Çok rahat birşekilde aşırı kilo alıyorum. Sebebini detayda vericem. Sizce bu durumu nasıl çözerim?

Ben kendimi bildim bileli balık etliydim ama artık obezim resmen. 1.62 boy 80 kilom. Diyette çok iyiyim. 10,15 kilo veriyorum. Kendimi tuyabiliyorum. Normal düzende ise, kısa sürede verdiklerimi geri alıyoruim. Gece gündüz farketmiyor ne bulduysam tıkanana kadar yiyorum. Yıllardır böyle ama son yıllarda çok arttı. Önüne geçemiyorum. Sürekli aklımda yemek var. Birara yedikçe kusmaya başlamıştım. şu an yapmıyorum. İradeyse diyette gayet var o irade. Sigarayı bırakırken de oyle. Peki normal dğzende neden normal insanlar gibi acıkınca yiyip doyunca bitirmiyorum ya da gece kalkıp neden yiyorum? Ben bunları nasıl çözücem. Cidden çok mutsuzum. Vücuduma aynada bakmak istemiyorum. Hemen yarın diyete başlar spor ve diyetle veririm ama ya sonrası? Bu döngüyü kırmak istiyorum. Lütfen etkili bir çözüm önerecek var mı, neden boyle😣
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar. Sorumun içeriği detayda demişim, bana nasıl kilo vereceğime dair yazmışsınız. Türk toplumunda cidden okuma alışkınlıgı yok ya
Çok rahat birşekilde aşırı kilo alıyorum. Sebebini detayda vericem. Sizce bu durumu nasıl çözerim?