13 kere konuşma gerçekleştirmişim. Dışarı çıkmak yasak, eczaneye gitmek yasak. İlgili bulmak ise zor. Hatta imkansız.
Buraya bilgilendirme olarak ekleyeyim.

Sakın içme!
Içenleri gördüm bağışıklıkları çok zayıfladı, çok kolay hasta oluyorlar şu an, elleri ayakları titriyor, güçten düştüler, o titreme bir yıl boyunca geçmeyecekmiş!
Covid aslında kan pıhtılaştıran de mikrop.
Rusya otopsi yaptı ve onu buldu.
Aspirin kullanın, kan sulandırıcı besinler tüketin. Normal grip hapı için her zamanki içtiğiniz. Doğal tariflerle kürlerle bağışıklığınızı güçlendirin.
Bu anti viral ilaçlar tek dozlarda bünyeyi korumuyor yani eğer tek doz devam edersen bu 3 ay gibi mesela zaman alıyor bazı antiviral ilaçlar da doz yüklemesi yapılması gerekiyor hızlı etki etmesi için vücuda bu zarar getirmiyor bir an önce ilacın etkinliği ortaya çıkıyor mesela basit bir parol ağrı kesiciyi 16 adet içersen bu zarar getirir fakat antiviral ilaç olan bu ilaçlar doz yüklemesi normal kabul edilir ve senin bunları mutlaka kullanman gerekiyor geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin.
Çok geçmiş olsun bir an önce iyileşirsin inşallah 😔
Aslında çevremde olanlar var ama ilaçlar hakkında hiç fikrim yok. Ben olsam içmezdim gibi geliyor.
Allah'ım acil şifalar versin sana tekrardan.
Cevap
5Cevap
Çokkk geçmiş olsun bende 7 nisanda geçirdim 8. inde ilacım geldi, favicovir getirmişlerdi içmedim. Hatta sabah sabah 2 saat ilacı araştırdım yan etkileri hoşuma gitmedi. Sana gelen ilacı anneme ve babama getirmişlerdi ikisi içti her hangi bir sorun olmadı. Evde en ağır geçiren bendim yinede içmedim tercih meselesi. Doğal besledim bol sarımsak, zencefil , limon, turşu ve suyu. Gun de en az 3 lt su ve multivitamin takviyesi aldım. Bunu içersen koraspirin de icmen lazım. Ilaclar kanda pıhtılaşma yapıyor o aspirin bile içmek insanı mahvediyor yinede karar senin. :)
Geçmiş olsun. Çevremdeki tanıdıklarımdan covid geçirenlere göre cevaplayacak olursam,
Belirtileri hafif olan arkadaşlarım bu ilaçları kullanmadı sadece vitamin tabletini aldılar. Bol bol dinlenip iyi beslenmek çok önemli.
Bu ilaçlar oldukça ağır maalesef. Ama zatureyi engelliyor diye de açıklamalar yapılıyor bu yüzden kesin bir şey söyleyemem kararını sen ver. Kullanmaya karar verirsen vücudunun tepkilerini takip et , yan etki anlamında ciddi sıkıntı yaşarsan doktoruna danışarak bırakırsın
Geçmiş olsun. Uzmanlar içilmesi gerektiğini vurgulasa da emin değilim. Ben de geçirdim corana. Hastanede yatırdılar beni. Her gün ilaç tedavisi ve ek olarak iğne vuruyorlardı. Aşırı uyku yapması dışında o ilaçların herhangi bir yan etkisi olmadı bana.
Sen ciddisin 😱ben şaka yapıyorsun sandım bence ilaçların yanında bünyeni dinç tutacak takviyeler de almalısın. Bitkiler , çaylar, yemekler sebze yemekleri ye çorbaya limon sık 😔
İçmelisin. En yakın arkadaşım hostes olduğu için her gün test oluyordu. Örneğin dünkü rutin testte negatif çıktı bugünkü ydışı uçuşunda pozitif çıktı. Yani sıfır belirtiydi ve ilk günden tespit edildi çok şükür şanslıydı. Mardinli ve kendi akrabası olan çok iyi bir doktora sordu içmesem mi bişeyim yok diye doktor kesinlikle iç zerresi bile kalmasın vücudunda dedi bu diğer hastalıklara benzemez dedi. Bu kişiye göre değişen bişey değil iç yani
Bizim komşu ailece oldu. Hiçbiri ilaç kullanmadi çok rahat atlattilar. Ben test yaptım. Sonuç açıklanmadan doktor bana ilacı verdi. Eğer pozitif çıkarsa kullan dedi. Onun dışında çok ağır ilaçlar kullanma dedi
Geçmiş olsun, ilaçlarınızi düzenli kullanmanızı tavsiye ederim. Bol C vitamini, balık, et, tavuk, yumurta, limon, soğan, sarımsak tüketmeyi asla ihmal etmemelisiniz. ( En önemlisi bol su)
Eczacınızın numarası varsa rica edebilirsiniz, ben öyle yapmıştım.
Ben covid olduğumda 16 tablet içmiş, sonra bırakmıştım.
Çünkü yan etkisi olan bir ilaç ve bu kadar doz içmek insanı kuşkulandiriyor.
İyiysen içme, bir anda yan etkisi çıkabilir.
Kullanmanda fayda var ayrıca proteğin ağırlıklı beslen vitamin takviyesi ve bol su tüket Sirkeli su ile gargara yapmanda boğazındaki virüsün ciğerlerine gitmesine mani olur geçmiş olsun
Geçmiş olsun. Covid geçirdim ve kullanamadım 16 tableti
Geçmiş olsun, bu ilaçların çok kötü yan etkileri var. Kendinizi iyi hissediyorsanız içmeyin.
İçip iyileşene de tanık oldum içmeyerek iyileşene de yani sana kalmış
Geçmiş olsun, ilaçlar konusunda bişey diyemem ama bağışıklığını ayakta tut. Bilgisayar kullanabildiğine göre hafif geçiyor, kendine dikkat et.
pozitif ciksam ama hasta hissetmiyorsam kendimi içmem! Izole ederim kendimi 10 gun sonra yine test olurum negatifsem bitti gitti..
Çok geçmiş olsun reis
biraz kullanıp bıraktım ben..
geçmiş olsun..
İç gitsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?