrolü sayesinde.
Asil sorun simdi ben 20 yaslara geldim, artik hayatim baska bir dönemi baslamali. Sevgi ve ya bir es gibi faktörlerin oldugu dönemi. Bu güne kadar hep okudum, okudum, calisdim. Hala öyle. Yurt disina yerlestim, bu sefer tamamen yanliz kaldim. Yine okudum, calisdim. Hayatimi kendi ayaklarim üzerinde tutuyorum.
Ve bu baslayan dönemde, bir sevgi ve bir es artik hayatima girmesi gereken dönemde, yine annem tarafindan kontrol ediliyorum. Bana onun hayalindeki adami neden bulamadigim icin baski yapiyor , gercekten saka gibi. Ve artik ona sadece sunu söylüyorum. Istemiyorum. Ben yanlizligi göze aldim. Yani yeterki beni salsin. Cünki burada kontrol ya onda kalmami ya bana gecmeli. O birakmiyor ben de alamiyorum.
Ben eglenmeyi bilmiyorum biliyor musunuz? Tatil planimi bile yalniz yapamam. Ne yapmam gerektigini söyler. Istedigimi yaptiginda susar, ama bir an tek bir an buldugunda bu sefer onu yüzüme vusktsn da kacinmaz. Ve ya hemen bir laf sokar. Sitem eder, subliminel duygu sömürüsü yapar. Yapmiyorum der, yi yapar.
- +1 yıl
Durumuz gercekten üzücü yani hic bir seyi tek basina yapamamak gercekten cok aci olsa gerek
Hayatinizin kontroluny ele almadikca annenizin duygusal baskilarina karsi umursamaz olmadikca
Sanirim sonunuz pek parlak görünmüyor
Dönüm noktaniz tamda bunu fark ettiginiz bu an ne yapacaksiniz bir karar almaniz şart
Soran+1 yılBakin su an bana hic bilmedigim baska bir isik tuttunuz) Tatminsiz olma nedenim de annem. Bu ola bilir mi gercekten?
Ben anneme genelde öfke dolu olurum böyle zamanlarda. Eger üzgünsem mutlaka onu ararim, saatlerce konusurum, ne kadar uzgun ve ya mutsuz oldugumu anlatir anltir onu da biktiririm. Neden bilmiyorum. Bildin isterim. Bu cocuklugumdan beri böyle. Sanki acisini ondan cikarir gibi. Kendi durumumla onu yaralamaya calisir gibi. Babama bunu yapmam mesela ve ya kardesime. Sadece anneme yaparim. Onu da yorarim bu konusmalatla biltirirm. Ama asla vazgecmem yapmaktan.
Sizce benim bilincaltimda anneme öfke yatiyor ola bilirmi? Yani bu yüzden, ona her mutsuz oldugum ani mutlaka ulastirmak isteye bilir miyim?
Soran+1 yılPeki ne yapmamiyim? Yani hayatimin kontrolu u ele almak imkansiz. Yani ben ne yapa bilirim ki?
Bütün kapilarim insanlara kapali. O kadar cekilmez bir insan oldugumu düsünüyorum ki bazen. Ben bile buna dayanamiyorum. Annem de bana hep, hayatda ondan baska kimsenin bana bu kadar sabir gösterip katlanamayacagini söyler.- +1 yıl
Evet aslinda annenize icten ice sevdiginiz kadar öfkede duyuyorsunuz
Evet guzel bir isiniz var ayaklarjniz üzerinde duruyorsunuz her mükemmel ancak gercekten hayaliniz bu mu?
Sanki siz bir baskasinin hayatini yasitor gibi hissetmiyormusunuz
En son kendiniz icin hangi isteginizi yaptiniz?
