Pazar günüden beri devam eden şikayetlerim sonucu test yaptırdım ve sonuç pozitif mesaj falan gelmiş napıcam şimdi🥲 gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum napacaklar bana yaşayan neler olacağını anlatırsa sevirim.
Geçmiş olsun canım.. Geçen perşembeden beri halsizlik ve öksürük ile başladı. Haftasonu artış gösterdi, pazartesi boğulma derecesi idi akşam eklem ağrısı ve ateşle sonuçlandı. Salı günü pozitif çıktı. Bana bu süreçte ilaç getirildi fakat ben kullanmadım. Sana kullan veya kullanma demem senin tercihin. Ben doğal yollara dayalı iyileşmek istedim. Kahvaltını düzenli yap. Gün de 3 litre su iç en az sürekli portakal veya portakal suyu tüket. Şalgam suyu, bol sarımsaklı yoğurt. Öksürük olursa zencefilli pekmez, muz, sumak suyu olabilir. Kuru ceviz kuru meyveden hoşaf suyu, limonlu ihlamur ek olarak d veya c vitamini alabilirsin. Ama almak istersen.
Geçmiş olsun kardeşim ve eşi yeni atlattılar İlaçların gelecek kullanacaksın Vücut ağrıların olabilir ağrı kesici en iyi arkadaşın olacak Kötüleşirsen ambulansı arayarak hastaneye gideceksin Bu yeni türde grip belirtileri var enteresan şekilde Bir de tat alma duyun gidebilir hazırlıklı ol
Çok geçmiş olsun, İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi seninle iletişime geçecek, Favipiravir ilacı ile duruma göre ağrı kesici ve ateş düşürücü de verecekler.
Evde izolasyon altına alinacaksin, her gün aile hekimince aranacaksin. Filyasyon ekipleri de izolasyon kurallarına uyup uymadığını kontrol edecek.
Çok geçmiş olsun.. Benim de iki kardeşim ve babam Covid oldu, babam ve kardeşim atlattı. Diğer kardeşim çok ağır geçiriyor. İnşallah sende çok hafif geçirir ve atlatırsın. Sağlık çalışanlarını evine gelecek muhtemelen, ilaç verecekler sana. On gün kullanacaksın o ilaçları. Dışarı çıkmayacaksın haliyle, çok geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin
Geçmiş olsun kimseyle temas etmemeniz kafi evde kendi kendine atlatan çok var... hastanenin verdiği ilaçları kullanmamanızı öneririm çok fazla sıkıntı yaşayanlar var... başkada diyeceğim birşey yok...
Birsey olmayacak ilac verirlerse kullanacak 15 gun boyunca karantinada olacaksinz son 1 haftadir temasli oldugunuz kisilerin isimlerini soyleyeceksinz onlara da test yapacaklar
Gülmen için bir sebep yok, orası kesin. Ağlaman için de bir sebep yok. Güçlü olman gereken bir dönem senin için. Moralini bozma, sağlıklı beslen, dışarı çıkma. Geçmiş olsun.
saka yapıyorum bende seni tanımıyorum :) ama cıdden coronayım dıyen kım varsa gıttım sarıldım bana bısey olmadı sanırım ben korkmadıgım ıcın o benden korkuyor :D bıseyden korkarsan o sey senı ele gecırır :)
Genel sağlık durumun iyiyse kronik falan değilsen verdikleri ilaçları alma sorarlarsa aldım de evden çıkma klasik grip atlatma yöntemleriyle ilk birkaç gün eklem ağrılı sonrası hafif kırgınlık atlatır gidersin
Sağlıklı şeyler ye çorba kesinlikle iç yani normal hastalıkta ne yeniliyorsa iyi gelsin diye genelde koronadada aynısı yenilir. Kimseye yaklaşma yakın zamanda buluştuğun kişilere söyle onlarda bir test yaptırsın bide bol bol su iç tamammı. :)