Paranoyak biriyim. Virüs bulaşır diye 1 aydır dışarı çıkmıyorum, elimi günde en az 100 kez sabunluyorum sabun almaktan beş parasız kaldım. En yakın dostlarımı hatta ailemi bile evime almıyorum. Evde tek olduğum halde 6 maskeyi birden takıyorum. Her yere kolonya döküyorum, televizyona bile üstünde virüs varsa ölsün diye kolonya döktüm gitti 1 milyarlık televizyon. Anlıyacağınız takıntılı biriyim ve bıktım. Ne zaman bitecek bu virüs? Yazın havalar ısınacağı için geçer diyorlar ama uzamanlar bunun doğru olmadığı görüşünde çünkü virüs ancak 60 derecede ölüyormuş ve sıcak havada ölseydi şu an yazı yaşıyan güney yarım küredeki Avustralyada o kadar insan vefat etmezdi. Fikirleriniz neler?
Bak şimdi test sayıları artıyor diyorum ki umarım İtalya gibi olmayız, çünkü eğitilemez cahil halkımızı yerinde durdurabilmek yasaklar haricinde imkansıza yakın maalesef. Bir de şu var sorun sadece yakın zamanda yurtdışından gelenlere yapılan testler bence. Ocak ayında, Şubat ayında yurtdışında olanlara test yapmak aciliyet gerektiriyor aslında. Neticede bu virüs bu ülkeye yeni girmedi yahu, üç ay öncesine dönmek gerekir. Artık önlemek yerine pasifize çalışmayı bırakıp tedavi geliştirmeye bakılması şarttır. Çünkü son durumlar gösteriyor ki bu virüsün yayılmasının durdurulması aşaması çok zor gözüküyor. Global anlamda tüm ülkelerin bir ilaç ya da tedavi yöntemi üretmeye odaklanması önem arz etmektedir. Bitirmek istedikleri zaman keyfi olarak bitirecekler; dünya nüfusunda belli ölçekte ölümler çoğalsın, kar marjları yükselsin, insanların denek olarak kullanılmasından yeterli kadar done elde edilsin biter merak etme. Hemen heveslenmemek gerek; Covid-19 gider yerine bir sonraki biyolojik salınım virüs gelir pandemik biçimde yayılır. Düşünen primatlar olarak, birbirimizi yok etme üstünlük kurma çabasını bitirdiğimiz vakit bu tür spesifikasyonlara detay vermediğimiz sürece rahatça yaşayacağız. Ki namümkündür; globalleştikçe salgınlar, savaşlar envai çeşit dengeler sürekli değişecektir.
Geçecek ama biraz zor geçeceğe benziyor bana kalırsa Çünkü geçse dahi tamamen geçmez sadece vaka sayıları azalır Çin'de hayat normale döndü ama insanlar hala tedirgin Çünkü vaka sayısı azalsa da virüs tam geçmiş değil Radyasyon gibi düşünebilirsin bunu nasıl ki radyasyon yayıldığı bölgede uzun süre kalıyor buda aynı ama tabii Radyasyon Koronavirüse benzemez 2-3 aya geçmez etkisi radyasyonun miktarına göre etkisi yıllar boyu devam eder Tıpkı Çernobil gibi Çernobil'de yıllar geçmesine rağmen yaşanılabilir değil Ama bu yönden şanslıyız en azından daha beteri olmadığı için şükretmeliyiz Koronavirüs radyasyon gibi değil yıllar boyu sürmüyor Virüs yerine dünyada radyasyon yayılsaydı İyileşen adam bile kalmazdı Dünyadaki herkes ölürdü ölmesede insanlar sakat kalır ve insanlar iş yapamaz duruma gelirdi ve dünyada sağlıklı insan kalmazdı Çünkü Radyasyon Koronavirüsten daha tehlikelidir ve sağlam insan bırakmaz O yüzden daha beteri olmadığı için şükredelim
Okey korku olmali ama onu da dozunda tutabilmelisin. Ona bana degil bunlarin zarari sana. Alisverisini yap, evinde otur. Cok takiyorsan gunluk temizligini yap ama kaderden kacilmaz. Buna ragmen hasta olabilirsin de veyahut tum gun marketlerde, hastanede calisan personeller gibi is gordugu halde, sapasaglam hastalanmadan da cikabilirsin. Sen temizligini, elinden geleni yap gerisi zaten sans..