En son kendiniz icin ne yaptiniz ya da
Bence cevap yok bulamazsiniz siz kendiniz icin pek yasamayi beceremiyorsunuz ya da bilmiyorsunuz bilemdiginiz icinde aslinda bir nevi intikam alma dürtüsuyle annenize karsi olan ofkenizi ona normal sekilde yansitiyorsunuz
Cunku sizin kendinizr ait planiniz yok mutsuzsaniz bundan nasil kurtulacaksiniz bilmiyorsnuz hayalleriniz isteklerinix arzularinizda yok
En nihayetinde sizj var eden anneniz var ama siz gercekten kimsiniz herseyi bir yana biraktiginizda kendinizi nasil tanimlarsiniz? - +1 yıl
Bir yolunu bulmaniz gerekiyor ve once kendinizi tanimaniz siz kimsiniz gercekten bunu sorgulamaniz gerekiyor kendinizle yüzlesmeniz
Bunun icin cok konusmak icap eder sanki sifirdan baslayacaksiniz herseye
Kontrolu ele almaniz imkansiz degil sadece bunu yapmak icin cesarete ihtiyaciniz var birisinin bunun icin size destek olmasi ve o kisiyle o yolu bulup sonra tek basiniza kontrolu ele gecirmeniz gerekiyor
Soran+1 yılKendimi nasil tanimlarim... daha önce hic düsünmedim desem. Bir dakika.
Bilmiyorum aslinda. Ben dogdum. Uzun süre beklenen cocuktum. Annemle babam uzun süre bebek sahibi olamamislar. O yüzden cocuklugum genelde varlik icinde gecti diye hatirliyorum. Kutu kutu oyuncak, bebek, her gün hediye ile büyüdüm. Ama asiri yanlizdim. Babam disari cikmama izin vermezdi. Her deyi olan ama paylasacak tek bir arkadasi olmayan bir cocuktum. Hayali arkadaslarim vardi. Sonra kardesim dogdu. Ona karsi hep acimasiz ve kiskaanc oldugumu hatirliyorum. Annem kücükken erkek kardesimi yanindan ayirmazdi. Onu hep daha cok sevdigini düsündüm. Annemin sevgisini hep kiskanirdim. Erkek kardesim 14-15 yaslarinda annemden cok uzaklasdi. Simdi de cok uzak. Ben ona hep bagli kaldim. Beni hep daha kolay yönete bildi. Cünki ben takdir ve sevgiye hep acdim. O yüzden kendimi bütün bunlarin disinda ac biri olarak tanimlarim ilk önce. Hala öyleyim. Ilgiye acim. Sevgiye de. Takdir edilmeye ve basariya da. Okul ve kariyer hayatim genelde hep basariliydi. Yapi olarak zeki ve cabuk ögrenen biriyim. Takdir görmek beni mutlu eder. Onaylanmaktan aldigim hazzi hicbirseyden alamam. Övgü beni inanilmaz motive eden birseydie mesela. Bilmem ilk tanimim dogru oldu mu- +1 yıl
Gercek seni sormustum )
Bu gercek sen degil sanki :) bana oyle gelmedi
Uzun uzadiya konusmak gerekiyor gidilecek cok yol var
Soran+1 yılSimdi sizinle böyle konusunca, o kadar iyi geldi ki anlatamam. Cok tesekkür ederim. Gercekten kalbinden tesekkür ederim.
Ve kesinlikle psikystristimi degismleiyim.)) Bana su an bir isik tuttunuz. Belki burdan yürürsem. Belki bunlari anlatirsam birine. Daha derine inersek. Ben baska biri olurum ha ne dersiniz?
Belkei IBs mi de OkB mi de yenerim.
Evet doktor olmaktan mutluyum su ani konumumdan da. Amma belki icimde birseyler degisir. En azindan bu duygusal bosluk ve dengesizlik. Bundan kurtulurum. Hem belki o zaman, hayatima biri de gire bilir. Söyle bir sey okumustun. Siz evrene kapilarinizi kapattiginizda onun yapacak birseyi kalmaz. Belki de biraz bu korku ve sikintilardan arinir, kendimi kasmaz ve alarina birakirim. Belki o zaman kapilarim dünyaya acilir. Icimdeki rütubet ve yosunlar gider. Cicekler acar ha?- +1 yıl
Olacagina eminim bence kendinizi kendiniz iyilestireceksiniz yine anahtar sizsiniz ne zaman istersenizde yazabilirsiniz
Elimden geldigince size fikir vermeye ve farkli bir yönden bakmanizi saglamak icin yazarim
Ve bunun icin olaylara pesimist bakan bir doktor yerine ya da terapist daha insani bakan birileriyle paylasmaniz gerekiyor sanirim sizin sorununuz bu birazda
Soran+1 yılAnlatacak kimsem yok ki. Arkadaslarima anlatamam. Kendimi ciplsk hiss ederim. Sizi sprekli rahatsiz edemem 😃 En azindan Terapistler saatlerce dinliyorlar.
