Peki sizce kapanma yurdumuza olumlu olarak yansıyıp, virüsün yok olmasına sebebiyet verecek mi, ne dersiniz?

17 günlük sürenin sonunda vaka sayıları az olmasa bile azalmış gibi gösterilecek tıpkı ölüm oranlarında oynadıkları gibi, ama bu uzun sürmeyecek kasım ayında yeniden kapanma gelecektir. Çünkü ülkede artık Hindistan varyantı görülmeye başlandı...
Merhaba,
Kapanma var lakin bilinçli bir toplum bünyemiz yok maalesef. Bu nedenle çok az fayda edeceği görüşündeyim zira insanlar kendilerine ve diğer insanlara saygı duymuyor. Virüs hakkında yalan dedikodular yayan affedersiniz inanmayan cerebrum yoksunları dahi var. Ki birazdan yorumlara gelip kapanma tamamen faydasız turizim vb. Icin yazanlar dahi olacaktır.
Kapanma faydalı olabilir fakat bilinçli bir toplum bünyesiyle bu şekilde değil biz 20 30 yaşında adamı zorla evde tutamayız, kendi bilinci ve isteği ile evde kalabilmeliler lakin böyle çok az kişi var. Bu utanç verici bence yetişkin insanların laf anlamaması.
Hayır tabiki, bunca kapanmadan hangisi virüsü yok etti ki. Bir ömür kapanamayız, kapanma ile de virüsün yok olmayacağını en çok tecrübe eden ülkelerden biri olduğumuzu düşünüyorum. Aksine kapanmada market daha kısıtlı saatlerde olduğu için çok dolu oluyor, bunun gibi kötü yönler de çoğunlukta. Kapanmada tüm vatandaşlar aşılanırsa ancak belki etkili olur.
Her kafadan bir ses çıkıyor bu konulardan aşırı sıkıldım. Virüsler savaşlar 2027de din uyduracaklarını söyleyenler bile var. Herşey içiçe geçmiş durumda. Ben bir çok şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum. Bu bela bitse yerine yenisini çıkarırlar. Ömrümüz varsa yaşayıp göreceğiz.
Cevap
25Cevap
Tam olarak bitirmez de azaltır ve Hindistan'ı yakıp kavuran mutasyonun önemli ölçüde az tehlikeli geçirmemizi sağlar. Yeter ki ilçede dahil tüm polislerin denetimlerini artırması ve vatandaşların bu sefer kurallara uymalarına bağlı.
hayır tabiki de bugün bime gittim çikolatalim bitti diye Maşallah bedava eşya satiyormus gibi kuyruk vardı nerde tam kapanma hani dışarıda insanlar geziyordu 🤔🤔🤔🤔🤔🤔
Azalacağını düşünmüyorum adam kapattı ama 20 dakika içinde tek metro ya tıklım tıklım insanlar biniyor nerde kapanma insanları öldürüyorlar tersine böyle yönetim mi olur bir ac bir kapa ve düzgün kapasa keşke ve kapatıyorsun adaletli bir şekilde kapat kapatki bazı olacak şeyleri oy birliğiyle reddetmeden kapat
- Bu kapanma "tam kapanma" bile değil ki kapanmayla virüsü yok eden bir ülke de olmadı.
- Türkiye'deki bu kapanma uygulaması da diğer ülkelerdeki kapanma uygulamalarının etmediği gibi virüsü yok etmeyecektir de bulaşın, dolayısıyla vaka sayısının azalmasına yardımcı olacaktır; derim.
Geçen senede aynısını yapmışlardı bayram kalabalığı önlemek için yapıyorlar bence
Virüs yok olmaz elbet ama yayılma hızı azalır belki ve haliyle hasta sayısı düşer
Olumlu yönde olmasını temenni ediyoruz inşallah olur ama dışarıda gezenlerin olduğu söyleniyor bu gidişle sadece vakalar düşer değişen birşey olmayacak.
adam akıllı eğitim almak istiyorum artık ( 1 senem boşa heba oldu tekrardan hazırlanmak zorunda kalıcam)
Gezip az da olsa gençliğimi yaşamak istiyorum artık
Kafama göre çıkıp gezmeyi özledim artık
BİTSİN DE NASIL BİTİYORSA BİTSİN GAYRI
GIMILDAR HALİM KALMADI
BİR BEN MAL GİBİ EVİMDE KALIYORUM GALİBA
Zaten virüsü tamamen ortadan kaldıramayacagi kesin insanlar sokakta fellik fellik geziyor 17 gün sonra yasak bittiğinde yine aynı noktaya gelicez çünkü bu virüsün ilk bulaşma şekline gelirsek tek bir kişiden dünyaya yayıldı kimde ne olduğu belli değil corona olduğunu saklayanlarda illaki vardır aşılarda ne kadar etkili bilinmiyor Allah sonumuzu hayretsin
Tam kapanma sözde millet eskisi gibi dışarda. Ayrıca yeni mi dank etti? Kışın kafaları nerdeydi? Hazır insanlar evdeyken yapsalardı işte. Neyleri doğru ki buda doğru olsun
Vaka sayılarını aşağı çekecekler, turizm sezonu geldiği için yasaklar da kalkacak zaten. Kışın yine gerçek vakaları söyleyip yasak üstüne yasak gelecek. Bu kısır döngü bu şekilde devam edecek bence.