- +1 yıl
Siz yazarsiniz bende cevaplarim ne olacak paylastikca sorunlar azalir :)
+1 yılPsikolojik sorunlarinı yenebilirsin🤗piyano çalanlar genelde sessiz sakin insanlardir. Ice kapanikta diyebiliriz kendimden biliyorum😃okumuş eğitimli kültürlü birisin. Karşina senin gibi biri çıkar mutlaka. Biraz daha sıcakkanli ve konuşkan olman sana 1 katar 🙂
02 Yorumla
Soran+1 yılTam aksiyim. Asiri kibirli, dengesiz, yer-yer yalanci, bencil ve sıkıcıyım. Yani kendime objektif pencereden baktigimda meslegimi, zeka ve ya kültürün getirilireini ciktiginizda bir insan olarak geriye bu kaliyor.
- +1 yıl
Kendini bu kadar yıpratmana gerek yok😄gelip geçiciyiz. Rahat yaşa
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
25Cevap
Bu konuda profesyonel veya uzman olmadığımı belirterek:
Hayatında birçok şey var gibi görünüyor ama sanırım ilgi şefkat ve sevgi konusunda (özellikle karşı cins) boşluk yaşadığın bir dönemde olabilirsin.
Kısacası hayatında biraz heyecan ve değişik bir renge ihtiyaç duyuyor olabilirsin.
Yani gün içinde merak edeceğin, gülümseten ve kalp atışını ara ara hızlandıracak bir olgu o boşluğu kısmen de olsa doldurabilir gibi.12 Yorumla
Soran+1 yılGörüsünüz icin tesekkürler) ben de öyle düsünüyorum
Herşeyden önce çok şanslısın bunu düşün kariyer desen var yabancı dil desen var yetenek var bu çok güzel haklısın seni çok iyi anlayan biriyim ben yıllardır depresyon tedavisi görüyorum ilaç kullanarak anksiyete tedavisi kesinlikle ilaç alma doktor vermediyse inan çok zor olur yaşadığım için biliyorum bence aynı tempoda aynı hayat belki sıkıldın benim tavsiyem İbrahim Saraçoğlu kürü var ıspanak maydonoz tere kürü bunlar çok doğal bence dene iyi gelicek ben denedim bir süre kullan bana sonra yaz ama kullan bendede aynı şeyler oldu gün içinde karışık duygular mutsuz mutlu bilinç altına mesaj gönder ben iyiyim komut ver benim doktorum farklı şeylerle uğraş çok iyi bir kariyerin var herkes senin yerinde olmak ister böyle düşün evet yaşayan anlar bu durumu papatya çayı iç anksiyete için iyi ama çok kullanmadan biraz tatil iyi gelir imkanın varsa zamanın varsa çok pişman olursun istifa edince şimdi anlamazsın ilerde çok pişman olursun hayat kısa önüne bak
00 YorumlaSağlık konusunda 598 cevap paylaştı. @Affedilmeyen üstad çok güzel yorumlamışsın kimseler okuyup beğenmemiş. Psikiyatrist olsan ancak bu kadar doğru tespit koyardın.
@Athena13 bence de artık kendi hayatınızı ele almalısınız başkasının hayatını veya hayallerini yaşamaktan çıkın artık ben ne istiyoruma bakın anneniz belki kötülüğünüzü istemiyor lakin size kötülük ediyor farkında değil. Bence bu farkındalığı annemizin de öğrenmesi gerek. Hatalar yaparak öğrenir insan ama anneniz sizin hata yapma lüksünüzün olmadığını düşünüyor. Hata yapmaz istek nasıl ders alacağız. Yanlış kişiler de olacak hayatımız da.00 YorumlaAnlattıklarından anlıyorumki sosyalleşme konusunda problemlerin var
genellikle bireysel takılmayı istiyosun
bence bu yüzden böyle hissediyosun
kendine sosyalleşme arkadaş bulma imkanı ver ve gerçkten seni iş dışında meşgul edicek uğraşlar yap
duygusal dengesizlikleri düşünemicek kadar yoğun olursan unutursun gider00 Yorumla
+1 yılBence çok fazla derslerden bunalmışsın ki bu çok normal. Tip okumak herkesin hakkı değil. Kendini cok strese soktun sanırım. Biraz sosyallesmeyi deneyebilirsin.
16 Yorumla
Soran+1 yılSosyellesmekten korkuyorum. Ben kimseye güvenmem. Ayrica kimdeyle de yakin olamam. Üstüne bir de dengesizim. Biriyle tanisir anlasir birden bire sebeb yokken kaybolurum. Sonra pisman olurum. Ve ya ne bileyim. Ben de bilmiyorum.
- +1 yıl
Ne korkutuyor en çok? Yani insanlara güvenemiyor musun ya da uzmesinden mi korkuyorsun
Soran+1 yılBen hayatimiza aldigimiz her insanin kendi ile birlikte ufak bir evreni de bizim evrenimize soktugunu düsünürüm. Ve bu evrende sorunlar, sıkıntılar, duygusal bosluklar, aci ve ya mutluluk ola biliyor. Haliyle bizler de bundan nasibimizi aliyoruz. Yani sen bir kisiyi hayatina aldigini düsünürken aslinda hayir, onunla birlikte onun tüm dünyasi da seninkine dahil oluyor. Ve ben tanimadigim her seyden korkarim. Bu sebeplerden biri.
Bir digeri, duygusal olarak da dengesizim. Ben kimdeyi hep sevmem ve ya hep nefret edemem. Her an baska duygu hiss ede biliyorum. Bu gün bir adamla tanisirim mesela, numaralasiriz. O yazar ben yazarim. Bir bakmissin ben sebeb yokken yazmam. Ve ya bulusmaya karar veririz, ben gitmem. Ve ya ertelerim. Sebeb de genelde istemem ve ya o kafada olmamam oluyor. Ilgimi cekmek ve tutmak cok zor. Bu da bir sebep.
Bir digeri ise, gercekten kafayi taktigim seylere obsessiv derecede baglanirim ve bu beni mutsuz eder. Isime bagliligim da ayni sekilde. Basarisizliga tahammülüm yol derecesinde. En iyisini yapmaliyim. En iyisi olmali. Cünki doktorluk hatanin affi olmayan bir meslek. Özel hayatimda da bir adama takinti derecesinde asik oldugumda ki genelde asik olmam takinti edinirim😃 Bu beni duygusal acidan yorar. Cünki tüm ilgi acligi ve tatminsizligimi onda bitirmeye calisirm. Ve bu karsi tarafi cok cabul yorup benden uzanlastirir.
Bu yüzden de asik olmak ve ya benim icin daha cok birine takmakdan kirkarim.- +1 yıl
Anladım mukemmelliyetcilikte var sanirim. Aslında bunların hepsini psikolog ile aşabilirsin. Muhakkak bir sebebi vardır diye düşünüyorum. Çok fazla ise kendini vermen de yorar seni bir de doktorluk çok zor bir meslek
Soran+1 yılSimdi gelecek haftadan baska bir psikyatriste gidicem. Randevu aldim. Bakalim. Degisim de zor aslinda ama. Denemekten zarar gelmez
- +1 yıl
Bir kere sen com zekisi birisin ki tıp okumuşsun ve bilgilerin ile insanları aydınlatıyorsun. Bu da kendine olan güvenini saglar. Belki altta yatan farklı nedenler olabilir yani insanlardan kaçmanın nedeninin.
Güzel bir hayatınız varmış :)
Ufak tefek pürüzler dışında.
Her şeyin bir nedeni vardır elbet, demek ki öyle derinlerdeki bunu siz de farkedemiyorsunuz.08 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle düsündügüm icin zaten. Psikystriste gittim. Lanet gibi her sesnsda mutlu oldugum icin kadin sorunu göremiyir bile 😂 Artik bu degiskenlik yüzünden kendime karar verirken güvenemiyorum. Bu gün yarin gidip istifa edicem derken, yarin uyandigimda neden doktora yapmiyorum ki ben diye biliyorum. Inanilmaz derecede instabil ve dengesizim. Misal gider birine bir söz verir. Tam 2 dakika kala vaz gecerim. Sonra neden yapmadim diye pisman olurum. Devamli olarak istediyim hemen hemen hicbirsey yok.