Kapanma var kapanma var diyorlar insanlar markete diye çıkıp sağda solda geziyorlar hala anlamış değilim
Virüsün öldürmedigi insanları da bu hükümetin yanlış politikaları öldürecek acliktan , yoksulluktan , bunalımdan 😎
Disarida, sokakta olmak yaymiyor zaten.. sosyalleşme engellenmeden salgin azalmaz.. milyonlar deniz kenarında, turistler istedigi gibi geliyor, yiyor içiyor geziyor.. vatandaşin sokağa cikmaya defalarca hakkı var bence...
Hayır sadeceazaltır. . ilaç virüsü yok eder. Kapansan ne olacak.. hava alanını açtığın da tekrar gelecek insanlar onlarda virüsü getirecek..
Kapanma diye bisey yok herkes dışarda geziyor marketler tıklım tıklım dolu parklar sokaklar dolu herkes dışarda yediden yetmişe yer istambul
Bir süre grafik aşağı çekilir, hastaneler rahatlar yazın tekrar her yer açılır kışın tekrar kapanır bu döngü böyle devam eder
Bir an önce milli aşımızın kullanılmaya başlanması için çalışmaları hızlandırmalılar. Hepimiz evde oturmaktan sıkıldık.
Ölü sayıları düşer ama sonra yine çoğalır
Aşıların gelmesi lazım
Ben istemiyorum aşı olmak ama olacağım galiba bu gidişle
Kurallara uyulsa hastanelerin yoğunluğu azalır en fazla ama virüs yok olmaz
nasıl tam kapanma bu iddaa bayi bile açık millet kupon dolduruyor
Virüs bilinçsiz beyinlerde yaşamaya devam eder ve bitmez
Zaten kapanma kime oldu belli değil. Kime sorsam ben muafım diyor.
Ben anlamadım arkadaş önüne gelene izin kağıdı mı veriyorlar cidden bu nasış, bir tam kapanma
Şuanki durum zaten tam kapanmaya pek benzemiyor, birçok insan sokakta veya işte.
Gerçekten söyledikleri gibi tam kapanma olsa dahi 17 gün virüsün son bulması için çok kısa bir zaman, aylara ihtiyacımız var bunun için.
Gönlüm bitmesinden yana ama pek mümkün değil şimdilik.
Sanmiyorum. Herkes bilincsiz şəkildə davrandığı zamana kadar bu bitmez
hehe kapanma mı var herkes çalışıyor, çalışmayanlar ise dışarda..
Sanmıyorum yine herkes sokaklarda dolaşıyor ya da tatil yapıyorlar
Yaz geldi zaten turizm açılması için sayılar düşecek zaten hafiflemiş gibi yapılacak.
Hayır sadece vakalar düşecek. Ve sonra da yaz tatili sezonu açılacak. Kısır döngü...
Yetmeyecek bence, Mayıs'tan sonra bizde bu zekada halk oldukça daha da artacaktır.
Evet sağlayacak. Yoğunluk azaldı çünkü
Market çantasını kapan fellik fellik geziyor. Akp desen yandaşlarına izin belgesi dağıtıyor aşı desen ihtiyacimiz olduğu halde başka ülkede dağıtıyoruz. AYNEN kesin virüs yok olur !!!
Hangi kapanma? Öyle bir kapanma göremiyorum ortalıkta çünkü olan sadece küçük esnafa oluyor
Kesinlikle 👍🏻 limited ve Aş lerde kapanma yok saha çalışanı izinli geri klan evden devam ediyor
Millet kapanma sonrası kendini sokaklara bir atsın bir aya kalmadan 4. dalgaya merhaba diyeceğiz. tekerrürden ibaret.
Kapanma değil bu. Para vereceğimiz yerler açık, para kazanacağımız yerlerde kapalı.
hiç sanmıyorum. herkes dışarda yasak masak dinleyen yok.
Herkes evinde kalsa azalır ama yok etmez
Daha çok yayılmasını sağlayacak gibi görünüyor
Niye böyle yapıyorlar acaba
Hayır hiçbir faydası olmayacak.
İnsanlar gezmeye devam ettikçe virüs gitmez.
Hayır yetmeyecek. Bunu başka şeyler takip edecek.
İnşallah umudumuz o yönde
Düşme olur, açıldıktan sonra yine yükselişe geçer.
Millet evinde otursa yetecek
Hayır
Sanmıyorum
Hayır.
hayirr
Yetmeyecek.
Asla
Ülke komple aşı olmadan biteceğini sanmıyorum
Bitmez bitmyecek
Nah sağlar
Aşılama az zor biter
asssla