- +1 yıl
Eski kız arkadaşıma benziyorsunuz, ne yazık ki bu başkalarının da hayatını etkileyebiliyor. Ben uzun yıllar bunun için mücadele verdim, sonuç, çok fazla tükendim.
Bu değişkenlikler sizi kötü ya da değersiz yapmaz.
Ve bu sorunları maalesef ki sizden başkası çözemez.
Ruhunuzun derinlerine inmeye çalışmalısınız, tavsiyem bunu güvendiğiniz bir dostunuzla yapmayı deneyin.
Ama ben eminim ki tüm bunlar durduk yere olmamıştır, hatıralarınızda derin izler barındırıyorsunuzdur. Birilerinin sizinle birlikte bir sinema izler gibi o anılara inmesi lazım.
Psikiyatrist olmaz, çünkü bilinciniz ona yakın durmayacaktır. O sebepten güçlü ve çok güvendiğiniz biriyle bu yola çıkmalı.
Soran+1 yılHaklisiniz) ben de Annemi cok darliyorum. Kadin benim her ruh halimle savasmaktan yoruldu bitti artik. Dün harika enerjik, sevinc dolu biriyle konusurken bu gün dünyanin en depressiv insanini buluyor karsisinda. Kadincigaz artik beni 2 gün arka arkaya normal buldugunda sevinir oldu.
Soran+1 yılNasil?
- +1 yıl
Bir şeylerin farkında olmak çok güzel bir şey ama burada asıl konu değişkenlikler, tutarsızlıklar değil, sizi en çok yoran anlaşılamamak olacaktır. Elbet ki çevrenizde bıraktığınız etkinin farkına varmak önemlidir ama size dokunan şeyler daha öncül ki bunu kavrayabilmişsiniz.
Ben bir psikolog değilim ya da alanında uzman da değilim, sadece söylediğim gibi bu durumla savaşmıştım sevdiğim birinde.
Tabiki gerçek şu ki sizin farkınız farkında olmak.
Belki bir kaç tavsiye de bulunabilirim.
Geçmişe inmek bir insanı tanıyabilmek, sanıldığının aksine kolay değildir keza ben genel konuşmayı de sevmem o yüzden tavsiyelerim daha çok soyut nitelikte olacaktır, bunları somutlaştırmak da size kalacaktır :) - +1 yıl
Sizi daha yakından tanıma fırsatım olmadığından derinlerinize inmem zor.
Ama oralarda bir yerlerde kendi değeri ile acı çeken bir yanınız var ve bilincin altında kalmış bu kısım, siz farkında olmasanızda düşüncelerinizin arasına karışıyor, hislerle yoğunlaşıyor ve seçimlerinizde kararsızlığa yol açıyor.
Öncelikle onu bulup çıkarmak gerekir, keşke gücüm olsa da oraya inip size yardım edebilsem, keza bu zor bir şeydir, empatiyi kurmayı değil empatiyi yaşamayı gerektirir ki bu da insanın gücünü çok sınar.
İkinci aşama olarak o değerli benliğinizi fark ettiğinizde, aşama aşama uygulamalı olarak o an yaptığınız seçimleri sonuna kadar yaşamak için kendinizi zorlamalısınız. Bugün mutluyum, o halde öyle olacağım
Düşünceler gelir duygular gelir gelip geçer, kimse bana zorla elimi kaldır diyemezken
Konu akıl ve hisler olduğunda da kontol dışı şeyler varsa, emin olun ki burada siz yoksunuzdur,
Kederli bir geçmiş, tedirgin bir gelecek vardır - +1 yıl
Bu evrenin üçüncü aşamasında güven yatıyor, başta da dedim ya güvendiğiniz insanla derinlerinize inanın, güçlü olsun, çünkü üzülecek kırılacak, bazı çözümler kolay değildir maalesef.
Açıkcası o kadar uzun bir süreç ki böyle anlatarak da olmuyor, gönle göre şerbetin verilmesi gereken aşamalar var
Haydi muhabbet edelim. Depresyondaysanız direk olarak bu muhabbet davetini reddedersiniz zaten. Reddetmezseniz muhabbetimizin gidişatı ne olursa olsun zaten depresyonda değilsinizdir. Doktorluk türkiyedeki en üst düzey mesleklerden. İnsanlar selam vermeye bile çekinirler.
00 Yorumla
+1 yılBu tür durumlar genelde herkesin dönem dönem yaşadığı sorunlar... bazen hersey üst üste gelir kendimizi çaresiz hissederiz ruh halimiz anlık degisebilir bende bi ara mobbinge uğradım iş yerinde hiç ağlamayan ben herseye ağlar oldum.. sana tavsiyem arkadasinla dertleş üzerinden bir yük kalkar.. işteki sorunları eve götürme evde kafanı boşaltacak mesgul edecek şeylere kendini ver
00 Yorumla
+1 yılİlla sevdiğin biri olmak zorunda mı ki bence arkadas edin ve birde seyi merak ettim ailen ike görüşüyormusun
01 Yorumla
Soran+1 yılBen yurtdisinda yasadigim icin az-az ama her gün konusuyorum))
Evet arkadaslarim var tabi cok iyi arkadaslarim var hatta) sadece öncelikleri farkli.
+1 yılDegerli bir hanimsiniz isiniz ve kendinizi gelistirme dil ogrenim felsefe vb guzel fakat sizin duygusal bir rahatlamaya ihtiyaciniz var bir kopek kedi vb besleye bilirsin uzun bir tatil yapa bilirsin ama en onemlisi sohpetine derdine ortak bir dosta ihtitacin var istersen daha tedaylida yazisalim.
00 Yorumla
+1 yılBir doktora buradan tanı koymak aşırı saçma ama benim fikrim duygu durum bozukluğu yaşadığın. Yine de bu tanıyı bir psikiyatrist koymalı. Sen kendi şüphelerinden doktora bahsedebilirsin.
00 YorumlaDostum sakin ol ben de senden çok farklı değilim uzun bir yola çık bence iyi gelir ama ciddiyim.
Böyle uzun olsun çok uzun olsun anıların hayatın endişelerin seni yakalayamayacağı kadar uzun belki birileriyle tanışırsın veya değişirsin bilemiyorum ama yol iyidir ve her zaman hayalimdir.00 YorumlaSorunuzla ilgili diyebileceğim tek şey. Bir arkadaşa ihtiyacınız var sevgili gibi..
Ve ingilizce almanca nasıl öğrendiniz02 Yorumla
Soran+1 yılAlmaniyada yasiyorum)) Ingilizce de cocuklugumdan itibaren ögrendigim ve kullandigim bir dil
- Sağlık konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılYaşadığın bişey den dolayı mı böyle oluyor acaba ya da ne bilim seni üzen bunaltan Bı durum mu küçüklükten gelen vs veya yaşadığın hayatın yükü gibi mi yani tam anlatamadım belki ama geçmiş olsun
016 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ki. Ruh halim saat-saat degisiyor. Su an mutsuzum. Ama 2 saat sonra kalkip dans ederken bula bilirsiniz beni. Ve ya yarin nasil uyanicagimi bilmiyorum.
- +1 yıl
Doktorun ne diyor bu durumla ilgili ki bide önemli olan şu sanki senin o an ne düşünüp veya ne aklına geldiği için mutsuz veya mutlu olman illaki bişeyin etkisi vardır bence
Soran+1 yılDoktorum benim hic bir dorunum olmadigini düsünüyor. Kadin gelecek seansi bir ay sonraya verdi. E her gittigimde mutlu oldugum zaman denk geliyor. Ve ben cok fazla yalan söylüyorum o zamanlar. Sordugu sorulara istemsizce yalan yanitlar veriyorum. Bu yüzden bence o benim de bilmedigim sorun her neyse o hep derinlerde sakli kaliyor.
- +1 yıl
Haklısın bunu birazda içinde sen bulabilirsin aslında bence öyle düşün kendine soru sor vs gibi duygu durum bozukluğu gibi bişey sanki gibi yani
Soran+1 yılMesele su anki ruh halim asiri dürüst ve kalkanlarini indirmis. Su an doktorum yanimda olsa bir sürü sey cikar belki ortaya. Amma yarin nasil olucak ben de bilmiyorum
- +1 yıl
Anladım ne hissediyorsun peki böyle olduğu zamanlar ne geçiyor aklından umutsuzluk mu karamsarlık mı vs gibi şeyler yani
Soran+1 yılMesele su an mutsuz ve yetersiz hiss ediyorum. Neden bilmiyorum. Su an dünyada her kes tatmin olacak birsey buluyoken ben bulamiyorum gibi geliyor.
- +1 yıl
Bişeyler eksik belkide hayatında ya da bişeyler arıyorsun bulamıyorsun gibi bişey herhalde
Soran+1 yılO da ola bilir) Kiskanc ve ya cekemeyen bir insan degilim ama tatmin olma sorunum hep oldu.
Belki de aradigimi bulamamisimdir- +1 yıl
Mükemmeliyetçi biri misin peki herşeyin kusursuz olmasını ve senin istediğin gibi olmasını mı istersin hep
Soran+1 yılBen mükemmeliyyetci miyim? . Yani kendimi insan ve ya tip olarak mükemmel bulmam. Ama isimi mükemmel yapmaya calisirim. Is arkadaslarim genelde gereksiz kasan , kontrolcü biri oldugumu söyler. Ama bu daha cok is kaynakli. Bütün hastalarim nöbetde bile sabah kadar kafamin icinde, gözümün önünde olsun isterim. Hic bir is arkadasima güvenmem. 100. defa bile gideceksem, gider o labaratuara kendi gözümle bakarim ve ya hastayla bir daha kendim konusurum. Bir is arkadasim tarafindan verilen tani ve tedaviyi bile mutlaka kontrol etme geregi duyarim. Bu is konusunda kendimden baska kimseye güveneememden kaynaklaniyor. Genelde bundan sikayet duyarim. Hem benim icin yorucu bir sey hem de hep etrafimi domine ettigim icin, sorunlar yasariz arkadaslarla takimda. Ben sikayetci degilim) Kontrol altinda tutmak huzur veriyor bir noktada. Sabah kadar uyumam mesele nöbetde uyuya bilecekken de uyumam😂 Sanki her olup biteni bilmem gerekiyor gibi hiss ederim.
Soran+1 yılBu arada bu özellikler Asistanlar aradinda sevilmez belki ama 😃 Hocalar sever genelde.
- +1 yıl
İş konusunda prensipli olduğun belli normal yaşantında da mı böylesin işte evde arkadaşlarınla ailenle işte de biraz az kassan daha iyi olabilir senin için şahsen
Soran+1 yılEvimde en azindan hayir😂 Asiri pasakli ve tenbelim. Prinsiplerim olsa evimi temiz tutar en azindan cöpü zamaninda atardim. Bence benim sorunum dengesizlik. Ama bunu doktoruma isbatlamam gerek. Da nasil
- +1 yıl
Yani genelde böyle şeyleri yapamayan veya yapmaktan aciz olan insanlar sevmez ve çekemezler bu dünyanın her yerinde var malesef o yüzden keyfine bak kafana bişeyler takıyor olabilirsin öyle Bi durumda olabilir
- +1 yıl
Bişeyler eksik bişeyler fazla sende o zaman orantı yok demek ki biri ağır basıyor
Bu saydıklarının hepsi işsiz beş parasız olmaktan iyidir hayatında kimse olmasın, zor işin olsun ama hayatın boşa gitmesin
02 Yorumla
Soran+1 yılSimdi böyle söyleyince de kendimi elindekinin kiymetini bilmeyen biri gibi hiss ediyorum.
Bence sen bunalmışsın artık kendi üstüne bu kadar gitme biraz akışına bırak
03 Yorumla
Soran+1 yılAkisina biraktigimda da herdey daha beter tepe taklak oluyor. Kendime sorun ne sorusunu sordugumda aldigim bir cevap yok.
Soran+1 yılYani o zaman da kontrolu kaybediyorum. Ve ben inanilmaz rekabetci bir insanim. Artik bu dengesizlik yüzünden kararlarima ben de güvenemiyorum. Bu gün yarin gidip istifa edicem derim misal, yarin kalkar „neden doktora yapmiyorum ki ben“ ve ya bunu bitirip yan dal okumam lazim“- falan gibi düsüne biliyorum. Daha önce kac dil kursuna basladim biraktim, kac müzik aleti aldim biraktim.😃 Piano cocuklugumdan akldigi icin devam ediyorum büyük ihtiamlle. Olaylari akisina biraktigimda da gelen o „ ben geride kaldim“ hissi iste. O da beni delirten bir sey.
Bipolar olabilir belki kardeşimde böyle idi sonradan kondu teşhis
04 Yorumla
Soran+1 yılGarip bir sekilde benim doktorum benim hic birseyim olmadigini düsünüyor. Ben bunu anlatamam ve ya isbatlayamam ki. Bir gün uykudan hayattan nefret ederek uyaniyorum. 2 saat sonra qayet mutluyum. Aksamina tekrar depresyonda ola biliyorum. Hemen hemen her gün ruh halim degisiyor.
Bildigim kadariyla Bipolar bozukluk daha cok periodik ilerileyen bir hastalik. Yani Mani ve depresyon evreleri sirali. Bu kadar hizli gecis yasanmamali. Kardesin simdi nasil?
Soran+1 yılSirf bipolar oldugu icin mi? Yoksa baska sorunlari da varmiydi?
Deprosyon değil bu yorulmuşluk bu. Dert ettikçede çekilmez hale gelir. Relax olmaya bakılmalı bunun içinde mekân iş değisikliği gibi seyler yapılabilir.
10 Yorumla
+1 yılBence hayatına biri girdiği zaman düzelecek bu durum
00 Yorumla
+1 yılDakikada bir karar değiştiriyorum ben de ruh halim gel gitli..
00 YorumlaÖnemsiz gibi görünsede çok kritik bir soru. Ergenlik zamanında neler düşünürdün? ilerisi için nasıl planların vardı?
02 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak su anki hayatimi planlardim.))
Gizli Üye(30-35)+1 yılKafanı iş eğitim dışında şeylerle meşgul etmen gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılvakit geçirebileceğin değişik hobiler edin veya ortam değiştir bence
00 YorumlaBence uzun süredir hayatına biri girmemiş ve bunlara iyi gelecek şeyin “aşk” olduğunu düşünüyorum:) kendimden biliyorum
00 YorumlaSürekli ağlama isteği iştah eksikliği sürekli uyku vs
00 YorumlaUzmanligini bitir, icindeki sesi dinle.
02 Yorumla
Soran+1 yılHayir , buradan meslegimi sevmedigim kanisi cikmiyor. Doktorluk bu hayatta sahip oldugum tek sey. Klinik disinda kendimi sudan cikmis balik gibi , gereksiz ve bos hiss ederim. Meslegimi severek yapiyorum😊
Faaliyetlerini daha fazla artırın asistan hanim
00 Yorumla
+1 yılÖzelden yaz Tanışalım Mutluluğu yakalarsın.
😜00 Yorumla
+1 yıleti karam versem duzelir misin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBisi soliim soriim mi
00 YorumlaBurcun ne?
010 Yorumla
Soran+1 yılYay 😇
Soran+1 yılResim bile yapiyorum)) Kac sergiye katilmisligim var) evet sanati ve felsefeyi cok severiz)
+1 yılAnlattıklarından tek bişey çıkardım. Yalnızsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılDogru) Baya baya yalnizim.
spor yapıyormusun
04 Yorumla
Soran+1 yılHolihop cevirmek spordansa evet😂 Evet yogaya baslamam önerildi ama benim böyle bir zamanim yok. Bir ayda 7-8 kere nöbet yapmam gerek.
Soran+1 yılSu halka iste belinde cevirdigin. Holihop degil mi adi 😂
+1 yılAlışveriş yap rahatla bence
00 Yorumla
+1 yılSenin Derdinin dermanı bende
00 Yorumla
+1 yılBipolar mısın😯
01 Yorumla
Soran+1 yılBipolar miyim? Bilmem 😃
+1 yılDepresyon olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNerde yaşıyosun?
02 Yorumla